Log in

View Full Version : Sting Ns

Oggy
20-06-2006, 02:13 AM
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

KAKVA SVIRKA!!!!!!!

Gledao mnogo, sve su bile dobre, ali ovo...
BRUKA!!!

Kakva energija, kakva uigranost, kakav groove.......

Sat i po strasnog prasenja, neverovatna reakcija publike i energija.
Ni na jednom njegovom koncertu koji sam do sada gledao se nije desilo tako nesto. Publika je pevala samostalne deonice, viseglase, urlanje, navijanje...
Tako nije bilo ni na onom legendarnom koncertu u Oslu (Miler, Kirkland, Kolaiuta i Sting) koji ja cenim za jedan od najboljih ikada... Ako neko ima taj koncert, dao bih litar krvi, 5 godina zivota.......

Samo je Dominik iz stare postave, tu je neki gitarista koji se nije isticao, ali se lepo cuo i bubnjar.... BUBNJAR!!!!
Kakva zivotinja... Taj je pobegao iz Pantere ili nekog slicnog benda, ali definitivno naj bubnjarskiji bubnjar koji je svirao sa Stingom!
Manu ispade sminker pored ovoga i to oonako, metiljav... A ja ga iizuzetno postujem...
Ovaj definitivno nije svoj, ali ubi kako svira...
Cvrst, snazan, zajeban
Generalno, ni Police nije zvucala ovako nadrkano, a opet prefinjeno..
Ma idem da slusam one snimke sto sam napravio i da patim sto nije bio jos jedan bis... :D

*Aleksa*
20-06-2006, 02:49 AM
Ja sam upravo dosla i pozurila da cujem vase reakcije...E bas si dobro rekao,tako jak i energican zvuk,a opet prefinjen!Samo nisam pod tolikim utiskom kao ti jer sam bila predaleko,nazalost(cak kod poslednjeg video bima),tako da se vise culo zezanje i prica ljudi nego sam Sting,ali bez obzira,dozivljaj je cuti Fragile uzivo..ma sve vreme sam se jezila...Sada mi se tek slusa...

Oggy
20-06-2006, 02:54 AM
Ja bio tacno gde treba :da:

Dosao ranije, setao da nadjem najbolje mesto, nakupovao pice i ukotvio se :)

mightyUmma
20-06-2006, 03:10 AM
kratko,kratko..mogao je jos neke svoje hitove da otpeva..al s obzirom na energiju dobro je da je i ovoliko izdrzao..mada ne znam kakav je utisak publika na njega ostavila..nesto mi nije bio uverljiv onim hvala na kraju..

Oggy
20-06-2006, 03:19 AM
Tom recenicom je Sting zavrsavao svaki koncert koji sam gledao.
Nije svirao ni jednu pesmu sa poslednjeg albuma...
Tacnije, izuzevsi "Desert Rose" (najgora pored "Every Breath"...) nije svirao nisat sa poslednja tri albuma.
Ja sam bio iznenadjen energijom kojom on i Dominik zrace.
Oni su u srednjim pedesetim i malo je zajebano ispucati sat i po bez ijedne pauze, bez ijednog razgovora...
Ko svira- zna

Meni je i ovo bilo super. Instant zadovoljstvo. Desilo se sve sto treba, ali mi je zao sto ima dosta pesama sa poslednjeg albuma koje su mi drage, a nisam cuo.
Ima dana...

*Aleksa*
20-06-2006, 03:21 AM
Valjda svako od njih to dozivljava kao svoj posao,mada tesko je da ostanes imun na cinjenicu da je ,veceras,doslo da te slusa 20000 ljudi..I svi vriste i sire ruke samo tebi...Slusala sam muzicare koji dodju odsviraju i pobegnu bez ikakve energije,bez obzira sto su oci mase uprte u njih,a sa druge strane i one (Bajaga konkretno),na cujoj svirci se pojavilo stotinak ljudi,a oni nisu stali 3 sata,zezali se..da sam i sama stajala bilo bi mi strava..Bas su me tada odusevili....

Dijabolik
20-06-2006, 08:48 AM
:DLjudi moji sta da vam kazem osim SJAJNOST !!!
Znaci , kakav BOOM za otvaranje koncerta sa zestokom verzijom Message in the bottle ,a potom josh brdo stvari od Policije , na moju veeeeliku radost.

