View Full Version : URCstudio
rebelwarrior
27-01-2006, 12:08 AM
Posto mi je ovo prvi post, pozdravljam sve clanove :)
Ovako situaciju cu pokusati sto bolje da priblizim vama, odnosno onima koji ce moci i htjeti pomoci.
Pa da pocnem...
Naime radimo jedan studio, bolje reci improviziramo za sad.
U pocetku planiramo raditi nesto kvalitetnije demo snimke.
Razlog je to sto underground i demo scena u ovom dijelu BiH (Bihac) uopce nije organizirana, niti kreativne skupine imaju uvjete za snimanje.
Planova imamo mnogo kao i ideja, ali za sad je ovo najvise sto mozemo. znaci demo studio :)
E pa tu sam prilozio skicu objekta koji posjedujemo, a evo i nekih podataka o gradjevini...
Objekat je zidan opekama, uredno, vanjski dio je uradjen grubom nabacom, dok sto se unutrasnjosti tice zidovi su nabaceni prilicno uredno.
Strop je visok cca 2,20 a radjen je lamperijom.
Objekat je sirok i dugacak oko 8m (ako masim dopisacu pravu velicinu kad izmjerim :).
Pod je presvucen plocicama (tacnije radi se o onim mekim kockama, slicnim linoleumu .. ma znate :).
Ono sto me zanima su vasi savjeti i ideje za stvaranje sto boljih uvjeta.
Mozemo raditi neke korekture (izbijanje manjih prolaza i sl.).
Striktno me zanima materijal za prigusivanje zvuka, kao i postavljanje elemenata u prostorijama.
Na skici sobu 4 smo planirali kao komoru, a iz sobe 2 probiti manji prozor.
Naravno koliko je to pametno to cete mi vi reci:)
Jos nesto imajte na umu da nismo bas pri nekim parama, i da se radi o demo studiju.
Hvala svima :)
rebelwarrior
27-01-2006, 12:17 AM
Zaboravio sam napomenuti da su plavom bojom obiljezeni prozori a crvenom vrata (crne linije su zidovi hehe).
Dubwise
boggy
27-01-2006, 06:28 AM
Zaboravio sam napomenuti da su plavom bojom obiljezeni prozori a crvenom vrata (crne linije su zidovi hehe).
Dubwise
Zdravo rebelwarior, dobrodosao na Forum.
Imas isti problem kao i vecina clanova Foruma, imaju prostor takav kakav imaju, para malo ili nimalo, ogroman entuzijazam i volju... od te ruske salate moze ispasti svasta, ali bukvalno, i dobro i lose.
Za pocetak, iscitaj malo po postovima sta su ostali radili i upoznaj se sa tudjim iskustvima. Ne zuri sa trosenjem novca pre nego sto budes siguran da nista bolje ne moze da se uradi.
Inace samo apsorpcija i prigusenje zvuka nije sve sto ti treba, iako se mnogi clanovi ovog Foruma nece sloziti sa tim.
Generalno, potpuno umrtvljene sobe je relativno lako i prilicno jeftino napraviti. Jedino je problem sto se namena ne sastoji samo u "ubijanju" zvuka nego upravo suprotno, u stvaranju zvuka... Cilj je da svaka soba zvuci lepo za svoju namenu, a ne "mrtvo".
Raspodelite vase aktivnosti tako da ostavite prostor za poboljsanja, jer je preskupo i neozbiljno u startu predvidjati gde ce sve problem biti, i sta ce te jos morati da popravljate...
Na kraju najvaznije je da ne zurite preko mere...
Opisi malo namenu prostorija.
pozdrav
bogi
rebelwarrior
27-01-2006, 11:17 PM
hvala na dobrodoslici :)
Za forum znam dosta dugo i ako nikad nisam prelistavao bas sve u detalje ili u potrazi za problemom (tek onako povrsno), sto je zapravo i problem.
Sto se tice prostorija, pa sve bi zrtvovali za sto bolje rezlutate u studiju ali ipak planirali smo sljedece...
Prostoriju no1 kao prostor za odmor, pice, pauze i slicno (ako za to i ima mjesta tu hehe).
