View Full Version : Fotke
Jednom davno, taman kada sam potpisao ugovor o najmu prostora, obecao sam staviti neke fotke iz faze izgradnje studija. Iskreno, zaboravio sam na to do sad!
Evo par fotki da skuzite sto se radi.
Za pocetak, tlocrt cijelog podruma
http://www.phunet.com/elemental/studio/Tlocrt.gif
Pogled iz studija 2 prema reziji. U prvom planu je okvir od prozora. Nismo jos stakla postavili. Napravljena su, ali cemo ih staviti na kraju. Strah nas je da ih ne razlupamo slucajno. Biti ce dvostruko i trostruko iso staklo u ovom okviru. Na dnu rezije vidi se jos jedan okvir, od prozora koji gleda iz rezije prema studiju 1.
http://www.phunet.com/elemental/studio/IMG_2009.jpg
Zid od rezije sa konzolama za gips zid. To je na dnu rezije, zid u kojem ce biti montirani zvucnici. To smo sad upravo dovrsili. Napravili smo sve konzole, i stalke za zvucnike koji su montirani na zid. Nemam noviju fotku. Na zidu je sloj katrana protiv vlage.
http://www.phunet.com/elemental/studio/IMG_2016.jpg
Pogled iz studija 1 prema reziji i gluhoj sobi. Vidi se okvir od prozora (lijevo), jedan stok od vrata (vrata ce biti dupla sa hermeticki zatvorenim medjuprostorom), i vrata od gluhe (desno).
http://www.phunet.com/elemental/studio/IMG_2019.jpg
Pogled iz studija 1 u gluhu sobu. Gluhu jedino radimo sa gredama. To je soba u sobi sa duplim slojem gips zida koji se nigdje nece doticati sa pravim zidom, i dignutim podom. Hocemo napraviti prostoriju gdje se moze raspaliti pojacalo u 2 ujutro. Ovdje bas radimo jaku izolaciju prema van. Ovo sad se vidi mineralna vuna i 7x7 grede. Na grede smo vec postavili distancere (male metalne gluposti koje se vide na gredama). Gips zid se montira na te distancere tako da oni apsorbiraju onaj prvi udar vibracija. Nakon sto postavimo zid, preko njega onda ide jos jedan sloj 5 cm mineralne vune i to presvlacimo onda sa tkaninom.
http://www.phunet.com/elemental/studio/IMG_2025.jpg
Vrata izmedju rezije i hodnika. Iznad vrata se vidi jedna ventilacijska cijev (ona od odvoda iz rezije).
http://www.phunet.com/elemental/studio/IMG_2037.jpg
Vjerovatno vam je zapelo za oko da vecinu konstrukcija radimo s metalnim profilima. Svjestan sam da bi bolje bilo da smo radili sve to s drvenim gredama, ali tu smo morali napraviti kompromis. Dva su glavna razloga. Prvo je cijena drvene gradje. Drugi prakticni razlog je sto nismo mogli naci nigdje suhe grede. Prosli smo cijeli Zagreb i svi prodavaci skladiste grede na otvorenom i one su natopljene od kise. Preveliki je rizik postaviti cijelu konstrukciju s vlaznim gredama i onda kad krenemo grijati po zimi se te grede krenu savijati. Kako bi samo pucali zidni gipsevi kad se iza njih konstrukcija rastegne! Radimo zato s profilima, ali cemo njih dodatno ojacati horizontalnim preckama da ne vibriraju. Na profile idu gips ploce a iza ploca (prema zidu) ide mineralna vuna. To je da popije niske frekvencije. Dodatno ce naravno po zidovima ici apsorberi na ciljanim mjestima koje cemo napraviti kad svi ovi grubi radovi budu gotovi. Za sad nam je ideal postaviti laminate jer bi to znacilo da je prva (gruba) faza posla gotova. Tad donosimo opremu i krecemo s mjerenjima i gradnjom akustickih elemenata.
