View Full Version : Koji program preporučate?
Daddy_o7
04-06-2006, 02:44 PM
Pozdrav svima
Prvi put se javljam na ovaj nadasve interesantan forum.:)
Imam M-audio 1010lt ali nemam iskustva sa snimanjem osim par pokušaja sa Nuendom i nekim starijim Cubaseom pa me zanima da li bi mi bilo korisno služiti se sa PT Mpowered koji bi kao trebali dobro raditi s ovom mojom karticom po pitanju stabilnosti i kompatibilnosti ili danas više manje sav taj software radi stabilno na svakoj konfiguraciji?
Ah da, moj komp je AMD Venice 3000,Abit KN8 sli,1gb Supertalent cl2 400mhz,ATI x550....
I još za kraj, koji monitori su sada best buy?
Zahvaljujem
lesha
04-06-2006, 03:52 PM
dobrodosao.
sto se tice izbora programa za snimanje, svi ce ti uglavnom zavrsiti posao, tako da tu neke velike razlike ne bi trebalo biti.
za monitore je bolje da postavis temu u "Instrumenti i studijska oprema" i da navedes budzet kojim raspolazes ;)
poz
Dobrodosao na forum!
O izboru sekvencera, kao "za" i "protiv" odredjenih je bilo mnogo topica, da bi se sad opet vracali na to, jer tako nesto nosi rizik da opet krecemo u raspravu "PTvsNuendVsLogic".
To je pitanje afiniteta, a posto vidim da imas PC, nista od novog Logica. Stari je inferioran u odnosu na najnoviji PT i Nuendo, pa ti ostaje da razmisljas o ova dva.
Procesljaj malo forum. Takodje to vazi i za izbor monitora, da opet ne bi vodili polemiku Alesis Vs Reveal, kada ima barem nekoliko istih, vec vodjenih sa ozbiljnim argumentima "za" i "protiv".
Jos jednom dobrodosao..
Daddy_o7
04-06-2006, 09:45 PM
Da imate pravo.Gledam baš starije threadove i shvaćam problematiku "najboljeg" softwarea.Mislio sam da se sa ovim M-powered kao dobije nešto posebno ako se radi s njihovim hardwareom.U svakom slučaju thnx na savjetima.;)
DaBear
04-06-2006, 10:19 PM
Da imate pravo.Gledam ba? starije threadove i shvaćam problematiku "najboljeg" softwarea.Mislio sam da se sa ovim M-powered kao dobije ne?to posebno ako se radi s njihovim hardwareom.U svakom slučaju thnx na savjetima.;)
Pro Tools ti je standard danas, Logic malo iza, a Cubase se tretira kao amaterski. Nuendo dosta dobro prodire medju prve....ali Pro Tools je sad malte ne, kao azbuka. Ako radis nesto po studijima u svetu, moras da ga znas...i pomaze puno ako znas..Mane - nema hiljade plug inova kao za Cubase / VST itd....ali M Powered dolazi sa 40-tak i to je dosta za pocetak!!
bassystem
05-06-2006, 12:44 AM
ma....s obzirom da si početnik uzmi onaj koji ti se čini "najudobnijim"...svaki će da ti radi...
milos
05-06-2006, 08:50 AM
To sa sekvencerima ti je danas pitanje koliko ces da koristis sve te dzidza midze tj. pitanje kompleksnosti samog sekvencera .
Ako zelis nesto sto je orijentisano ka elektronskoj muzici a i lako za koriscenje -Ableton Live ili pak
Ako zelis da radis orkestarske aranzmane -Logic Pro ili Motu DP
Kao klasicni trakasi rade Mackie Tracktion ,Sawstudio...
Ako zelis da radis orkestarske aranzmane -Logic Pro ili Motu DP
PC je u pitanju.(Onda sigurno ne DP) sto ce reci :
Nuendo.
Dushan_S
07-06-2006, 01:45 AM
Da imate pravo.Gledam ba? starije threadove i shvaćam problematiku "najboljeg" softwarea.Mislio sam da se sa ovim M-powered kao dobije ne?to posebno ako se radi s njihovim hardwareom.U svakom slučaju thnx na savjetima.;)Uzmi onaj software koji koristi neki tvoj drugar koji ima dovoljno iskustva. Bitno je da ima? nekoga da cimne? kad je frka ili da ti poka?e kako da radi?.
Daddy_o7
07-06-2006, 10:57 PM
Uzmi onaj software koji koristi neki tvoj drugar koji ima dovoljno iskustva. Bitno je da imaš nekoga da cimneš kad je frka ili da ti pokaže kako da radiš.
He he, nažalost nitko od prijatelja nema blage o audio software-u pa tako ispada da "metallica je moj dobar drugar" :D .....ako znaš onaj legendarni video clip he he
Uglavnom, čini se da će se štemati po manualima za prvu ruku.;)
loadedmutha
14-06-2006, 11:57 PM
Ja ne znam shta josh trazish?:confused:Pro Tools je jedan od najboljih sekvencera danashnjice.A to da je Cubase amaterski,nije amaterski ja bih rekao da je mnogo komercijalan.Shto se tiche mene ja poznajem jedan momak koji je na neki chudan nachin stvarao muziku koja je bila izvrsna u odnos na uslovima.Imao je 386ticu i snimao je u Sound Recorder na Win 3.11.:) Nije bitno ime sekvencera vech shta ti radish s njim!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.