View Full Version : RTAS plug-ins
Moze li neko da mi da krace smernice sta koristiti od RTAS plug-insa i kakvi su recimo D2, D3, inflator, BF...... u odnosu na 'standardne' VST efekte (URS, Sonalksis, Elemental, Timeworks).
Hvala
Illiron
10-12-2005, 05:27 PM
Ako mozes, nabavi Sony Oxford EQ, Dynamics, i Transient Modulator. Vrhunski plugini i u poredjenju sa njima vst pandani su smesni. Sony oxford Reverb mi se isto jako puno svideo ali su ti efekti generalno jako skupi.
Hm, razmisljam da probam kombinaciju (u medjuvremenu nabavih;) ) D2+D3+Inflator za mastering. Ovi crveni focusrite mi obecavaju, mada bi valjalo da EQ ima jos koji pojas.
Cini mi se da i Bomb Factory ima finih spravica (moog, sansamp), ali da zaostaje za UADom u emulacijama legendarnih kompresora. Ima li ko vise iskustva sa ovim spravicama?
Arthur
30-01-2006, 01:54 AM
oo otkad se ti druzis sa digidesign okruzenjem? cestitam ;)
oo otkad se ti druzis sa digidesign okruzenjem? cestitam ;)
Pa to je Maudio HD3 :D .
Ali stvarno sam u tripu da mixevi u PT zvuce bolje, ne zbog sabirnice (nemojmo opet pocinjati:mrgreen: ), nego zbog plug-insa i intuitivnosti samog okruzenja. Jos kad bi nabavio te Sony zajebavancije....:rolleyes:
Ne bih rekao da su Sony ji bas tolilko iznad ostalih plag inova , dobri su nema sumnje , ali UAD ovi kompresori , onda pultec i Urs eq , su sigurno u klasi , ostalo je stvar ukusa .......
Pozdrav
A jesi probao one Focusrite D2 i D3? Kako ti to izgleda?
Igrao sam se par sati sa njima ...... vrlo lepo ..... ali ja imam utisak da se sve to sad negde izjednacilo ..... ako imas UAD ( kao stare ) i Sony , kao moderan ..... nista te vise od plugova nece ekstremno iznenaditi .....
Tu je i Sonalksis , kao i PSP ..... koji super rade ...... mada ponekad i GCO i rcomp umeju da iznenade .....
Sto se tice eq .... mene posle Urs tesko sta moze da ih bas poklopi , jedino njihov fulltec po meni ne moze da se meri sa uadovim Pultecom ....
Sa druge strane imas hydratone ..... od cega tesko da je sta mnogo bolje ( osim sto uzima dosta procesora ) i definitivno se ne moze reci da je smesan prema npr Sony ju ....
Sve mi se cini da se te granice malo gube .......
Jedino u sta sam se uverio da stvarno ostali plugovi ne mogu prici je MD3 koji je skinut sa TC m6000 , kao i vss3 za reverb ....... ostali plagovi jednostavno meni ne zvce ni blizu dobro
Ovo je moj utisak i zato ga uzmi sa rezervom , najbolje je da probas sam pa da vidis ....
Pozdrav
U pravu si, ja sam se malo izbedacio sa native kompresorima, pa sam definitivno narucio UAD:D . Mixovao sam dosta nekih bendova u poslednja 2 meseca, i kad treba staviti neki kompresor na nogu ili bass, oblivao me znoj. 'Ajde, sve drugo nekako i prodje, dobos (Sonalksis npr.), gitare, drums grupe, pa i vokal (Saphire comp), ali bd i bass.....:banghead:
lesha
30-01-2006, 04:11 PM
probaj kjaerhus za kick..
Njega sam najvise i koristio:) .
Manley
30-01-2006, 06:56 PM
probaj i Fairchild 660...perfektan plug in;)
probaj i Fairchild 660...perfektan plug in;)
Iz BF paketa?
