View Full Version : uad pitanjca
Arthur
26-07-2006, 02:25 PM
Nadam se da cu uskoro postati vlasnik jednog Flexi Pak-a. Zanima me sledeca stvar - ukoliko se pridruzim nalogu koji vec ima 3 kartice, taj nalog je pun; Ukoliko na moju masinu ugradim jos jednu karticu sa nekog drugog naloga, koji nema iste pluginove kao prva, kako ce se onda stvari ponasati? Npr, pazarim neve-ov eq na jednom nalogu, a na drugom ne.. Da li ce on raditi samo na jednoj karti ?
Arthur
26-07-2006, 03:04 PM
Da, i sta bi vasa preporuka bila u okviru 500$ vaucera ? I to sa pretpostavkom da vec imam ceo Studio Pak (sa sve fairchildom, cambridgeom, 1176...)
Gianfranco
26-07-2006, 04:49 PM
Npr, pazarim neve-ov eq na jednom nalogu, a na drugom ne.. Da li ce on raditi samo na jednoj karti ?
Da,samo na jednoj.
Za 500$ ja bih kupio Neve,Dimension D i Pultec Pro.
STUDIOTON
26-07-2006, 05:33 PM
Neve, Dimension D .. Revolucija:)
idekius
26-07-2006, 06:03 PM
Taj Fleksi Pak je tesko njesra, jer kako god da ga okrenes, ne mozes da uzmes sve sto ti se svidja...
1176LN, LA2A, Fairchild 670, Pultrec, Neve 1073, Plate (EMT) 140, Roland Dimension D... 'bem li ga... to su uglavnom stvari koje bih morao da imam...
Sve je stvar izbora... Kada bih morao da izostavljam Plugove, verovatno bih izostavio MultiBand Compressor (odlican je, ali sam ja glup za njega i nikada neznam da li sam bas to hteo :) ), Precision EQ (mogao bih da prezivim pored Algorihmix Red i Orange, URS Mix EQ...) i Precisom Limiter (svidja mi se za baladice, pesme sa manje instrumenata... ali vise volim TimeWorks Mastering Compressor)...
Mnogi se sigurno i ne bi bas slozili samnom, ali ja bih uradio otprilike tako... 1176LN, LA2A, Fairchild 670, Pultec, Neve 1073??? To niposto ne bih izostavio :!:
STUDIOTON
26-07-2006, 06:19 PM
Da, ali Arthur ima super kombinaciju .. tako da mu se flexi isplati
Mnogi se sigurno i ne bi bas slozili samnom, ali ja bih uradio otprilike tako... 1176LN, LA2A, Fairchild 670, Pultec, Neve 1073??? To niposto ne bih izostavio :!:
To je to! Ja bih jedino, mozda umesto FA670 (jos mi je malo komplikovan), uzeo Dimension D
Arthur
27-07-2006, 10:46 AM
daklem, definitivno je da upadam u kombinaciju sa studio pakom, tako da najbitnije stvari vec imam... preko toga pazarice se Neve, pultec pro i plate140 najverovatnije... dimension D mi definitivno nije prvi na listi... eventualno sam razmisljao da doplatim za precision limiter zbog rastuce pomame klijenata za glasnim snimkom, ali Timeworks mi stvarno odlicno radi...
Arthur
27-07-2006, 10:47 AM
inace, pitanje je bilo da li na istom kompu mogu da rade dve kartice sa razlicith naloga istovremeno? Ivan mi rece da ne moze, al znamo da je on malo sklon cirkanju, pa.... ;) ako znate bolje, recite
STUDIOTON
27-07-2006, 11:34 AM
:rotfl:
Kad smo kod toga, poceo sam koristiti MD3 od TC6000 .. uhhhhh.. kakva alatka .. vredi svaki jebeni euro ..
:rotfl:
Kad smo kod toga, poceo sam koristiti MD3 od TC6000 .. uhhhhh.. kakva alatka .. vredi svaki jebeni euro ..
na cemu?:o
ne falis se:hyper:
STUDIOTON
27-07-2006, 12:31 PM
na cemu?:o
ne falis se:hyper:
:cool: Stigao, koonacno:da:
Arthur
27-07-2006, 02:22 PM
....nego....ovaj.... da nisi nesto zaboravio??
idekius
27-07-2006, 03:51 PM
daklem, definitivno je da upadam u kombinaciju sa studio pakom, tako da najbitnije stvari vec imam... preko toga pazarice se Neve, pultec pro i plate140 najverovatnije... Dimension D mi definitivno nije prvi na listi... eventualno sam razmisljao da doplatim za precision limiter zbog rastuce pomame klijenata za glasnim snimkom, ali Timeworks mi stvarno odlicno radi...
