View Full Version : Sta da kupim Roland G-70 ili Korg PA1XPRO?
Kao sto sam naziv teme kaze u dilemi sam sta da kupim Roland G-70 ili Korg PA1XPRO, cijena je priblizno ista, sta biste vi da ste u mojoj sitauciji? Radim sam i ne planiram da nosim na svirkama dvije klavijature. Koristim i midi fajlove a i sviram uzivo prema potrebi.
Pozdrav!
cevap
22-11-2005, 10:51 PM
Ja imam Pa1xPro i prezadovoljan sam. Imash na njemu sempler (max 32 MB), i to zvuchi mnogo bolje nego G70. Ako radish zive svirke, onda mozes srediti styles tako da ih uradish kao pjesme (recimo od dobro uradjenih midi fajlova mozes sa programom Style Works da uradish fantastichne styles za te pjesme). Takodje mozes da zamijenish fabrichke styles u sa svojim, znachi oko 450 komada, + DIRECT HD 288, + USER 96, a ako ti je to malo onda imash mogucnost sa DIRECT FD 96 komada :) . Mozes takodje da mijenjash fabrichke PAD-ove, i da ubacujesh tamo loops.
Korg je mnogo bolji od Rolanda jer ti daje velike mogucnosti izmjene, sto nije sluchaj kod Rolanda.
Za narodnu muziku je milion puta bolji.
statusband
23-11-2005, 01:42 AM
Ja imam Pa1xPro i prezadovoljan sam. Imash na njemu sempler (max 32 MB), i to zvuchi mnogo bolje nego G70. Ako radish zive svirke, onda mozes srediti styles tako da ih uradish kao pjesme (recimo od dobro uradjenih midi fajlova mozes sa programom Style Works da uradish fantastichne styles za te pjesme). Takodje mozes da zamijenish fabrichke styles u sa svojim, znachi oko 450 komada, + DIRECT HD 288, + USER 96, a ako ti je to malo onda imash mogucnost sa DIRECT FD 96 komada :) . Mozes takodje da mijenjash fabrichke PAD-ove, i da ubacujesh tamo loops.
Korg je mnogo bolji od Rolanda jer ti daje velike mogucnosti izmjene, sto nije sluchaj kod Rolanda.
Za narodnu muziku je milion puta bolji.
Potpisujem u potpunosti i dodajem:Za sve vrste muzike je bolji :D
Volio bih da cujem i one koji su imali bar malo iskustva sa G-70, s obzirom da je to relativno nova klavijatura. A u slucaju da kupim PA1XPRO, vrijedi li uloziti novac na CD rezac, jer se on ekstra placa i cuo sam da nije bas jeftin oko 200eura ako je to tacno. Da li ga vi koristite i za koje svrhe najvise? Koiliki je kapacitet HD koji je ugradjen u PA1XPRO?
Pozdrav!
Tiki the Boyler
23-11-2005, 07:46 AM
Komentare vlasnika G-70 ces tesko cuti, jer ih je jako malo! Pouceni poslednjim promasajima Rolanda ljudi bjeze od toga!
CD rezac kao rezac ces rijetko koristiti, ali ako uzmes u obzir da je on i CD citac mislim da ti je sve jasno!
Hard disk Korg formatira na 20GB, bez obzira na njegovu fizicku velicinu, a to je u svakom slucaju dovoljno da visestruko premasi tvoje potrebe!
Ljudi hvala vam na savjetima i misljenjima, odlucio sam se za Korga, dolazi za dva dana pa cu videti sta je to, kosta 2300 bez cd rom-a, je li to dobra cijena? A koji stalak i kofer preporucijete!
statusband
24-11-2005, 01:01 PM
Ljudi hvala vam na savjetima i misljenjima, odlucio sam se za Korga, dolazi za dva dana pa cu videti sta je to, kosta 2300 bez cd rom-a, je li to dobra cijena? A koji stalak i kofer preporucijete!
Kofer definitivno "Gator",ako ga ima kod nas,a stalak je velika muka,posto je klavijatura mnogo teska!!!Probaj neki ProEl,ali sa nogarima koji leze na podu i ima trouglastu cev u sredini,znas na koji mislim?
Tiki the Boyler
25-11-2005, 12:16 PM
Cestitam na izboru.