Prostor 2 vec sam rekao trebao bi biti spojen sa prostorom 4 koji je zapravo komora.
Znaci u prostor dva idu tehnikalije.
Prostor 3 je sam po sebi vec wc.
Ono sto je po meni problem (pored ostalog) je... kako i dali je moguce (jer iz nekih iskustava znam da to bas i ne pali) da u istoj komori bude sva oprema muzicka kao i komora za vokal?
Tiki the Boyler
28-01-2006, 10:58 AM
Evo ne?to na brzinu... :)
http://www.jannemecek.net/files/Studio-Bihac.jpg
Ako ti treba pomoć, javi se na PM!
ridge
28-01-2006, 02:10 PM
Na ovoj slici je sve naopako s toga nikako nemoj tako da napravis, monitori su namesteni uza zid u cosak sto im je verovatno najgori moguci polozaj, pristup kablovima iza stola ne postoji, drugo rezija je okrenuta ledjima prema gluvim sobama ,trece raspored apsorbera i trapova prema skici je totalno besmislen. Instalacije za WC i vodu su obicno fiksne i veoma je komplikovano pomerarti ih.
Nista licno Tiki al mislim da je krajnje pogresno predlagati nesto pogotovu na osnovu skice i ako nisi 100% siguran u ono sto predlazes.
boggy
28-01-2006, 02:27 PM
Na ovoj slici je sve naopako s toga nikako nemoj tako da napravis, monitori su namesteni uza zid u cosak sto im je verovatno najgori moguci polozaj, pristup kablovima iza stola ne postoji, drugo rezija je okrenuta ledjima prema gluvim sobama ,trece raspored apsorbera i trapova prema skici je totalno besmislen. Instalacije za WC i vodu su obicno fiksne i veoma je komplikovano pomerarti ih.
Nista licno Tiki al mislim da je krajnje pogresno predlagati nesto pogotovu na osnovu skice i ako nisi 100% siguran u ono sto predlazes.
Zdravo ridge,
polako sa kritikama, Tiki the Bojler je lepo nacrtao sliku, pa ga sad mozes kritikovati, inace ti ne bi ni znao sta je smislio. A to sto pricas nisu stvari koje se ne mogu korigovati... pitanje je kakav covek ima mikser, i jos malo informacija nije na odmet...
Pozicioniranje zvucnika ionako zahteva probanje te ni tu nema pravila.
peace
bogi
ridge
28-01-2006, 03:23 PM
Ono sto sam pokusao reci u kritici je da je jako nezahvalno dati resenje koje bi neko mogao da usvoji i da po njima pravi nesto sto iziskuje i rada i materijalnih sredstava a na osnovu jako malo podataka. A na ovom crtezu koji je tiki prilozio neke stvari su mi jako bole oci i samim tim mislim da je bitno skrenuti paznju na to. Misljenja sam da je monitoring najbitniji za rad i da kad je on dobar sve ostalo je mnogo lakse. Takodje ako nista drugo u svakom uputstvu za monitore pise da bi bilo dobro pomeriti ih od zidova i coskova.
Rebelwarrior je napomenuo da im budzet nije veliki pa pretpostavljam da nece uzidivati monitore u zid :)
"Pozicioniranje zvucnika ionako zahteva probanje te ni tu nema pravila."
Da naravno al bilo bi dobro da se ima prostora za to jel ako naguraju odmah sto u za zid nece bas imati previse prostora za isprobavanje.
Takodje vizualni kontakt izmedju rezije i gluve sobe je jako bitan tako da mislim da je suludo okretati mikser od nje ako je to vec moguce izbeci.
Znam da je Tiki to nacrtao iz najbolje namere ali akustika je obimno poglavlje koje treba izuciti pa da ne bi ispala medvedja usluga nekad je bolje uzdrzati se.
boggy
28-01-2006, 03:31 PM
....
Znam da je Tiki to nacrtao iz najbolje namere ali akustika je obimno poglavlje koje treba izuciti pa da ne bi ispala medvedja usluga nekad je bolje uzdrzati se.
