PDA

View Full Version : Opet o monitorima

Daddy_o7
04-06-2006, 11:53 PM
Pozdrav
Moram priznati da me pomalo sram postaviti ovo pitanje među vama profićima no nemam izbora.:rolleyes:
Dakle buđet je 200eurona a pitanje glasi da li je onda bolje isprsit se za neke kvalitetnije slušalice umjesto tih jeftinih monitora koji bi bili u uvjetima male mix prostorije 1,3x1,8m?
Ako da, koje bi to bile slušalice a ako ne što bi za tu lovu od monitora došlo u obzir? Napominjem da sam newbie pa ne mogu igrati na kartu "oni koji ti najbolje zvuče" jer nemam mogućnosti a ni iskustva da procjenjujem više modela.
Glazba je rock ili blues i snimalo bi se preko mikrofona.Dakle više manje akustika.
Pomišljao sam na neke modele od Wharfedalea(Diamond 8.2) ili M-audia(Studiophile DX4) jer ih mogu tu u Hr nabaviti no nemam ništa ni protiv rabljenih samo od kuda početi.Naravno pročitah i vaše threadove i sve je to od 500eur na više pa ako netko može da me malo ohrabri sa nekim savjetom.:mrgreen:

thnx

Nemania
05-06-2006, 12:09 AM
Za 200e bi moga uzeti alesis-a m1 pasivnu verziju-to je najbolje resenje za tu kintu ili eventualno neki HI-FI, jer znas sta ako naucis na jedan zvuk nije vazno da li je to neki monitor od 1000 ili 300 evra,uvek ces imati poverenja bas u tu kutiju. Ja sam na primer uzeo skore neke skupe monitore (da ti ne pricam koje jer rece da se bas i ne razumes) ali jos uvek se vracam onim starim jer jos nisam siguran u "novi zvuk". A sto se tice slusalica to odmah otpisi.Sluske se mogu koristiti zajedno sa nekim monitorima radi provere i uporedjivanja, a samostalno nikako!!! Srecno!

Adi
05-06-2006, 08:57 AM
Pozdrav
Moj savet ti je da skupis ili cak pozajmis jos 100 eura, dakle ukupno 300 i nazoves Artist i pitas za KRK RP 5, oni kostaju toliko, i bices veoma zadovoljan, to su inace aktivni monitoring zvucnici, neverovatno dobri za 300 eura.
Ovo bi trebao biti njihov sajt http://www.artistsystem.com/
Telefon u NS je 021/4724 124 pa ti mogu dati broj u BG ili gde ti je vec zgodno. Inace za 200 eura, mozes kupiti samo pasivne zvucnike veoma sumljivog kvaliteta.;)

Daddy_o7
05-06-2006, 11:56 AM
Thnx na savjetima.
Sve mi je više manje jasno no ipak bih volio zadovoljiti radoznalost i pitati da li kojim slučajem postoje kakvi kvalitetni zvučnici za comp koji bi mogli proći pod monitore? :)

milos
05-06-2006, 12:05 PM
Pozdrav
Moj savet ti je da skupis ili cak pozajmis jos 100 eura, dakle ukupno 300 i nazoves Artist i pitas za KRK RP 5, oni kostaju toliko, i bices veoma zadovoljan, to su inace aktivni monitoring zvucnici, neverovatno dobri za 300 eura.
Ovo bi trebao biti njihov sajt http://www.artistsystem.com/
Telefon u NS je 021/4724 124 pa ti mogu dati broj u BG ili gde ti je vec zgodno. Inace za 200 eura, mozes kupiti samo pasivne zvucnike veoma sumljivog kvaliteta.;)
Ovo sto ti je predlozio Adi ti je najbolja solucija za te pare.Druga najbolja solucija u istom rangu(300 EUR) je novi Event ALP5.
MOzes da kupis samo jedan Rokit RP 5:)

Adi
05-06-2006, 02:10 PM
Thnx na savjetima.
Sve mi je vi?e manje jasno no ipak bih volio zadovoljiti radoznalost i pitati da li kojim slučajem postoje kakvi kvalitetni zvučnici za comp koji bi mogli proći pod monitore? :)

Od comp zvucnika ovaj ce biti vrhunskog kvaliteta ALTEC LANSING 2.1 FX6021;)

http://www.pccentar.com/modules.php?name=La_boutique&file=description&CA=49&ident=ZVU0095&m=Katalog