Roland Dimension D ne posmatraj kao chorus. Jeste on chorus, ali vrlo specifichan i mekan... Nije to onaj upecatiljiv chorus efekt... Ja ga stavnjam na send (na insertu je neupotrebljiv), ukljucim obicno onaj preset 3 i lagano dodajem tamo gde mislim da treba. Ako ga preko senda malo pustis na bass, niko nece znati da ti na tom bass-u imas malo chorusa, ali dobices "shiri" zvuk i zdrave srednjake na bass-u i bass ce lepse da ti "izadje"...
Plate 140 jeste dobar plug, on je zapravo emulacija starog EMT 140 Plate-a iz 60 i neke, ili bese 70 i neke godine... on stvarno lepo radi, nema sta... cesto ga koristim, narocito za bubanj... sad, da li ti vise treba on, ili Dimension D... ko bi to znao...
@Off - Fairchild 670 jeste chudan i specifican...spor..., ali... kada ga stavljas na neki instrument, ili grupu, moras da vodis racuna da ga ne pustas da komprimuje previse! Ja trasholg podesavam tako da ona njegova skala ide maximum do 1db i to je sasvim dovoljno! Barem meni se dopada ono sto se tako dobije...
Posebno mi se kod njega svidja LAT\VERT mod u kom levi i desni vise nije levi i desni, vec M\S... tako da recimo mozes trvrdje da naguzis stereo sa dva klika... i dobijes lep rezultat...
Neki Fairchild koriste i za master, ma da ja licno nisam za to... mnogo je to chudna sprava za master, a i skida bass... Sad, to su moja licna zapazanja i misljenja i ne znaci da su tacna... Koliko znam Sandro ga koristi u masteru i on covek ima sasvim lep rezultat sa njim...
Mislim da bese Oggy koristi Fairchild 670 i za paralelnu kompresiju, sto ja nikada ne bih uradio... meni je za to 1176LN sa surovim podesavanjima zakon, ali... Oggy sa njim dobije lep rezultat... dakle, sto da ne...
Uskoro bih pazario UAD-1 Flexi pak,pa me zanima da li postoji neki problem vezan za njihove plug-in-ove (tipa konflikt sa nekim drugim plug-in-ovima).
Inache,upoznat sam sa mogucnostima UAD-1 i slushao sam svoje stvari obradjene npr,precision limiter-om i znam koliko su dobri-zato i hocu da ih kupim! :D
Pozdrav
STUDIOTON
29-07-2006, 05:45 PM
Uskoro bih pazario UAD-1 Flexi pak,pa me zanima da li postoji neki problem vezan za njihove plug-in-ove (tipa konflikt sa nekim drugim plug-in-ovima).
Inache,upoznat sam sa mogucnostima UAD-1 i slushao sam svoje stvari obradjene npr,precision limiter-om i znam koliko su dobri-zato i hocu da ih kupim! :D
Pozdrav
Nema nikakvih problema, pozz
Arthur
29-07-2006, 06:18 PM
STIGLO!!! :D :D
Jos uvek cekam autorizaciju od drugara pa sam stigao samo malko da se poigram sa demo-ima, i mogu ti reci da mi je plate140 izmamio mnoge osmehe!!!
idekius
29-07-2006, 06:19 PM
STIGLO!!! :D :D
Jos uvek cekam autorizaciju od drugara pa sam stigao samo malko da se poigram sa demo-ima, i mogu ti reci da mi je plate140 izmamio mnoge osmehe!!!
Blago tebi... meni je izmamio novce :rotfl:
Nema nikakvih problema, pozz
To sam i mislio,ali reko',samo da proverim :)...Hvala
STUDIOTON
29-07-2006, 06:37 PM
To sam i mislio,ali reko',samo da proverim :)...Hvala
Flexi pak ti se ne isplati osim ako imas neku extra kombinaciju kao sto je imao arthur ..
Postoji mogucnost da za 650 eur imas Ultra pak sa NEVE EQ i Dimension D pluginovima , znaci dobijes novu karticu, sve pluginove od ultra paka i + ova dva pluga ..
Kada budes resio da uzimas javni mi se imam takvu kombinaciju .. delio bi nalog sa jos dvojicom ,pozdrav
Chim se bude zaradilo dovoljno kesha,uzimacu.Mozda i neshto probam da sredim sa profom,on je njihov korisnik duze.Videcu vec...U svakom sluchaju hvala.
