Log in

View Full Version : Editing u Nuendu! Help!

Aron Woolf
07-06-2006, 03:08 AM
Pozdrav svima:).
Narocito prokreatorima ovog pouchnog sajta.
Ovo mi je prvi post ovde.

Treba da editujem gitare u Nuendu.
Potrebni su mi svi mogucji saveti, advanced trikovi, fore, malverzacije, mahinacije, dakle sve sto je vezano za editovanje gitara u Sample Editor-u Nuenda, a ne odnosi se na bazichne operacije ( cut & paste...etc).
Ali ne bilo kojih gitara, vecj gitara koje bash i nisu u perfektnom timing-u :D.

Unapred zahvalan

Arthur
07-06-2006, 09:19 AM
ako bi bio malo definisaniji sta te muci, rado bih ti pomogao.. al ovako, ne znam odakle da pocnem. jedan generalni savet - nauci sve moguce precice (shortcuts) i ovladaj njima, ustajaces ujutru srecniji!

Aron Woolf
07-06-2006, 02:15 PM
Pa evo ovako. Zamisli da imas 5-6 tejkova gitare u trajanju od 4 bara.

1.Te sve gitare kasne a sviraju svaku osminu tako da se ne vidi tachno gde je pochetak novog akorda, vec u Sample Editoru vidis samo kobasicu.

2.Ni svaka osmina nije odsvirana precizno tako da ne mozes da pronadjes jedan "zdrav" bar i da ga pejstujes.

Da li je moguce u ovakvim situacijama koristiti Warp Time, Warp Tabs i Hitpoints i kako?

Arthur
08-06-2006, 09:44 AM
mislim da ti malo toga moze tu pomoci, ali ova orudja sigurno ne. Jedino da pokusas da na sluh cujes&vidis gde su u toj kobasici te osmine, pa da otrpilike probas da namestis. Al ovo sto si ti naveo deluje prilicno beznadezno :(

Aron Woolf
08-06-2006, 02:23 PM
Prvo moram da te pohwalim shto si se probudio u cik zore :D

Mogu te gitare i da se urade peshaka, tako kako si rekao. Ako ih ostavim, u kvantizovanoj matrici cje izgledati previshe zhive:D To je fazon.

Nadao sam se da neko zna lakshe metode & tehnike:)

Arthur
09-06-2006, 09:18 AM
eh
to mi je sad obaveza... placen sam da olizujem Rumski 7 sati dnevno, od 10 do 17h! :D

AVaX
09-06-2006, 11:34 AM
Hitpoint detection.
Odradi hitpoint, pa qvantizuj.

Aron Woolf
09-06-2006, 01:56 PM
Hitpoint detection.
Odradi hitpoint, pa qvantizuj.

Hvala Avax, i to sam pokusao, kao i Warp Tabs. Da li mozes malo detaljnije da objasnis kako ti to radis.

AVaX
09-06-2006, 03:50 PM
Pa nista, otvori audio fajl u audio editor prozoru (mada ja ovo pricam za Cubase, ali verujem da je identicno i kod Nuenda).
Onda ides na Hitpoint, i pustis da odradi svoje.
E onda mozes na slajderu da povecas/smanjis osetljivost hitpoint detekcije, dok ne vidis da hvata samo te osmine o kojima si pricao.
Nakon toga, koliko se secam, posto pisem iz glave, imas opciju tipa Slice, koja ce ove segmente da izdeli u posebne audio fajlice.
To se valjda nece videti u samom editoru, nego tek kad se vratis u sekvencer.
Kad tamo vidis da imas izdeljen fajl, jednostavno uhvati sve delove i klikni Q, odnosno, kvantizuj po osminama.
I eto.
Znaci sve ovo ti pisem onako, koliko mogu da se setim, ali mislim da ces da provalis...
:cool:

Aron Woolf
10-06-2006, 01:54 PM
Ok, i ja radim otprilike tako sa malom razlikom - ne pravim slice-ove kad kvantizujem audio. Thx u svakom slucaju;).
Da li neko radi sa Warp tabovima?

Danny Lou
11-06-2006, 07:23 PM
mozda da iskljucis snap opciju i sa bar/beats prebacis na seconds smanjis na 1 ms i lagano ga naguras na drugu polovinu otkucaja. sto se tice perfektnog lijeganja tu si mozda malo zakasnio, ali tu su drage usi...
pozdrav

iki
03-10-2007, 11:52 PM
zdr

nenad
04-10-2007, 03:50 PM
sviraj ponovo, zajebi toliki editing.....biće sigurno bolje !