View Full Version : -=Da li ce te posle ovoga kupovati BEHRINGER opremu?=-
ProkDu
23-09-2005, 03:47 AM
Overite ovo pa javite:
http://www.record-producer.com/learn.cfm?a=2838
A znate sta mi nije jasno : secam se u katalogu Musik Produktiva iz 1999 onaj njihov 'bolji' preamp t1953 tube ultragain je bio ultra povoljan - spao sa 1990dm na 1333dm i uokviren 6 puta kao hot deal. Da li je to neko kupovao kad je stvarno kostao duplo vise od SPLa, DBXa, FR platinum, (sada se moze naci ispod 200e)...... ?
davormen
24-09-2005, 03:45 PM
Ne mogu da verujem da ovo niste vec znali... pa to je stara prica... Da, Behringer koristi taj starved-plate dizajn (lampa radi na jako maloj voltazi), kao uostalom i svi ostali proizvodjaci jeftinih "tube" preampa... Prakticno ne postoji pravi tube preamp ispod 500 evra po kanalu...
zvincic
24-09-2005, 04:42 PM
Ne mogu da verujem da ovo niste vec znali... pa to je stara prica... Da, Behringer koristi taj starved-plate dizajn (lampa radi na jako maloj voltazi), kao uostalom i svi ostali proizvodjaci jeftinih "tube" preampa... Prakticno ne postoji pravi tube preamp ispod 500 evra po kanalu...
tocno tako.
ista stvar je i sa tranzistorskim pojacalima koja imaju jednu lampu u predpojacalu koja radi na 20-30 V napona i samo ?porkaje zvuk
A kako bi ste onda objasnili vrelinu koja se javlja posle par sati rada i koncentrisana je bas na prozoru gde su te "led diode"?
Na svu srecu, imao sam u posedu pomenuti preamp i lampa zaista radi i greje. Sad, da li je ona u funkciji ili ne, u to ne bih smeo da se zakune, ali mi ovo vise lici na pokusaj konkurencije da ucari koji poen kod kupaca low budget opreme.
Posle svega je rezultat taj da Ultragain 2200 ima zesce korektan i cist input, pa zvali mi to lampa ili solid state, nema mnogo ni veze. Kosta ispod 100 evra, pa da li moze jeftinije, a da valja?
idekius
25-09-2005, 03:01 AM
A kako bi ste onda objasnili vrelinu koja se javlja posle par sati rada i koncentrisana je bas na prozoru gde su te "led diode"?
Na svu srecu, imao sam u posedu pomenuti preamp i lampa zaista radi i greje. Sad, da li je ona u funkciji ili ne, u to ne bih smeo da se zakune, ali mi ovo vise lici na pokusaj konkurencije da ucari koji poen kod kupaca low budget opreme.
Posle svega je rezultat taj da Ultragain 2200 ima zesce korektan i cist input, pa zvali mi to lampa ili solid state, nema mnogo ni veze. Kosta ispod 100 evra, pa da li moze jeftinije, a da valja?
Ma to je najveca glupost koju sam mogao da procitam... Golim okom se vidi usijana zica u lampi... Jedino ako diode i ne greju lampu:)
Hteo sam to odmah da napisem, ali mrzelo me da kucam za svaku glupost, a i koliko sam provalio niko nije ni poverovao u pricu sa onog sajta... Ljudi su pisali da lampa radi na malom naponu, sto je jako verovatno, ali autor texta na sajtu stvarno zesce lupa...
Pa cak ni poslednji kreten ne bi u bilo koji uredjaj stavio iskljucenu lampu koju je osvetlio diodama...
Ovo je br.2 na top listi prica o Behringeru...
Mislim Br.1 je ona prica da su njihovi uredjaji radioaktivni :-)
zokia
30-09-2005, 11:21 AM
U zivotu sam kupio 7 Behringer uredjaja (uglavnom za live), 6 od njih sam vratio jer su se ili pokvarili ili nesto nije funkcionisalo ili je grozno zvucalo u prvih nedelju dana od kupovine.. Ovaj jedan koji nisam vratio nikad je VIRTUALIZER PRO 2024P, koji radi besprekorno ali je sranje :D.. Tako da..
