PDA

View Full Version : battery i kontakt 2

SandRob
11-10-2005, 10:46 AM
zanima me ko radi sa novim verzijama baterija i kontakta?
neznan je li ja nesto krivo cinin, ali kad sam u njima iskjuce mi se sve key commands u nuednu. :skeptik: ustvari, prvo rade, pa se u jednom momentu iskjucu. :jako-lju:
zbog ovoga su mi novi kontakt i battery neupotrebljivi i neman ih uopce instalirane. sjecan se da je bila neka opcijau njima vezano za key commands ali mi nije pomogla.

sto cicnin krivo?! imate li vi ovi problem i kako snjin izlazite na kraj?

Zid
11-10-2005, 11:12 AM
Kontakta nemam instaliranog ali koristim Battery2 od kad je izisao i nemam nikakvih problema,radi ko satic.:)

shigumicu
11-10-2005, 12:58 PM
Ja takodje imam Battery2 i radi mi dobro.
Mozda su ti se sjebali neki dll.-ovi od Windowsa ili Nuenda, s obzirom da si nedavno imao onu malu intervenciju na racunaru (menjanje mesta karticama) mada to nebi trebalo da prouzrokuje tu vrstu problema, mada ko zna...

Ovo meni ne lici na na problem pogresnog setupa u Batery-ju ili Nuendu vec dolazi do nekog konflikta usled sjebanosti necega (Windows, Nuendo) mada moze biti i do battery-ja ili kontakta (losa kopija) mada ne verujem.
Pokusaj za pocetak da preinstaliras Nuendo...

SandRob
11-10-2005, 01:50 PM
Ja takodje imam Battery2 i radi mi dobro.
Mozda su ti se sjebali neki dll.-ovi od Windowsa ili Nuenda, s obzirom da si nedavno imao onu malu intervenciju na racunaru (menjanje mesta karticama) mada to nebi trebalo da prouzrokuje tu vrstu problema, mada ko zna...

Ovo meni ne lici na na problem pogresnog setupa u Batery-ju ili Nuendu vec dolazi do nekog konflikta usled sjebanosti necega (Windows, Nuendo) mada moze biti i do battery-ja ili kontakta (losa kopija) mada ne verujem.
Pokusaj za pocetak da preinstaliras Nuendo...

meni je ovaj problem od uvik. cim su se pojavile verzije 2.0. onda san svaki novi update instalira, ali uvik isto.
kad otvorim plugin, keycommands od nuenda rade, ali ako nastavim nesto radit u pluginu, pa pokusam preko tastature zaustavit ili uputit pismu, onda vise ne radi. :skeptik:
sa svima ostalim pluginovima i sa verzijama 1.xx batterija i kontakta neman ovaj problem. http://www.chrismilne.com/uadforums/images/smiles/eusa_think.gif

SandRob
11-10-2005, 02:08 PM
evo, sad san instzalira battery 2.1 i ponovo proba i isti %! :skeptik:
prvo sto je drum editor od nuenda toootalno u kurcu, sad jos i ovo. :jako-lju:

u principu mi se jebe za battery 2, ali svejedno zelin znat zasto se ovo dogadja. da mi neko donese da mu zavrsin stvar koju je on radi u batteriju, popizdi bi. mislin, sve radi ali je u kurcu kad mi se iskjucu key commands. onda moran zatvorit battery i ponovo ga otvorit, pa sve tako... uzas :uhoh:

moze li neko ucinit exoperiment!?

neka otvori prazni nundo/sx projekt i ucita battery 2. e, sad neka prcka po bateriju (pritiska one prozorcice, podize i spusta potencijometre, i sl) i neka povremeno sa '0' i sa 'enter' (num lock) zaustavlja i starta pjesmu od nuenda.

rade li 0 i enter stalno ili u jednom momentu prestanu slusat?! :-(

shigumicu
11-10-2005, 03:14 PM
:o Evo i kod mene se to desava. Kada mu cackam ona polja gde se nalaze delovi bubnja on posle nekog vremena otkaze komande na tastaturi. Cim kliknem negde pored i battery se izgubi sa ekrana komande se ponovo vracaju ili ako npr. mishem kliknem na stop i zaustavim pesmu, opet mi se vracaju komande na tastaturi ... stvarno cudno:confused:

zvincic
11-10-2005, 03:18 PM
evo, sad san instzalira battery 2.1 i ponovo proba i isti %! :skeptik:
prvo sto je drum editor od nuenda toootalno u kurcu, sad jos i ovo. :jako-lju:

u principu mi se jebe za battery 2, ali svejedno zelin znat zasto se ovo dogadja. da mi neko donese da mu zavrsin stvar koju je on radi u batteriju, popizdi bi. mislin, sve radi ali je u kurcu kad mi se iskjucu key commands. onda moran zatvorit battery i ponovo ga otvorit, pa sve tako... uzas :uhoh:

moze li neko ucinit exoperiment!?

neka otvori prazni nundo/sx projekt i ucita battery 2. e, sad neka prcka po bateriju (pritiska one prozorcice, podize i spusta potencijometre, i sl) i neka povremeno sa '0' i sa 'enter' (num lock) zaustavlja i starta pjesmu od nuenda.

rade li 0 i enter stalno ili u jednom momentu prestanu slusat?! :-(

evo sinoc san nesto radija u nuendu (2.0.2.35) sa baterijom (2.1) i keycommands nuendasu radile bez problema

