View Full Version : Techno
symbiont
25-10-2005, 01:29 PM
Pozdrav svima.Ja sam novi clan i s obzirom da sam poceo prije godinu dana smatram da jos pojma nemam od produkcije.ja se licno bavim produkcijom elektronske muzike,zanr techno zanima me kako da dobijem onaj prljavi zvuk sa puno visokih koji stvaraju taj techno noise.Sve korisne savjete i upute cu rado prihvatiti.Hvala
Pa jednostavno ces morati da nabavis opremu koja se koristi u te svrhe.Ti nisi naveo na cemu radis, tako da ne vidim kakav savet ocekujes...
Gianfranco
25-10-2005, 02:01 PM
Pitanje nije jasno...verovatno ti znas na sta si mislio,ali ja ne.
(prljavi zvuk sa puno visokih = ? techno noise = ? )
Konkretizuj malo pitanje ili baci neki kratak mp3 (<1mb).
milos
25-10-2005, 03:02 PM
Koji sekvencer koristis-za tehno ti je najbolji Ableton Live 5.Samo ucitas loopove u slotove i aktiviras pomocu tastature.Kakav tehno stil bi voleo da radis?Hard kao Glenn Wilson ili Carlos Rios,svedski stil kao Adam Beyer,minimal kao Hertz,schranz kao Natus,Amok ili Wittekind?:D ;)
Ovo je jedan moj drugar radio iz zezancije u Abletonu:rotfl:
(http://storeandserve.com/download/169/Fog%20around%20my%20head.mp3.html)http://storeandserve.com/download/169/Fog%20around%20my%20head.mp3.html
Napravio stvar za 10-ak minuta.Mislim stvar je totalno nerazradjena i ovo je cisto redjanje klipova i daleko je od redovnog techno tracka ali sam stavio link cisto da cujes loopove.
lesha
25-10-2005, 03:24 PM
zanima me kako da dobijem onaj prljavi zvuk sa puno visokih koji stvaraju taj techno noise
taj prljavi zvuk uglavnom stvara lose ozvucenje/mixer/igla, nabijanje signala na mixeru ili filteri u plusu (jedan od nacina da najlakse izgubis sluh)..
moguce je da mislis na ben sims zvuk, na primer, onda je u pitanju samo kreativno koriscenje loopova..
i da, ableton live ce ti zavrsiti posao..
poz
Zasto svi preporucujete Ableton kada taj program ima sasvim drugu namenu?!
Apsolutno je nebitno koji ces sekvencer koristiti!
A sto se tice Abletona, on nije klasican sekvencer i namenjen je za zive nastupe, zato se i zove Ableton Live.
lesha
26-10-2005, 12:31 AM
A sto se tice Abletona, on nije klasican sekvencer i namenjen je za zive nastupe, zato se i zove Ableton Live.
pretpostavljam da ga nisi instalirao..
poz
symbiont
26-10-2005, 11:01 AM
evo ovako radim u nuendo i reason rewire modeu.Od plug inova imam masu stvari i instrumenata i processora poput wavesa izotopa itd. imam yamaha 02R mixer ns 10 tannoy reveal i auratone monitore.dbx1066 compressor limiter gate,alesis 3630 compressor,amek mic preamp designed by rupert neve:) ,i neki yamahin glupi reverb mislim rev4 ili tako nesto ali ga ne koristim.Zanima me zvuk ben simsa npr. ili marca nastica,Ja imam masu loopova i stvari za tehno ali kako god da uradim dobijem zvuk eric prydza a to je house sto ja ne zelim:banghead: .potrudit cu se da u naredna dva dana postavim link za neke svoje stvari pa da cujete.Ako mozete nekako pomoci na osnovu ovih informacija hvala.
pretpostavljam da ga nisi instalirao..
poz
Instalirao sam ga naravno.
I uspesno sam ga koristio na nastupu pre par dana.
:cool:
lesha
26-10-2005, 01:19 PM
po meni je isto tako upotrebljiv i kao sequencer.. cak mi je laksi i brzi za rad od ostalih..
kejkz
26-10-2005, 01:57 PM
Koristi jos distorzije (kompresore)... Oni su ti koji daju praskanje o kome pricas. Samo cuvaj usi...
symbiont
27-10-2005, 07:36 PM
Koristi jos distorzije (kompresore)... Oni su ti koji daju praskanje o kome pricas. Samo cuvaj usi...
THNX;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.