Kofer jeste velika muka i skupa muka, tako da se najvise isplate kvalitetni domaci proizvodi.
A uz macu od klavijature ide macak od stalka. Topla preporuka Koenig & Mayer Spider Pro!
...Hard disk Korg formatira na 20GB, bez obzira na njegovu fizicku velicinu, a to je u svakom slucaju dovoljno da visestruko premasi tvoje potrebe!
Samo da te ispravim,to nije tacno.U mom PA1X je HD od 40GB i vidi svih 40 ;)
Tiki the Boyler
06-12-2005, 04:14 PM
OK
Poravljeno sa novim OS!
Tiki the Boyler
06-12-2005, 04:14 PM
OK
Popravljeno sa novim OS!
Ma kupio sam Korga ali sam brate razocaran,:mad: ranije sam imao Rolanda Va-7, a prilicno koristim fajlove, odusevljen sam sa duplim sekvencerom i mogucnosti za mix ali sam razocaran sa zvukom kada se pusti midi na PA1xPro, zvuci skroz bez veze kao neka igracka u poredjenju sa VA-7, ima li neka caka da moze ovo da se sredi da svi fajlovi zvuce bar pribilzno kao na VA-7, neki fajlovi dobro zvuce i na korga ali ima ih dosta da povratis kako to zvuci:banghead: . Ako neko zna resenje nek pomaze inace prodacu ga ako ovo ne sredim sa fajlovima, za zivu svirku je super samo je stvar podesavanja.
Pozdrav!
cevap
10-12-2005, 11:06 AM
Kao prvo, ubaci mu dobre semplove basa i ritam gitara. Drum set mozesh da koristish onaj njegov REAL sto se instalira u BONUS setu sa stranice www.korgpa.com (http://www.korgpa.com). Ako ne zelish, ima i manjih live drum setova, npr. JV set, ja ga nemam, koristim korgov i zadovoljan sam. Mozes na njemu i da zamijenish one padove sa svojim loopovima, gdje mozes recimo ubaciti tarabuke.
Svakom midi fajlu zamijeni drum set sa live drum setom, bas i ritam gitaru sa svojim semplovanim i pusti onda da chujesh razliku.
Korg nije kao Roland, kupish ga upalish i vozi, na Korgu morash mnoge stvari da podeshavash i sredjujesh sam, ali vjeruj mi da se isplati. Za narodnjake, neuporediva je razlika izmedju Rolanda i Korga, u korist ovoga drugoga.
Zato sam te i pitao koju vrstu muzike radish.
Ja sam svoga kupio prije skoro godinu dana, i jos uvijek ga sredjujem. Ali.....svakim danom je sve bolji. Nazalost nema toliko posla ovdje, pa da ja svaki dan sjedim za klavijaturom i popravljam i doradjujem :-(
Kao prvo, ubaci mu dobre semplove basa i ritam gitara. Drum set mozesh da koristish onaj njegov REAL sto se instalira u BONUS setu sa stranice www.korgpa.com (http://www.korgpa.com). Ako ne zelish, ima i manjih live drum setova, npr. JV set, ja ga nemam, koristim korgov i zadovoljan sam. Mozes na njemu i da zamijenish one padove sa svojim loopovima, gdje mozes recimo ubaciti tarabuke.
Svakom midi fajlu zamijeni drum set sa live drum setom, bas i ritam gitaru sa svojim semplovanim i pusti onda da chujesh razliku.
Korg nije kao Roland, kupish ga upalish i vozi, na Korgu morash mnoge stvari da podeshavash i sredjujesh sam, ali vjeruj mi da se isplati. Za narodnjake, neuporediva je razlika izmedju Rolanda i Korga, u korist ovoga drugoga.
Zato sam te i pitao koju vrstu muzike radish.
