View Full Version : pci overflow
SandRob
06-10-2005, 03:20 PM
otkad san stavi drugi pulsar pojavljuje mi se ovaj problem. prvih nekoliko dana sve je radilo ok, a u zadnja dva-tri dana nekolko puti mi se pojavi taj error. najzanimljivije od svega je sto se problem nikad ne javlja u radu, bez obzira koliko je kanali i koliki su nuendov i pulsarov projekt, nego ponekad kad otvaram nuedov projekt, a ponekad iz cista mira pa cak i kad su svi programi zatvoreni i kad ne radim nista.
to nije neki problem za mene, jer samo pritisnem 'retry' i sve nastavi radit ko da nista nije bilo, ali svejedno me nervira jer nikad nisan ima taj problem.
pogleda san irq sharing i sad mi poco i jedan uad dilu peti irq, dok je jedan pulsar sam na trecem a drugi sam na jedanaestom irq-u.
ako primistin kartice sigurno cu rijesit problem, ali ne znan koji od dva uad-a da primistin, a bas mi se neda isprobavat.
dakle, u konpjuteru su:
2 pulsara
2 uada
i powercore
mobo je asus p4c800
kako rasporedit kartice?
HAHA!!!
Pa to je ono sto je meni zivot unistilo kod Pulsara.
Dakle, ovo nema nikakve veze ni sa UAD-om ni sa POCO-om, vec sa Pulsarom.
"PCI overflow" je poruka koju je najcesce izbacivao, ali se tada to nije moglo resiti na drugi nacin, nego zamenom ploce.
Nisi napisao kakav ti je raspored po slotovima, ali bi, koliko ja znam (a nisam jako siguran) kod Asusa 2. i 5. slot trebali da budu na istom IRQ-u, pa ne bi bilo lose da pokusas da stavis Pulsare na ova dva mesta. Takodje je preporuceno da se oni nalaze, cini mi se opet, na 2. i 5. IRQ-u.
To je neko njegovo preopterecenje magistrale ili kako vec i zaista nema veze sa brojem kanala i velicinom aranzmana, nego se desi par sekundi posto je stisnut play.
Pulsar sme da deli medjusobno IRQ, ali ne bi smeo sa drugim uredjajima.
Da nemas mozda na njegovom IRQ-u neki kontroler mozda?
Ja sam sad puno toga zaboravio, ali je bila neka fora i sa podesavanjem IDE kanala na hardovima, ali to se sada zaista ne mogu setiti.
Ako ti ne uspe, uvek mozes da kupis E-Mu :rotfl:
SandRob
06-10-2005, 05:29 PM
ma ja znan tocno kako rjesit problem, ali neznan koja dva slota idu na isti irq. ti kazes 2 i 5, a na uadovom forumu su mi rekli 1. i 5.
gleda san u manual od ploce, ali nisan nasa.
sad san postavi pitanje na planet z i vidit cu sto ce oni rec.
nego, meni se ovo ne dogadja kad radin u nuendu, nego ponekad dok se otvara projekt od nuenda. ali kad stisnen 'retry' u onemu dijalogu kojega izbaci pulsar, sve nastavi radit normano. znaci nema padanja sistema ni ikakih zastoja.
evo, danas (da se ne urecen) radin cili dan i ni mi izbacilo. jucer mi je izbacilo 2 puta. jedan put iz cista mira kad nista nisan radi, a drugi put kad mi se otvara projekt od nuenda.
a to sto ti kazes, to kad se nakon play-a pojavljiva taj error to je bilo samo sa athlonon i jednim via chip setom, ali u mene nije taj problem. kad se pjesma u nuendu otvori, sve radi bez problema.
a emu-u necu kupit. neman nista protiv tih popularnih kartica, ali radije cu podesit svoj sistem. ;)
SandRob
06-10-2005, 06:35 PM
problem rijesen :da:
primisti san kartice. sad su pulsari oba na peti irq i vise nema problema. :mrgreen:
usput, kad san vec mora vadit kartice, ucini san i mali foto sesion:
zvincic
06-10-2005, 06:49 PM
problem rijesen :da:
primisti san kartice. sad su pulsari oba na peti irq i vise nema problema. :mrgreen:
usput, kad san vec mora vadit kartice, ucini san i mali foto sesion:
koja megalomonomelanimianija :D
e, da, sta ce ti ove dvi stare graficke gori livo? :confused:
:D
SandRob
06-10-2005, 06:57 PM
evo, sad san u biosu podignu oba pulsara na treci irq - mislin da je to jos bolje nego kad su na peti. :da:
zvincic
06-10-2005, 07:13 PM
a ja ti volin antikvitete. :da: a da sto mislis, sto iman pulsare? :mrgreen:
a bit ce da volis da nesto pulsira :D
SandRob
06-10-2005, 07:14 PM
u kurac! pritisnu san edit umisto replay :mrgreen: :skeptik: :kesa: :mrgreen:
Tacno tako! Bese Athlon i bese VIA chipset na Asusovoj ploci.
Tada cak nije moglo ni 24 bita na Windovs 2000, vec samo 16 i to u beta fazi... :)
SandRob
06-10-2005, 09:09 PM
Tacno tako! Bese Athlon i bese VIA chipset na Asusovoj ploci.
Tada cak nije moglo ni 24 bita na Windovs 2000, vec samo 16 i to u beta fazi... :)
ne znan kad je to bilo, ali i sad, bez obzira koliko je bitova u generalnemu setingu, ako ti u projekt stavis 24 ili 32 bitne asio i wave devicese, pulsar ce radit u 24 odnosno 32 bita. :da:
ma pulsar je izvrsna kartica, sa genijalnin rutingom i izvrsnim pluginovima, ali sa njon treba znat. mene je namucila samo tako, ali nikad nisan odusta od nje. a namucila me zato sto nisan bi informiran - dakle, opet je bi problem u meni. :mrgreen:
kad ti pulsara instaliras i setiras kako treba, on radi ko sat. e, onda sve ovisi o korisniku, broju chipova i kolicini dobrih devicesa. :da:
Pulsar je stvaarno dobra kartica!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.