Eto...
Naucio sam mjesati cement, ljepiti plocice, spajat profile...
Sutit cu o ozljedama (a ima ih)...
:)
SandRob
18-11-2005, 07:27 AM
ovo toliko maherski izgleda da ja vise nista nebi dira. :mrgreen:
zvincic
18-11-2005, 09:34 AM
cek cek, jel to vidim da spominjes laminat?
nije vrag da ces stavljat laminat na pod?!
imat cete grdnih problema sa statickim elektricitetom:banghead:
ANITA
18-11-2005, 03:58 PM
Shot!
Ovo ce biti mrak! Mislim.. vec je! Ludnica! Genijalno! :) :)
Ali nemoj sve sjebati sa laminatima! Imas kvalitetni brodski pod ako je preskup parket..... i
time jos dobijes toplinu drva... a ne onu ruznu plastiku sto ce ti se napuhat i dici za koji mjesec (ne znam kome se to nije dogodilo!!) , hladna je, ruzna (jesam li to vec rekla?), neugledna, a zvina dobro kaze za staticki elektricitet....
Inace, studio je premrak... nemoj, molim te, staviti laminate, to je kao da u novog bmw-a stavis sjedala od ficeka...
Sretno! :)
zvincic
18-11-2005, 04:06 PM
e, da...volio bi da imam digitalac sa sobom da stavim sliku laminata u televizijskoj reziji....tj. oziljke koje ostavljaju stolice na kotacicima.:banghead:
a da ne spominjem da nas stalno pecka.
iiiii... te pitam nesto ? jel ima nesto da se tice zvuka a da ti ne radis ? :D
koje su dimenzije gluve sobe ? meni makar na slikama izgleda jako mala
inace, svaka cast! jedva cekam da cujem prvu stvar koja ce izaci iz tih prostorija :)
@kVu
Sve sto radim sa zvukom radim iz gusta (ili mozda manijakalne opsesije!), a ovo sa studiom, sva ta mijesanja betona i ljepljenja katrana radim iz nuzde. Kad se nema para onda i muzicari postaju bausteleri!
Guha soba je relativno malena. Sad napamet, mislim da ima 210x180 s visinom oko 240cm. Ne treba nam veca. Ideja je da po potrebi moze jedna osoba stati ako je bas potrebno, inace da tu stoje gitarska pojacala, a gitarist svira iz rezije. Ili ako mu jos i clean snimim, onda u miksu mogu mijenjati naknadno zvuk pojacala. Za vokale cemo uglavnom koristiti studio1 koji nece biti mrt-mrtav vec ce davati malo jeke, a za rock bubanj studio2 koji ce imati duzi odjek. Zato nam nije bitna velicina gluhe sobe.
@svi
Ne vidim neki pretjerani problem s laminatima. Uzet cemo svakako laminat s jacom povrsinskom zastitom od grebanja (mislim da se to zove TIP31 ili tako nekako), 8 mm debljine i bit ce okej. Bio sam u dosta studija koji imaju laminate i nikome to nije problem. Ne bi ga ni za zivu glavu stavio doma na pod jer se tamo zivi i spava, ali u poslovni prostor - zasto ne!
arados
22-11-2005, 10:57 PM
Shot, cestitam ti na nominacijama na Porinu.
Bilo je ugodno vidjeti tvoje ime prilikom nominiranja, a i nagrada.
Svaka ti cast!
Naravno matori! zezao sam se ja, cak i sebe vidim u tvojoj trenutnoj poziciji za par godina nadam se :) svaka cast jos jednom i da lepu muziku pravis i lepe pare zaradis i da ti budes zadovoljan rezultatima!
poz!
FrankoPanko
23-11-2005, 11:33 AM
Cestitke i od mene! Tocni ste, nabrijani i dobro pjevate!
FrankoPanko
24-11-2005, 07:06 AM
Shot, evo ti one fotke mojeg studia dok je bio u izgradnji...