Ja sam svoga kupio prije skoro godinu dana, i jos uvijek ga sredjujem. Ali.....svakim danom je sve bolji. Nazalost nema toliko posla ovdje, pa da ja svaki dan sjedim za klavijaturom i popravljam i doradjujem :-(
cevap@
Moj prijatelju, lako je reci ubaci mu ovo, ubaci mu ono, da li ti znas da se ja prvi put srecem sa korgom, i da pojma nemam kako se radi sa tim, i da hvala BOGU imam dosta svirki,nemam vremena da se mnogo bavim podesavanjima i da sam dao za nju 2500 evra a jos uvijek moram da sviram na starom VA-7, od prije 5-6 godina, upravo zbog ovih podesavanja s...., a sada stize nova godina, htio sam da uzivam u novoj klavijaturi ali :banghead: ...
ja brate hocu da sviram i da pevam a ne da mi zivot prodje u proucavanju klavijatura, zato sam razocaran. Ako imas podesen SET za PA1Pro molim te posalji ga na e-mail, platicu posteno tvoj trud. I malo bolje objasni molim te kako da sredim da mi fajlovi zvuce ljudski an kao na onoj kineskoj igracki od klavijature. Inace meni je familija u Svedskoj a ti si u Danskoj, nadam se da cemo se licno upoznati. Uplatu mozes dobiti iz Svedske. Nadam se da ces mi izaci u susret.
Pozdrav!:)
statusband
11-12-2005, 01:23 AM
Ne moze neko za tebe da sredi sve fajlove,moras to sam da uradis za Korg-a,ne mozes ti da ucitavas SET boje u GM,a fajl ih vuce od tamo kad ga pusis.Ja i ortak smo bas pustali neke na PA1x i meni zvuce odlicno.Mnogo ljudi je imalo problem kao ti,a veruj mi sve je do navike,kad ti navikne uho na PA1x,VA-7 ce ti zvucati kao kanta.To je zato sto si navikao na sintetiku,koja zvuci malo tvrdje,a Korg je mekan.Postoji mogucnost i da ti je dinamika pojacana do kraja,pa sve lomata.Udjes na Global,pa nadjes,ne znam sada napamet,ali ima tamo "Velociti"-idu brojevi od 40 do 127,ti ga namotas na "Normal",koji se nalazi negde na sredini i memorises "write","selektujes "Globa" u prozoru pa "Enter/Yes" koji se nalazi na desnoj strani.Javi sta si uradio:)
cevap
11-12-2005, 02:07 AM
cevap@
Moj prijatelju, lako je reci ubaci mu ovo, ubaci mu ono, da li ti znas da se ja prvi put srecem sa korgom, i da pojma nemam kako se radi sa tim, i da hvala BOGU imam dosta svirki,nemam vremena da se mnogo bavim podesavanjima i da sam dao za nju 2500 evra a jos uvijek moram da sviram na starom VA-7, od prije 5-6 godina, upravo zbog ovih podesavanja s...., a sada stize nova godina, htio sam da uzivam u novoj klavijaturi ali :banghead: ...
ja brate hocu da sviram i da pevam a ne da mi zivot prodje u proucavanju klavijatura, zato sam razocaran. Ako imas podesen SET za PA1Pro molim te posalji ga na e-mail, platicu posteno tvoj trud. I malo bolje objasni molim te kako da sredim da mi fajlovi zvuce ljudski an kao na onoj kineskoj igracki od klavijature. Inace meni je familija u Svedskoj a ti si u Danskoj, nadam se da cemo se licno upoznati. Uplatu mozes dobiti iz Svedske. Nadam se da ces mi izaci u susret.
Pozdrav!:)
Mogu ti poslati neke setove koje ja imam u sintu. Nisu svi uradjeni 100 % dobro, ali ima ih koji su strava, boli glava. O placanju nema govora, zaboravi to. Samo sto ima jedan veliki problem, kompletan backup sistema koji bi ti mogao da dobijesh od mene, ja ne znam kako i da li se moze uopshte uraditi. Mogu ti poslati kompletne setove, ali zbog rasporeda semplova koje sve i jedan stajl iz moje klavijature vuche, nece ti zvuchati dobro na tvome sintu. Onda bi ti u stvari morao da prepishesh i instalirash kompletno iste semplove i na ista mjesta kao sto se nalaze u mojoj mashini. To je uzasno dug proces. Zato je najbolje ovim putem: instaliraj prvo BONUS set sa korgove stranice, zatim ubaci nekoliko semplovanih bas gitara i ritam gitara, kao i malo zivih tremolo violina za tepih. Poredaj ih sve jedan do drugoga pod rednim brojem, kad si to uradio uzmi neki style i zamijeni mu kopletnu pratecu sekciju sa ovim semplovima. Necesh moci da vjerujesh koja razlika je u zvuku. Onda ces sigurno skontati da se trud i izbgubljeno vrijeme na ova podeshavanja isplati. Ovo cesh na zalost morati da radish sa svakim stylom ili midijem "pjeshke", jedan po jedan. Nema druge.
