Log in

View Full Version : Studer B67 Mk2

mandrak
08-11-2005, 06:54 PM
Evo imam povoljnu ponudu za ovu spravu cca 400 eura i jedino ?to znam je da ima stereo xlr input i output .... i da sve radi(nisam jo? probao) a mislim je koristit za mixdown tj. sumiranje iz nuenda i vratit preko xlr outputa nazad u kompjuter na mastering... predpostavljam da bi mi traka dala taj neki svoj saturation i ?ta već... nisam pametan ni sam da li bih s time ?ta dobio ili ne, pa bih molio one sa iskustvom za neki savjet u vezi toga... unaprijed se zahvaljujem iskusnim majstorima sa foruma na pomoći oko odluke za kupovinu.

Pozdrav

Shot
08-11-2005, 11:01 PM
Super je to fora, samo prvo provjeri u kakvom je stanju glava. Magnetofonima su glave najkriticniji dio. Ustekaj cd u njega i snimaj pa preslusavaj snimku. Napravi si doma u Sound Forgeu ili negdje minutu pink noise-a i to isto slusaj. Ako dobro zvuci - kupi!
(a tek te onda ceka dilema oko kupovine traka jer nisu sve iste!)

mandrak
09-11-2005, 03:17 PM
Ma da... u pravu si to za trake i ja sam to čuo od starijih tonaca koji su snimali na ozbiljnijim varijantama Studera.... al eto kopka me sve to skupa jer i nije neka velika lova u igri, ali nije mi ba? usput za isprobat tu spravu pa da se sam uvjerim u to ?to mogu očekivat od nje.

Pule
09-11-2005, 07:14 PM
Mozes isto tako koristiti izvrstan VST plug-in Magneto koji radi potpuno istu stvar u samom programu.

Max
09-11-2005, 07:46 PM
Mozes isto tako koristiti izvrstan VST plug-in Magneto koji radi potpuno istu stvar u samom programu.

Uuuhhhh Pule .....gde izvrstan ...... najbolje sto mozes naci na PC ..... je oxengo Tape saturation ..... mislim da je impulsan .... ali cak i to je daleko od prave trake ........ Magneto se po meni ne moze svrstati cak ni u efekte tape saturacije ......

Nemam iskustva sa doticnim modelom , mada rizikujes sa glavom kao sto je vec pomenuto ...... probaj da napravis kombinaciju ipak da ga testiras .

Inace po mom iskustvu ( a i jednog svetskog producenta koga imam cast da poznajem ) tape saturaciju koristi po kanalu ....za recimo bas , nogu , mozdfai dobos ...... daok npr cinele i li akustaru sa metalnom zicama ostavlja u digitalnom domenu ..... pa kombinuje ....... ja sam probao jedan zivi album da usnimavam paralelno na veliki studer 800 mislim ..... i na ensoniq Paris ..... Bas je bio daleko bolji sa trake ...... ali metalli su zvucali bolje na Parisu ......

Toliko od mene .... a tebi srecno sa izborom .....

Pozdrav

Pule
10-11-2005, 04:30 PM
Naime, radi se o cinjenici (slusnom iskustvu) da digitalna tehnologija nema jos uvujek dostatnu rezoluciju da uhvati ono sto ima analogija.

mandrak
10-11-2005, 05:06 PM
Uuuhhhh Pule .....gde izvrstan ...... najbolje sto mozes naci na PC ..... je oxengo Tape saturation ..... mislim da je impulsan .... ali cak i to je daleko od prave trake ........ Magneto se po meni ne moze svrstati cak ni u efekte tape saturacije ......

Nemam iskustva sa doticnim modelom , mada rizikujes sa glavom kao sto je vec pomenuto ...... probaj da napravis kombinaciju ipak da ga testiras .

Inace po mom iskustvu ( a i jednog svetskog producenta koga imam cast da poznajem ) tape saturaciju koristi po kanalu ....za recimo bas , nogu , mozdfai dobos ...... daok npr cinele i li akustaru sa metalnom zicama ostavlja u digitalnom domenu ..... pa kombinuje ....... ja sam probao jedan zivi album da usnimavam paralelno na veliki studer 800 mislim ..... i na ensoniq Paris ..... Bas je bio daleko bolji sa trake ...... ali metalli su zvucali bolje na Parisu ......

Toliko od mene .... a tebi srecno sa izborom .....

Pozdrav

Činjenica je da bi svi nekakvi organski tipovi instrumenata kao i vokali trebali upravo zbog svojih prirodnih freq. karakteristika zvučati prirodnije ako su snimljeni preko kvalitetnog traka?a ..... znam da ovaj Studerov model koji sam na?ao ne spada u vrh dvokanalnih analogija ali ipak mislim da ne postoji neka adekvatna zamjena istog u varijanti plug-ina, govorim iz svog iskustva.

btw. hvala na savjetu i ?eljama

Pozdrav

Shot
10-11-2005, 11:46 PM
@Mandrak

Nemoj slusat ove price o plugin saturacijama. Kupi Studera i nece ti biti zao.
Vjeruj mi, radio ja neke kombinacije s magovima i to je super. Je zdrkano i potpuno nespretno za nas naucene na DAW ali zato ima zvuka. Fuckas pluginove!

clusterchord
11-11-2005, 09:04 AM
@Mandrak

Vjeruj mi, radio ja neke kombinacije s magovima i to je super. Je zdrkano i potpuno nespretno za nas naucene na DAW ali zato ima zvuka. Fuckas pluginove!

hura bravo tako je..

:mrgreen:

i ja trazim Studer B-2, B-67 mk2 ili tako nesto, ako neko vidi nesto.. imao sam A77 i B77 Revox, koji su super ali za master bi htio nesto "deblje" ..

sto je jos dobro , klasa do soma.. preporuke?

mandrak
11-11-2005, 09:29 AM
@Mandrak

Nije mi prije svega ni bila namjera ulazit u neke komparacije da li Studer ili plug-in varijante jer jasno mi je da je to neusporedivo. Nadam se da ču uspjeti ovaj vikend isprobat Studera i znati da li brijem u vezi s njim ili to fakat radi onako kako ja to podsvjesno čujem.

Hvala svima sa na savjetima.

Pozdrav

Shot
11-11-2005, 11:35 PM
Ja imam stari Sony TC-755A, navodno jako kvalitetan, ali ga nisam nikad koristio jer mi nesto u njemu "kuha" (vjerovatno otisli neki kondenzatori). Definitivno cu ga pocet upotrebljavat kad pomaknem svoju lijenu guzicu i pronadjem servisera da mi to sredi. Steta mi je da spravica stoji neupotrebljena. Inace sam se jako nalozio na Revox A77 prije par mjeseci, skoro krhnuo lovu na njega, al me nekako razum zaustavio. Imam nekih drugih izdataka sada.