PDA

View Full Version : Nuendo 3 bug

zvincic
05-03-2006, 01:27 AM
Jos jedna u nizu sprdjenih stvari:

kada editirate u fixed lane nacinu i grupirate evente sa vise traka i zelite ih pomicati unutar laneova, vidi vraga.....neće....a u sx/nuendo 2 to radi bez frke :banghead:

mozete pomicati samo jednu po jednu traku...

ovako je editing bubnja muka samo takva....

zamislite da imate 2 foldera sa po 16 traka i u svakom kanalu svaki tejk rucno da se pomice.....ne hvala.....nuendo 3, selis sa mog sistema, dok te ne srede i ne zakrpaju do kraja.

steinberg i nuendo 3, thumbs down!

LACKY
05-03-2006, 02:04 AM
Kod mene to radi!

kravadinka
05-03-2006, 02:23 AM
To bi moralo da radi! Pogledaj da nisi neki seting podesio, hoce ponekad zbog najmanje gluposti da zeza, ponekad stave dve stvari na jedan seting i onda se tako zaglavis i potrosis dane i dane u razmisljanju i provaljivanju problema!:banghead:

zvincic
05-03-2006, 02:35 AM
Kod mene to radi!

jesi siguran?

jer vidim da se i na nuendo forumu zale kako to jos nije rijeseno.

btw. mozda sam malo nejasno opisao problem.

naime, eventovi se pomicu unutar lane-ova NA VLASTITOM kanalu.

mogu ih i ja grupirati i pomicati na druge kanale, ali recimo imam na vise traka nekoliko tejkova jedan ispod drugog. I sad, prebacim sve trake u fixed lane i hocu spustiti sve tejkove tako da svaki bude u svojem lane-u.

Prvo selektiram sve trake iz tejka, grupiram ih (ctrl-g)

http://zvina.hg-host.com/cubase/1.jpg

i onda spustim u donji lane.

http://zvina.hg-host.com/cubase/2.jpg

Problem je sto u nuendu 3 ne ostaju dolje kao na sljedecoj slici

http://zvina.hg-host.com/cubase/3.jpg

vec ostanu gore, iznad ostalih tejkova (slika 1)....kao da nista nisam napravio.

da li je isto i kod tebe?

ponavljam, kad micem jedan po jedan event, onda radi.
kad ih grupiram i hocu maknuti sve odjednom, onda nece (u nuendu 3.2, sx 3 nisam probavao).

zvincic
05-03-2006, 02:38 AM
To bi moralo da radi! Pogledaj da nisi neki seting podesio, hoce ponekad zbog najmanje gluposti da zeza, ponekad stave dve stvari na jedan seting i onda se tako zaglavis i potrosis dane i dane u razmisljanju i provaljivanju problema!:banghead:

ma precesljao sam SVE opcije....cijelo popodne izgubih na ovo...

kako sam napisao, vidim da se ljudi po nuendo forumu zale na potpuno istu stvar...

dizem ruke

bezsmisla
05-03-2006, 09:57 PM
moj nuendo 3.2 cak nema ni transport bar...jednostavno nece da se upali ?!:confused:

Oggy
06-03-2006, 12:06 AM
F2.

LACKY
06-03-2006, 03:04 AM
E izvini brzopleto sam odgovorio ja sam na 3,2 vec 3 meseca!

Arthur
06-03-2006, 06:03 PM
ne znam za vas, al ja sam primetno komotniji sa 3.2 verzijom Nuenda nego sa 3kom... jednostavno, mnogo sam operativniji... svidja mi se ona control room opcija mada nisam siguran od kad se pojavila... i svidja mi se multiple-file autosave..

zvincic
06-03-2006, 08:30 PM
ne znam za vas, al ja sam primetno komotniji sa 3.2 verzijom Nuenda nego sa 3kom... jednostavno, mnogo sam operativniji... svidja mi se ona control room opcija mada nisam siguran od kad se pojavila... i svidja mi se multiple-file autosave..

ne znam kako ti radis bubanj....al bug zbog kojeg je ovaj thread pokrenut meni onemogucava brz i kvalitetan workflow.

tipicno....isprave dvije stvari, useru 10 novih :)

btw. nek dignu ruku oni kojima se vise svidjalo baratanje sa workspace-ovima u sx/nuendo 2 nego u trojci...

