Log in

View Full Version : tc powercore 2

dlukace
13-10-2005, 02:38 PM
bok svima! zanima me da li je netko čuo kako zvuče vss3,assimilator,d-coder i ostali plug-inovi za powercore.neki poput vss3 su direktno po navodima uzeti sa system 6000 reverb procesora-mo?ete li usporediti kvalitetu? po tome jeftinije bi bilo uzeti pci powercore i nadoplatiti plugin a imati isti kvalitet(ne bi imalo smisla uzimati zasebno system 4000 ili finalizer?).unaprijed hvala na odgovorima...
p4 1 mb rambus+cubase vst(sx)

puRe
13-10-2005, 05:08 PM
Samo da razjasnim, TC nikada nije dao najjace pluginove sa 6000rke (tacnije onaj najbolji reverb)...a i ono sto valja je uzasno skupo (1200e za multiband? ne, hvala...)...

SandRob
13-10-2005, 05:35 PM
jebate, ja san skroz zaboravi da iman man licencu za d-coder, tako da ga nikad ne instaliran. http://www.chrismilne.com/uadforums/images/smiles/eusa_doh.gif

Max
13-10-2005, 05:49 PM
bok svima! zanima me da li je netko ?uo kako zvu?e vss3,assimilator,d-coder i ostali plug-inovi za powercore.neki poput vss3 su direktno po navodima uzeti sa system 6000 reverb procesora-mo?ete li usporediti kvalitetu? po tome jeftinije bi bilo uzeti pci powercore i nadoplatiti plugin a imati isti kvalitet(ne bi imalo smisla uzimati zasebno system 4000 ili finalizer?).unaprijed hvala na odgovorima...

Evo ovako TC m 6000 ima ( od reverba ) dosta algoritama rev 1 i rev 2 ( ili bese 2 i 3 ) su sa TC m5000 , VSS3 je TC m 3000 , VSS 4 je Tc m4000 i algoritmi koji su samo na TC m6000 a to su DVR 2 i Non lin ( ne znam da li sam nesto propustio ) .... od cega je na powercore puste VSS 3 , DVR 2 I Nonlin ..... i to nisu kopje nego pravi algoritmi ..... ko je slusao uzivo TC m 3000 zna koliko je ozbiljan ovaj reverb ...... u svakom slucaju za kilometar bolje od bilo cega native pa i UAD ......

Moze se otvoriti 4 reverba na karti te se i te kako isplati uzeti to nego npr 2 TC 3000 koji bi te kostali 3000 e

Sto se tice postprodukcije na tc m6000 je md3 , md4 , brickwall 2 .... a za powercore je pusten md3 i brickwall .......

Ovo je naravno sto se tice sterea TC m 6000 ima i 5.1 opciju koja ne postoji za powercore

Pozdrav

djole970
13-10-2005, 10:58 PM
A da TC 3000 radi, radi ... :) Nego Max da li ima potrebe imati i PCM91 pored TC-a?

puRe
13-10-2005, 11:19 PM
jebate, ja san skroz zaboravi da iman man licencu za d-coder, tako da ga nikad ne instaliran. http://www.chrismilne.com/uadforums/images/smiles/eusa_doh.gif

jaoj.....da imam d-coder ne bih bas tako zaboravio na njega :)

javi kakav je...

Gianfranco
14-10-2005, 12:35 AM
bok svima! zanima me da li je netko čuo kako zvuče vss3,assimilator,d-coder i ostali plug-inovi za powercore.neki poput vss3 su direktno po navodima uzeti sa system 6000 reverb procesora-mo?ete li usporediti kvalitetu? po tome jeftinije bi bilo uzeti pci powercore i nadoplatiti plugin a imati isti kvalitet(ne bi imalo smisla uzimati zasebno system 4000 ili finalizer?).unaprijed hvala na odgovorima...

VSS3 je odlican reverb.Ni jedan od postojecih VST ili UAD reverba ne moze da se poredi sa njim.To mi je jedan od omiljenih plug-inova.

NonLin2 je plug-in koji nije toliko neophodan.Ima specijalizovanu upotrebu a to
su Kick,Clap,snare i drugi kratki ili gated reverbi.U jednom potezu kreiras veoma moderne gated reverbe.

Assimilator - radi isto sto i Voxengo Curve EQ,ali po meni bolje zvuci.

da li ima potrebe imati i PCM91 pored TC-a?

Za PCM91 nemam potrebu,ali za nekim procesorom od Eventide-a imam ;)
A sada da odgovorim na pitanje:
To vec zavisi od tvojih potreba i onoga sto zelis da postignes.
PCM91 i TC M3000 razlicito zvuce... Poslusaj impulse pa sam zakljuci da li se lozis na odredjeni sound i koliko cesto ti je potreban,pa sam proceni.
A da sam VSS3,moze da zavrsi posao - moze!

Moja preporuka ako si ogranicen sa novcem:Uzmes VSS3.Ako ti bas negde ne "radi" VSS3,iskoristis impulse sa PCM91 ili nekog drugog procesora.

Prednost VSS3 je kao sto rece Max to sto mozes da koristis sa Powercore-om 4 komada istovremeno (a sa Powercore MKII cak 8!).
Nema kablova i ostalih zezalica kao sa nekim hardverskim reverbom.

SandRob
14-10-2005, 08:26 AM

jaoj.....da imam d-coder ne bih bas tako zaboravio na njega :)

javi kakav je...

ma ja ga iman ali mi je stara verzija. posa san ga sinoc instalirat ali nije konpaktibilan. onda san ga isa skinut na tc sajt, ali san zaboravi e-mail koji san tad imao... cak mislin da nisan powercore ni preregistrira na sebe, jer san ga dobi od prijateja u zamjenu za tc firewire, koji je meni tad bio previse.
sad san posla mejl tc suportu i cekan da mi odgovoru.

sto se tice simulacije pcm91 (ja san ga ima) tu je najblize dosa timeworks plate reverb p-100 za pulsar.

Max
14-10-2005, 05:04 PM
A da TC 3000 radi, radi ... :) Nego Max da li ima potrebe imati i PCM91 pored TC-a?

Kvalitativno su ista klasa ......ali su razliciti karakteri ..... TC je poznat po simulacijama pravih prostora i sl .... dok je Lexicon ....... Lexicon

Ako mozes da imas oba ..... sto i nije neki ulog , mozes zaista dobro da radis ....... mislim algoritmi su super , ostalo je na tebi ......

U svakom slucaju to je vec pro klasa ....... preko toga imas Lex 300, 480 , 960 ....... od TC je bolje tc m4000 i tc m 6000 ..... i bolji eventideovi ..... to je sve sad vrhunska klasa , ali kosta drasticno vise .....

Pozdrav

mandrak
14-10-2005, 05:30 PM
A kakav je M 2000?... mislim vrijedi li 300 eura.. ima li ko kakva iskustva sa njim?

Max
14-10-2005, 06:16 PM
A kakav je M 2000?... mislim vrijedi li 300 eura.. ima li ko kakva iskustva sa njim?

Vredi 300 e ......

Pozdrav