Cak i posle "izucavanja" nije moguce ista predlagati bez merenja i bez izlaska na teren... isto tako nije moguce kritikovati tudje predlaganje iz istih razloga, a ako tako gledamo niko od vas dvojice nije "u pravu". Akustika je ipak kompleksnija nego sto mislis...
Elem iznesi svoje kritike, i nemoj biti toliko siguran da su ispravne... ne zato sto ti ne znas tu materiju, nego zato sto to sto iznosis ne vazi uvek i za svaki slucaj.
Najbolje bi bilo da ono sto si ispricao nacrtas, pa da vidimo kako si to zamislio...
pozdrav
bogi
ridge
28-01-2006, 03:38 PM
Da upravo to i pokusavam da kazem samo mi izgleda ne polazi za rukom :D
Ne nalazim se nikako kompetentnim da savetujem nekoga kako da akusticki sredi studio, samo sam naveo da mi ova slicica ne deluje logicno i da mislim da moze dovesti do mnogo potencijalnih problema na osnovu ono malo podataka koje imamo. Ako sam to malo grublje uradio izvinjavam se.
boggy
28-01-2006, 03:48 PM
Da upravo to i pokusavam da kazem samo mi izgleda ne polazi za rukom :D
Ne nalazim se nikako kompetentnim da savetujem nekoga kako da akusticki sredi studio, samo sam naveo da mi ova slicica ne deluje logicno i da mislim da moze dovesti do mnogo potencijalnih problema na osnovu ono malo podataka koje imamo. Ako sam to malo grublje uradio izvinjavam se.
Ok, shvatam, u tom slucaju "zapitkuj" sve sto ti nije jasno ali i ono s cim se ne slazes... to je mnogo efikasnije a time ne ugrozavas nikoga.
pozdrav
bogi
ridge
28-01-2006, 03:55 PM
Elem primetih sad bas da su prozori od gluve sobe direktno iza ledja sto mi se takodje cini kao losa ideja?
boggy
28-01-2006, 04:01 PM
Elem primetih sad bas da su prozori od gluve sobe direktno iza ledja sto mi se takodje cini kao losa ideja?
Ne mozes staviti mikser na prolaz... cak i ako je akustika vrhovni prioritet... u tom prostoru moraju da cirkulisu ljudi ne preskacuci preko miksera... a sada da li ce ton-magistar dobiti iscasenje vrata, ili ce staviti dva retrovizora na mikser :o meni u ovom trenutku nije toliko bitno...
zadovoljan objasnjenjem?
To je jedno od milion.
pozdrav
bogi
ridge
28-01-2006, 04:47 PM
:rotfl: milsio sam kolko je pametno da dva staklena prozora budu na zidu koji je direktno ispred monitora tj iza ledja kod slusanja.
evo moj skromni predlog kad sam se vec upleo u raspravu
Napomena za 1 ideju, po dimenzijama i postavci zidova cini mi se da taj zid ne bi trebao biti noseci s toga bih ga se ja ratosiljao i sobe 1 i 2 spojio u jednu prostoriju, to nije skupo i zahteva samo par maljeva, brusilicu verovatno i kolica za odnosenje suta kao i naravno nekog ko je voljan da radi. http://www.dukesnodnol.com/1.jpg
boggy
28-01-2006, 05:12 PM
:rotfl: milsio sam kolko je pametno da dva staklena prozora budu na zidu koji je direktno ispred monitora tj iza ledja kod slusanja.
Kada se miksa, mogu se pokriti paravanima.
Prozor nije tako strasan kao vrata na tom zadnjem zidu...
jedna je stvar ne videti sta ima u sobama za snimanje a druga je stvar
ne moci izaci napolje kada je miksanje...
pozdrav
bogi
p.s. dobre su slike...
rebelwarrior
28-01-2006, 10:14 PM
Uh prilicno ste "zarajtali".
Ovako prijedlozi su svakako zanimljivi.
Prvo da naglasnim da je noseci zid ovaj ujedno i najduzi (zid koji dijeli sobu 1,2,3 od sobe 4).
Tu nije problem probijanje prozora (po planu i logici).