Oggy
07-03-2006, 02:08 AM
meni u 3.2 radi sve besprekorno.

bezsmisla
07-03-2006, 02:27 AM
oggy znam da je shorcut f2 .ali nece jednostavno...kao da ne postoji

Arthur
07-03-2006, 02:31 AM
vidi ovako - imas gore meni koji se zove TRANSPORT i u njemu prva stawka ti je paljenje istog
enjoy :)

zvincic
07-03-2006, 05:17 PM
meni u 3.2 radi sve besprekorno.

oggy, daj procitaj dobro jos jednom gore opisan problem koji imam.

jesi siguran da ti TO radi kako treba?

ako da, daj mi posalji fajl sa settingsima nuenda.

mada sam procesljao sve opcije i manual...

bezsmisla
08-03-2006, 12:41 PM
nema veze..ja vam kazem da nece da sljaka transport nikako ...znam i za meni.Zato i koristim cubase :)

Oggy
08-03-2006, 03:26 PM
Ma ja nisam siguran sta uopste ti postizes time i sta to ne radi kako treba... :confused:
Ti zelis da pomeras to unutar internih lane-ova svake trake, a ja te pitam "zasto?"
Mislim cak da broj lane-ova zavisi od samog broja usnimavanja na toj traci i da traka koja je usnimljena 3 puta nikako ne moze imati 5 lane-ova.
Iskreno me zanima da mi malo ovo sve obrazlozis jer sam znatizeljan da saznam zbog cega to radis?

zvincic
08-03-2006, 03:54 PM
Ma ja nisam siguran sta uopste ti postizes time i sta to ne radi kako treba... :confused:
Ti zelis da pomeras to unutar internih lane-ova svake trake, a ja te pitam "zasto?"
Mislim cak da broj lane-ova zavisi od samog broja usnimavanja na toj traci i da traka koja je usnimljena 3 puta nikako ne moze imati 5 lane-ova.
Iskreno me zanima da mi malo ovo sve obrazlozis jer sam znatizeljan da saznam zbog cega to radis?

gle oggy

snimam take bubnja

1 put
2 put
3 put
4 put

i sad, dok ne prebacim u fixed lane, oni su svi jedan na drugom, jako nepregledno.

prebacim u fixed lane, opet su jedan na drugom. treba ih rucno prebaciti tako da svaki bude u svom lane-u.
ja to radim da oznacim prvi ili zadnji take i onda shift+strelica gore ili dolje, izaberem sve iz tog tejka.

grupiram ih (ctrl-G) i spustim u donji lane.

cilj mi je da na svakom kanalu svaki take ima svoj lane.

i hocu da budu grupirani jer jedino na taj nacin mogu napraviti brzi A/B jednim klikom.

moguce je ovo i u nuendu 3 al zbog ovog usranog buga treba ti onoliko vise vremena koliko imas traka :banghead:

u sx/nuendo 2 ovo ide jako brzo.

ja ne znam kako ti radis zivi bubanj....al ovako ja radim.

kad su u pitanju 1-2 kanala, ovo ne bih ni osjetio....al evo upravo radim na materijalu koji ima 16 kanala bubnja.

Arthur
08-03-2006, 10:07 PM
vidi Bezsmisla, ne znam koji ti nuendo imas i sta si kako podesio, al ja regularno koristio sve od SX3, preko nuendo 3ke do Nuendo 3.2ke trenutno i NIKAD nisam izgubio transport... samo shortcut, ali meni je i dalje tamo gde je svuda bio.. .
poz..
Zvina kapiram sta oces, ja to radi u istim trakama samo na razlicitim vremenskim pozicijama pa markerima preskacem i radim a/b/c

zvincic
08-03-2006, 11:07 PM
Zvina kapiram sta oces, ja to radi u istim trakama samo na razlicitim vremenskim pozicijama pa markerima preskacem i radim a/b/c

vidis, mogli bi da otvorimo topic o radu na bubnjevima.

vidim da svatko ima neku svoju caku :)

lako kad imas bubnjara koji u 2 komada cijelu pjesmu odlupa....ili ako imas cudo koje sjedne za bubanj, ti stisnes rec i za 3 minute je gotova stvar :D

ali sta kad radis stvar od 10+ minuta a bubnjar je sposoban svirati u komadima od pola minute do minutu :banghead:

bas me zanima kako ostali to rade :)

ja obicno radim sa dva seta kanala, svaki u svom folderu (blazeni folderi, jednim klikom napravim rec arm).

i onda preklapam take-ove.

nakon toga prebacujem tejkove u jedan folder i radim crossfade izmedju.

ako je bubnjar dobar, i ne primjeti se da je snimano u komadicima.

