Log in

View Full Version : Rumski Remix Contest ?

diviner
05-10-2006, 12:32 AM
Da li postoji sansa da organizujemo nesto slicno takmicenju za najbolji remix Peter Gabrijel-a ovdje na rumskom? Ako moze Peter Gabrijel, valjda moze i neko od nasih :p. Ovo pitanje je prevashodno upuceno veteranima i ljudima u poslu, kojih na rumskom, mogu slobodno reci, sada ima dosta, a koji bi mogli popricati sa svojim "klijentima" kako bih ih eventualno oraspolozili za doticnu akciju (da stave svoj "materijal" na raspolaganje obicnim ljudima)?

Koliko tu igraju ulogu autorska prava i slicne druge stvari, i da li je ovo uopste moguce kod nas izvesti?

alavuk
05-10-2006, 12:35 AM
sefe odlicna zamisao !

koliko sam video i ucestvovao na raznim sajtovima postoji "license agreement" izmedju autora-sajta-korisnika tj remixera u kome se doticni semplovi ne smeju koristiti u druge svrhe posto je to copyrighted materijal i naravno kaznjivo je (sto mi je malo smesno bas ce neko da prepozna kick ili bilo kakav drugi element posle nekog vremena i u gomili sadasnje hiper produkcije) zakonom :] (protect the innocent , uphold the law :] ) osim u svrhe remixa , ovo je da kazem glavna stavka u gomili kucanog copy/paste text-a,mozda bi max i ostali koji su sad skoro na realworld-u ucestvovali da pejstuju taj text ... mozda bi nam bilo jasnije :] elem kakav je nas "muzicki" zakon povodom toga ???? pitam se i ja ...

Sandzama
05-10-2006, 01:17 AM
Jedan od najkonstruktivnijih predloga na rumskom.

Cheers! diviner

svaka cast.

diviner
05-10-2006, 01:37 AM
Svaka mi cast...samo se bojim da "mlatim praznu slamu" :( .

alavuk
05-10-2006, 02:40 AM
sto?

OFF
05-10-2006, 02:00 PM
Svaka mi cast...samo se bojim da "mlatim praznu slamu" :( .

Pa, tesko je da bude masovno, zato sto vecina nas ima slab net za skidanje pesme po kanalima.... Ali.............:rolleyes:

ako organizujemo okupljanje na kome ce se podeliti materijal za domaci rad, lako ga je posle uploadovati (4-5 mb)........ Npr, svi dobijemo trake istog dana, i da se rok za 'predaju mixa'. A glavna nagrada da bude - prvo mesto:D

DaBear
05-10-2006, 02:28 PM
Pa ima tona web sajtova sa accapelama poznatih stvari..koje DJ-i koriste za specijalne one-off mikseve da naprave njihove setove interesantnijima...dokle god se taj miks sa tudjim vokalima ne prodaje, nema zime!!
Ja sam cak svojevremeno uradio bootleg mix od Doobie Brothers-a, prodao 8.000 (!) i tek tad se javio Warner i otkupio miks da ga izda legalno....

tako da nema zime za koriscenje tudjih vokala..plus Rumski je mali site, ionako!!
Pogledacu ako ja imam neke interesantne vokale,,,

MHz
05-10-2006, 02:39 PM
Pa ima tona web sajtova sa accapelama poznatih stvari..

Bilo bi super ako bi okachio par linkova! :)

diviner
05-10-2006, 03:06 PM
Pa ima tona web sajtova sa accapelama poznatih stvari..koje DJ-i koriste za specijalne one-off mikseve da naprave njihove setove interesantnijima...dokle god se taj miks sa tudjim vokalima ne prodaje, nema zime!!
Ja sam cak svojevremeno uradio bootleg mix od Doobie Brothers-a, prodao 8.000 (!) i tek tad se javio Warner i otkupio miks da ga izda legalno....

tako da nema zime za koriscenje tudjih vokala..plus Rumski je mali site, ionako!!
Pogledacu ako ja imam neke interesantne vokale,,,

Nema brige DaBear...ja sam vec imao alternativu u vidu pravljenja remixa putem acapella poznatih hitova. Recimo imam od madone odlican suv vokal iz pjesme frozen, koji bi bio izuzetno izazovan za stvaranje remixa. Samo se nisam odlucivao to ponuditi iz razloga, sto bi bilo zanimljivije da remiksujemo nesto domace, a i , uz odobrenje autora bilo bi legalno.