Jedina zamerka je duzina koncerta i ta dva nazovi bisa , koja uopste nisam tako doziveo. Mislim, covek je istrcao sa bine i odmah se na istu vratio ! :D

Dijabolik
20-06-2006, 08:51 AM
"Desert Rose" (najgora pored "Every Breath"...)
Slazem se u potpunosti ! ;)

dacko
20-06-2006, 11:10 AM
Takodje sve pohvale...

Prvo smo se bili razočarali, kao fak nema klavijature šta je ovo, kakav je ovo Sting?

... ali kad je počeo Message in the bottle, samo sam se ukopao i nisam mogao da verujem, kakav zvuk, svirka, energija... samo što nisam zaplakao od sreće.. :D

...jes da me danas bole noge jedva hodam, ali ne žalim... vredelo je 5 sati stajanja...

...a bubnjar... :scared:

mightyUmma
20-06-2006, 12:41 PM
Takodje sve pohvale...

Prvo smo se bili razočarali, kao fak nema klavijature ?ta je ovo, kakav je ovo Sting?

... ali kad je počeo Message in the bottle, samo sam se ukopao i nisam mogao da verujem, kakav zvuk, svirka, energija... samo ?to nisam zaplakao od sreće.. :D

...jes da me danas bole noge jedva hodam, ali ne ?alim... vredelo je 5 sati stajanja...

...a bubnjar... :scared:

da pokazao je kako se to radi i samo s 3 coveka(dobro ajd vanzemaljaca:D)
al opet ja nisam isla da slusam the police nego stinga pa sam se razocarala sto nije svirao neke stvari posebno s poslednjeg albuma..a na desert rose su svi prsli..kako smo turska zemlja..

acaradio
20-06-2006, 02:17 PM
Ja sam O.D.U.S.E.V.LJ.E.N. !!!

To je bas ono sto sam hteo da cujem. Kad vec nisam mogao da slusam originalni Police uzivo, bar sam cuo najbolji moguci substitute.
Jos kad sam video da je za bubnjevima zverko koji je nekoliko godina svirao u McCartneyevom bandu (Abe Laboriel Jr.), raspametio sam se :hyper:

Organizatori su zabrljali sa onim razvlacenjem publike po mracnim tunelima...ali ok. Nisam ni ocekivao da ce bas sve proci savrseno.

Oggy
20-06-2006, 08:28 PM
Tacno!
To je taj tip. Gledao sam ga prosle godine na Live 8 Live sa Paul-om.

Uopste mi nije jasno otkuda on medju pop muzicarima... :confused:

Max
20-06-2006, 09:02 PM
Ja sam O.D.U.S.E.V.LJ.E.N. !!!

To je bas ono sto sam hteo da cujem. Kad vec nisam mogao da slusam originalni Police uzivo, bar sam cuo najbolji moguci substitute.
.

Tu si potpuno u pravu ...... a ja sam osim bubnjaremu u principu bio razocaran .....

Ocekivao sam gomilu pratecih , gudaca , prekusija i ostalog ..... a dobio par playbackova, Stinga koji skida arapskog pevaca i sl .... zato su stvari od Police a najbolje i zvucale ...... jer su radjene za bend

... eeeee takav sam ja maler ......

Pozdrav

Oggy
20-06-2006, 09:36 PM
:rotfl::rotfl::rotfl:

Pa to ispade "kao na seoskoj proredbi" po tebi matori?

Ja upravo pokusavam da se opsetim da li je u Srbiji odrzana bolja svirka u poslednjih 15 godina, ali vidim da sam se grdno presao... :)

Zanima me sta to nije bilo u redu?
Sting nije dobro pevao ili svirao?
Dominik nije dobro svirao?
Onaj neupadljivi gitarista sto dobro svira nije dobro svirao?
Nisu zvucali kao bend?

Istina bile su dve matrice u "Why should I cry for you" i "Desert rose", ali su to bile neke specificne stvari koje su morale da idu tako, a ceo bend je svirao, nije bilo slepanja.

Drugo, ovo je jedna od "top 2 ever" Stingove svirke (ova i Sting u Oslu), pa bi po tome ispalo da covek bas i nije nesto...
To sto je bilo vise "Police" je iz razloga sto je ova turneja, kao i knjiga "Broken Music" posvecena periodu njegovog zivota pre i za vreme grupe Police (vrlo malo, cisto informativno novijoj istoriji), te otuda izbor kakav je bio.
istina, ja bih lako mogao bez "Desert Rose" i "Every breath", ali vecina voli...

