FrankoPanko
10-10-2006, 12:06 PM
Zanima me da li je ikad bila praksa (tko nije bio u mogucnosti da si priusti kakvu mrcinu od miksera) ili je netko probao insertirat kanal sa drugog miksera da dobije njegovu boju (topliju)? Naime, imam Mackie-a 24/8, mikser koji je po prirodi "hladan" ali ima veliki headroom, dok s druge strane imam Soundcrafta Series One 16/2 (iz 1974. g!) koji ima fantastičnu boju (i onih prekrasnih 12 kHz;) ) ali slabiji headroom, slabije je transparentan i ima malo vise shuma jer je totalno tranzistorski mikser. Razmisljam da izvucem iz svakog kanala (naravno, na Soundcraftu) direct out i svaki taj kanal zasebno insertiram u Mackie. Tu bi zaobisao master sekciju koja najvise i utjece na ukupan shum i brum Soundcrafta.:) Znaci, cilj je dobiti boju Soundcrafta, a headroom i transparentnost od Mackie-a:rolleyes: . Da li imas kakva iskustva s time i da li sve to ima smisla. Meni ima neke logike, ali bi htio jos necije misljenje da ne kopam bez veze po Soundcraftu. Hvala i pozdrav!
DaBear kaze:
Ja isto to radim sa mojim SSL 5000 rackom. Imam 4 x pre, 4 x filtere i 4 x eq i po potrebi ga insertujem na zeljene kanale na desku.
Pravilo je - nema pravila! I cilj ne bira sredstvo!!
Ako treba da se provuce i kroz peglu da mu da neki zvuk - moze!!
DaBear kaze:
Ja isto to radim sa mojim SSL 5000 rackom. Imam 4 x pre, 4 x filtere i 4 x eq i po potrebi ga insertujem na zeljene kanale na desku.
Pravilo je - nema pravila! I cilj ne bira sredstvo!!
Ako treba da se provuce i kroz peglu da mu da neki zvuk - moze!!