View Full Version : Powercore..... Pomoc, hitno
Konacno mi stigao PCI, hitno treba da uradim neke mixeve gde mi je Megaverb jaaaaako potreban, ali........
Bilo koji efekat sa PoCo-a da ukljucim, dolazi mi do blagog pucketnja u celoj matrici, bez obzira da li nesto ide kroz njega ili ne (nije over-avanje). Pucketanje se povecava sa povecanjem latencije, a samo na minimalnim (128 semplova) se gotovo ne cuje. Zvuk pucketanja mi najvise lici kao da potice od nekih razlika u samle-rate-u, ali nema logike, sve mi je na 44,1 i sve radi dok ne ukljucim PoCo. Cak sam probao i sa externim sinkom (DBX376 - s/p-dif). Probao u oba XPa koja imam na kompu, vise matrica, Nuendo, Wavelab, jedan ch u Nuendu......... Za sad jedino resenje mi je bensedin :banghead: :banghead: :banghead: .
E, da soft verzija PoCo 1.6.1., kod predhodnog vlasnika radila bez problema, u kompu jos UAD i Delta1010......
Hvala
sasaristic
06-06-2006, 09:00 PM
Konacno mi stigao PCI, hitno treba da uradim neke mixeve gde mi je Megaverb jaaaaako potreban, ali........
Bilo koji efekat sa PoCo-a da ukljucim, dolazi mi do blagog pucketnja u celoj matrici, bez obzira da li nesto ide kroz njega ili ne (nije over-avanje). Pucketanje se povecava sa povecanjem latencije, a samo na minimalnim (128 semplova) se gotovo ne cuje. Zvuk pucketanja mi najvise lici kao da potice od nekih razlika u samle-rate-u, ali nema logike, sve mi je na 44,1 i sve radi dok ne ukljucim PoCo. Cak sam probao i sa externim sinkom (DBX376 - s/p-dif). Probao u oba XPa koja imam na kompu, vise matrica, Nuendo, Wavelab, jedan ch u Nuendu......... Za sad jedino resenje mi je bensedin :banghead: :banghead: :banghead: .
E, da soft verzija PoCo 1.6.1., kod predhodnog vlasnika radila bez problema, u kompu jos UAD i Delta1010......
Hvala
1.6.1....hehe.... bas ne mozes bez sony-ja.Idi u powercore control panel i procackaj malo njegov interni buffer (ili sta je vec).Ukoliko te jos zeza, pokusaj da promenis pci slot.
Probao sam i to sa buferima- nista. Cak kazu, koliko skontah, da ne treba podizati buffere u single-proc makinama
sasaristic
06-06-2006, 09:10 PM
Probao sam i to sa buferima- nista. Cak kazu, koliko skontah, da ne treba podizati buffere u single-proc makinama
Jesi li instalirao prvo ove zadnje drajvere , pa onda 1.6.1?
Odmah 1.6.1.
Promenio i PCI - isto. Znaci, par sekundi svira normalno i onda krece puckanje:(
sasaristic
06-06-2006, 10:47 PM
Odmah 1.6.1.
Promenio i PCI - isto. Znaci, par sekundi svira normalno i onda krece puckanje:(
Pokusaj sa nekim novijim sistemom...mada??? ja stvarno nisam imao takve probleme.
Mozda da probas sa drugom zvucnom (moze i integrisana) ..cisto da vidis da nemas konflikt sa drajverima od zvucne.
evo. probao i 1.9.6. ...... isto.
U wavelabu mi pokaze cak i dropout:confused:
MarkoM
07-06-2006, 12:27 AM
evo. probao i 1.9.6. ...... isto.
U wavelabu mi pokaze cak i dropout:confused:
trebao si kupit fw
STUDIOTON
07-06-2006, 09:20 AM
trebao si kupit fw
Zasto FW? PCI treba bolje da radi .. problem koji ima off nije vezan za karticu! I razlika u ceni za FW je vise nego dupla,skoro trodupla
Meni vise nista nije jasno
Da li je iko kad imao problema sa PoCO-m? (naravno, ne mislim na ispravnost kartice, nego integraciju kartice u DAW)
Ja sam imao puckanja na latenciji vecoj od 40 ( ili bese 80 ms ??? )
Drugih problema nisam imao ....
Pozdrav
MarkoM
07-06-2006, 06:33 PM
Zasto FW? PCI treba bolje da radi .. problem koji ima off nije vezan za karticu! I razlika u ceni za FW je vise nego dupla,skoro trodupla
verujem.
ja koristim FW i super radi...no problemos....
Okrenuo sam sve moguce kombinacije za PCI slotove, chupao memorije, vracao stari XP sa Ghosta gde sam nanovo instalirao 1.6.1...... nista, uvek isto krckanje. Cak odem kod ortaka u studio da ga probam, ali u njegovo kuciste ne moze da stane bez pomoci brusilice:banghead:
Agonija........
diviner
12-06-2006, 08:22 AM
Koji plocu, proc i hardove imas u kompu ?
Asus an8-e (NF4 ultra), 3000+, WD sata II 160 sistemski, Seagate sata 200 audio, Maxtor ata 120 svasta, backup......
Ja nemam powcore ali imam A8N32 nforce4 i procitao sam da ima nekih problema poco-nforce4...probaj da instaliras najnovije drajvere za nforce....
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=A8N-E
Dexxy
10-09-2006, 02:04 AM
Ja sam imao slicnu situaciju sa Uad. Posle mukotrpnog formatiranja, bajanja, skidanja magije i sl..:banghead: potrefilo se da moja krta ne valja fabricki. Vratio sam i dobio novu. Obavezno probaj u drugi komp i sve ce ti biti jasno....PoZz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.