Nego, evo ovako, ako mi kazes dve svirke ili barem jednu odsviranu kod nas koje su bolje od ove sinocne, ja cu to prihvatiti, a verovatno i svi ostali kao argument.
Ovako sticem utisak da po tvom misljenju, Sting ima dosta da poradi na sebi u narednih par godina, da bi zadovoljio tvoje kriterijume...
Moguce, da si se zezao, pa u tom slucaju, sve ovo sto sam pisao, slabo vredi, ali si mi delovao prilicno ozbiljan .
Mozda gresim?
Pozdrav!

acaradio
20-06-2006, 09:43 PM
Gledao sam ga prosle godine na Live 8
Bio si na Live 8 ???? :o ...ili si gledao prenos ?
Uopste mi nije jasno otkuda on medju pop muzicarima... :confused:
Ali je uvek sa vrhunskim pop-muzicarima...
a i veoma je univerzalan, cak peva pratece vokale.

Oggy
20-06-2006, 09:49 PM
:)

Na zalost, nisam, ali sam pomno ispratio preko TV-a :)

I tada sam se isto pitao sto i sinoc :)

Max
20-06-2006, 10:18 PM
Naravno da su svi svirali dobro , ali po meni Sting ne treba da se " popravi " u naredne 2 godine , vec samo da radi ono sto je do sada radio . A da li je bilo boljih koncerata ( po onome sto ja zelim da cujem ) ...... Fil Kolins .....

Sting je meni kao i svima nama u srcu , ali me jednostavno nije uradio , muzicari jebu kevu , ( Dominik je cak snimio spot sa VG za neku njihovu zajednicku stvar ) i svi muzicari su j%#^li kevu ( sto je minimum i ocekivano ) ali da to nije bio STING , nego neko drugi ciju muziku ne volim i ne slusam , verovatno bih se okrenuo i otisao .....

Naravno ovo je samo licni stav .....

A bio sam na Tasmajdanu na koncertu gde je bilo 300 ljudi , svirali su Tribute to Earth Wind and Fire , Commodoresi iiiiijos jedan bend ...... e to je bilo prasenje za sve pare ..... covek ode srecan i zadovoljan sto je dao pare ......

Ne znam , mozda sam se smorio od guzve , mozda sam bio umoran , maaaadaaa ni moji drugari ( koji su super muzicari i cije misljenje cenim , a jedan od njih i poznaje bubnjara sa Berklija ) nisu bas bili pomereni . Opsta reakcija je bila ..... paaaa ok ..... bitno je da je bio Sting ....

Pozdrav

acaradio
21-06-2006, 07:16 AM
A da li je bilo boljih koncerata ( po onome sto ja zelim da cujem ) ...... Fil Kolins .....
Koncert Phila Collinsa je definitivno bio najkompletniji koncert koji sam gledao uzivo. Ma cak i preterano "ispeglan"...sve je bilo toliko savrseno da je u odredjenim trenucima nerviralo.
Ali razlika izmedju Collinsa i Stinga je prilicna. Collins u svojoj karijeri nikada nije imao "sirovu" fazu, kao sto je to slucaj sa Stingom dok je bio u Police (narocito prva dva albuma). A Sting se sigurno odlicno seca da je Police bio definitivno najobozavaniji bend u ono vreme, pa je ovo (taman uz knjigu "Broken Music") bilo "for the good ol' times" :)

Jedino mi je krivo sto nije svirao "We'll Be Together".
To bi zvucalo ekstra, posto je odskora uradio mnogo ostriju verziju ove pesme (sa Annie Lennox), pa sam pomislio da ce je kao takvu odsvirati....

