PDA

View Full Version : renderiranje projekta

Dompax
07-03-2006, 02:58 PM
Znam da negdje ima topic o ovome, ali ga nikako ne mogu naci na forumu..
Molio bih za neki link ili vec ako netko ima vremena i volje do mi razjasni razliku izmedju renderiranog miksa u samom sequenceru i onog snimljenog, recimo, Wavelabom koji je spojen na izlaz iz sequencera. Hvala!

Max
07-03-2006, 07:28 PM
Postoje razna misljenja .... i to uglavnom da je snimanje u wave labu bolje , jer cesto ono sto miksas u Nuendu kad posle slusas izvezeno nekako ti se cini malo drugacije ( bar meni ) pa se zapitam da li sam sedeo na usima kad sam to miksao ...... meni je enigma ali jednostavno probaj sam

Ja se uglavnom po defaultu odlucujem za rendering jer ako preopteretis masinu i tu i tamo dobijes neko puckanje , u renderu ga nece biti . A i jos jedna stvar , pesma od 3 minuta koja je prepuna vst efekata ( moj slucaj ) treba oko cetiri i po minute da se izrenderise , tako da ja kapiram da je to napravljeno da on " polako " sabere to sto mu treba .

A prost test ..... izvezi mono mix iz nuenda , i takav isti snimi u wavelab u . Ubaci oba u Nuendo i obrni faze , ako se poniste ..... onda je isto ...

Pozdrav