Na prvoj je rezija, jedan od ugaonih bas trapova, ventilacijski sustav i- moj stari!
Na drugoj je strop i visece pregrade da se smanji prostor (zbog rezonancije).
Stavio sam i jos neke fotke sa izgradnje...
FrankoPanko
24-11-2005, 07:56 AM
Ono sto me muci i sto jos nisam dovrsio je zid iza mene. Ovo su ulazna vrata od rezije i udaljena su oko 1,2 metra od stolice tonca. Pitanje je -sto staviti s lijeve i desne strane vratiju? Da li difuzore i kakve. Imam osjecaj da je dovoljno sve dampirano, nista ne tutnji, ali se slabo osjeti efekt napred-nazad u zvucnoj slici. Da li to ima veze s tim? Usput, rezija je relativno malena (9 m2):( .
ANITA
24-11-2005, 03:01 PM
Franko Panko! Gdje si nabavio te visece apsorbere posebno ovaj sto izgleda kao spremljena vreca za spavanje?
Shot! Cestitke na nominaciji. Sva sreca da je netko to ovdje i spomenuo jer unatoc svim namjerama da gledam Porina (i to ionako samo radi vas), propustila sam prvu polovicu.
Sto si sve dobio? :)
boggy
24-11-2005, 04:06 PM
Zdravo FrankoPanko,
Ono sto me muci i sto jos nisam dovrsio je zid iza mene. Ovo su ulazna vrata od rezije i udaljena su oko 1,2 metra od stolice tonca. Pitanje je -sto staviti s lijeve i desne strane vratiju? Da li difuzore i kakve. Imam osjecaj da je dovoljno sve dampirano, nista ne tutnji, ali se slabo osjeti efekt napred-nazad u zvucnoj slici. Da li to ima veze s tim? Usput, rezija je relativno malena (9 m2):( .
Ako ti je plan studija sa pocetka posta validan, nastavicu po njemu, bez "diplomatije":
Iako su ti vrata za ulaz u studio na pogresnom mestu (iza tvojih ledja dok slusas), mozes pokusati difuzorima da "pokupis" barem mid-range i "razbacas" ih po sobi. Visoki desnog kanala ti apsolutno "tuku" pravo u vrata, promasuju eventualne difuzore koje bi stavio pored vrata i ne preostaje ti nista drugo do da pokusas da ih poubijas apsorberom na vratima. Visoki levog ti otpirlike promasuju vrata za jako malo, ali to
nije dovoljno da se difuzor smisleno iskoristi koliko treba. Steta.
Difuzori se inace montiraju tako da njihov akusticki centar bude u tacki refleksije. Tacka refleksije se odreduje ogledalom i sijalicom pored visokotonca.
Stavi difuzore na sav preostali zid pored vrata i pokusaj da ti difuzor bude sto "dublji", da bi uhvatili donji mid. Zadnjim difuzorom dobijas osecaj sirine iza ledja.
Sto se tice sirine slike ispred, uradi difuzore na bocnim zidovima i tu idi sa difuzorom od visokog mida do barem 10kHz.
S obzirom da nemas prozor prema gluvoj sobi izmedju zvucnika, razmisljaj o tome da tu dolazi 2D difuzor (ne izgleda kao radijator nego lici na 3D model nekog grada, sa malim i velikim "zgradama")... opseg mu moze biti srednje do visoke frekvencije.
Plafonski difuzor moze biti slican bocnima. samo veci po povrsini.
to su uglavnom mesta gde se difuzori stavljaju (mesta neizbeznih refleksija)
Sta ces staviti zavisi od tvojih finansijskih mogucnosti i strpljenja.
