PDA

View Full Version : Piratski software u UK

OFF
15-08-2006, 08:21 PM
Nadam se da ne narusavam pravilnik foruma, radi se o tamo nekoj Engleskoj.......:)

Posto oko tebe ima dosta studija, da li razmenjujete software ili se (i) :D tamo sve kupuje licencirano (sekvenceri, plug-insi) ? Ne moras da odgovoris, ako to nekoga ugrozava

DaBear
15-08-2006, 08:28 PM
Nadam se da ne narusavam pravilnik foruma, radi se o tamo nekoj Engleskoj.......:)

Posto oko tebe ima dosta studija, da li razmenjujete software ili se (i) :D tamo sve kupuje licencirano (sekvenceri, plug-insi) ? Ne moras da odgovoris, ako to nekoga ugrozava

Dobro pitanje....
Svi oko mene i ja imaju legalne sequencere (Logic / Pro Tools) - oni svi dolaze sa donglovima, PT sa DSP kartama (tako da ti dzabe crack!)..software-a puno kupujemo takodje. Svi su na MAC-u, a za Mac-a uvek ima manje krekova...
Samo mi dobijamo sve jeftinije nego sto je u radnjama. Ima par dealera koji nas snabdevaju i nekad je 35-50% jeftinije nego za druge, plus, svi su registrovani kao firma pa mogu da dobiju nazad 17,5% VAT (kao PDV kod nas)

Nekad smo menjali sampling CDs..ali to je izumrlo..svi imaju po stotine GB loopva i zvukova....

OFF
15-08-2006, 11:04 PM
Dobro, za sekvencere mi je jasno, TDM takodje, ali VST instrumenti...... ?

liman021
16-08-2006, 07:48 PM
offe stvarno si carina zbog ovog pitanja:o:rotfl:....hteo sam da postavim isto pitanje pre nekog vremena ali sam mislio da cu biti banovan

OFF
16-08-2006, 07:57 PM
Ne vidim problem, mi smo cisti, Englezi su cisti.......... samo Holandjani kvare prosek:D

LACKY
17-08-2006, 02:36 AM
E kada jedemo govna, da ih jedemo do kraja!
Izvinjavam se ali jedno pitanje!
Ko je najveci proizvodjac softa na svetu?
Odgovor: Amerika i Evropska unija!
A ko su najveci razbijaci softvera?
Odgovor: Amerikanci i Evropljani!
A mi glumimo gljive (kao i Kinezi)!