Sto se tice "rezanja" i probijanja zidova to je najmanji problem, imamo sredstva i materijal za to.
Na dalje, "rezija" na slici 1 je malko nelagodna, iz razloga jer se mora biti okrent ledjima (naravno sa obzirom na vrata to je bio logican raspored), ali ipak kao sto je ridge naveo, vizuelni kontakt je bitan.
Kad su u pitanju skice 2,3 ... zid koji je tu postavljen (a na skicama uklonjen) nije nosivi, tako da se tu elementi izmedju prve 3 sobe daju korigovati.
Hvala velika na razumijevanju :)
boggy
29-01-2006, 01:08 AM
Uh prilicno ste "zarajtali".
Ovako prijedlozi su svakako zanimljivi.
Prvo da naglasnim da je noseci zid ovaj ujedno i najduzi (zid koji dijeli sobu 1,2,3 od sobe 4).
Tu nije problem probijanje prozora (po planu i logici).
Sto se tice "rezanja" i probijanja zidova to je najmanji problem, imamo sredstva i materijal za to.
Na dalje, "rezija" na slici 1 je malko nelagodna, iz razloga jer se mora biti okrent ledjima (naravno sa obzirom na vrata to je bio logican raspored), ali ipak kao sto je ridge naveo, vizuelni kontakt je bitan.
Kad su u pitanju skice 2,3 ... zid koji je tu postavljen (a na skicama uklonjen) nije nosivi, tako da se tu elementi izmedju prve 3 sobe daju korigovati.
Hvala velika na razumijevanju :)
Ridgeov predlog ima probleme sa simetrijom akustike slusanja, ali ako vi necete tu raditi nesto ultra znacajno... ok.
Mislim da (stalni) vizuelni kontakt nije toliko znacajan koliko simetrija...
pozdrav
bogi
Tiki the Boyler
30-01-2006, 01:21 PM
A sad ja...
Iskreno, ne svidja mi se bas nacin na koji iznosis licno misljenje... Ali, sta je tu je...
Elem...
Momci su prvo rekli da nemaju mnogo novca. Znaci sto manje gradjevinskih radova - tim bolje!
Drugo, kazes kako je nezahvalno davati predloge bez uvida u postojece stanje - a onda dajes dva predloga!
Trece, momci rade studio sa ambicijom da naprave dobar demo, kako su rekli... Cinjenica je da je u 82% studija ljudi sa Rumskog monitoring bas tamo gdje ga ja nacrtah! Da li je to ispravno ili ne... Da se raspravljati!
Da ne nabrajam - zvuci ruzno...
Losu poziciju monitora sam pokusao popraviti RUCNO pravljenim apsorberom na prednjem zidu i bass trapovima u uglovima sobe.
Simetrija je ispostovana. LEDE koncepcija takodje u izvjesnoj mjeri! (u tvojim rjesenjima ne vidim ni traga tome)
Korekcije stakala na zadnjem zidu se mogu vrsiti paravanima!
A sto se vizuelnog kontakta tice... Vecina garaznih bendova koje sam snimao kazu: Mozes li ti ugasiti svjetlo?
Zbog mogucnosti snimanja live sessiona soba za snimanje je podijeljena na dvije! Velika duzina te prostorije ionako gubi smisao zbog jako niskog plafona!
I jos jedna stvar... Momci ti nece oprostiti sto si im uzeo sobu za ispijanje pive! :rotfl:
E sad...
jos jednom cu reci da je ovo samo MOJE MISLJENJE, sto ne znaci da je najbolje; i plod je prije svega - dobre namjere!
Ako sam lupio radikalnu glupost - postoji rjesenje i za to...
Brisite, banujte i to je to!
ridge
30-01-2006, 05:45 PM
Pozdrav Tiki, nisam mislio nista licno samo sam pokusao da skrenem paznju da mozda nije najbolja ideja davati predloge u nekim slucajevima gde zapravo nema dovoljno informacija a ni mogucnosti za pravi savet. To pogotovu stoji kad su pare problem jel los zahvat moze da kosta mnogo vise nego dobar. Crtezi koje sam nakacio su vise ideja kako mozda smestiti sto u prostoru gde bi se imalo prostora za manevrisanje i naravno da nisam crtao nikakve apsorbere, trapove i sl jel ovako na daljinu to je totalno besmisleno.
rebelwarrior
30-01-2006, 11:10 PM
I jos jedna stvar... Momci ti nece oprostiti sto si im uzeo sobu za ispijanje pive!