Tiki the Boyler
12-12-2005, 01:38 PM
ja brate hocu da sviram i da pevam a ne da mi zivot prodje u proucavanju klavijatura
Onda si trebao kupiti neki instrument, a ne aranzer! :rotfl:
Burli
23-12-2005, 02:15 AM
Cestitam na izboru.
Kofer jeste velika muka i skupa muka, tako da se najvise isplate kvalitetni domaci proizvodi.
A uz macu od klavijature ide macak od stalka. Topla preporuka Koenig & Mayer Spider Pro!
Koliko konvertibilnih maraka treba izdvojiti za ovog "macka" od stalka???
Tiki the Boyler
29-12-2005, 11:11 AM
488
konvertibilnih
maraka
anderson
11-07-2006, 01:28 PM
488
konvertibilnih
maraka
Kad smo kod stalaka, toplo preporucujem ROLAND V-STAND. Ubedljivo se najlakse i najbrze sklapa, najmanje mesta zauzima, relativno je stabilan (nije kao rampa, ali isto kao SPIDER , ULTIMATE), a izgleda lepse od svih zajedno.:mrgreen:
Ma kupio sam Korga ali sam brate razocaran,:mad: Pozdrav!
Kazem vam ja...... sve je na Korgu super, osim zvuka
Najlakse ti je da se pomiris da to tako zvuci i sviras, ne vredi
guerrini
19-10-2006, 05:16 PM
Ako nekoga zanimaju semplovi i stylovi za Korg Pa1xpro neka mi se javi na MSN ili mail sanelfilipovic@hotmail.com:cool:
I ovome majstoru u vezi tih MIDI FILES!!!! TI SI JEDNA ODERANA SELJACINA KAD SI PLATIJO 2500? KLAVIJATURU DA BI PUSTO MIDI FILES KUPI SEBI MINI DISK I PJEVAJ UZ TO!!!! ZBOG TAKVIH KOSTO SI TI MI KOJI SVIRAMO NEMOZEMO DA RADIMO TAKO DA TI JA NEBI DAO NIKAKAV SAVJET KAKO DA TI ZVICE TI MIDI FILES NA PA1X JABALI TE MIDI FILES!!!!
SAMO NAPRJED KORGOVCI PRAKTIKUJTE ZIVU SVIRKU!!!
Pozdrav svima
Svi Vi koji pustate MIDI fajlove kupite sebi nesto do500EUR i rujesite problem....
J**es klavijaturu koju moras citav zivot praviti da ti dobro zvuci, ti muzicari nemaju vremena da skidaju pjesme posto im svo vrijeme oduze pravljenje zvuka i zato kupi sebi ROLAND-a i budi gospodin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to ne obican nego sa sesirom:)
Ma znam ja vrlo dobro da je to stvar ukusa .
Pozdrav
Dexxy
24-06-2007, 10:28 PM
Ja mislim da za ove koji pustaju muziku i pevaju ne treba da se zovu muzicari.... Vec neki.... DjVokalOneMan "band" :D:rotfl:
dvuckovic
24-06-2007, 10:37 PM
Vrhunski thread, samo nastavite! Veoma me interesuje!
Dexxy
24-06-2007, 10:44 PM
paaaaaaa...zanimljiv je.....:o
dvuckovic
24-06-2007, 10:44 PM
E, nije valjda Guerrini banovan?!
Admini, vratite ga!
Posaljite mu flasu loze na kucnu adresu, samo da se vrati!
Dexxy
24-06-2007, 10:46 PM
E, nije valjda Guerrini banovan?!
Admini, vratite ga!
Posaljite mu flasu loze na kucnu adresu, samo da se vrati!
Ne izbacujte coveka....bas je interesantno..
dvuckovic
24-06-2007, 10:54 PM
Pa, nije vam valjda UAD interesantniji od ovoga?!