Mada ako kazes da nema frke, radicemo preko acapella stranih hitova.

perun
05-10-2006, 03:18 PM
Mada ako kazes da nema frke, radicemo preko acapella stranih hitova.

TOTALNA GLUPOST!

Posto niste finanskijski mocni da priustite sebi zajebanciju, kakva bi bila remixovanje stranog hita, tipa, ko uradi najbolje stvar, dobije vas DAW ili ne znam vec sta, ostaje varijanta da se ipak rade DOMACI REMIXI!!!

Zasto? E zato... Hahaha. Naime, ako pricamo o "regularnom" remiksovanju, to bi bio sjajan stimulans za anonimnije ljude sa foruma, a ima ih puno, da na taj nacin promovisu svoj rad. Danas sutra bi taj remiks, remiks poznatog hita poznatog izvodjaca, naprimer, mogao i da se emituje na radiju its. Mozda i da se nadje na nekom izdanju! Tu postoji interes, dok u remiksovanju MADONNE FROZEN, apsolutnoi ne vidim stimulans da neko sedne i odradi to, sem da ispadne "faca" medju rumski-drugarima! Kao, uhhh, jebao sam kevu desetorici preostalih konkurenata i nisam nista zaradio, niti je ko van foruma cuo moj miks.

Dakle, ideja o remiksovanju je OK, ali po meni ima smisla jedino ako se radi o domacim pesmama.

Opet me mrzi da pisem dalje, ali dacu jos 200 argumenata za ovu pricu! Pozdrav!

DADDY Z
05-10-2006, 03:32 PM
...ideja o remiksovanju je OK, ali po meni ima smisla jedino ako se radi o domacim pesmama...
slažem se !

SumAnuT
05-10-2006, 03:41 PM
Dakle?

Stoja? Ceca?

Gacice, podvezice, bmw-i i tornada?

:rotfl:

perun
05-10-2006, 03:51 PM
Polako... Nesto ce se smisliti na kraju. Ja ne zelim nista da obecavam, tipa, organizovacu nesto. Kad se naprave dogovori medju svima vama, kad se bude znalo zasto se nesto radi i kako, onda cemo preci na konkretne stvari!

Svakako, na dobrom (tj. boljem) smo putu!:D

SumAnuT
05-10-2006, 03:54 PM
U svetlu novog otkrica da imas americko auto koje guta gorivo, malo mi je jasnija tvoja cesta nervoza na forumu. :mrgreen:

diviner
05-10-2006, 04:40 PM
Pa ja fino rece da smisao i jeste kada radimo sa domacim hitovima. Frozen je samo primjer, i ne mora biti upotrebljen (svakog dana ljudi izbace acapelle nekih novijih hitova...treba samo preslusati i odabrati one sa najboljim kvalitetom, a da je sto veci hit...time bismo privukli ljude). Mene samo interesuje koliko je to bezazleno (koliko time krsimo tudja copyright prava) i kakve mogu biti posljedice?

Perun, poguraj ovu ideju koliko mozes, i bicemo ti zahvalni. Porazgovaraj s ljudima!. Poz

OFF
05-10-2006, 04:51 PM
Pa i Madona je domaca:D

E, ljudi, kad vec pravite, dajte nesto i za nas koji ne radimo remixe, vec smo samo 'sound designeri'

ridge
05-10-2006, 05:34 PM
U svetlu novog otkrica da imas americko auto koje guta gorivo, malo mi je jasnija tvoja cesta nervoza na forumu. :mrgreen:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :rotfl:
Pravo u centar :mrgreen:

perun
05-10-2006, 06:01 PM
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :rotfl:
Pravo u centar :mrgreen:

TISHINAAA!!!:mad::da:;)

Danny Lou
05-10-2006, 06:22 PM
atomsko skloniste - za ljubav treba imat dusu
bebi dol - rudi
zdravko colic - ti si mi u krvi
........ ili neke novije eto makar tri prijedloga... :)
nova godina - nervozni postar...:D

alavuk
05-10-2006, 07:09 PM
znaci bebi dol - rudi ali vejvodin rmx tj dance mix ... i dan danas ne mogu da ga umiksujem sa ostalim elektro stvarim :] ali je vrhunac izdrkavanja sa opremom !