S obzirom da me trenutno ne mozes izbaciti kroz svoja zatvorena vrata :mrgreen:, za pocetak ti predlazem da premestis ulazna vrata koja su ti iza ledja na neko drugo mesto, ako ti je stalo do zvuka tvoje rezije. ;)
To sto ti je rezija malena, to su tvoje mogucnosti, i to ne znaci da zbog toga treba da zvuci lose. Ona mora da zvuci kao odlicna rezija od 9m2!
Potom tek treba staviti, za pocetak, ledjni difuzor po celom zidu koji ima krucijalni znacaj...
Sumnjam da sam bio koristan, ali vredi pokusati.
pozdrav
Bogi
FrankoPanko
25-11-2005, 04:45 AM
Hvala Boggy na ovako iscrpnom odgovoru, medjutim vrata su mogla biti jedino tu gdje jesu , jer je to ulaz iz jedne druge uske prostorije. Kuca je stara tako da nisam imao previse prostora i kombinacija. Ne bavim se ovim poslom profesionalno, to je jos uvijek za mene samo skup hobi, tako da sam svjestan nedostataka. Sve su to bili kompromisi i nvise-manje alternativna rjesenja. Nije mi padalo na pamet da placam nekakve projekte koji bi me kostali vise nego godisnja dobit studia. Pokusat cu ovo rjesenje sa difuzorima, cak je bilo u planu ono sa "3D maketom", ali me je stolar blijedo pogledao kad sam mu rekao koliko komada treba ispilit.:(
Anita, ja sam tvorac one famozne "vrece za spavanje":o , pa ako mi ne krene sa studiom, uvijek se mogu dati u proizvodnju vreća:D . Salim se, ta "vreca" zaista ubija sva ona sra..a sto se nakupe u gornjem uglu.
Kad nesto donekle pametno smislim i napravim (npr. difuzore) stavit cu fotke na forum. Pozdrav.
boggy
25-11-2005, 06:42 AM
...
Pokusat cu ovo rjesenje sa difuzorima, cak je bilo u planu ono sa "3D maketom", ali me je stolar blijedo pogledao kad sam mu rekao koliko komada treba ispilit.:(
...
Sto se tice stolara dobro si prosao...
2D ipak treba da pravi sam korisnik ili neki njemu "do groba" odan prijatelj... ako se ne kupuje :)
Pozdrav
Bogi
ANITA
25-11-2005, 08:23 AM
Anita, ja sam tvorac one famozne "vrece za spavanje":o , pa ako mi ne krene sa studiom, uvijek se mogu dati u proizvodnju vreća:D . Salim se, ta "vreca" zaista ubija sva ona sra..a sto se nakupe u gornjem uglu.
Kad nesto donekle pametno smislim i napravim (npr. difuzore) stavit cu fotke na forum. Pozdrav.
Sa cime si je punio? Kolike su njene dimenzije i kao takva koliko je teska?
U mojoj sobi je problem sto smo "ubili" previse visokih.... Vjerojatno bi trebali natrpati je sa jos difuzora da se rasprse, fali mi prozracnosti u zvuku... sto preporucate za to?
ProkDu
25-11-2005, 10:29 AM
@anita
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12624
FrankoPanko
25-11-2005, 10:45 AM
Ne znam kolika je kvadratura prostorije koju zelis tretirati. Pretpostavljam da imas u njoj previse spuzve ili teskih zavjesa ako nemas dovoljno visokih. Probaj sa difuzorima, mislim da je tu na forumu netko dao fotke i objasnjenje kako ih napraviti. Ona moja "vreca" je isto "skinuta" sa neta, a to bi se moglo nazvat kao neki bas rezonator (na dva drvena bocna kruga sam uoblicio valjak sa plasticnom mrezom radi cvrstoce, prevukao preko ljepenku, te s unutarnje i vanjske strane stavio spuzvu i tkaninu kao dekoraciju). Ako se pak odlucis za bas trap koji visi u uglu zida, stavit cu ti u privitku bas trap kojeg sam radio, ali moram pronac negdje doma tocne razmake izmedju pojedinih dasaka. On ti je za siroki spektar frekvencija i radi mi odlicno (kao usisavac neugodne tutnjavine)!:)
Pogledaj na forumu, dao sam prije nekih dva mjeseca objasnjenje za izradu ovog bas trapa. Lijep pozdrav!:)
FrankoPanko
25-11-2005, 10:47 AM
Bravo ProdKu! To je ta cjepanica:D ;) !