Hehe tu si u pravu :)
Salu na stranu, stvarno me je iznenadilo to da ste pozrtvovano reagovali na post. Zahvaljujem ponovo.
Nije mi namjera bila (ali forumi ko forumi) da se prepirete tako zustro :)
Ekipa je pogledala skice, i skica 1 -by Tiki the Boyler (mozda zbog detaljnog opisa) je prilicno dobro prosla a u kombinaciji sa postavkom pulta na skici 2 -by ridge (naravno stalno neko nesto ima za izmjeniti, dodati i sl.).
Posto nemamo iskustva u studijskom radu (muzicki staz je izmedju 5-10 godina, osnove znamo, stage iskustva imamo, tehnikom se barata :).
Studio nam je (narocito gledajuci na uvjete) pravi izazov, a zelimo da to uradimo sto bolje.
Tehnicki uvijeti su kakvi-takvi, pa samim time jasno nam je da sve aspekte ne mozemo zadovoljiti, ali mozemo se potruditi da budu na prihvatljivom nivou.
E kad postam da jos nesto pitam (znam da je ovo pitanje izlizano i vec postoji na forumu, ali mozda ima neki razlog za drugaciju reakciju :)).
Dakle, koja sredstva i materijali su najpozeljniji za oglusivanje, te dali postoji spisak negdje tih materijala koji se primjenjuju u ovakvim situacijama ?
Veliki pozdrav
boggy
30-01-2006, 11:40 PM
I jos jedna stvar... Momci ti nece oprostiti sto si im uzeo sobu za ispijanje pive!
Hehe tu si u pravu :)
Salu na stranu, stvarno me je iznenadilo to da ste pozrtvovano reagovali na post. Zahvaljujem ponovo.
Nije mi namjera bila (ali forumi ko forumi) da se prepirete tako zustro :)
Eh, nije ni ridge-u bila, ali je napisana rec daleko teza od izgovorene... Rumski je prepun neodmerenih izjava... ali ako nista drugo... barem je iskreno u najvecoj mogucoj meri, jedino sto iskrenost moze da zaboli.
Ekipa je pogledala skice, i skica 1 -by Tiki the Boyler (mozda zbog detaljnog opisa) je prilicno dobro prosla a u kombinaciji sa postavkom pulta na skici 2 -by ridge (naravno stalno neko nesto ima za izmjeniti, dodati i sl.).
Ipak cu iskoristiti priliku da glasam za Tiki-jev polozaj slusanja, samo mozda treba malo pobeci od zadnjeg zida, to mora da se proba. Treba razmisljati o uredjenju studija kao i svakog drugog prostora, ali treba imati u vidu i neke generalno bitne zahteve koji mogu da izazovu kompromis...
Tikijevo "slusanje" je simetricno a to je veoma bitno ako ne zelite da radite mono-mix nego stereo-mix.
Posto nemamo iskustva u studijskom radu (muzicki staz je izmedju 5-10 godina, osnove znamo, stage iskustva imamo, tehnikom se barata :).
Studio nam je (narocito gledajuci na uvjete) pravi izazov, a zelimo da to uradimo sto bolje.
Onda uradite Tikijevo slusanje (polozaj miksera i zvucnika), a ostalo kako god hocete. :). Slusanje je u studiju vise od pola kvaliteta.
Tehnicki uvijeti su kakvi-takvi, pa samim time jasno nam je da sve aspekte ne mozemo zadovoljiti, ali mozemo se potruditi da budu na prihvatljivom nivou.
E kad postam da jos nesto pitam (znam da je ovo pitanje izlizano i vec postoji na forumu, ali mozda ima neki razlog za drugaciju reakciju :)).