OFF
21-06-2006, 09:58 AM
Evo, ja bih se u potpunosti slozio sa MAXom. Gledao sam pre 2 godine u Budimpesti i tad pao na dupe, a ovo.... mislim, svi superlativi koji su naveli Oggy & Co stoje, ali ja Stinga volim zbog drugih stvari. Stoji i to da sam zbog guzve na autoputu stigao tek na 3cu pesmu, istrcao iz kola i bio kod 2. video bima, ali nisam imao ni zelju da se probijam napred. Jednostavno, ne mogu da uporedim ushicenost prvim i ravnodusnost drugim koncertom

dacko
21-06-2006, 10:21 AM
Ja sam pre dve godine u bio u Pešti, i tad je bilo fantastično, naravno... i ono sve džu ba, nabudženo i extra itd... Šta više baš sam bio i blizu bine, još sam i Stingovu tonsku gledao oko 15h... :D

Ali nekako... i ovo u NS je baš zato što je tako bilo sirovo rokerski po meni imalo svoj šmek...

Mada u principu... skino nas je Sting ko blato s cipele... Misilm.. državu, naciju šta li... kao eto bio je.. eto nam.. kakvi smo dobro nam je i to... :(

Mada verovatno da je i ovde u pitanju ono koliko para tolko muzike. :banghead:

Oggy
21-06-2006, 12:49 PM
Samo nemojte brkati termine "afinitet" i "kvalitet". Rimuju se, ali ipak...
Ja sam takodje bio na istom tom koncertu u Pesti, samo u VIP i imao sam prvorazredni ugodjaj i taj koncert je bio fenomenalan i trajao je duze (malo), ali je ovo potpuno drugi fazon koji takodje jako volim i uzasno mi je prijalo to sto se sve desilo brzo i koncizno. Uostalom, i godine su to, a matorci su otprasili da zvoni :) BTW, sa koncert Stinga u Budimpesti je trajao oko 2 sata, ali su tu bile predgrupe, Suzan Vega, mnogo vece pauze... ;)
Slozio bih se u definiciji sa onim sto je Aca napisao, ali nisam bio na Kolinsu, pa mi je bez veze da ja pisem o tome. To su potpuno dva razlicita sveta u startu i idejno i prakticno.
Grupa Genezis se deli na period sa i bez Pitera Gejbriela i ne mogu da kazem da mi se ne dopada (mada mi se Piter mnogo vise svidja, bas zbog artistickog pristupa), ali isto tako ne mogu da to dozivim kao umetnost za razliku od Stinga i Gejbriela. Vise kao prvoklasnu zabavu...
A to da se svira dobro...
Ja ne bih smeo da tvrdim za 90% stranih bendova da sviraju lose, jer je svuda postalo normalno da mora postojati minimum izvodjackog kvaliteta da bi o tebi uopste raspravljali kao o "bendu"
. Meni je cak i predgrupa bila odlicna i bolja od 99% domacih bendova uzivo.

Coconut
21-06-2006, 01:05 PM
Slazem se da je koncert bio dobar, ali bih hteo spomenuti nesto drugo. Novi Sad je dosta ulozio u ovaj koncert, exit kao manifestacija takodje obrce veliki novac, ali grad Novi Sad nema ni jednu koncertnu dvoranu (osim studia-m koji se skoro i ne koristi!) koja bi zadovoljila neke normalne standarde! Zasto da imamo samo leti koncerte kad bismo mogli imati cele godine, a videli smo koji je bio odziv za Stinga, sigurno da je prostor bio veci skupilo bi se 2-3 puta toliko ljudi, jer su ljudi zedni kulture!

Oni koji upravljaju gradom su kratkovidi gledaju samo svoje interese dokle su na vlasti. Novi Sad i Vojvodina bi trebali ulagati u kulturu, jer kad nema kulture...dovoljno je pogledati skupstinu Srbije koji su to kul....

Znaci da rezimiram, Novom Sadu je potrebno novo mesto sa jednom ili vise (manjih-vecih) dvorana za zive nastupe kako bi mogli nastupiti izvodjaci razlicite muzike i gde bi mogli vezbati i druziti se bendovi-pojedinci!!!

Pirate
21-06-2006, 02:26 PM
.... BUBNJAR!!!!
Kakva zivotinja... Taj je pobegao iz Pantere ili nekog slicnog benda, ali definitivno naj bubnjarskiji bubnjar koji je svirao sa Stingom!
Manu ispade sminker pored ovoga i to oonako, metiljav... A ja ga iizuzetno postujem...
Ovaj definitivno nije svoj, ali ubi kako svira...
Cvrst, snazan, zajeban
Generalno, ni Police nije zvucala ovako nadrkano, a opet prefinjeno..
Ma idem da slusam one snimke sto sam napravio i da patim sto nije bio jos jedan bis... :D

http://www.drummerworld.com/drummers/Abe_Laboriel_jr.html

Inace koncert je bio fenomenalan. Pocev od zvuka, bine, rasvete, set liste ( the best of Sting & Police :) )... pa sve do dobro raspolozene publike.

