PDA

View Full Version : potrebni savjeti znalaca-evolution mk249c

xcirey
04-01-2006, 11:51 PM
pozdrav svima!
ja sam novi clan foruma i odmah da kazem forum je super i posto sam malko listao teme ostalo mi je samo da vam cestitam ljudi i zahvalim se tikiju koji me uputio na ovaj fenomenalni site.
ok, sad razlog obracanja:
nedavno sam kupio midi keyboard firme evolution,oznaka mk-249c.
nakon instaliranja potrebnog softvera i drivera za klavijaturu pokusao sam da je spojim sa reason 2.0 to je proslo ok,medjutim pojavio se problem koji ne mogu da rijesima, a to je sljedece: sve opcije na key-u rade svi knobovi i kontrole rade ali tipke ili ti dirke nerade, dakle imam odgovor u reasonu kada mijenjam razne parametre ali kada pokusam svirati jednostavno ne izlazi nista pokusao sam i u drugim programima npr evolution sound studio istoimeni music maker itd i opet ista stvar. key je trenutno spojen sa USB-om ali pokusao sam i sa midi kablom direktno u zvucnu i opet isto. molim sve one koji mozda imaju neki precizniji odgovor da mi pomognu ili me bar upute ka nekom rjesenju. unaprijed zahvalan xcirey:confused:

zvincic
05-01-2006, 12:01 AM
pozdrav svima!
ja sam novi clan foruma i odmah da kazem forum je super i posto sam malko listao teme ostalo mi je samo da vam cestitam ljudi i zahvalim se tikiju koji me uputio na ovaj fenomenalni site.
ok, sad razlog obracanja:
nedavno sam kupio midi keyboard firme evolution,oznaka mk-249c.
nakon instaliranja potrebnog softvera i drivera za klavijaturu pokusao sam da je spojim sa reason 2.0 to je proslo ok,medjutim pojavio se problem koji ne mogu da rijesima, a to je sljedece: sve opcije na key-u rade svi knobovi i kontrole rade ali tipke ili ti dirke nerade, dakle imam odgovor u reasonu kada mijenjam razne parametre ali kada pokusam svirati jednostavno ne izlazi nista pokusao sam i u drugim programima npr evolution sound studio istoimeni music maker itd i opet ista stvar. key je trenutno spojen sa USB-om ali pokusao sam i sa midi kablom direktno u zvucnu i opet isto. molim sve one koji mozda imaju neki precizniji odgovor da mi pomognu ili me bar upute ka nekom rjesenju. unaprijed zahvalan xcirey:confused:

reklamiraj

ProkDu
05-01-2006, 07:04 AM
Probaj da resetujes keyboard na fabricke vrednosti tako sto ces da drzis "+ / -" dok je ukljucujes. Onda probaj iz nekog programa koji dobro poznajes, da li ce da radi.
Da li keyboard uopste salje neki signal ka sekvenceru kada sviras?

xcirey
05-01-2006, 03:25 PM
e da resetovao sam ja nju
pokusao sam sve moguce ali mi jednostavno nema logicnog objasnjenja
u bilo kojem sempleru ili sekvenceru radi sve kada mijenjam kontrole ali kada sviram ne desava se nista cak nikakav signal ne izlazi iz nje imam osjecaj kao da je neka fabricka greska kao da tipke jednostavno nisu spojene
jer kada aktiviram njen demo( octave down+up buttons)sve svira i sve je ok
ali tipke jednostavno ne reaguju.
dobra stvar je sto mi jos nije frka sa rokom jer imam vremena do kraja januara da zavrsim par projekata pa bih volio da to sredim bar do polovine januara inace sam naj***o zadnje sto mi pada napamet je da je saljem na reklamaciju jer cu izgubiti vrijeme ali izgleda da cu morati
ako neko slucajno ima jos bilo kakvu ideju neka pise jer mi se rok bliziiiiiiiiiiiiii
hvalaaaa vam ljudiiiiiiiiiii