PDA

View Full Version : Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ...

clusterchord
18-11-2005, 01:20 PM
jesi poceo koristiti svog novog mezimca?

ako mozes postati neki mp3..:mrgreen: vjerujem da ima dosta ljudi ovdje koje to zanima..

Gianfranco
20-11-2005, 10:56 PM
Da znam da sam obecao...
U guzvi sam nevidjenoj...radim jedan aranzman kao ludak!
Eto cim dodjem do daha,uploadovacu.

clusterchord
22-11-2005, 10:39 AM
ajde super ;) .

puRe
08-01-2006, 12:07 AM
btw, jos pre par nedelja sam narucio Virus TI Polar tako da cu postovati klipove cim mi stigne (nadam se krajem sledece nedelje)... :)

clusterchord
08-01-2006, 05:12 AM
vidim ostajes vjeran virtual analogiji ..

kad ce da "smocis" noge sa malo prave analogije ? ;)

salu na stranu, stvarno se veselim da cujem malo vise taj virus TI. toliko je price bilo o tome prosle godine, ali su od najave toliko zakasnili sa izlaskom..

puRe
08-01-2006, 09:39 AM
vidim ostajes vjeran virtual analogiji ..

kad ce da "smocis" noge sa malo prave analogije ? ;)

na analogiju cu uci na velika vrata (jedan lep analogni modular....verovatno dotcom ili doepfer za neke hibridnije varijante), ali to zahteva prostor koji ja trenutno uopste nemam :) a i pare naravno....... ;)

evo ti i neki zvuci iz ti-ja koje sam nasao na netu:
http://www.matrixsynth.com/blog/media/access/florestimp3s/

ima par poredjenja sa roland sh-101, a ima i neki CS sound (poslusaj obavezno)...

milos
11-01-2006, 05:02 PM
Ne znam bash za ovaj TI Virus.Nisam fan Va sintova a sto se tice ovog demoa tipa cs80,mislim da recimo Imposcarov preset Bladerunner zvuci zivopisnije od ovoga:) :D Ma zezam te Jane,ali sam i ozbiljan sto se tice Imposcara.Siguran sam da tvoj Nord lead 3 zvuci bolje od tog Virusa:p ;) :D Makar da si uzeo neki manji dot.com ili makar onaj desktop Minimoog voyager:( :)

clusterchord
13-01-2006, 01:32 AM
VirusTI-28-SH-101,then Virus, resonant bass.mp3

usporedba sa SH101 zvuci prilicno dobro. oba spadaju pod hladniji, prodorniji analogni zvuk. nije cudno sto su se nasli "kod kuce" u slicnim glazbenim stilovima kao sto su trance, psy, minimal itd.. na ovom mp3-u virus mi se cini tek nesto malo ravniji, dok 101 ima "drift".

Virus - 25 - Virus Filter.mp3

aj puno bolje - cini mi se da su prilicno napredovali sa tim filter codom ili su to noviji konverteri? takve soundove volim kod virusa. tamo od oko 2:00 do 2:20 me malo podsjeca na jupiter 8 kad radi perkusivni arpeggio. meni mirisi da su oni ovaj filter modelirali malo po Jupiterovom IR3109 (vrlo slican je u SH101). oscilatori su tanji, ali filter je stvarno dobar. zanima me kako bi taj sound zvucao na Virusu C ? jer sam razmisljao jednog dana da ga uzmem - za neke male pare.. ;)

Virus TI - 38 - Vangelis Wannabe.mp3

meni se virusov sound svidja kad pokazuje svoj specificni karakter, ali sto se tice emulacije nekih debljih klasicinih analogaca, to je prilicno nezahvalna pozicija za njega. sto se i vidi iz CS80 primjera - jesu dosta dobro su pogodili bandpass filter sa envelopom - kao dobra fotka, povrsinski. ali sam karakter sounda nema veze s originalom. prilicno plasticno.

za usporedbu: http://www.rlmusic.co.uk/mals_site/mp3s/cs80_700.mp3 (jes da je nasnimavano ali je ubitacno )

big ambient soundovi ala cosmic dreamer set i sl..i trance agresivne sekvence i arpegiatori. tu je Virus na svome. kao ovdje:

http://www.access-mirror.de/files/demos/VTI_vengeance_demo.mp3

http://www.accessmusic.de/audiodemos/neoworld.mp3

relis
26-02-2006, 10:26 PM
zanima me kako bi taj sound zvucao na Virusu C ? jer sam razmisljao jednog dana da ga uzmem - za neke male pare.. ;)

Cluster, mogao bi to bez po' muke napravit na C-u. Ja imam Classic, sto je isto sto i B, samo najnoviji OS potpuno priblizen da ne kazem identican C-u i uvjeren sam da to mogu napravit isto tako. Ne znam bas koliko su napredovali u filterima i oscilatorima od prijasnjih modela. Prije bih rekao da su snage ulozili u efekte na novom ti-u. Sto i nije tako losa stvar.

Inace, pozdrav svima na forumu!