PDA

View Full Version : Mackie HR 824 ili Genelec 8030?

OFF
02-02-2006, 07:10 PM
Opet ne kontam. I sa Big Knoba mozes poslati samo jedan signala u jedno pojacalo, i na jedno pojacalo zakaciti 2 zvucnika. Osim ako u BK ne dovedes signal sa pojacala pa onda tu snagu distribuiras po potrebi u kutije sto bi bilo super, ali jako skupo za izvesti zbog velike struje koja tu cirkulise. Drugo je kad imas tri para aktivnih zvucnika, (ili tri pojacala) pa samo bockas

zagor
02-02-2006, 07:14 PM
To je stvar karaktera i odluke ...... meni gen 1031 ( koje sam takodje imao u uporednom testu zvuce smesno u odnosu na Mackie ) a oni se i dalje smatraju pro monitorima .....

Tannoy ( pricamo o malim ) nisam cuo samo elipsa seriju a ostale ne mogu da se mere sa Mackijem .....

?????????:confused:
Genelec 1031 je retko DOBAR Genelec, a slusao sam i pokusao da radim na 1034, 1037 i 1038. Siguran sam da je 1039 mnogo bolji, ali njih sam video samo na slikama ( 2x15" )... naravno, oni nisu nearfield, kao ni gore pomenuti, ali 1031 to sigurno jeste. I to vrlo dobar. A za Tannoy... probaj DMT i SYSTEM seriju ( u bilo kom promeru ), pogotovo DMT8 ili 10!!! Pasivne... Neces pricati da manji Tannoyi ne valjaju ( sem Reveala ). U slucaju da ih ne "poteras" Alesisom ili necim slicnim.

A prvobitno pitanje u threadu... ne znam sta su uradili sa serijom 80**, nisam ih cuo... moguce je da je Mackie bolji, ali ne verujem.

Pozdrav.:)

perpetuum
20-02-2006, 06:15 PM
Posedujem NS10M monitore,zelim da kupim jos jedan par.Predlozi,iskustva i sugestije dobro dosle!!!

Max
20-02-2006, 07:50 PM
Ja imam Mackie hr 824 ..... i smatram da su ( za mene ) jedni od najboljih nearfilda .....

Takodje ako teras ns10 npr preko alesisa ra 300 ili 500 , predlazem ti da jako razmislis o Dynaudio bm15 pasivnim jer zaista fenomenalno zvuce ( doduse ne ako ti je soba 6 m2 )

Vrlo dobro zvuce i Tannoy p 8 serija .....

Posto imas vec pojacalo ( nadam se dobro za ns10 ) treba razmisliti o pasivnoj varijanti .

Ivan studioton sa foruma ima dobre cene za oba modela koja sam pre 2 dana slusao uporedo ...... vrlo impresivno .

Pozdrav

Arthur
20-02-2006, 07:53 PM
mackie
idealni za sirok spektar raznih "project" i "home" akcija...

Max
20-02-2006, 08:04 PM
mackie
idealni za sirok spektar raznih "project" i "home" akcija...

ne vredjaj mi moje bebe ...... :)

Kad sam ih kupovao , uspeo sam da poredjam 6 pari monitora i da ih uporedjujem u abcdef testu ( ne pitaj koliko mi je trebalo da to uradim ) i njih sam odabrao i pored bm6 i slicnih ....... i meni su oni skroz pro ...... sto potvrdjuje i dosta pro studija u svetu koji ifh drze ......

To je stvar karaktera i odluke ...... meni gen 1031 ( koje sam takodje imao u uporednom testu zvuce smesno u odnosu na Mackie ) a oni se i dalje smatraju pro monitorima .....

Tannoy ( pricamo o malim ) nisam cuo samo elipsa seriju a ostale ne mogu da se mere sa Mackijem .....

Dyn zavisi od ukusa ..... dobar zvucnik , ali prelep ...... meni pravi da ne radim previse u mixu jer u startu zvuci lepo ......

Krk ... hmmmmm ..... ne dopadaju mi se mada su " surovi " sto je lepo ......ali takodje ne mislim da su bolji ......

Adami ...... prilicno sam razocaran u njihove " cisoke " mislim da je potrebno naviknuti se na njih ......

Tako da malo sta preostaje .......

Pozdrav

Arthur
20-02-2006, 08:10 PM
http://www.mackie.com/products/studiomonitors/index.html

sve sto zelim je sve sa ove stranice u 5.1 aplikaciji

mislio sam samo da su zbog odlicnih performansi u malom pakovanju idealni za manje rezije, pritom to ne znaci da su odlicni za nearfielding u velikim rezijama.. ;)

Max
20-02-2006, 08:12 PM
...... pritom to ne znaci da su odlicni za nearfielding u velikim rezijama.. ;)

Koji je tvoj predlog za nearfield u velikim rezijama ?

Pozdrav

Arthur
20-02-2006, 08:20 PM
opet greska
progutana rec - da to ne znaci da nisu odlicni za nf u velikim rezijama

OFF
21-02-2006, 10:11 AM
Takodje ako teras ns10 npr preko alesisa ra 300 ili 500 , predlazem ti da jako razmislis o Dynaudio bm15 pasivnim jer zaista fenomenalno zvuce ( doduse ne ako ti je soba 6 m2 )

Posto imas vec pojacalo ( nadam se dobro za ns10 ) treba razmisliti o pasivnoj varijanti .

Pozdrav

Nisam razumeo ovaj deo o pojacalima. Da li RA300(500) mogu terati 2 para monitora odjednom?

idekius
21-02-2006, 03:46 PM
Dyn zavisi od ukusa ..... dobar zvucnik , ali prelep ...... meni pravi da ne radim previse u mixu jer u startu zvuci lepo ......

Ja rekoh onog dana da preslusamo na BM15p i neki los mix... ali... zaboravili smo... Kad onaj Ivan stalno nesto zanoveta :banghead::mrgreen::)

idekius
21-02-2006, 03:48 PM
Nisam razumeo ovaj deo o pojacalima. Da li RA300(500) mogu terati 2 para monitora odjednom?

Moze ako imas recimo Big Knob, ili nesto sa cime mozes da prebacis sa kutija na kutije...