View Full Version : Rumski chat
diviner
27-04-2006, 01:09 PM
Probajte rumski chat. Dovoljno je otici na opciju chat u okviru navigacijskog bara (u gornjem dijelu, gdje vam je UserCP, FAQ, Member List ...). Savjetujem da izaberete PopUp verziju jer tada mozete normalno surfovati forumom dok chatujete ;). Sve nepravilnosti prijavljujte ovdje. Hvala
PS. Ako vam nesto nije jasno a u vezi irc-a je, lesha ce vam odgovoriti :) .
[EDIT] :: Evo vam jedan koristan jako mali programcic koji vam moze pomoci da chat otvoren u prozoru drzite Always on top, sto vam omogucava da chat prozor uvijek bude ispred foruma, tako da mozete da surfujete istim i chatujete, bez potrebe da stalno spustate misem dolje i aktivirate prozor sa chatom. Potrebno je i malcice resize-ovati pomenuti prozor radi preglednosti (za sada samo po vertikali).
http://www.fadsoft.net/AlwaysOnTopMaker.htm
lesha
27-04-2006, 03:08 PM
hvala diviner :)
pozdrav ni-ju koji nas je uputio na vbulletin skriptu ;)
ukoliko vam nesto nije jasno, IRC tutorijal se nalazi ovde -> http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13983
mene nece da konektuje na pop-up
Glup:banghead: :(
Cekajte, ajmo ponovo. Skinuo Mirc, uradio po uputu, registrovao se, ali ne mogu sa foruma da se konektujem nikako. Gde gresim?
forum verzija nema nikakve veze sa mIRCom vec sa Javom koju verovatno ili nemas instaliranu ili je u pitanju zastarela verzija.....
forum verzija nema nikakve veze sa mIRCom vec sa Javom koju verovatno ili nemas instaliranu ili je u pitanju zastarela verzija.....
He, he.... a treba Java?:banghead:
Nemoj se smejati, he,he, sad cu da prekopam po diskovima
dr.Ru
05-05-2006, 10:04 PM
Ima li neko problema sa konekcijom na chatu?
Pre sam mogao da se konektujem, ali danas ne
lesha
05-05-2006, 10:06 PM
ja sam imao problema sa java chatom, ali posto inace koristim operu, java mi ovog puta ne treba..
diviner
06-05-2006, 02:41 PM
Meni radi ali bas svaku put kad dodjem na forum (doduse, kratko se zadrzim na chatu).
sephiroth
06-05-2006, 07:21 PM
meni radi bez problema. Ne koristim ga puno, ali ajde da dam feedback ;)
boggy
07-05-2006, 10:45 PM
i meni je proradio
pozdrav
bogi
Epa meni ne radi.
Javu imam, ali dobijam poruku Aplet crashed.
A sa mIRC opcije me diskonektuje nakon odprilike 1 minuta....
A posle toga ne mogu ponovo da se ulogujem jer moj nick navodno vec postoji na chatu (to je onaj od malopre)
lesha
12-05-2006, 02:21 AM
dodas _ iza nicka pa probaj ponovo..
tread
14-05-2006, 01:43 AM
Pomocu jave mi se konektuje jednom od deset puta, mirc radi...
lesha
14-05-2006, 01:51 AM
resenje nije savrseno, ali ovo provereno radi.. http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13983
diviner
21-05-2006, 09:02 PM
Meni se prvi put sinoc desilo da nije bila moguca konekcija na mirc server. Ali da naglasimu pitanju je bio mirc server (ako vam ucita aplet i kaze da nije mogao da se konektuje, onda je sa JAVA chatom sve u redu). Kasnije je proradio. Inace do sada sam probao sa raznih masina, drugih lokacija, i browsera i sve je radilo odlicno, tako da skidam [test faza] rezim.
Da rezimiramo: Ukoliko vam iz nekog razloga Java chat ne radi, najvjerovatnije je problem do vaseg browsera, Java podrske, security postavke, Firewall-a itd itd...Nekada i do samog serbiancafe servera.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.