PDA

View Full Version : molim savjet: preamp za snimanje bubnja

Dompax
20-03-2006, 01:52 PM
Dakle trazim optimalnu varijantu za snimanje bubnja. Treba mi minimalno 6 kanala i gledam opcije koje mi se pruzaju. Inace, sve sam do sad snimao preko RME HDSP9632, jedno ili dvokanalno, a bubanj smo snimali u studiju. Ne znam sto mi je pametnije, uzeti neki bolji mikser ili 8 kanalni preamp tipa RME ili Focusrite.
Treca opcija, koja me najvise zaokuplja je SPL GoldMike x 3. Cijena mu je oko 400€ sto znaci da bi za 1200€ trebao dobiti 6 vrhunskih kanala. Nisam bas znalac sto se preampa tice, pa me zanima je li itko radio s SPL-om slicne stvari?
Hvala!

Manley
20-03-2006, 03:35 PM
Dakle trazim optimalnu varijantu za snimanje bubnja. Treba mi minimalno 6 kanala i gledam opcije koje mi se pruzaju. Inace, sve sam do sad snimao preko RME HDSP9632, jedno ili dvokanalno, a bubanj smo snimali u studiju. Ne znam sto mi je pametnije, uzeti neki bolji mikser ili 8 kanalni preamp tipa RME ili Focusrite.
Treca opcija, koja me najvise zaokuplja je SPL GoldMike x 3. Cijena mu je oko 400? sto znaci da bi za 1200? trebao dobiti 6 vrhunskih kanala. Nisam bas znalac sto se preampa tice, pa me zanima je li itko radio s SPL-om slicne stvari?
Hvala!

Probaj CLM DB-8000S 8 kanala high end preamp

Dompax
24-03-2006, 08:33 AM
Idem malo OT, al me zanima funkcionalnost SPL-a..
Jel itko snimao vokale na SPL GoldMike-u i kakvi su dojmovi?

Manley
24-03-2006, 10:28 AM
Idem malo OT, al me zanima funkcionalnost SPL-a..
Jel itko snimao vokale na SPL GoldMike-u i kakvi su dojmovi?

Sada, pitanje za koju namenu snimas vokale? ako nekome radis za novac i pri tome dobro naplacujes....ja bih ti savetovao da se klonis spl-a...bolje dodaj malo vise za TL Audio i imas dobar preamp koji ces moci za svaku namenu da koristis

Pozdrav

Dompax
24-03-2006, 10:38 AM
Pa trenutno za vlastiti bend, a imam namjeru napraviti i mali studio kroz neko vrijeme. Ovo sto si napisao bi trebalo znaciti da profesionalni studiji izbjegavaju SPL iz nekog razloga ili po omjeru ulozeno/dobiveno postoje bolja rjesenja? tnx

Max
24-03-2006, 12:09 PM
Sada, pitanje za koju namenu snimas vokale? ako nekome radis za novac i pri tome dobro naplacujes....ja bih ti savetovao da se klonis spl-a...bolje dodaj malo vise za TL Audio i imas dobar preamp koji ces moci za svaku namenu da koristis

Pozdrav

Manley .... hajde malo detaljnije na tu temu

Pitam te iz sledeceg razloga .... TL 50 51 mi je bas los , probao sam nekoliko puta i uvek nije bilo dobro , na crnoj ej listi meni i prilicnom broju mojih kolega ali nema lose kritike napolju . Sa druge strane se desava taj SPL goldmike i goldmike II sa pristojnim cenama . Da li si ih cuo ? Ako jesi , daj neku recenzijicu i u koju klasu bi ih stavio i sa cime uporedio ???

Meni se ta opcija cini daleko boljom nego TL Audio ( mada je moguce da gresim )

Sa trece strane ( ako se ne varam ) Massimo je snimljen sa SPL Channel One koji bi ( izvinite ako sad lupim ) trebalo da ima isti preamp ???? A to zvuci bas bas dobro ....

Hajde ako te ne mrzi napisi koju na ovu temu .....

Pozdrav

Manley
24-03-2006, 12:32 PM
Nema sta da se tu detaljnije pise....to su low budget uredjaji i nikakva specijalna izrada...jedino cemu dajem prednost TLA-u je sto ima input i output gain, tako da mozete samo dodavati distorziona izoblicenja i sami biti kreativni sto se toga tice....SPL ima samo input i to je to, moguce je dodati zvuk lampe, ali distorziju ne

Manley
24-03-2006, 12:38 PM
Aha...ovo bih ti jos preporucio za odnos cena kvalitet je perfektan

Max
24-03-2006, 12:59 PM
Nema sta da se tu detaljnije pise....to su low budget uredjaji i nikakva specijalna izrada...jedino cemu dajem prednost TLA-u je sto ima input i output gain, tako da mozete samo dodavati distorziona izoblicenja i sami biti kreativni sto se toga tice....SPL ima samo input i to je to, moguce je dodati zvuk lampe, ali distorziju ne

Tu ubrajas i SPL channell one ?