FrankoPanko
25-11-2005, 11:06 AM
Oprosti ProkDu, u brzini sam ti krivo napisao ime. To je bas taj trap kojeg sam okacio iznad vratiju. Funkcionira!:)
boggy
25-11-2005, 05:44 PM
Zdravo ANITA,
...
U mojoj sobi je problem sto smo "ubili" previse visokih.... Vjerojatno bi trebali natrpati je sa jos difuzora da se rasprse, fali mi prozracnosti u zvuku... sto preporucate za to?
Mada sam siguran da se salis, nemoj "trpati" difuzore u sobu, njihovo delovanje je suvise precizno da bi se tu "od prilike" moglo nesto uciniti... Subjektivni osecaj "boljeg" moze da traje prekratko... a onda prestajes da se bavis svojim poslom nego se pocinjes baviti svojom sobom, a to je drugi naziv za agoniju. Ne zelim da pravim filozofiju od difuzora, ali su refleksija/apsorpcija/difuzija pojave koje svi odlicno primecuju i mogu da ih registruju u sirokim granicama, ali ako uzmemo u obzir da se to sve ponasa drugacije za drugacije frekvencije, onda dobijamo haos koga nismo kadri da resimo. Barem neka doza egzaktnosti je neophodna da se haos drzi pod kakvom-takvom kontrolom, ono sto na kraju preostane nekontrolisano, mozemo nazvati "karakterom" prostora... koji je teze primetiti ali je cujan... a uspevamo da ga tolerisemo, nekome se to cak moze i svideti.... iako je anomalija...
Jedini je problem sto to uopste nije jednostavan posao.
Recimo kada kazes "nemam dovoljno visokih", to je pregrubo da bi se cak i intuicijom doslo do toga sta bi ti pomoglo... to sto ti fali prozracnost u zvuku je definitivno nesto sto difuzori mogu da urade. Budi oprezna kod definisanja "sta ti fali", ljudski sluh je jako podlozan "maskiranju", pa skoro cela mp3 tehnologija se zasniva na uklanjanju materijala iz muzike koji "ne cujemo" jer nam je maskiran. Nista ne zelim da prejudiciram, samo napominjem.
Slicno, kao kod automobila, kada zakrps auspuh, imas sansu da cujes da ti je "otis'o" lager na tocku, dotle ti "sve" osim auspuha radi odlicno...
Mozes li biti preciznija oko definisanja koji ti je opseg frekvencija "ubijen"?
Ako imas problem da to procenis probaj sa ovim (http://www.bozoel.com/products/bozotest/download.html). Jako bi me zanimao opis utisaka koje imas slusajuci opseg od 100-1000Hz i 1000-24000Hz.
Takodje, opet nista ne prejudiciram, ali pokusaj da ustanovis da li mozda imas probleme sa visokotoncima, slusaj odvojeno jedan pa drugi. Od kada ti se taj problem poceo javljati itd.
pozdrav,
Bogi
ANITA
25-11-2005, 07:05 PM
Thanks na savjetima! Upravo skidam sto si rekao, pa javim. :)
Ma nikako da se stignemo pozabaviti s tom sobom koliko bi trebalo. U pocetku sam bila odusevljena zvukom, sad mi opet sve zvuci mutno.... Nadam se da ce moj suprug veceras biti za to da provjeravamo frekvencije umjesto.... ;)
I ima jedna stvar za koju znamo da je losa.. ali nismo jos nista napravili po tom pitanju.
