View Full Version : Mastering vodic...
Starter*
05-04-2006, 04:37 PM
Ko je za da se otvori jedna tema gde ce potanko biti objasnjene neke stvari a na temu "Kako dobiti pristojan i skuplji zvuk u kucnim uslovima" a koristeci VST pluginse...znaci bez UAD-a i slicnih stvari...JA ili neko drugi moze okaciti stvar od 2 minuta ili koliko treba i ko zeli moze na svaki instrument primeniti efekat koji sleduje i koliko je moguce objasniti kako i zasto..e onda kad imamo sirov i obradjen primer lakse je svim pocetnicima da malo savladaju gradivo......nesto slicno ste vec pisali ali za Uad-a...
Ovim ne trazim da odajete neznam koje tajne vec da stvorimo neki bazicni info kako za ovu tako i za ostale teme...mislim da bi bilo ultra-korisno...:)
Znam da je vama profesionalcima ovo mozda dosadna tema ali primetio sam da od toliko rasprava jako malo pravih stvari ispliva napolje...sta kazete?
ANITA
05-04-2006, 08:08 PM
Pa ustvari se o tome neprestano i govori na forumu. :) A sto se tice savjeta za UAD.. te savjete lako prevedes na druge slicne pluginove. Sve je to iskoristivo znanje.
A koliko sam zamjetila, nekada davno je bilo puno vise korisnih informacija nego sada u posljednje vrijeme, mozda se isplati provjeriti cega sve ima na forumu pisanog u prvoj godini, dvije njegova postojanja.
Takoder za kvalitetne odgovore potrebna su i kvalitetna pitanja, a ona su moguca tek kad "pitatelj" :) udje malo dublje u problematiku samostalno ili uz pomoc vec datih informacija ili knjiga ili interneta ili help file-ova ili manuala...
Malo je stvari koje ces ovdje (ili bilo gdje drugdje) cuti (ili procitati), a da ih je netko ovdje sam i smislio. Led je odavno probijen... sad samo treba piti vodu.. a gdje je... rekoh gore.
Sretno!
diviner
06-04-2006, 02:15 AM
Kao sto Anita rece, vecinu stvari, ukoliko si barem malo snalazljiv, u svom najboljem obliku, pronaci na ovom ali i na gomili drugih foruma i u opste na netu.
Rumski ce veoma uskoro aktivirati portal novim tutorijalima, artiklima, temama, review-ima opreme, korisnim vijestima, katalozima opreme i prodavnica, pa i prodajom gotovih uredjaja (DAW racunara) namjenjenim kako pocetnicima (sa detaljnim upustvima, savjetima i mnogim korisnim sadrzajem) tako i profesionalnim studijima. Namjerava se stvaranje i posebnog odjeljka vezanog za predstavljanje tudjih radova, muzike, s mogucnoscu kupovine albuma onih vama najdrazih, kako bismo afirmisali neafirmisane, i podstakli mnoge da se bave ovom sjajnom umjetnoscu i poslom (licno Anitina ideja ;) ).
Starter*
06-04-2006, 05:25 AM
Hvala...:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.