Zadnji uredjaj je bio MIDI CONTROLLER FCB1010 na kom nije radila expression pedala.. Otisao sam u radnju da to zamenim, i kad smo probali drugu ni tamo nije radila jedna od expression pedala:confused:.. Uf.. Uzeo sam midi controller od neke druge firme..
Odgovor na pitanje: NIKADA VISE U ZIVOTU NECU KUPITI NI JEDAN BEHRINGER UREDJAJ!!
slowstar
01-10-2005, 06:01 AM
Ljudi, budimo kol'ko tol'ko objektivni, nije bas tako losa firma...
patch polje PX 2000 - radi svoj posao odlicno, a "dzabaka"
Ultrafex pro EX 3200 - radi kako su obecali u uputstvu, i cist je prilicno
Monitori "TRUTH" ajd' cik nadjite bolje za istu ili malo vecu lovu
(doduse, malcice "laskaju" dole i gore, al' kada se naviknes i to znas...
Cable tester - odlicna i upotrebljiva spravica!!
ADA 8000 - sto su napisali, to i radi, i to sasvim dobro, za "kikiriki" od love
UVEK mislite o ceni uredjaja u odnosu na kvalitet, pa nece biti problema...
Pozdrav SVIMA
Dushan_S
05-10-2005, 03:22 PM
Monitori "TRUTH" ajd' cik nadjite bolje za istu ili malo vecu lovu
(doduse, malcice "laskaju" dole i gore, al' kada se naviknes i to znas...
Ovo ostalo sve u redu, ali sad ga pretera :)
Inače moj ortak je svojevremeno uzeo taj lampa?ki composer ?ta već, otvorili ga i ono...kvadratura praznine. Unutra su četiri čipa, kabl koji ide preko sredine prazne kutije, ?atro lampa koja zaista svetli, ali je potrebna lupa da bi se to videlo, i mala sijalica od 5w koja je stavljena iza lampe da svetli i stvori utisak da lampa radi iz sve snage. Sećam se da je sprava radila odvratno, u svakom slučaju gore od "Nelampa?kog" Behringer composera koji je sasvim ok za te pare i kulturno radi.
A da ima tih par njihovih sprava koje su ok za te pare, to jeste, ima, ali sve je vi?e i drugih firmi koje rade u Kini i blizu su im po cenama a bolji po kvalitetu.
U zivotu nisam cuo ruzniji zvuk od aktivnih Behringer razglasnih kutija (mislim da je B300).
Slazem se za ultrafex, najbolje unapredjenje krs razglasa, za male pare.
Od njihove game bih smeo jos da probam Edison i onaj preamp za sluske, ako pricamo o nekom ozbiljnijem radu.
LACKY
05-10-2005, 11:04 PM
Moj prijatelj Koka iz Panceva koji inace ima studio pre dve godine je kupio doticni uredjaj pa ga je otvorio i verujte mi da je to upravo tako, ono jeste da se ta lampa napaja i da joj grejna nit kao nesto tinja ali lampa svetli zbog dioda a cev kako je spojena malo je verovatno da ista radi a ceo uredjaj je potpuno prazna kutija koja samo iza prednje ploce ima neku bednu stampu na kojoj je sve.
nemam bas sada zivaca da vam tupim o testovima nekih beringerovih uredjaja koje sam radio jednom sa ortcima,napisacu drugom prilikom.Nebiste verovali!
boggy
06-10-2005, 10:26 PM
pozdrav svima,
ne nameravam da ulazim u diskusiju o kvalitetu Behringer sprava, ali vest koja je otvorila ovaj tred se siri i moze se naci par zanimljivih odgovora po netu.
link (http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&postid=738873)
Posle ovih prica mogu da zakljucim da je Behringer zapravo firma-monstrum.
Apsolutno su sve trikove pokupili (od toga da uredjaj prodaje kutija i izgled, pa do ovog light-show) koje je industrija mogla smisliti u zadnjih trideset godina... sve sto se moze videti kod njih nije nista novo, ali niko do sada nije uspeo da mobilise bas toliku kolicinu trikova u jednoj jedinoj firmi... svaka im cast za to!
pozdrav
bogi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.