Log in

View Full Version : Besplatni program za recording/editing za XP?

boggy
06-04-2006, 03:17 PM
Zdravo svima,

zanima me da li postoji kvalitetan free software za multichannel recording i editing, i eventualno da moze da koristi ASIO drajvere. Platforma je Windows XP. Pluginovi nisu neophodni.

Pozeljno je da softver radi stabilno (da moze da istera snimanje od barem cetiri sata).
Da ne gubi semplove, niti da "mudruje" po snimljenim semplovima...
Output file bi trebao da bude WAV formata, 16-24bit, 44.1-192kHz, stereo.

pozdrav

bogi

p.s. Ako sam se negde nalupetao u poruci, oprostite mi, posto inace o Audio Software-u ne znam nista, niti sam preterano ambiciozan

statusband
07-04-2006, 02:59 AM
Mislim da ce ti Delta Studio zavrsiti posao,a inace je besplatan.Ako ne bude valjalo,potrazicemo drugi.Potrazi po netu Download.Poz:)

boggy
07-04-2006, 03:22 AM
Zdravo statusband,

Mislim da ce ti Delta Studio zavrsiti posao,a inace je besplatan.Ako ne bude valjalo,potrazicemo drugi.Potrazi po netu Download.Poz:)

Hvala na savetu.

Ne mogu da ga nadjem, samo neki besplatan program za baze podataka za MAC...

imas li neki link?

Inace sam probao Google vise puta, i instalirao svakakvo djubre na racunar, tako da sam pitao za savet vise iz ocaja.

Inace nam je vazno da bude free i necemo ga koristiti za muzicku produkciju, vec za merenja. Takodje nam je vazno da ga mozemo savetovati i drugima.

pozdrav

bogi

statusband
07-04-2006, 03:27 AM
Ja sam ga download-ovao sa net-a.Prilicno je dobar,ne koristim a jer koristim Cubase i ponekada Nuendo 3,ali super odradjuje posao.Dacu sve od sebe da nadjem link.

boggy
07-04-2006, 03:28 AM
Ja sam ga download-ovao sa net-a.Prilicno je dobar,ne koristim a jer koristim Cubase i ponekada Nuendo 3,ali super odradjuje posao.Dacu sve od sebe da nadjem link.

Ok, hvala i izvini na gnjavazi.

pozdrav

bogi

statusband
07-04-2006, 03:35 AM
Nasao sam download.Inace podrzava VST i ostale zezalice.Nema gnjavaze,tu smo da pomazemo jedni drugima.

http://www.rocktave.com/deltasp/download.rock

Uzivajte:D

boggy
07-04-2006, 03:39 AM
Nasao sam download.Inace podrzava VST i ostale zezalice.

http://www.rocktave.com/deltasp/download.rock

Uzivajte:D
Yessssss! :bounce2:

Hvala puno

pozdrav

bogi

statusband
07-04-2006, 03:44 AM
Nema na cemu.Mislim da si hiljaditi po redu koji je trazio tako nesto,ali mi ni na kraj pameti nije bio taj soft.Nasao sam ga kod mene na nekim diskovima i instaliram ga u nadi da ima Homepage negde na njemu i srecom je imala,inace ga ni ja nebih nikada nasao Googlanjem.Volim kad usrecim coveka,hahahaha:da: .Pozdrav

boggy
07-04-2006, 03:54 AM
Nema na cemu.Mislim da si hiljaditi po redu koji je trazio tako nesto,ali mi ni na kraj pameti nije bio taj soft.Nasao sam ga kod mene na nekim diskovima i instaliram ga u nadi da ima Homepage negde na njemu i srecom je imala,inace ga ni ja nebih nikada nasao Googlanjem.Volim kad usrecim coveka,hahahaha:da: .Pozdrav

Inace je google neupotrebljiv za neke jako rasprostranjene pojmove... kada stignes do traktora i ne zapitas se sta ces tu izgubio si dva sata na budalastine. Jedini nacin je da se pita neko, i nije lose da moderatori ove sekcije ovo stave na sticky... mnogo je prizemno i mnogo je osnovno.

pozdrav i hvala jos jednom.

bogi

boggy
07-04-2006, 05:28 AM
Delta SP je neupotrebljiv za duga snimanja sa svojim povremenim obavestenjima da nije registrovana verzija... tada prekida rad dok ne kliknes da nastavi takav kakav je...

evo koristeci njega kao dodoatnu kljucnu rec nadjoh ovaj spisak starijih programcica.... pa ako nekom zatreba, barem ce imati odakle da krene...

http://www.harmony-central.com/Software/Windows/audio_editing.html

pozdrav

bogi

naranja
07-04-2006, 06:52 AM
Audacity je odličan, podržava i VST pluginove, samo što se kod njih ne vidi GUI, već samo parametri, ali radi odlično...:)

boggy
07-04-2006, 07:26 AM
Audacity je odličan, podržava i VST pluginove, samo što se kod njih ne vidi GUI, već samo parametri, ali radi odlično...:)

Znam, ali na Linuxu, pod XP-om se gusio i gubio semplove, sto ne sme da se desi. Ipak mora neki sa podrskom za ASIO drajvere... nije problem generalno naci recorder/editor da bude besplatan.... problem mi je naci ga za XP.

Da mi odgovara Linux, vec bi se rvao sa Ardourom... koji sad radi i na MAC-u :da:

Svejedno cu ponovo da probam Audacity... mozda su ga 'opravili.

pozdrav

bogi

naranja
07-04-2006, 07:34 AM
Znam, ali na Linuxu, pod XP-om se gusio i gubio semplove, sto ne sme da se desi. Ipak mora neki sa podrskom za ASIO drajvere... nije problem generalno naci recorder/editor da bude besplatan.... problem mi je naci ga za XP.

Da mi odgovara Linux, vec bi se rvao sa Ardourom... koji sad radi i na MAC-u :da:

pozdrav

bogi

Nemam loših iskustava sa Audacity-em, no dobro nisam probao u njemu snimati multitrack...

Audacity koristim kad uređujem semplove dok radim u nekom drugom programu, tako na namjerno umjesto asia koristim directx kao drajvere da mi se ne kolje s drugim programom...

Danas ću probati baš da vidim hoću li imati problema kad prebacim na Asio...:-?

kejkz
11-04-2006, 03:23 PM
Reaper ili kako ce se vec zvati
http://www.cockos.com/reaper/
ili
Kristal Audio Engine
http://www.kreatives.org/kristal/

nema nista bolje za sada... izaberi sam...

mikki
23-11-2008, 10:14 AM
Vidim thread je dosta star:) Kristal Audio Engine je dosta dobar program