PDA

View Full Version : Insertiranje EQ-a sa drugog mixera

FrankoPanko
10-10-2006, 12:06 PM
Zanima me da li je ikad bila praksa (tko nije bio u mogucnosti da si priusti kakvu mrcinu od miksera) ili je netko probao insertirat kanal sa drugog miksera da dobije njegovu boju (topliju)? Naime, imam Mackie-a 24/8, mikser koji je po prirodi "hladan" ali ima veliki headroom, dok s druge strane imam Soundcrafta Series One 16/2 (iz 1974. g!) koji ima fantastičnu boju (i onih prekrasnih 12 kHz;) ) ali slabiji headroom, slabije je transparentan i ima malo vise shuma jer je totalno tranzistorski mikser. Razmisljam da izvucem iz svakog kanala (naravno, na Soundcraftu) direct out i svaki taj kanal zasebno insertiram u Mackie. Tu bi zaobisao master sekciju koja najvise i utjece na ukupan shum i brum Soundcrafta.:) Znaci, cilj je dobiti boju Soundcrafta, a headroom i transparentnost od Mackie-a:rolleyes: . Da li imas kakva iskustva s time i da li sve to ima smisla. Meni ima neke logike, ali bi htio jos necije misljenje da ne kopam bez veze po Soundcraftu. Hvala i pozdrav!

DaBear kaze:
Ja isto to radim sa mojim SSL 5000 rackom. Imam 4 x pre, 4 x filtere i 4 x eq i po potrebi ga insertujem na zeljene kanale na desku.

Pravilo je - nema pravila! I cilj ne bira sredstvo!!

Ako treba da se provuce i kroz peglu da mu da neki zvuk - moze!!

FrankoPanko
10-10-2006, 04:41 PM
Hvala DaBear. Znaci, Soundcraft na operacioni stol:hyper: ;) !

alavuk
19-10-2006, 11:58 PM
mozda bi ti waves q-clone pomogao nekako

FrankoPanko
20-10-2006, 09:33 AM
Ma probao sam par puta taj Q-clone i nisam bio bas previse odusevljen. Preseti mu nisu nista posebno a kada sam "klonirao" boje sa drugih instrumenata ili vokala uvijek bi na silu bile korigirane frekvencije koje uglavnom ne bi pasale za moje instrumente ili vokale. Ista stvar je bila i sa gotovim miksevima. Waves SSL 4000 channel strip nije los, ali mislim da je ipak veca draz kad "prirodno" bojas.;) Pozdrav.

alavuk
20-10-2006, 10:17 AM
dobro samo sam predlozio :]]]]