pozdrav

Tiki the Boyler
21-06-2006, 03:22 PM
Ma čova je kralj! Ništa on nije specijalno izmišljao "samo za Novi Sad", ovako svira čitavu turneju, bez klavijaturiste, back vokala itd. Jednostavno - strava! Zvuk, light... Ma nemam riječi. Vidim, sve je bubnjar oduševio, Abe je ubica, još od Seala, sad je sa McCartney-em, a i tata je bio ubica (samo na basu). Još nešto o dužini koncerta: to je to, u Puli je svirao samo sat prije 5-6 godina, ovo je premija. Ne znam ljudi kako ko to vidi, ali sve ukupno je bilo tako jednostavno i stravično dobro. Nikad mi nećemo imati onakav zvuk (ili bolje rečeno ljude da naštimaju isti). Tuga, ali neka oni dolaze, budem miran barem mjesec dana...

Max
21-06-2006, 08:55 PM
Samo nemojte brkati termine "afinitet" i "kvalitet". Rimuju se, ali ipak...
.

Naravno da ne mesam ..... ipak licno me nije pomerio .... dovoljno .... mozda sam previse ocekivao . Znam da se ovo nece desiti skoro ..... ali pogledajte kad budete imali prilike neki funk koncert ..... ( npr Prince ;) ) .... onda ce vam biti jasno o cemu pricam , sa rimom ili bez nje :)

Pozdrav

Oggy
22-06-2006, 01:12 AM
Matori, los citat...
Konkretno sam se obracao OFF-u na konto koncerta u Pesti.
Sorry, ako si se osetio prozvan.
Prince, naravno!

OFF
22-06-2006, 09:26 AM
I ja sam koncert komentarisao po utisku koji je ostavio na mene. Posle onog u Pesti sam 6 meseci bio miran, a sad me nije previse dotakao. Kazem, bio sam i daleko, i malo zakasnio, sve to ima veze.....
A kvalitet svirke, pevanja...........zar je to ikad iko dovodio u pitanje.....

Dexxy
22-06-2006, 12:30 PM
Extra, bio sam na deset metara od bine. Samo mi je zao sto nisam poneo fotoaparat. Ako neko ima neke slike sa koncerta neka mi posalje na dxmusicstudio@sbb.co.yu....hvala.

OFF
22-06-2006, 01:23 PM
Da pojasnim malo, da ne ispadne da pljujem coveka koji mi je u svakoj kombinaciji medju top 5, ever (jos uvek:) )
Stinga najvise cenim i volim zbog sposobnosti da veoma sarene stvari ukusno upakuje, bilo da se radi o mozaik pesmama ili sarenim celim albumima. Seta po mnogo zanrova, koketira sa world muzikom razlicitih podneblja i retko kad napravi promasaj i papazjaniju. Ja se cak ne gadim ni na Desert Rose, i mislim da je to jedina pesma sa istocnjackim melosom (uopste) koja mi nije mrska. Ovo sto je Sting izveo u NS - u, je svakako super , ima svoju tezinu, neosporan kvalitet, ali mi se koncepcija iz Peste vise svidela, ne zato sto sam napaljeni klavijaturista, nego sam uzivao u kombinaciji loop-ova (koji su mi po prvi put legli uz bend kao njegov deo, a ne kao zakrpe) i vrhunske svirke. Prateci, klavijaturisti, Dominik, koji je od pesme do pesme zvucao kao potpuno drugaciji, novi covek..... A ovo na tvrdjavi - izasla 4 lika koja ubijaju, jedan od njih Sting, koji ima super pesme i energicno ih izvodi.... eto. I da, cuo sam dosta podeljenih misljenja za razliku od prethodne svirke gde su svi bili jednoglasni

Max
22-06-2006, 02:02 PM
@Oggy ..... ma di se bre ljutim ..... nego mnogo ozbiljan forum ispade :) .... ne mozes ni da prdnes a da ne objasnis zasto :rotfl:

@ Off

Potpuno se slazem sa tvojim misljenjem .....