A to su vrata staklena koja vode na balkon! Ne bi ih htjela zapuniti skroz trajno s necim vec sam mislila napraviti neki panel sa mineralnom vunom npr. i imati mogucnost da ga objesim na vrata, ali i skinem kad zelim svjetlost.
Ima li tko ideju sto s tim vratima napraviti?
boggy
25-11-2005, 07:33 PM
Zdravo ANITA,
Thanks na savjetima! Upravo skidam sto si rekao, pa javim. :)
Ma nikako da se stignemo pozabaviti s tom sobom koliko bi trebalo.....
Seti se samo, ponekad, da je vasa soba izuzetno strpljiva, i da ima svo vreme ovoga sveta... pogadjas... da vasa soba nema nikakav problem da se "pozabavi" vama, koliko god to zeli, pri tom nema nikakve zle namere... samo je takva kakva jeste. :mrgreen:
Pozdrav
Bogi
ANITA
25-11-2005, 08:38 PM
Seti se samo, ponekad, da je vasa soba izuzetno strpljiva, i da ima svo vreme ovoga sveta... pogadjas... da vasa soba nema nikakav problem da se "pozabavi" vama, koliko god to zeli, pri tom nema nikakve zle namere... samo je takva kakva jeste. :mrgreen:
Pozdrav
Bogi
:D Eh, Bogi, Bogi.... moja soba ti iskreno zahvaljuje jer jos nikada do sad je nitko nije obranio od nas napasnika koji bi joj zeljeli oblikovati identitet u nesto sto vise odgovara nama, a uistinu rusimo njen integritet i sam temelj njena postojanja!
Kako do sad nisam shvatila da je rjesenje, kao i uvijek, u ljubavi! Samo u ljubavi! Soba je cist ok, samo je trebam nauciti voljeti i prihvacati kakvu jest i sve ce na svoje mjesto sjest. :rotfl: Jesi li to mislio reci? :mrgreen:
Sto to nisi rekao Shotu ranije? Ne bi se toliko mucio sa svim tim zidovima, siporexom, mineralnom vunom i auralexima i tko zna cime sve ne...
boggy
26-11-2005, 05:24 AM
Zdravo ANITA,
:D Eh, Bogi, Bogi.... moja soba ti iskreno zahvaljuje jer jos nikada do sad je nitko nije obranio od nas napasnika koji bi joj zeljeli oblikovati identitet u nesto sto vise odgovara nama, a uistinu rusimo njen integritet i sam temelj njena postojanja!
Kako do sad nisam shvatila da je rjesenje, kao i uvijek, u ljubavi! Samo u ljubavi! Soba je cist ok, samo je trebam nauciti voljeti i prihvacati kakvu jest i sve ce na svoje mjesto sjest. :rotfl: Jesi li to mislio reci? :mrgreen:
Jooooj, ma ne :banghead:
Mozes i tako da to posmatras, niko ti ne brani, ali od toga moze i da glava zaboli... treba se sa sobom upoznavati, to je tacno... nijedan pogresan potez soba ne prasta, ali za razliku od zivih bica ima precizne zakone po kojima se ponasa, ali koji su toliko komplikovani da ih mi ne mozemo, sa ovim sto sada znamo, i s cime raspolazemo, dovesti sa sigurnoscu "u red"...
Komplikovanost ne potice samo od komplikovanih pojava, vec i od mnostva tih pojava (haos).
Hocu takodje da kazem da, kada se neko bavi vasim poslom i kada mu je rezultat neki CD ili DVD, to ostaje zapisano "zauvek", i vi ne mozete da znate ko ce to i na cemu da slusa, budite svesni toga.
Medjutim tu, na CD-u, ostaje i ta soba gde slusate, i soba gde ste snimali ... i sumovi u vasoj okolini (Necujni? Ne nikako, sve se cuje!)...
