View Full Version : Koliki su tirazi muzickih izdanja u Srbiji...
alpha
25-01-2006, 07:29 PM
...bez obzira na vrstu muzike?
Dobro pitanje!
I mene to zanima!
I zanimaju me prosjecne cijene cd albuma u srbiji!
Sorry, glupo je pitanje... al kad ne zivim tamo pa ne znam :confused:
oko 5 evra shot za domaca izdanja... za strana, npr. novi depeche mode sam platio oko 15e
poz
Dushan_S
26-01-2006, 04:36 AM
...bez obzira na vrstu muzike?Pa ne mo?e? reći bez obzira na vrstu muzike. Fakat. Znam da van turbo dens bran?e, ko proda par hiljada taj je super tira?an, a da i kod njih ne cvetaju ru?e u poslednje vreme, pojavljivanja na tv-u nisu merilo
Domacem izdavastvu umesto pirata koji su harali do sada, krv pije "kiosk" izdavastvo gde se prodaju originali po ceni od 150 din (sto je bila cena i za pirateriju)
Ako to uzmemo u obzir, minimalan tiraz takvih izdanja je, cini mi se, 15 hiljada, a Bajaga je imao i drugi tiraz, pa time verujem da je dobro premasio prvopomenutu cifru.
Iskreno sumnjam da bi bili isti podatci da se diskovi prodaju po realnim cenama.
Arthur
26-01-2006, 01:43 PM
Domace ne-turbo izdavacke kuce mahom stampaju po 1000 din prvi tiraz, pa AKO se prode, stampa se dalje. za Bajagu sam cuo da je prodao citavih 70.000diskova, doduse po 170 din uz "Kurir" casopis. Za sve ostale neznam, takodje sam samo nacuo da je Colicev prvi tiraz za Okano bio 100.000diskova ali ne i da ga je prodao..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.