Dakle, koja sredstva i materijali su najpozeljniji za oglusivanje, te dali postoji spisak negdje tih materijala koji se primjenjuju u ovakvim situacijama ?
Da, imas "zalepljeno" par threadova sa nekim generalnim iskustvima i praksama...
pozdrav
bogi
Tiki the Boyler
31-01-2006, 07:39 AM
Na skici sve to izgleda malo glupkasto...
Ali ako sam ja dobro skontao gabrite prostorije (8x8) ispada da je re?ija u prvom "rje?enju" veličine 4x5 metara, ?to daje poprilično puno prostora za manevrisanje sa monitorima... (koji vjerovatno neće biti Dynaudio M3P ili slično) Iz tog razloga sam ja sačuvao sobu za pivu! :rotfl:
@ ridge
Nema frke stari... Mislim da je Rumski jedno pozitivno mjesto i da takvo treba ostati!
Jo? samo ne?to... Ja stavih smajli nakon predloga, koji nije značio "ponosan sam ?to sam pametan" nego "uzmite brzinsko rje?enje sa rezervom"...
A apsolutno se sla?em da je glupo praviti bilo kakvo rje?enje na osnovu skice! Zato u mom prvom postu stoji "javi se na PM" jer smo ja i rebelwarrior na sat i po vo?nje autom...
U svakom slučaju... idemo dalje!
boggy
31-01-2006, 07:50 AM
Na skici sve to izgleda malo glupkasto...
Ali ako sam ja dobro skontao gabrite prostorije (8x8) ispada da je re?ija u prvom "rje?enju" veličine 4x5 metara, ?to daje poprilično puno prostora za manevrisanje sa monitorima... (koji vjerovatno neće biti Dynaudio M3P ili slično) Iz tog razloga sam ja sačuvao sobu za pivu! :rotfl:
Ma najvaznije je da ljudi krenu da rade, ali ne naopako... nema u akustici niceg idealnog.
@ ridge
Nema frke stari... Mislim da je Rumski jedno pozitivno mjesto i da takvo treba ostati!
Jo? samo ne?to... Ja stavih smajli nakon predloga, koji nije značio "ponosan sam ?to sam pametan" nego "uzmite brzinsko rje?enje sa rezervom"...
A apsolutno se sla?em da je glupo praviti bilo kakvo rje?enje na osnovu skice! Zato u mom prvom postu stoji "javi se na PM" jer smo ja i rebelwarrior na sat i po vo?nje autom...
U svakom slučaju... idemo dalje!
Zanimljivo je koliko cesto clanovi Rumskog energicno i provokativno reaguju, bez obzira da li su u pravu ili ne... to je valjda zbog "situacije"...
Takodje sam siguran 100% (svo vreme :p ) da ridge nije ni pogledao koliko ste vi udaljeni medjusobno, a akustika se tesko sredjuje "preko zice"... tako da je uvek bolja 1 (jedna) Tikijeva praksa (kakva god bila) koja je izasla na teren, nego 100 (sto) nasih "teorija" odavlen...
Srecom vas dvojica (Tiki the Boyler & ridge) ste bili razumni i drago mi je zbog toga, za trenutak sam pomislio, sad ce flase da polete... ali nisu :)
pozdrav i hvala
bogi
ridge
31-01-2006, 08:42 AM
kod mene flase lete samo u jednom pravcu :drunk:
Tiki the Boyler
31-01-2006, 08:45 AM
Onda dolazim da potegnemo fla?e! :drunk:
Pa ko pre?ivi... :wc:
rebelwarrior
13-02-2006, 10:46 PM
Pozdrav ekipa
Evo ovih dana smo intenzivno radili na či?ćenju i osposobljavanju prostora.
Uradili smo neke korekture a sad imam i tačne dimenzije prostorija.
Prva slika prikazuje dakle dimenzije (i trenutni izgled prosotra) a druga ono ?to planiramo.
U toku radnog dijela sedmice idemo po piramidalnu spu?vu koju su nam obećali po kako ka?u razumnim cijenama ( ovisi koliko će nam trebati itd.).