Manley
30-01-2006, 07:19 PM
Iz BF paketa?
Da, ali kao full stand alone verzija, ne u paketu BF-a.
:( Njega nemam, bar dok ne stigne UAD. Kod mene je PT LE sa RTAS plug-insima, tako da TDM, bar za sad nista.
Manley
30-01-2006, 07:28 PM
:( Njega nemam, bar dok ne stigne UAD. Kod mene je PT LE sa RTAS plug-insima, tako da TDM, bar za sad nista.
Ja sam ga samo probao zajedno sa Drawmer Plug In-ovima. Ja sam nekako prijatelj hardware-a jedino sto imam od softwer-a je Waves Platinum i to ne koristim skoro nikada:(
E, a sto Manley, a ne Avalon npr. ?:D
Manley
30-01-2006, 08:09 PM
E, a sto Manley, a ne Avalon npr. ?:D
manley mi prvi u rack-u :mrgreen:
idekius
30-01-2006, 08:25 PM
A Focusrite inace sluzi kao stalak za Manley-a :mrgreen: :rotfl:
@ Off... Imam ja UAD-ov Fairchild 670... to je kompresor koji boji, ali boji prelepo... prosvetljava... Zanimljivo je i to sto ima lat\vert mode... Samo, po mojim dosadasnjim iskustvima, vrlo je hazardno pustiti ga da dosta komprimuje....
Ja sam se jednom zajeb'o da ga naprzim u masteringu (u trenucima odusevljenja i neslusanja) i ako mu dozvolis da komprimuje malo vise, jednostavno pocne da "jede i da guzva"... Kada ga budes dobio, probaj i sam, vidi, mozda ja nesto pogresno radim, ali mi se cini da vu metar nebi smeo da ide preko -1db, max -1.5db...
********edit
Inace, bas bih voleo da ga koristim u masteringu, ali ...hmmmm.... previse prosvetljava i hoce da sjebe bass... sad, moguce je da i ja negde gresim sa njim...
Ja se jos uvek plasim rada sa kompresorima koji nisu DBX-style, kao i svaki poluiskusan snimatelj. A i kad se dohvatim toga (Urei ili joemeek npr), uvek moram da prevodim na Ratio, tresh, att i real. Igrao sam se upravo malo sa ovim RTAS fairchildom 660 koji je mnogo jednostavniji od Uadovog 670 i bojim se da bi za sad sa njim napravio vecu stetu nego korist pogotovo u masteringu.
Manley
30-01-2006, 09:00 PM
Ja se jos uvek plasim rada sa kompresorima koji nisu DBX-style, kao i svaki poluiskusan snimatelj. A i kad se dohvatim toga (Urei ili joemeek npr), uvek moram da prevodim na Ratio, tresh, att i real. Igrao sam se upravo malo sa ovim RTAS fairchildom 660 koji je mnogo jednostavniji od Uadovog 670 i bojim se da bi za sad sa njim napravio vecu stetu nego korist pogotovo u masteringu.
Ne mozes napraviti vecu stetu ako ides umerenim koracima step by step compresija u premastering-u se ne radi iz jednog koraka...bar ja volim da uradim iz vise puta sa manjim ratio-m i tresh-om uvek dobijem bolje rezultate opet i to je...stvar ukusa;)
Ja uvek u masteringu stavljam extremno mali ratio, i trudim se da mi GR ne bude preko 2, max 3db. E, sad realise mi je jos uvek malo enigma, nisam uvek siguran da ga postavim kako treba
Manley
30-01-2006, 09:45 PM
Ja uvek u masteringu stavljam extremno mali ratio, i trudim se da mi GR ne bude preko 2, max 3db. E, sad realise mi je jos uvek malo enigma, nisam uvek siguran da ga postavim kako treba
release je slow kao i attack ! Attack polako vracaj ka fast dok ne cujes prve znake izoblicenja....srednji tresh i mali ratio.....compressor u master busu...to je recept...cini cuda;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.