DADDY Z
05-10-2006, 08:33 PM
kad smo već kod opreme,mo?da bi artist mogao da uleti sa nekom nagradom za najbolji remix...

Oggy
05-10-2006, 11:08 PM
Da... Prva nagrada: "Nedelju dana besplatnog istovara robe u Artistu" :D:D:D

Hollywood
05-10-2006, 11:32 PM
Da... Prva nagrada: "Nedelju dana besplatnog istovara robe u Artistu" :D:D:D

Ja bih pristao i na to, ali da mogu i da otvorim i malo gledam :hyper: :hyper: :hyper:

ProkDu
06-10-2006, 12:45 AM
Čuo sam da bi Aleksandra Radović, rado pristala da nam pomogne oko ovog remiks natjecanja. ;) :rolleyes:

http://www.pozdrav.com/slike/thumbs/Aleksandra_Radovic.jpg

zmaj
06-10-2006, 12:54 AM
Čuo sam da bi Aleksandra Radović, rado pristala da nam pomogne oko ovog remiks natjecanja. ;) :rolleyes:

http://www.pozdrav.com/slike/thumbs/Aleksandra_Radovic.jpgI ja bi nju rado remixovao:hyper: :D

Hollywood
06-10-2006, 02:34 AM

wdf je Aleksandra Radovic?

oprostite mi zbog ne znanja

ProkDu
06-10-2006, 02:46 AM
Jedan od boljih ?enskih vokala (http://www.balkanmedia.com/m2/doc/2706-1.shtml) na ovim prostorima, i zvuči ovako (http://depositfiles.com/en/files/272653/sa_bassom_normalized.mp3.html) u ljiga dnb varijanti. :D

Hollywood
06-10-2006, 03:02 AM
Jedan od boljih ?enskih vokala (http://www.balkanmedia.com/m2/doc/2706-1.shtml) na ovim prostorima, i zvuči ovako (http://depositfiles.com/en/files/272653/sa_bassom_normalized.mp3.html) u ljiga dnb varijanti. :D

ok.

super.

dajte "parts" pa da teramo.

SumAnuT
06-10-2006, 07:09 AM
Ja mislim da bolje "parts" ima Ana Nikolic :da:

DADDY Z
06-10-2006, 07:59 AM
Mo?e Alexandra...
A ako neće ARTIST mo?da će SKY MUSIC da "utrči" sa simboličnom nagradom(DUENDE):da: :D ;)

Hollywood
06-10-2006, 09:27 AM
Ja mislim da bolje "parts" ima Ana Nikolic :da:

gresis, sinak, gresis

ona ima samo jedan "part", ostalo je djubre :rolleyes:

kVu
06-10-2006, 10:01 AM
now playing:

Ana Nikolic - Romale Romali (redaljka remix)

:)

OFF
06-10-2006, 10:40 AM

Joj, a ja napljuvao njen album. Ako vidi nesta od remixa. ALEXANDRA, AKO mE CUJES,
IZVINIIIII

SumAnuT
07-10-2006, 12:58 PM
Ne mislim ja na te "parts". Mislim na fizicke "parts". :mrgreen:

DaBear
07-10-2006, 02:10 PM
Ne mislim ja na te "parts". Mislim na fizicke "parts". :mrgreen:

al' ste perverzni svi...ijuuuuu! Pa jel se tako radi pos'o???
Zamislite da vam dodje u studio neka mega riba / pevaljka...bilo bi bacanja na sve strane i nista ne bi bilo od zvuka! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Sandzama
09-10-2006, 09:15 AM
al' ste perverzni svi...ijuuuuu! Pa jel se tako radi pos'o???
Zamislite da vam dodje u studio neka mega riba / pevaljka...bilo bi bacanja na sve strane i nista ne bi bilo od zvuka! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Na zalost, ovo je istina ;), jer ovde nas ima dosta koji ne apstiniramo :rotfl:

Inicijativu podrzavam u potpunosti, makar nagrada bila i EMU0404

Ovde je valjda poenta da se nesto radi, a ne neke tamo perverzije i sta ti ja znam. :drunk:

SumAnuT
31-10-2006, 12:00 PM
I? Sta bi?

alavuk
31-10-2006, 01:08 PM
da sta bi?

Sandzama
15-11-2006, 09:29 PM
Emu prest`o s proizvodnjom :)