Najiv?e od svega me brine pravilna postavka iste, pa ako mo?ete da tu pomognete (uzimajući u obzir trenutno stanje i navedene dimenzije).
Zahvaljujem :))
465
466
rebelwarrior
13-02-2006, 10:57 PM
Ne znam dali sam napomenuo da je sav plafon uradjen lamperijom (koja je dobro postavljena i izolirana).
Također unutarnje prozore koje sam postavio na skici 2 već smo uradili (zbog strujnih vodova ovako je bilo najpogodnije a pored ostalog isprobali smo sve pozicije i zaključili da je ovako zapravo i najpodobnije).
Toliko o napomenama.
Dubwise
Tiki the Boyler
14-02-2006, 09:55 AM
Jo? si samo trebao nacrtati poziciju monitora! Znači akustički tretman zavisi od orijentacije kontrolne sobe, a sa predočenih nacrta mi ona nije ba? najjasnija!
(Nigdje ne mogu povući osu simetrije!)
I u svakom slučaju - oprezno sa "piramidalnim apsorberom" da ne pretjera? kao ?to je tvoj kom?ija Rahmanović uradio!
Ima? vrlo zanimljiv prostor (ili bolje rečeno - ima? dosta prostora)! Nemoj da ga upropasti?.
eterno
26-05-2006, 08:04 PM
pozdrav
interesujeme dokle ste stigli sa projektom, da li je mozda zavrsen posao, kakvi su rezultati, mozda da se vide slike?
cisto informativno,vjerujem da jos nekoga interesuje
pozdrav
Eterno
Tiki the Boyler
27-05-2006, 09:45 AM
Da... toliko gužve a sad tišina...
Ima li koga? :)
rebelwarrior
12-09-2008, 03:14 AM
Jao znam da oživljavam duhove haha ali sa razlogom,a i dužan sam da se javim nakon toliko :)
Naime projekat je u onom konstrukcijskom smislu bio pri kraju, no ponestalo je novaca i onda smo se našli kako to obično ide ... ni na nebu - ni na zemlji.
U međuvremenu smo imali alternative i tako radili (što u prostoru banda, što u improviziranim studijima).
Naime veliki drugar nam se ubrzo nakon svega toga vratio iz Zg. a sa njim je došlo i mnogo opreme te je podigao odličan studio u gradu u kojem smo u jesen 2007 završili i snimanje albuma sa bandom i još su tu neke sitnice bile.
No šta se desilo sa projektom, pa desilo se da smo uložili mnooogno truda (krivo mi je da nemam nekih fotografija konkretnih tu), a bogami i novaca, ali smo na kraju bili primorani da taj prostor zaboravimo iz mnogo razloga.
Dakako pratio sam Rumski kao i prije registracije, tako da ne mislite da sam bio neaktivan (no kupio sam samo prijeko potrebne inforacije hehe).
Svoj kućni setup sam upotpunio, a upravo razlog zbog kojeg se javljam jeste nešto ozbiljniji potez.
U narednom periodu cilj mi je podići studio ni manje ni više nego u garaži ispod obiteljske kuće.
Garažu sam za takvo nešto planirao niz godina, a sad se i sa financijske strane ukazala konačna i sigurna prilika da pokrenem snove :)
Već sam angažirao znalca sa scene koji se bavi niz godina akustikom, pa mi je zapravo dao dobre ocjene za ovaj prostor.
Ne znam dali ima smisla da stavljam fotke praznog prostora, ali kad startam sa svim to ću svakako da uradim u fazonu step by step, kao i mjere i ostale elemente (naravno kreiram novu temu, ne tu jer ova me podsjeća na uzaludan trud haha).
Toliko za sad, veliki pozdrav svima i hvala na idejama i pomoći :)
E super, ka?e? da akustičara več ima?!8-)
Jao znam da o?ivljavam duhove haha ali sa razlogom,a i du?an sam da se javim nakon toliko :)
Naime projekat je u onom konstrukcijskom smislu bio pri kraju, no ponestalo je novaca i onda smo se na?li kako to obično ide ... ni na nebu - ni na zemlji.
