View Full Version : Blue Tubes distorzija
Tazman
09-04-2006, 04:52 PM
Imam jedno pitanje u vezi distorzije u Blue Tubes paketu . Kad je ubacim kao insert efekat na Muon Tau Pro koji svira bas i ne diram nista od parametara (drive , gate ...) cinimi se da ipak dolazi do neke promene u zvuku ali nemogu da odredim kakve . E sad , ja uopste nisam siguran da ima promene jer imam jako lose zvucnike i na njime ne cujem nista ali kada slusam na slusalicama cini mi se kao da ima neke razlike. Interesuje me dali neko zna nesto o ovome tj. da li se stvarno nesto desava sa zvukom ili to ja samo haluciniram ?
Tazman
12-04-2006, 11:44 AM
Pa zar niko nista nema da mi kaze ?
naranja
12-04-2006, 12:07 PM
Mislim da je normalno da dolazi do neke promjene na zvuku - pa to si valjda i htio kad si ju stavio kao insert efekt...
Ako pitaš da li se zvuk mijenja dinamički kroz vrijeme kao da je uključen neki LFO - to ne znam - ne koristim blue tube efekte - 449 $ mi je preskupo i tako skupe programe ne koristim iz principa, jer ima toliko dobrih freeware alternativa...
Tazman
12-04-2006, 01:17 PM
Znam da se ne menja dinamicki , ono sto sam pitao je da li menja zvuk kada su potenciometri NE POMERENI tj. pre svega kada je drive na nuli ?
Arthur
12-04-2006, 04:59 PM
blue tubes plugovi uglavnom rade nesto i u default presetu. Znam da mi Brickwall skoro uvek nesto trepce, kao i kopresori kad im ratio mrdnem sa keca, ali ne i treshold. Mislim da je za njih normalno da nesto rade, tako da slobodno uradi bypass ukoliko ti to smeta.
Inace, i u realnom analognom svetu kad pustis zvuk kroz neku koloritnu lampu, uvek se nesto desi, pa makar u minimalnoj meri..
Dushan_S
13-04-2006, 12:06 AM
Znam da se ne menja dinamicki , ono sto sam pitao je da li menja zvuk kada su potenciometri NE POMERENI tj. pre svega kada je drive na nuli ?Ne halucinira?, mnogi pluginovi koji su pravljeni kao emulacije analogije farbaju zvuk, neovisno o parametrima, pa tako i svi blue tubes plugovi.
naranja
13-04-2006, 02:28 PM
BTW kad smo kod efekata evo jedan odličan besplatni multiefekt:
Luxonix LFX1310
http://www.kvraudio.com/get/1147.html
Možda nije tako dobar kao Blue Tubes, ali je free...:mrgreen:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.