Pozdrav

Manley
24-03-2006, 01:35 PM
Tu ubrajas i SPL channell one ?

Pozdrav

Ne, chanell one je vec ozbiljniji...mislim na odnos Goldmike i TLA ivory seriju

Max
24-03-2006, 01:44 PM
Ne, chanell one je vec ozbiljniji...mislim na odnos Goldmike i TLA ivory seriju

Da li si siguran ( ne mislim da nisi ) ali kad uporedis cene

SPL channel one je 888 e kod Thomanna

Spl Gold mike II 888 e na istom mestu

S' obzirom da u prvom slucaju placas (Tube Mic/Line Preamp, ARC Noise Gate,Compressor/Limiter, De-esser, EQ, Headphone monitor, 48VPhantom Power, Pad, phase reverse )

a u drugom (2 channel Class A solid stage, tube drive inthree different intensity levels, FLAIR presenceenhancement in two switchable settings, Switching inserts,pre-output limiter stage, VU metering with threedifferent, switchable display ranges, Front panelinstrument input, separate rear-side microphone and lineinputs, Phantom power, phase reverse, pad and high-passfilter (50Hz), Options include 24/96 AD converter andin/output transformers by Lundahl )

Rekao bih ( iz ciste logike ) da se radi o istom preampu ....... gresim ????

Pozdrav

Max
24-03-2006, 02:35 PM
Posle kraceg istrazivanja .......

"Goldmike and Channel One are the same Pre...the Gain Station is different.. It runs on a 60 Volt Rail and is both tube and solid state...you can run it solid state only or tube only or a blend of both.
Marty Druckman
Network Pro Marketing
SPL-USA

....sad me stvarno interesuje ......

Pozdrav

Max
24-03-2006, 07:30 PM
nemam ni najmanju nameru da te provociram , samo sam na 5 min od kupovine istog i sad mi je zalet definitivno uzdrman .....

Posle nestajanja amek 9098 amp + eq ..... ovo mi je izgledalo kao najbolja kupovina , sada sam ponovo pred nedoumicom .

Ja nikada ne koristim eq i comp sa channala pa cak ni deeser ..... srogo koristim samo preamp zato mi ostalo sa channela i ne treba , ako je pre amp isti onda bi ga kupio ....

.... ili ipak da uzmem gain station .....

.... a pitao sam jer si me zbunio sa time da se razlikuje goldmike i channel one , a nekako iz iskustva znam da te firme ne prave preko 1 do 2 razlicita preampa .... cene su bile slicne pa je logika radila ..... a ti si rekao da je channel one u drugoj klasi .... dakle bolji ......

.... koja je tvoja preporuka do 1000 e ???

( ja sam poredjenje sa smpro om .... shvatio kao cinizam ..... ;) ... cudan je internet za cas se ljudi pogresno razumeju )

Pozdrav

Manley
29-05-2006, 01:04 PM
nemam ni najmanju nameru da te provociram , samo sam na 5 min od kupovine istog i sad mi je zalet definitivno uzdrman .....

Posle nestajanja amek 9098 amp + eq ..... ovo mi je izgledalo kao najbolja kupovina , sada sam ponovo pred nedoumicom .

Ja nikada ne koristim eq i comp sa channala pa cak ni deeser ..... srogo koristim samo preamp zato mi ostalo sa channela i ne treba , ako je pre amp isti onda bi ga kupio ....

.... ili ipak da uzmem gain station .....

.... a pitao sam jer si me zbunio sa time da se razlikuje goldmike i channel one , a nekako iz iskustva znam da te firme ne prave preko 1 do 2 razlicita preampa .... cene su bile slicne pa je logika radila ..... a ti si rekao da je channel one u drugoj klasi .... dakle bolji ......

.... koja je tvoja preporuka do 1000 e ???

( ja sam poredjenje sa smpro om .... shvatio kao cinizam ..... ;) ... cudan je internet za cas se ljudi pogresno razumeju )

Pozdrav
tek sada sam video tvoju poruku...izvini

do 1000e moja preporuka je millennia TD-1 (polovno) ili Avalon M5(nov)

STUDIOTON
29-05-2006, 03:41 PM
tek sada sam video tvoju poruku...izvini

do 1000e moja preporuka je millennia TD-1 (polovno) ili Avalon M5(nov)

avalon M5 u evropi ne moze se nabaviti ispod 1000 eur .. od 1200-1500 eura .. ja sam ga pazario