Tribal_kg
24-06-2007, 11:30 PM
Na trenutak sam pomislio da sam nesvesno odlutao na onaj yu midi forum (ili kako se vec zove :p ) ali dobro je :)
Dexxy
25-06-2007, 09:40 AM
Gde su mladi tu je i sala..;)
mar017ma
30-11-2007, 04:19 AM
G 70 , ooooooooooo,pa niste mene pitali,ja ga imam vec 2 godine i verujte da ubija kako mi radi.Ne pustam fajlove vec je sve svirka .Sam radim ritmove i zvuci studijski a sto se tice semplova imam fantom x6 sa 512 RAM-a,tek to da cujete.Sve se moze kad se hoce(zna).Dva tri seta bubnja vucem midijem a ostalo je aranzerov posao.Dugo vec sviram na svim mogucim spravama i dobitna kombinacija je G70 i Fantom X6
:)
mar017ma
30-11-2007, 04:22 AM
pozdrav
anderson
03-12-2007, 11:41 AM
?to se nearanzerskih klavijatura tice, posle izlaska Fantoma, Roland udedljivo dobija trku!:shock:
Real slide gitare, inace algoritamski kreirane, believe or not!!!, ni najednom Korg-u ne zvuce ni blizu kao na Fantom-u.
Ipak, kad su aranzeri u pitanju, posle nove sprave (pa2x), tu Korg ima 2 bambija vise!
Konacno aranzer sa 64-taktnim Cpu-om i polifonijom od 120. Namerno sam kod zadnje performanse preskocio Pa800, odvratna sprava. Jeftina izrada kao da je neki Casio. Sramota:ups:
Besides, E80 zvuci sjajno, ali da ne pozelis da ga podignes sa stalka, inace ti trebaju 2 Crnca!
Da ne davim, mislim da je najbolja varijanta: Korg aranzer i Roland solo synth.
Pozzz
Pozdrav svima, nije me bilo neko vrijeme na Rumskom posto sam se malo povukao iz svirke ali evo ponovo od nove godine sam tu.
Narucio sam rolanda G-70 i ja kao veliki obozavaoc rolanda (svirao sam na E-96,G-800,G-1000,VA-7) mogu reci da vjerujem samo onom zvuku koji cujem na svirci i nicemu vise.
Sinoc sam imao priliku da probam PA1X i mom uhu zvuci kao igracka,i drugar koji ga ima izludio je stimajuci ga da bi na kraju dobio za njega zadovoljavajuci zvuk ali opet kuka.
Ja samo zelim da sviram a ne da programiram i nemam ni volje niti vremena da se time bavim.
Znam ja da ce ovi Korgovci reci da je korg najbolji tra lalalala... i da ima sempler ali sve je to nedovoljno da bih ga kupio.
Moje licno misljenje da je korg idealan za one koji pustaju MIDI fajlove zbog dva MIDI player-a i da su zato svi i poletjeli da ga kupe a za njima i oni koji pomalo sviraju.
Sto se tice G-70 upalis i sviras i sve zvuci perfektno.
Ako neko ima ritmova za G-70 nema mi se javi?
fischek
13-12-2007, 11:22 AM
Znam ja da ce ovi Korgovci reci da je korg najbolji tra lalalala...
e, pa, bogu hvala, postoje i Roland i Korg tako da svako ima sta da voli
Naravno da postoji veliki izbor pa svako moze da izabere klavijaturu po svom izboru.:D
Ali velika je razlika izmedju sviranja i pustanja fajlova i ja znam najmanje deset prijatelja koji su kupili Korga za aranzera i opet nisu zadovoljni a poslusali su savjete nekompetentnih muzicara(citaj MIDI fajlasa) ili prodavaca koji samo prodaju Korga pa je logicno da ce ga hvaliti a ni jedan od njih nezna sta je G-dur.
Meni je licno najdraze kad mi na svirku navrate takvi likovi.....:da:
anderson
28-12-2007, 05:41 PM
Napomenuo bih da sam kupio pa2x
i da je sprava za 5,0!
Polifonija 120 radi svoje!
Da ne pricam da je sampler 128MB, prosiriv do256, microphone se ukljucuje na xlr, a ne na bananu, dirke fantazija. Klaviri i akusticne girate i dalje nisu kao na fantomu.
Saxovi su priblizeni Yamahinim (posebno tenor).
Ne izgleda kao da treba da sam odleti kuci posle svirke (kao e80), vec je elegantna i pregledna klavijatura.:)
euroband
28-12-2007, 06:58 PM
slozio bih se sa andersonom...U skorije vreme dolazim da te slusam i da popijemo taj viski!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.