U međuvremenu smo imali alternative i tako radili (?to u prostoru banda, ?to u improviziranim studijima).
Naime veliki drugar nam se ubrzo nakon svega toga vratio iz Zg. a sa njim je do?lo i mnogo opreme te je podigao odličan studio u gradu u kojem smo u jesen 2007 zavr?ili i snimanje albuma sa bandom i jo? su tu neke sitnice bile.
No ?ta se desilo sa projektom, pa desilo se da smo ulo?ili mnooogno truda (krivo mi je da nemam nekih fotografija konkretnih tu), a bogami i novaca, ali smo na kraju bili primorani da taj prostor zaboravimo iz mnogo razloga.
Dakako pratio sam Rumski kao i prije registracije, tako da ne mislite da sam bio neaktivan (no kupio sam samo prijeko potrebne inforacije hehe).
Svoj kućni setup sam upotpunio, a upravo razlog zbog kojeg se javljam jeste ne?to ozbiljniji potez.
U narednom periodu cilj mi je podići studio ni manje ni vi?e nego u gara?i ispod obiteljske kuće.
Gara?u sam za takvo ne?to planirao niz godina, a sad se i sa financijske strane ukazala konačna i sigurna prilika da pokrenem snove :)
Već sam anga?irao znalca sa scene koji se bavi niz godina akustikom, pa mi je zapravo dao dobre ocjene za ovaj prostor.
Ne znam dali ima smisla da stavljam fotke praznog prostora, ali kad startam sa svim to ću svakako da uradim u fazonu step by step, kao i mjere i ostale elemente (naravno kreiram novu temu, ne tu jer ova me podsjeća na uzaludan trud haha).
Toliko za sad, veliki pozdrav svima i hvala na idejama i pomoći :)
Nisam procito sve postove jer je kako vidim neko prije poceo kritizirati nego sto je mislio i nebi se zelio mjesati.
tabi jedan savjet.
Ovdje ima neki strasno stucnji ljudi od koji mozemo svi nesto nauciti.
Kako bi bilo da nacrtas ti jednu semu i kazes sta vec zelis i konretno postavis granice mogucega i nemogucega. Na stickyu imas neke vearijante kako se moze nesto realizirati.
A boogy i nlp pa mozda i ja negdje na kraju bi te mogli voditi kroz poso.
Mislim da svi mi zeliomo pomoci ali fali informacija.
Poz.
Denis
rebelwarrior
13-09-2008, 02:26 AM
Akustičar o kojem govorimo sagradio je već niz studija, ali njegova struka je vezana za niski napon i ne?to oko radio valova, stariji čiko.
On je pogledao mjesto, kako on ka?e građevinu :)...
Na meni je da se odlučim kako i koliko ću potegnuti za profesionalcem akustike, mada smatram da ga već imam kao ?to sam i rekao.
Da odgovorim i Denisu ...
Hvala na pomoći ponuđenoj, radi se o dvije-tri godine starom projektu koji je prekinut te sad pripremam svoj studio.
Već sam naveo da ću vrlo rado postaviti nacrte i fotografije pa ćemo da vodimo diskusije :)
No neću ?uriti jer sve kreće tik prije zime, tako da imam jo? mjesec-dva do starta.
Ali kad startam ići će dosta brzo (bar ?to se tiče građevinskih detalja i pripreme prostorija/akustike).
Pa eto "na liniji smo" :)
pozz
rebelwarrior
15-09-2008, 05:21 PM
Pozdrav
Ovako ... poslikao sam malo gara?u, odnosno materijal od kojeg je sačinjen (zidove, plafon, pod).
Uradio sam i skice prostora, kao i neke konsturktivnije skice za strujne vodove koje su prosljeđene električaru koji će raditi iste.
Dali da otvorim novu temu pa da krenemo uredno step by step ili da nastavim tu?
Mislim da je bolja nova tema, ali evo da čujem i vas pa da polako krenem/o u planiranja :)
Nova tema .... definitivno ..... da bi se lakse pratilo ....
A onda ce verovatno Boggy da je zalepi na sticky , da bi se lakse videlo sve :)
Pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.