Naravno, niko ne kaze da to treba srediti toliko da se uopste ne cuje... to sto sa sobom napravite treba da vam zvuci prijatno. hm... Kao akusticki instrument?... Pa da, tako nesto... da li ovo sto pricam ima logike za tebe?
Sto to nisi rekao Shotu ranije? Ne bi se toliko mucio sa svim tim zidovima, siporexom, mineralnom vunom i auralexima i tko zna cime sve ne...
Pa kako da mu kazem da samo treba da voli to sto mu smeta, i to mu resava sve njegove glavobolje... malo je previse sasavo za moj ukus :o a i "ne radi".
pozdrav
Bogi
ANITA
26-11-2005, 07:45 PM
Jooooj, ma ne :banghead:
:rotfl:
Ma Bogi.... pa valjda je bilo jasno da se salim u ranijem postu? Ne mogu vjerovati da si si dao truda daljnjem objasnjenju. :) Slatko. :mrgreen:
boggy
26-11-2005, 08:00 PM
Ma Bogi.... pa valjda je bilo jasno da se salim u ranijem postu? Ne mogu vjerovati da si si dao truda daljnjem objasnjenju. :) Slatko. :mrgreen:
... :)
[QUOTE=ANITA]Franko Panko! Gdje si nabavio te visece apsorbere posebno ovaj sto izgleda kao spremljena vreca za spavanje?
http://www.inet.hr/~darkkran/DIY%20Tube%20Traps.pdf
ANITA
27-11-2005, 04:25 PM
Hvala ti Kran! Ovo mi izgleda izvrsno, jednostavno za napraviti, nije ni ruzno.. (cuj, ipak sam zensko).... ako funkcionira = odlicno!
Hvala! :)
:banghead::banghead::banghead: zasto ja ne vidim slike ubit cu se ..nacisto. Inace ja imam laminat i ..bas je super malo malo pa se razdvaja ..malo se nadigne(laminat) ali nema elktriciteta. Sad bih mnorao pregraditi studio a nesmijem laminat da pribijem (ucvrstim) ukratko zanimacija do j**a.
posto i ja gradim studio (jos uvijek u radnoj fazi) upijam sva iskustva i savjete..naravno da imam puuuno propusta i cim bude za prikazivanje eto me sa slikama.a sad mi recite zasto ja ne vidim OVE slike..?
Shot, evo ti one fotke mojeg studia dok je bio u izgradnji...
Na prvoj je rezija, jedan od ugaonih bas trapova, ventilacijski sustav i- moj stari!
Na drugoj je strop i visece pregrade da se smanji prostor (zbog rezonancije).
Stavio sam i jos neke fotke sa izgradnje...
Laminat..??? pa ja cuo da on nesto čudno ječi ilti odbija zvuk.Daj objasni, zasto ne gips ploce koje su i jeftinije. koliko vidim kostukcija pregradnog zida je od drva pa Tervol pa laminat?dali laminat zbog izgleda..boljih perfomansi od gips ploča ili ne?to treće.
Upravo sam u fazi pregradnje pa lutam.Daj posalji sliku (ako mo?e?) cijele sobe.:o:o
ANITA
27-11-2005, 06:09 PM
Da, stvarno se vise Shotove slike na prvom postu ne vide!!!
FrankoPanko
27-11-2005, 07:51 PM
Na zidove sam prvo stavio Tervol od 3 cm debljine(negdje i 5 cm), tada sam ostavio zracnog prostora 2 cm i na kraju zidni (!) laminat koji nema veze sa podnim jer je od presanog kartona i vjerojatno se ne ponasa kao podni koji je tvrd.
Poslat cu jos koju fotku. Pozdrav.
Srusio mi se server di sam stavio fotke (prvi post ove teme, prva stranica).
Nadam se da ce za par dana to opet biti gore.
mozart554
26-02-2006, 02:37 AM
Pozdrav....
www.studio-amadeus.at (http://www.studio-amadeus.at)
slikice itd....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.