Arthur
01-08-2006, 01:00 PM
Evo ja stigao jos malo da se poigram... tojest, poceh da radim sa istim... prvo moram da naglasim da su ovi iz UA totalno siznuli posto su nam dali ukupno 200$ bonusa za dve nove kartice koje smo prijavili na postojeci studio pak nalog... tako da smo kupili Neve EQ, Pultec-Pro, Plate 140 i na kraju zgurali i precision limiter u to... Neve jos nisam ozbiljnije testirao, malo me nervira interfejs, pultec je divan, mekan, tolerantan... a Precission limiter se ponasa veoma slicno kao timeworskov limiter sa tom razlikom sto pri prepaljivanju ne krene da distorzira kao timeworks vec da pumpa i jace gura basseve... inace je veoma transparentan i poprilicno raspolozen za paljevinu... Ja sam u osnovi pazario Uada zbog Cambridge-a i 1176ice, a oba pluga odavno znam kako rade i presrecan sam...
Precission limiter se ponasa veoma slicno kao timeworskov limiter sa tom razlikom sto pri prepaljivanju ne krene da distorzira kao timeworks vec da pumpa i jace gura basseve... inace je veoma transparentan i poprilicno raspolozen za paljevinu...
Mislish na Timeworks mastering compressor?Probao sam ga ali,ne svidja mi se posebno...
Mislish da se isplati uzeti precision limiter pored josh nekih plug-ova ili je bolje uzeti neki od kompresora,pa eventualno koristiti jedan od njih i kao limiter(LA2A,1176LN...)?
STUDIOTON
01-08-2006, 04:23 PM
I ja koristim Precision limiter .. po mom ukusu vise mi se svidja od Timeworks .. mada ima i gomila obrnutih misljenja ..
Cinjenica i dalje stoji .. da je Timeworks limiter najbolji limiter od native pluginova i tu nema dileme ..
Arthur
02-08-2006, 09:58 AM
cini mi se da osim distorzije u preopterecenju, nema ama bas nikakve razlike... i to mi se sve vise svidja od L2/L3 serije...
Sinoc sam izdrndao i one dream/real verb plugove, i cini mi se da su veeoma upotrebljivi... do sada sam koristio Art Acoustic reverb, i cini mi se da ga uadovi siju za duzinu..
cini mi se da osim distorzije u preopterecenju, nema ama bas nikakve razlike... i to mi se sve vise svidja od L2/L3 serije...
Sinoc sam izdrndao i one dream/real verb plugove, i cini mi se da su veeoma upotrebljivi... do sada sam koristio Art Acoustic reverb, i cini mi se da ga uadovi siju za duzinu..
Drago mi je da ti se UAD svidja , ali ipak provedi mesec dva sa njim jer ce ti se neka misljenja promeniti . Po meni precision Limiter ne moze da pridje na kilometar Timeworksu ( mada ne zelim sad da pocnem raspravu o tome ) jer je Timeworks jedini limiter , koji zapravo ostavlja matricu tvrdom ( i time sigurno najbolji za gitarski tvdji zvuk ) i pri tome ne menja frekvencijski balans mixa . UAD ov limiter je dosta meksi i sigurno ne moze da podnese vece pumpanje od ostalih limitera , cak mislim da je tu slabiji od takmaca ...
Ja ga ponekad koristim u baladama , jer mi se cini da se pojavi nesto lepo na problematicnoj frekvenciji oko 250 - 300 hz i dosta je mekan ..... ali kad god ukljucim u nekoj pesmi Timeworks posle nekog drugog limitera ( pa cak i posle brickwall limitera sa TC m 6000 ) prijatno se iznenadim jer mi se cini da osim u House muzici gde koristim l2 namerno jer pumpa baseve , na onakav nacin na koji je to ockeivano , uvek mi najbolje is[adne Timeworks .......
Sto se tice reverba , slatki su ako nemas nista drugo i sigurno upotrebljivi , mada mislim da je za glavni vokalni reverb , neki impuls uvek bolje resenje ....
Pozdrav
Mogli
04-08-2006, 04:25 AM
Sto se tice reverba , slatki su ako nemas nista drugo i sigurno upotrebljivi , mada mislim da je za glavni vokalni reverb , neki impuls uvek bolje resenje ....
