PDA

View Full Version : help sto pre

petar11
19-11-2005, 02:14 PM
ako postoji neko na ovom foumu ko je i malo strucniji u oblasti elektronike gitare neka se javi posto sam ocajan do panja..neck pickup na mojoj gitari je odjednom prestao da radi..ustvari radi,ali tiho i tanko kao da umire,bridge pickup je ok,stoga mislim i da je prekidac ok..jeli moguce da mi je riknuo maqgnet?..radi se o music man axis,a pickup je di marzio custom..gitara je stara 8 god. i neznam sta bi mogao biti uzrok,zice izmedju prekidaca i pickupa su ok..jednostavno neznam o cemu se radi!

Oggy
19-11-2005, 02:57 PM
Svaki elektricar moze da ti premeri magnet i ustanovi da li je ili nije crkao.
Ako jeste...
Opet, moguce je da imas neki hladan lem, pa da treba samo da se sve prelemi.

petar11
19-11-2005, 03:09 PM
mislis da bi posle 8 god.,koliko je stara gitara,mogao da rikne magnet?

Oggy
19-11-2005, 03:16 PM
Ne postoji pravilo. Ja nisam bas jako kompetentan da pricam sa strucne strane, ali kao svirac, korisnik, rekao bih da nije bas uobicajeno. Vise bih tipovao na kontakte.

ridge
19-11-2005, 03:43 PM
Da kad slabije svira zvuci ko da je negde zica (za struju ne na gitari :) ) skoro prekinuta ili neki lem odlemljen, jednostavno otvori gitaru i proveri jel sve drzi ili ne pa ces znati za sigurno

petar11
19-11-2005, 04:24 PM
proverio sam sve veze,i sve izgleda ok..cak sta vise perfektno je uradjena elektronika(music man),neznam na koji nacin da proverim da li magnet radi..zivim u nemackoj,tako da bi me odrali za grdne pare samo za zamenu kabla i tko neke gluposti,zato bih visre voleo sam da pokusam da otklonim kvar..ako je moguce!?

Oggy
19-11-2005, 08:24 PM
Zivis u Nemackoj?
Poslusaj jedan savet:
To "skuplje" ce ti verovatno biti jeftinije nego da sam cackas ili da ti neki nazovi "majstor" brlja po gitari. Ja takodje sviram MM Sting Ray 5 i znam da je to odlicna gitara da bi bilo ko po njoj cackao osim nekoga ko to stvarno ume (citaj: "Ovlasceni servis"), te nemoj da zalis 20-30 evra, pa makar bio to i kabl, jer sa druge strane rizikujes mnoooogo vise.
Pozdrav.

NABIM
28-01-2006, 07:00 PM
ja sam imao isti taj problem na mojoj gitari, i ustanovio sam da mi je crkao magnet. u pitanju je bio seymor duncan JB. postoji varijanta da se ponovo namota namotaj al nece raditi kao sto je ranije radio. a da li ti je magnet riknuo mozes izmeriti unimerom. on slabo radi jer mu je crko namotaj a to sto cujes je jezgro magneta.
KUPI NOVI MAGNET.:)