View Full Version : Kako se zove? [fx teleport vs system link]
SumAnuT
29-08-2006, 03:11 PM
Kako se zove ono cudo sa kojim mogu da koristim resurse drugog racunara prerko mreze?
Sandzama
29-08-2006, 03:21 PM
Mislis klaster...clustering
Za cubase/nuendo, ili za resurse uopste?
lesha
29-08-2006, 03:28 PM
mislio je na fx teleport ;)
SumAnuT
29-08-2006, 03:29 PM
Mislim za nuendo.
Fx Teleport se zove, saznao sam preko naseg revnosnog moderatoa, Leshe :)
Mada i nuendo ima vst system link, trebalo bi preturiti manual da vidim sta moze sa time da se uradi.
diviner
29-08-2006, 03:49 PM
Moze da se uradi svasta i sa linkom, ali samo ako i u drugom kompu imas karticu sa dobrim ASIO2 drajverima...Poz. FX Teleport je za nijansu bolje rjesenje, ukoliko zelis koristiti vise VSTi (cini mi se da ne mozes miksati trekove koji se nalaze na drugom kompu, neka me neko ispravi ako grijesim...), dok sa linkom mozes mnogo toga.
Sandzama
29-08-2006, 04:04 PM
A zar nije lakshe sastaviti dualcore zverinu sa jednim dobrim audio interfejsom?
diviner
29-08-2006, 04:21 PM
A zar nije lakshe sastaviti dualcore zverinu sa jednim dobrim audio interfejsom?
Nije lakse sastaviti, ako covjek vec ima dvije masine. A i dualcore je efikasan samo kada su aplikacije pisane za njega (sto naravno iz dana u dan gura dualcore kao jedinu pametnu investiciju, jer sve vise softvera optimizovano).
Sandzama
29-08-2006, 05:00 PM
A i dualcore je efikasan samo kada su aplikacije pisane za njega (sto naravno iz dana u dan gura dualcore kao jedinu pametnu investiciju, jer sve vise softvera optimizovano).
Sta, nuendo nije multithreaded:o
sx od v2.0 podrzava SMP/SMT kolko ja znam. Pa bilo je dual i quad cpu masina jos za vreme PI.
Mislim, cemu akanje. Proda te 2 i sastavi (ili mu neko sastavi) jednu Zver :)
diviner
29-08-2006, 05:30 PM
Sta, nuendo nije multithreaded:o
sx od v2.0 podrzava SMP/SMT kolko ja znam. Pa bilo je dual i quad cpu masina jos za vreme PI.
Mislim, cemu akanje. Proda te 2 i sastavi (ili mu neko sastavi) jednu Zver :)
Ma sikvenceri da, ali ne i svi VST instrumenti i procesori (efekti)...Najbolje je imati dve dualcore masine, ako cemo vec po tvome :).
Poz.
SumAnuT
29-08-2006, 11:39 PM
E sto je navalio covek :)
Imam jedan laptop, Inspiron 9400, DualCore Yonah @1.66 GHz i imam desktop AMD 64 3200+.
Mislim da je to sasvim dovoljno i da zadovoljava mnogo vise potreba od jednog desktopa ili jednog laptopa.
@Diviner, evo citam po peti put ali mi nije jasno sta si hteo da kazes :)
Da li je bolji fx teleport ili vst system link? Sta mogu sa jednim a sta sa drugim? Ne zelim da mixam trake koje su na drugom kompu, zelim samo da pokupim sirovu snagu sa amd-a za vst(i). Da li bi ASIO4ALL mogao da odradi posao za system link?
diviner
30-08-2006, 12:11 AM
Da li je bolji fx teleport ili vst system link? Sta mogu sa jednim a sta sa drugim? Ne zelim da mixam trake koje su na drugom kompu, zelim samo da pokupim sirovu snagu sa amd-a za vst(i). Da li bi ASIO4ALL mogao da odradi posao za system link?
Onda probaj fx teleport (i slicne derivate...postoji jos jedan programcic slicne namjene, ali sam mu zaboravio ime), jer je on namjenjen kao "teleporter" VST instrumenata i efekata sa druge masine na main (na prvoj main masini pokrenes host i gomilu VSTi, na drugoj pokrenes teleport, otvoris preko njega takodje gomiletinu VSTi, i koristis ih u prvoj masini).
Za sistem link mislim da ti je ipak potreban ozbiljniji hardver da bi sve radilo flawless (ili barem priblizno). Prednost mu je povezivanje i sinhronizovanje vise hostova (znaci pored VSTi, u mogucnosti si i miksati trekove izmedju hostova, po zelji i potrebi).
Sve ovo pisem na osnovu svojih prilicno zastarjelih iskustava (davno sam probao i teleport i sistem link), tako da ako sam nesto izostavio ili negdje pogrijesio, neka me drugi dopune ili isprave.
SumAnuT
30-08-2006, 12:18 AM
Sad je dosta jasnije. Hvala.
Dexxy
05-06-2007, 05:07 PM
Da li je neko probao da preko Fx teleporta koristi plug-inse sa UAD-a i Powercore-a.....posto ne moze da se instalira na drugom kompu bez hardwera...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.