SandRob
11-10-2005, 05:11 PM
:o Evo i kod mene se to desava. Kada mu cackam ona polja gde se nalaze delovi bubnja on posle nekog vremena otkaze komande na tastaturi. Cim kliknem negde pored i battery se izgubi sa ekrana komande se ponovo vracaju ili ako npr. mishem kliknem na stop i zaustavim pesmu, opet mi se vracaju komande na tastaturi ... stvarno cudno:confused:
eto! :mrgreen:

evo sinoc san nesto radija u nuendu (2.0.2.35) sa baterijom (2.1) i keycommands nuendasu radile bez problema
a jesi prova ucinit experiment sto san gore napisa? naime, i meni rade u pocetku, a onda se iskjucu. evo, shigumicu je potvrdi da se i njemu to dogadja.
mislin. sve je meni uredno instalirano, ne cinin nikake kazine... prosle verzije i ostali instrumenti rade bez greske. ne znan. :skeptik:

zvincic
11-10-2005, 05:44 PM
eto! :mrgreen:

a jesi prova ucinit experiment sto san gore napisa? naime, i meni rade u pocetku, a onda se iskjucu. evo, shigumicu je potvrdi da se i njemu to dogadja.
mislin. sve je meni uredno instalirano, ne cinin nikake kazine... prosle verzije i ostali instrumenti rade bez greske. ne znan. :skeptik:

nisan probava experimentirat ali mi se u radu sa nuendom i batteryem to nikad nije desilo :)

doduse, sa nuendom radim tek odnedavno.....jebiga, lipsi je od sx-a, sta je je :D

provat cu veceras pa javim rezultat

pedjah
11-10-2005, 08:10 PM
I meni se desava to isto ali ne smatram to nekim problemom. Zatvorim Battery prozor i opet rade komande.

SandRob
11-10-2005, 08:13 PM
I meni se desava to isto ali ne smatram to nekim problemom. Zatvorim Battery prozor i opet rade komande.

znam, ali kad nesto radis u batteriju i hoces zaustavit pismu, premotat, startat... uf, uf. :taz: radije koristin stariju verziju baterija (i kontakta). :mrgreen:

zvincic
12-10-2005, 05:10 AM
čiča sandro, evo meni opet radi najnormalnije, a skonta san i zasto :)

file > preferences > vst > iskjuči plugins receive key commands

edit:
hm, vidi vraga....izgleda da ipak nisan skonta :D

evo i meni ne radi nakon sta malo vrtin potenciometre, tek kad vratin fokus na aranzman proradi :banghead:

SumAnuT
12-10-2005, 05:32 AM
Ni meni nije nikad radilo ...

SandRob
12-10-2005, 07:10 AM
eto, a svi govoru kako su battery 2 i kontakt 2 loodilo, a nemos s njima uopce radit. ustvari, mozes ali ispalis na zivce. :mrgreen:

zvincic
12-10-2005, 03:42 PM
eto, a svi govoru kako su battery 2 i kontakt 2 loodilo, a nemos s njima uopce radit. ustvari, mozes ali ispalis na zivce. :mrgreen:

zato nabavis control surface :D

puRe
12-10-2005, 04:04 PM

ili sekvencer koji ne pravi probleme :)

zvincic
12-10-2005, 04:14 PM

ne znam sad kako je u SX-u...presao sam na nuendo jer lipse izgleda (i slaze mi se sa tZx skinom EMU patchmixa :D)

SandRob
12-10-2005, 04:54 PM

a kako ne pravi probleme sa drugima plugovima nego samo sa novin kontakton i baterijen?
ovo je po meni cisti bug na pluginovima.

Dushan_S
12-10-2005, 05:47 PM
Meni je ovde sve ok. Tj, kada je prozor plugina aktivan, rade njegove komande, a kada je aktivan prozor sekvencera, onda su aktivne njegove. To je valjda i logično.
Inače (čast izuzecima i izvinjavam se ako ću se ogre?iti u ovom slučaju) ?to volim kad krene ?alba na neke pluginove, mislim stvarno, sramota, svi PLATE TOLIKE PARE za plugove i onda oni ne rade odmah kako treba, (mamu im nji'ovu imperijalističku) tj zahtevaju da se klikne tamo ili ovamo. Predla?em da napi?emo peticiju, potpi?emo je kao "angry NI users from ex Yugoslavia" i po?aljemo im je u londonsko predstavni?tvo zajedno sa plastičnim eksplozivom, to je sad moderno :mrgreen:

SandRob
12-10-2005, 08:32 PM
Meni je ovde sve ok. Tj, kada je prozor plugina aktivan, rade njegove komande, a kada je aktivan prozor sekvencera, onda su aktivne njegove. To je valjda i logično.
Inače (čast izuzecima i izvinjavam se ako ću se ogre?iti u ovom slučaju) ?to volim kad krene ?alba na neke pluginove, mislim stvarno, sramota, svi PLATE TOLIKE PARE za plugove i onda oni ne rade odmah kako treba, (mamu im nji'ovu imperijalističku) tj zahtevaju da se klikne tamo ili ovamo. Predla?em da napi?emo peticiju, potpi?emo je kao "angry NI users from ex Yugoslavia" i po?aljemo im je u londonsko predstavni?tvo zajedno sa plastičnim eksplozivom, to je sad moderno :mrgreen:
he, he... ma ne zalin se ja... a i kupi san bar 4-5 softwarevskih samplera, nego me zanimalo je li se to dogadja samo meni ili se to dogadja svima.
meni je to skroz nelogicno, jer key commands neko vrime rade, a onda prestanu radit iz cista mira. osin toga, ako su i predvidili da se dogodi to sto ti govoris, cemu onda ona opcija da plugin prima ili ne prima key commands, kad se ista stavr dogadje bez obzira je li ta opcija ukjucena ili ne.
osin tega, ako su ova dva plugina logicna, onda su svi ostali pluginovi nelogicni. ;)