Arthur
08-03-2006, 11:19 PM
znas kako, vecina bubnjara koje sam snimao ne umeju da se snadju kad im pustim da odlupaju odredjeni deo. Uglavno lupaju cele pesme pa po potrebi copy/paste delova. Ako je neko bas los, cijenim da mu ni ceo dan lupanja nece pomoci pa nadjemo kompromis u samom sviranju/ukupnom nivou koji moze postici. Najduze sam snimao bubnjara 4 dana i to 12 numera.. uglavnom za 2 dana zavrsimo prosecan album...

Arthur
08-03-2006, 11:20 PM
... i onda "drugari" po gajbama edituju oko 2 meseca :D :D :D

Dushan_S
09-03-2006, 10:16 PM
gle oggy

snimam take bubnja

1 put
2 put
3 put
4 put

i sad, dok ne prebacim u fixed lane, oni su svi jedan na drugom, jako nepregledno.

prebacim u fixed lane, opet su jedan na drugom. treba ih rucno prebaciti tako da svaki bude u svom lane-u.
Ako je to bug na koji misli?, to se kod mene ne de?ava. Je li ti na transportu prebačeno da kad snima? bude "stacked"? Trebalo bi da jednostavno kad prebaci? na fixed lane svi take-ovi automatski dođu jedan ispod drugog, i onda naravno za ovim ?to obja?njava? nadalje nema potrebe.

zvincic
09-03-2006, 10:57 PM
Ako je to bug na koji misli?, to se kod mene ne de?ava. Je li ti na transportu prebačeno da kad snima? bude "stacked"? Trebalo bi da jednostavno kad prebaci? na fixed lane svi take-ovi automatski dođu jedan ispod drugog, i onda naravno za ovim ?to obja?njava? nadalje nema potrebe.

snimao sam u sx2 i u njemu mi uvijek tejkovi budu u jednoj traci, bez obzira kako je ta opcija podesena (jos jedan bug?)....

al dao si mi ideju, idem bas isprobat nesto :)

Oggy
10-03-2006, 03:44 AM
Kad Dusan govori, ja cutim... :)
Moram priznati da nisam kapirao sta pitas sve do Duletovog odgovora.

I naravno, to radi u SX 3 pa navise, samo moras uraditi kako ti je Dusan rekao.

Dushan_S
11-03-2006, 09:05 AM
Dobra ti je taktika,pu?ta? mene da lupim prvi a ti kibicuje? sa strane i gricka? kokice? :p Kad ćemo kaficu? Prijavi se sam kad dolazi? na topli jug da te ja ne jurim :)

snimao sam u sx2 i u njemu mi uvijek tejkovi budu u jednoj traci, bez obzira kako je ta opcija podesena (jos jedan bug?)....Pazi, da li te ja uop?te dobro kapiram... Bez obzira kako podesio ređanje i način snimanja audio fajlova dole levo, na transportu, bez obzira da li ti je prebačeno na svakom od kanala na kojima snima? da budu fixed lane, Nuendo ti i dalje snima jednu traku u jednom redu, sve jedno preko drugog? To hoće? da ka?e?? Pa onda mora? ručno da razdvaja?? Ako je to, onda je ba? čudno, nije mi se to događalo niti u jednoj verziji.

zvincic
11-03-2006, 04:30 PM
Pazi, da li te ja uop?te dobro kapiram... Bez obzira kako podesio ređanje i način snimanja audio fajlova dole levo, na transportu, bez obzira da li ti je prebačeno na svakom od kanala na kojima snima? da budu fixed lane, Nuendo ti i dalje snima jednu traku u jednom redu, sve jedno preko drugog? To hoće? da ka?e?? Pa onda mora? ručno da razdvaja?? Ako je to, onda je ba? čudno, nije mi se to događalo niti u jednoj verziji.

tocno tako, to mi je radio u sx2 i zbog toga sam ga mrzio svaki put kad trebam vise tejkova radit :)

svaki tejk mi je razdvajao u svoj lane SAMO u jednom slucaju.....da je podesen stacked i da ide loop izmedju lokatora.

onda je razdvajao.

kad ga pustas u jednom prolazu da snima.....nitchevo....jedan na drugom.