Pozdrav

mightyUmma
24-06-2006, 01:22 AM
haha off ima najjaci potpis :D
evo par slika

http://img.photobucket.com/albums/v718/moonlady/sting/b.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v718/moonlady/sting/i.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v718/moonlady/sting/j.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v718/moonlady/sting/k.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v718/moonlady/sting/e.jpg

Mogli
24-06-2006, 02:24 PM
Je li on u trojci svirao i u Budimpesti?

Tiki the Boyler
24-06-2006, 02:46 PM
Jedna od najružnijih bass gitara na svijetu... :hyper:

OFF
25-06-2006, 01:02 PM
Je li on u trojci svirao i u Budimpesti?

Neeee, dvojica klavijaturista, dva lap-topa, pratece crnkinje.......uhhhhh

Max
07-07-2006, 08:22 PM
evo ...posle nekoliko dana .....

recimo da vise volim Stinga od Culta jeeednooooo .... tri puta

.... ali posle koncerta CULT a , koncert Stinga mi definitivno lici na tezgu .....

.... mozda sam malo pregrub ..... ali posle Culta sam se mirno spakovao da idem da spavam jer mi nista vise nije trebalo za to vece .......

Oduvali su kao da su u sred USA ....... mrak ....

Pozdrav

mightyUmma
08-07-2006, 12:21 AM
evo ...posle nekoliko dana .....

recimo da vise volim Stinga od Culta jeeednooooo .... tri puta

.... ali posle koncerta CULT a , koncert Stinga mi definitivno lici na tezgu .....

.... mozda sam malo pregrub ..... ali posle Culta sam se mirno spakovao da idem da spavam jer mi nista vise nije trebalo za to vece .......

Oduvali su kao da su u sred USA ....... mrak ....

Pozdrav
u blicu pise da su razocarali..kome sad da verujem?!:mrgreen:

Max
08-07-2006, 09:12 AM
u blicu pise da su razocarali..kome sad da verujem?!:mrgreen:

auuuuuuuuuuu ..... ne mogu da verujem ...... :banghead:

Kad sam gledao ekipu u zadnjim redovima , valjali su se po travi ...... o prednjim necu da picam .....

Mada , s' obzirom na razlicita misljenja o Stingovom koncertu , bice da na tvrdjavi ima puno veze gde se covek nalazi .....

.... a bice da je novinar Blica nesto privodio , pa je napisao napamet :D

( zezam se naravno ..... )

Pozdrav

mightyUmma
08-07-2006, 12:12 PM
Kalt? razočarao

U startu smo im dali popust jer, iako smo znali da nisu u formi kao nekad, ipak su u pitanju legende uz čiju su muziku odrastale generacije nekada?njih omladinaca. Kakvo razočaranje! Ijan Estberi, pevač benda, vi?e je recitovao nego ?to je pevao, gitaristi nisu mogli ni slučajno da ?izvuku? rifove koji su za?titni znak čuvenih rokera. A publika je sa neverovatnom energijom dočekala ?Kalt?. Nema čoveka u publici koji nije znao reči svih pesama, ali uzalud. Umesto refrena od kojih se di?e kosa na glavi, od Estberija smo dobili beskonačno ?Eeeeeee?, a Ijan nas je ?počastio? i sa psovkom ?J....e se!? Čovek nije bio zadovoljan reakcijom posetilaca. Posle ne?to vi?e od sat vremena, ?Kalt? su zavr?ili sa ?tezgom?, a ?egzita?i? su ih praznog srca ispratili u... penziju.

blic

Max
08-07-2006, 03:22 PM
Kalt? razočarao

U startu smo im dali popust jer, iako smo znali da nisu u formi kao nekad, ipak su u pitanju legende uz čiju su muziku odrastale generacije nekada?njih omladinaca. Kakvo razočaranje! Ijan Estberi, pevač benda, vi?e je recitovao nego ?to je pevao, gitaristi nisu mogli ni slučajno da ?izvuku? rifove koji su za?titni znak čuvenih rokera. A publika je sa neverovatnom energijom dočekala ?Kalt?. Nema čoveka u publici koji nije znao reči svih pesama, ali uzalud. Umesto refrena od kojih se di?e kosa na glavi, od Estberija smo dobili beskonačno ?Eeeeeee?, a Ijan nas je ?počastio? i sa psovkom ?J....e se!? Čovek nije bio zadovoljan reakcijom posetilaca. Posle ne?to vi?e od sat vremena, ?Kalt? su zavr?ili sa ?tezgom?, a ?egzita?i? su ih praznog srca ispratili u... penziju.

blic

....... ili imaju nesto jako protiv ( sto ih nisu pustili dzabe da udju ili sl ..... ) ili nisu bili na koncertu .....

