PDA

View Full Version : Powercore..... Pomoc, hitno

OFF
06-06-2006, 08:55 PM
Konacno mi stigao PCI, hitno treba da uradim neke mixeve gde mi je Megaverb jaaaaako potreban, ali........
Bilo koji efekat sa PoCo-a da ukljucim, dolazi mi do blagog pucketnja u celoj matrici, bez obzira da li nesto ide kroz njega ili ne (nije over-avanje). Pucketanje se povecava sa povecanjem latencije, a samo na minimalnim (128 semplova) se gotovo ne cuje. Zvuk pucketanja mi najvise lici kao da potice od nekih razlika u samle-rate-u, ali nema logike, sve mi je na 44,1 i sve radi dok ne ukljucim PoCo. Cak sam probao i sa externim sinkom (DBX376 - s/p-dif). Probao u oba XPa koja imam na kompu, vise matrica, Nuendo, Wavelab, jedan ch u Nuendu......... Za sad jedino resenje mi je bensedin :banghead: :banghead: :banghead: .
E, da soft verzija PoCo 1.6.1., kod predhodnog vlasnika radila bez problema, u kompu jos UAD i Delta1010......

Hvala

sasaristic
06-06-2006, 09:00 PM
Konacno mi stigao PCI, hitno treba da uradim neke mixeve gde mi je Megaverb jaaaaako potreban, ali........
Bilo koji efekat sa PoCo-a da ukljucim, dolazi mi do blagog pucketnja u celoj matrici, bez obzira da li nesto ide kroz njega ili ne (nije over-avanje). Pucketanje se povecava sa povecanjem latencije, a samo na minimalnim (128 semplova) se gotovo ne cuje. Zvuk pucketanja mi najvise lici kao da potice od nekih razlika u samle-rate-u, ali nema logike, sve mi je na 44,1 i sve radi dok ne ukljucim PoCo. Cak sam probao i sa externim sinkom (DBX376 - s/p-dif). Probao u oba XPa koja imam na kompu, vise matrica, Nuendo, Wavelab, jedan ch u Nuendu......... Za sad jedino resenje mi je bensedin :banghead: :banghead: :banghead: .
E, da soft verzija PoCo 1.6.1., kod predhodnog vlasnika radila bez problema, u kompu jos UAD i Delta1010......

Hvala

1.6.1....hehe.... bas ne mozes bez sony-ja.Idi u powercore control panel i procackaj malo njegov interni buffer (ili sta je vec).Ukoliko te jos zeza, pokusaj da promenis pci slot.

OFF
06-06-2006, 09:03 PM
Probao sam i to sa buferima- nista. Cak kazu, koliko skontah, da ne treba podizati buffere u single-proc makinama

sasaristic
06-06-2006, 09:10 PM
Probao sam i to sa buferima- nista. Cak kazu, koliko skontah, da ne treba podizati buffere u single-proc makinama

Jesi li instalirao prvo ove zadnje drajvere , pa onda 1.6.1?

OFF
06-06-2006, 10:16 PM
Odmah 1.6.1.
Promenio i PCI - isto. Znaci, par sekundi svira normalno i onda krece puckanje:(

sasaristic
06-06-2006, 10:47 PM
Odmah 1.6.1.
Promenio i PCI - isto. Znaci, par sekundi svira normalno i onda krece puckanje:(

Pokusaj sa nekim novijim sistemom...mada??? ja stvarno nisam imao takve probleme.
Mozda da probas sa drugom zvucnom (moze i integrisana) ..cisto da vidis da nemas konflikt sa drajverima od zvucne.

OFF
06-06-2006, 11:28 PM
evo. probao i 1.9.6. ...... isto.
U wavelabu mi pokaze cak i dropout:confused:

MarkoM
07-06-2006, 12:27 AM
evo. probao i 1.9.6. ...... isto.
U wavelabu mi pokaze cak i dropout:confused:

trebao si kupit fw

STUDIOTON
07-06-2006, 09:20 AM
trebao si kupit fw

Zasto FW? PCI treba bolje da radi .. problem koji ima off nije vezan za karticu! I razlika u ceni za FW je vise nego dupla,skoro trodupla

OFF
07-06-2006, 09:37 AM
Meni vise nista nije jasno
Da li je iko kad imao problema sa PoCO-m? (naravno, ne mislim na ispravnost kartice, nego integraciju kartice u DAW)

Max
07-06-2006, 02:29 PM
Ja sam imao puckanja na latenciji vecoj od 40 ( ili bese 80 ms ??? )

Drugih problema nisam imao ....

Pozdrav

MarkoM
07-06-2006, 06:33 PM
Zasto FW? PCI treba bolje da radi .. problem koji ima off nije vezan za karticu! I razlika u ceni za FW je vise nego dupla,skoro trodupla

verujem.

ja koristim FW i super radi...no problemos....

OFF
08-06-2006, 09:23 AM
Okrenuo sam sve moguce kombinacije za PCI slotove, chupao memorije, vracao stari XP sa Ghosta gde sam nanovo instalirao 1.6.1...... nista, uvek isto krckanje. Cak odem kod ortaka u studio da ga probam, ali u njegovo kuciste ne moze da stane bez pomoci brusilice:banghead:
Agonija........

diviner
12-06-2006, 08:22 AM
Koji plocu, proc i hardove imas u kompu ?

OFF
13-06-2006, 01:08 AM
Asus an8-e (NF4 ultra), 3000+, WD sata II 160 sistemski, Seagate sata 200 audio, Maxtor ata 120 svasta, backup......

belu
10-09-2006, 01:49 AM
Ja nemam powcore ali imam A8N32 nforce4 i procitao sam da ima nekih problema poco-nforce4...probaj da instaliras najnovije drajvere za nforce....

http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=A8N-E

Dexxy
10-09-2006, 02:04 AM
Ja sam imao slicnu situaciju sa Uad. Posle mukotrpnog formatiranja, bajanja, skidanja magije i sl..:banghead: potrefilo se da moja krta ne valja fabricki. Vratio sam i dobio novu. Obavezno probaj u drugi komp i sve ce ti biti jasno....PoZz