View Full Version : Avalon - Behringer
Pozdrav svima na grupi
Evo malo sam se igrao sa ova dva preampa, ako vas zanima
kao u subjektu, snimio sam komadić akustične gitare (zanemarite svirku),
preko Avalona VT737 i Behringera Tube Ultragain 1953
Mikrofoni: 2x AudioTechnica 3035, nisu stereo par a postavke mo?ete vidjeti
http://www.inet.hr/~darkkran/ (http://www.inet.hr/~darkkran/)
Snimano u Adobe Audition, kartica je Emu 1212m, sve postavke oba preampa su
osnovne, avalon bez uključenog kompresora i eq..., snimano na 44,1/16
razlika postoji, naravno, nadam se da ćete prepoznati koja gitara je snimana
preko kojeg preampa:-)
i da ne zaboravim, Avalon je jedno 20 puta skuplj i od Behringera:-)
Pozdrav,
Darko
Kad je tako mala razlika izmedju ta dva uredjaja, najbolje da se rijesis Avalona i kupis jos dva Behringera! A i Avalon je ionako prenabrijane cijene pa ga je sramota toliko cijeniti. Al eto ja ti dam za Avalona lovu tocno ko za dva Behringera!
:)
(zez)
1. behringer
2. avalon
a i glupo je poredjenje... sve to preko cega si snimao zajedno ne vredi kao taj jedan avalon...
Moram te razočarat' obrnuto...
kravadinka
24-02-2006, 01:35 AM
I ja sam pun predrasuda kad je Behringer u pitanju, ali sve sto sam od te firme probao je ravno nuli!
Ne kazem da je taj preamp los, ne mogu da cujem te snimke jer sam trenutno na brodu gde sviram pa koristim javni kompjuter, ali verujem da je razlika u korist Behringer!
U susednoj temi o preampima sam napisao o Avalonu i dbx 376 gde radije snimam sa dbx nego sa 4 puta skupljom spravom!
Po meni, Avalon-cao!!!:rotfl:
Ovako,
nije mi bila namjera hvalit jedan a kudit drugi ili obratno; ja sam jedan od onih koji imaju sreću i rade sa oba
Sve ima svoju cijenu a to je onoliko koliko si spreman platit za svoje zadovoljstvo i gu?t - a ja svoje plaćam:)
Tako sam nedavno nabavio lexicon pcm70, veličanstven je, radi i "ima ono ne?to"
Avalon je brand, sam osjećaj rada s njim je drugačiji, ima u zvuku ne?to ?to ja ne znam opisati, neki bi rekli da ima "karakter", sve kod njega zvuči "plemenito", alikvote su čujne i to je istina ali... zanimljivo je da ama ba? NIKO od onih koji su pogađali nije ubo...
Ne ?elim dirati ni u čiju sujetu, pa i sam sam sujetan (kao i svako od nas, samo ?to to neki ne ?ele priznati), razlika u zvuku postoji i čujna je, naravno:)
Snimano je sa micovima za koje neki tvrde da su lo?i. Mogu se slo?it i ne moram, POUZDANO znam za nekoliko top stvari sa HR estrade koje se vrte na radiju i TV a koje su snimane sa njima, ne pitajte kako znam:)
Mogao sam napisati bilo ?to i ne pokazati fotke, rezultat bi bio isti, ako je mic lo? - lo? je za oba preampa
Vezano za snimanje vokala, moj stav je ovakav:
kad radi? sa majstorom koji otpjeva ono ?to zamisli - rezultat je vrhunski i preko behringera, kad radi? sa "pacijentom" koji ne zna ni govorit - ne poma?u niti dva avalona, rezultat je za specijaliste i logopede, na?alost
Sad sam u gu?vi, sređujem jedan prostor, ali na proljeće sigurno ide jedan test sa osam preampova, na istu foru, sa acc. gitarom i vokalom, tu nema zajeba, pa da vidimo i čujemo te, ?to bi Đuro rek'o, "drastićne razl'ke":)
Ovaj mali test je bio namijenjen prvenstveno onima koji nemaju novaca za ultraskupubrzubrandopremu, solidan (pa i preko toga) rezultat se mo?e postići i sa ispodprosječnom opremom, sve je u glavi:)
I za kraj, jedna anegdota od prije vi?e od 20 godina,
Mjesto radnje: jedan hotel u unutra?njosti nekad nam zajedničke dr?ave, hotelski band sa vrhunskim harmonika?em. To je vrijeme kad je Kemi? ( za one iz HR koji ne znaju, vrhunski harmonika?) bio u top formi; band pravi pauzu, dru?imo se i neko iz dru?tva pita harmonika?a ko je bolji, Kemi? ili Pavke (harmonika? Narodnog orkestra RTVBg)
"Burazeru, Kemi? će o'svira ono ?to nave?ba, a Pavke - ono ?to zamisli"
?ivjeli!!!
kravadinka
24-02-2006, 06:29 PM
Godinu dana sam trazio dobar reverb, sklapao neka cuda muda i softvere, ma nema tu sta da se trazi, na kraju sam kupio PCM 80 i resio problem, samo ga ukljucim i to je to!
Znaci ne mozes ti nikoga da zeznes kao za 3 dinara sto skines sa intrerneta da napravis produkciju! Hajde da se ne lazemo!
Pa tako i za Avalon i Behringer! Avalon je mnogo skupa sprava jer nijedan prekidac ne ide direktno, svaki ima relej iza sebe i jos gomila drugih stvari koje ga cine skupim i kvalitetnim!
Ali... Zvuk?! Nigde! Kao sto sam vec rekao u drugoj temi o preampima, stabilan kompresor, drzi vokal, ne uvlaci, ali samo to! Zvuka lampe ni u najavi!
Rekao sam vec tamo za test sa Mbox Pro Tools na kome je Focusrite preamp koji kosta 15 dinara i snimim vokal sa njim, obradim sa EQ i compresorom (Bomb Factory plugins), posle toga isto sa Avalonom, sve isto podeseno i rezultat... Isti! Identican! Malo sam se plasio da kazem da je sa malog Mboxa bio bolji, ali neka bude identican!
Pri tom danisam indijanac, njego se ovim profesionalno bavim vec dosta dugo!
Ne kazem da moze za male pare da se dobije zvuk, samo kazem da su neke stvari precenjene i da l;judi ne shvataju skupocu Avalona, koja i nije toliko u zvuku, vec u izradi i samom filingu rada sa njim jer je sprava teska 10 kg!
Za Behringer ne znam, ali kao sto sam rekao da dbx376 najradije sa njim radim!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.