Dushan_S
13-03-2006, 12:13 PM
ALi ako snima? u jednom prolazu, onda nema? vi?e take-ova, zar ne? A ako krene? opet od početka a uključeno ti je stacked, on će automatski crtati sledeći take ispod postojećeg.
Znači normalan postupak bi kao bio obele?iti početak i kraj, pri čemu kraj u su?tini nema veze ako snima? ceo take bubnja. Snimi? jedan take, sa uključenim stacked i fixed lane na svim kanalima, i kad opet od početka krene? snimanje on bi trebalo da na svim kanalima crta ispod postojećeg lane-a. Ako se to ne de?ava kod tebe, onda je bug, fakat. Ali ja bih ipak čekirao da nisi napravio neki neverovatan previd, just in case, čudno mi je malo to.

zvincic
13-03-2006, 02:51 PM
ALi ako snima? u jednom prolazu, onda nema? vi?e take-ova, zar ne? A ako krene? opet od početka a uključeno ti je stacked, on će automatski crtati sledeći take ispod postojećeg.
Znači normalan postupak bi kao bio obele?iti početak i kraj, pri čemu kraj u su?tini nema veze ako snima? ceo take bubnja. Snimi? jedan take, sa uključenim stacked i fixed lane na svim kanalima, i kad opet od početka krene? snimanje on bi trebalo da na svim kanalima crta ispod postojećeg lane-a. Ako se to ne de?ava kod tebe, onda je bug, fakat. Ali ja bih ipak čekirao da nisi napravio neki neverovatan previd, just in case, čudno mi je malo to.

evo, sinoc sam se igrao u nuendu 3 (snimajuci nesto sa novim music manom :da:) i radi upravo tako kako treba :)
stacked....i trpa ih jedan ispod drugog.

u prokletinji sx 2.2.0.35 to NE RADI!
:banghead:

suti....sta sam rekao...isprave jednu stvar, ukenjaju 10 novih....sad radi stacked ali ne radi ono zbog cega sam i otvorio ovaj thread.
jebiga :(

Dushan_S
13-03-2006, 11:24 PM
evo, sinoc sam se igrao u nuendu 3 (snimajuci nesto sa novim music manom :daKhm. Khm Khm :) Do bijesa, nesretni ishlapeli paralitiče, iako te mrzim jer ti ima? Music Man-a a ja ne, čestitam :D

Oggy
14-03-2006, 12:38 AM
Zvina se konacno okrenuo pravim vrednostima... :cool:

Mada to nije bas pravi MM, vec customiziran Grunfov za koji je potrosen trogodisnji budzet organizacije od cijelih 30 centi :D

zvincic
14-03-2006, 12:51 AM
oggy, vidjet ces sutra koji je pticji javor grunf stavio na vrat :da:

Oggy
14-03-2006, 12:58 AM
Zaboravih da ti cestitam, ali se to podrazumeva :)
A i ne trebaju ti cestitke kad imas MM. Ko ima- zna ;)

zvincic
14-03-2006, 03:51 PM
Oggy, gle grunfa sto ima ukusa:

http://www.zvina.hg-host.com/MM/mm4.jpg

http://www.zvina.hg-host.com/MM/mm3.jpg

http://www.zvina.hg-host.com/MM/mm1.jpg

http://www.zvina.hg-host.com/MM/mm2.jpg

Oggy
14-03-2006, 04:52 PM
A nisi mogao da nadjes gitaru sa nekim malo lepsim vratom?
To drvo izgleda kao da su ga crvi izjeli... :D

Ja sam malo bio uznemiren kad sam to video na svojoj gitari, ali onda su mi objasnili da je to OK. Sta ces, mlad i glup... :D

zvincic
14-03-2006, 05:23 PM
A nisi mogao da nadjes gitaru sa nekim malo lepsim vratom?
To drvo izgleda kao da su ga crvi izjeli... :D

Ja sam malo bio uznemiren kad sam to video na svojoj gitari, ali onda su mi objasnili da je to OK. Sta ces, mlad i glup... :D

ma kakvi crvi, ptice se posrale :D

Dushan_S
17-03-2006, 12:00 PM
Ćiju ćiju :D

mandrak
17-03-2006, 12:15 PM
ma kakvi crvi, ptice se posrale :D

Nemoj da bude... nađen uginuli Music Man tijelo i vrat poslani na analizu.
Nisu ba? vremena da ptice k...ju:rotfl:

zvincic
18-03-2006, 03:02 PM
evo, sinoc sam malo sviruckao.....prigodno :D

http://zvina.hg-host.com/dtclip.ogg

recite kako vam se svidja pa cu rec kako je snimljeno :D

Hassan Behringer
19-03-2006, 12:52 PM
Nuendo 3.2 je jedini komad sw koji nije smeće, a da je podrijetlom iz Steinberga, a datiran poslije 1993.

Čemu ovo sa gitarom? Nuendo nije guitar controller...

zvincic
19-03-2006, 03:51 PM
Nuendo 3.2 je jedini komad sw koji nije smeće, a da je podrijetlom iz Steinberga, a datiran poslije 1993.

Čemu ovo sa gitarom? Nuendo nije guitar controller...

eto, malo se zanijeli i popricali....jebiga, glazbenici smo, ne vezemo goblene :)