Nema veze sa onim sto sam cuo , Ian je pevao kao da je vreme stalo pre 15 g, gitaristi su razvalili , i svirali su duze od sat ..... naravno , Ian je nekoliko puta rekao da mu je do jaja , izasli su na bis i niko nije otisao praznog srca .....

..... e , da je 'l potpisan tekst ????

Pozdrav

mightyUmma
08-07-2006, 03:39 PM
@Max

potpisan- Neven Džodan

a mozda covek ne zna engleski pa nije razumeo :D

isto tako je napisao da je ova iz kardigansa falsirala..kao i da su franc ferdinand odusevili publiku..jesi slusao sve ili samo cult?

poz

Max
08-07-2006, 03:54 PM
Slusao sam Cardigans e ....malo jeste , ali ne takostrasno , a onda sam morao da pogledam moju veliku ljubav Suzan Vegu ..... to nisam mogao da odolim .......

Pozdrav

Pirate
09-07-2006, 02:59 PM
Kalt“ razočarao

U startu smo im dali popust jer, iako smo znali da nisu u formi kao nekad, ipak su u pitanju legende uz čiju su muziku odrastale generacije nekadašnjih omladinaca. Kakvo razočaranje! Ijan Estberi, pevač benda, više je recitovao nego što je pevao, gitaristi nisu mogli ni slučajno da „izvuku“ rifove koji su zaštitni znak čuvenih rokera. A publika je sa neverovatnom energijom dočekala „Kalt“. Nema čoveka u publici koji nije znao reči svih pesama, ali uzalud. Umesto refrena od kojih se diže kosa na glavi, od Estberija smo dobili beskonačno „Eeeeeee“, a Ijan nas je „počastio“ i sa psovkom „J....e se!“ Čovek nije bio zadovoljan reakcijom posetilaca. Posle nešto više od sat vremena, „Kalt“ su završili sa „tezgom“, a „egzitaši“ su ih praznog srca ispratili u... penziju.

blic

Da budem fin, reci cu samo: budalastina. Posebno ono o sat vremena svirke i "tezgom". Vidim da je novinar blica bas upoznat sa duzinom koncerata na main stage. Prvi dan su jos i Cult-i najduze svirali; oko sat i dvadeset minuta.Sta reci za sjajne Cardiganse koji su ili svirku od samo 65 min.
To nisu solo koncerti ta da svaki bend svira dva i po sata, vec festival, gde samo namestanje opreme na pauzama izmedju bendova traje po 30-tak min pa i vise.A posebno za prvi dan kad su bili tri headlinera.
Inace na main stage uglavno svirke ove godine traje oko sat, pa do sat i dvadeset minuta. Jedino je sinoc Billi Idol imao lukzuz pa svirao malo manje od dva sta.I to kako svirao.RASTURIO.

Slike prvog dana, ko hoce moze da paci pogled ovde: http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=25475&st=480

Eto toliko
pozdrav

Arthur
10-07-2006, 10:13 AM
billija sam preskocio i otisao pravo na Sofa Surferse na Fusion stage-u.. mogu samo reci da mi je to zasada najbolji trip-live-act koji sam gledao... znaci bolji i od massive-a pre par godina na main-u... momci samo voze i rasturaju i par puta su napravili takav haos da sam izgubio pojam i predstavu gde se bre koj kurac uopste i zasto nalazim!!!... :D odlican koncert... posle je mistejk krenuo, a ja zavrsio u lutanju po stejdzovima....i sve do 6 ujutru nisam nasao nista zanimljivo... happynovisad stage, 06 in da morning, ljut ljut MNOGO LJUT drum'n'base... ne znam ko su likovi (mislim da je pisalo Freaky Records), al izvrtise mi utrobu i izlomise ono malo preostalih kostiju... morao sam da palim pre 7 jer mi je odlazio poslednji TUBORG autobus, a za regularni nisam imao kesha (popih sve!!!), inace bi zaginuo do 9 minimum... onako dobar drum se u srbiji retko cuje!