Pozdrav
Ja koristim impulse, a svi ostali reverbi su boranija.
idekius
04-08-2006, 05:38 AM
Plate 140 (EMT 140) nije boranija... ko voli plate...
STUDIOTON
04-08-2006, 07:59 AM
Ima da se probere medju tom boranijom .. recimo Waves arts master verb .. jakoooo dobar native reverb:)
Arthur
04-08-2006, 12:02 PM
@max
hvala na opservaciji... ja sam do sada samo jednom stigao da na veoma heavy pesmi uporedjujem ova dva limitera, i jos uvek nisam skontao neku ozbiljnu razliku, doduse, cini mi se da je precision stvarno mekan. Na drugom projektu koji trenutno radim (roots reggae), precision mi trpi vise maltretiranja od Timeworksa, u pomenutom "probijanju" na bassevima.. Kad mi kick zakuca preko neke duboke H zice na bassu, kod timeworksa ume pristojno da zaprdi.. Kao da precision nekako ravnomernije rasporedjuje tu distorziju, ne znam, za sada mi je to sve dosta nabacano, skontacu vremenom preciznije...
Isprobavao sam sinoc i Neve 1073 i mogu da mu pohvalim visoke, jako osetljivo ali cisto dodaje.. Jedino me i dalje zestoko nervira interfejs, jer mi je veoma tesko da misem "nezno i osetljivo" podesavam parametre.. Naravno, kontam da je to zbog "autenticnosti" emulacije, al i dalje meni jednostavno smeta.
Sto se reverba tice, imam neku skromnu kolekciju impulsa sa m5000, pcm91 i slicnih sprava, i retko kad mi pomognu na tako bitnom zadatku kao sto je glavni vokalni reverb... jednostavno mi zvuce malko suplje i cesto metalno... zato fantasticno leze na akusticniim gitarama, el.clean gitarama, pa cesto i na napucanijim dobosima.. Za vokale sam cesto zestoko maltretirao Art Acoustic reverb, ali i u krajnjim njegovim dometima textura, cini mi se da je textura za klasu losija od recimo Dreamverba na UAD-u.. a o plate-u da ne pricamo, ja obozavam plate reverbe generalno! Jedino sto se na dreamverbu mora provesti duplo vise vremena da bi se svaki parametar cacnuo i namestio jer su mu preseti blago retardirani...
idekius
06-08-2006, 01:28 PM
Ja volim impulse... narocito IR-1 i Altiverb impulse. Kod IR-1 nisam odusevljen impulsima sa L-480, ali mi se prirodni prostori bas svidjaju... narocito za orkestracije i sl.
Ako koristim impuls za glas, onda dodajem i mali delay-chic, chorus-cic itd. To sa impulsima + ovo i ono vazi kada imam sporu pesmu i potrebu za recimo ambijentalnim vocalom, a kada hocu rockerski i gotovo suv vocal, onda koristima maaaaallleeeeni Plate 140 i maaaalchice Dimension D.
Za bubanj obicno koristim Plate 140 i eventualno neki impuls na doboshu...
Ovaj Wave Arts sto je Ivan pomenuo stvarno nije los, ma da ja ne volim velike i ocigledne reverbe (izuzev u ambijentalnim baladama)... stvar ukusa...
A nije los po meni ni onaj Wizoo Reverb, ma da ga nikada nisam upotrebio u pesmi.
Napravio sam mali fajlic sa malo doziranim Plate 140 + Dimension D na vocalu...
ProkDu
06-08-2006, 02:26 PM
Odlicno zvuci glas. Jbmlg sta je, ali dobro zvuci.
Mogli
07-08-2006, 02:00 AM
Kompletan snimak je vrhunski, kao i sam glas. Odlicno je!
idekius
07-08-2006, 02:05 AM
Kompletan snimak je vrhunski, kao i sam glas. Odlicno je!
Ma nije vrhunski... to je demo za jednu deciju pesmicu, koju smo ostavili po strani jer smo na kraju ukapirali da to uopste nije decije :) Posle smo uradili drugu deciju pesmicu, a ovo je ostalo da se promeni text, doradi aranzman i od toga napravi nesto drugo...
Samo, setio sam se da sam tu na glas stavljao Dimension D + Plate 140, pa, eto, kao prikaz reverba valjda moze da posluzi...
Mogli
07-08-2006, 08:58 AM
Mozda bi se taj reverb cuo bolje bez muzike, jer ovako se uopste ne primecuje, a imam jako dobre monitore Genelec 1030A. Dopada mi se glas pevaca, vise od Dade Topica.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.