Log in

View Full Version : SX 3.0.2 direktno pretvaranje vsti u wawe

Danijel D
24-08-2005, 08:33 PM
Zna li netko zbog cega SX3 nema opciju direktnog rendanja vst instr. tj mid. sa odredjenim instrumentom direktno u wawe kao SX2 ili mozda ima a da ja ne znam.Hvala :banghead:

milos
24-08-2005, 09:24 PM
Pa mozes da ga freezujesh-tada ga automatski pretvaras u wave:)

Oggy
24-08-2005, 11:13 PM
Sta je "direktno pretvaranje vsti u wav" ????

Da li je to isto sto i "realtime mixdown" ili sam ja nesto propustio :confused:

dr.Ru
24-08-2005, 11:50 PM
tako nesto nikad nece moci da postoji. Teorijski, nemoguce je ulaz koristiti za vst, a u realnom vremenu, na izlazu biti wave. Moze samo freeze, sto kaze Milos, ili sto Oggy kaze, da se selektuje kanal (solo) na kome je vst, pa onda file > realtime mixdown .... ali ne verujem da ovo nekome smeta: posle uzmes taj wave i oslobodis se vst-a

Pozdrav

Arthur
25-08-2005, 12:28 AM
mislim da je freeze funkcija ono sto trazis, a trebalo bi da se nalazi na istom mestu. Ako nije tamo, proveri desno u Inspector delu, ima karakteristican simbol pahulje. Dakle, opcija SIGURNO postoji, samo je nadji. Ak ne mozes, javi se, pa cu ti tacno reci gde je.
poz!

Zid
25-08-2005, 06:42 AM
Zna li netko zbog cega SX3 nema opciju direktnog rendanja vst instr. tj mid. sa odredjenim instrumentom direktno u wawe kao SX2 ili mozda ima a da ja ne znam.Hvala :banghead:

Pa isto ti je kao u sx2.Track koji zelis baciti u wave oznaci lokatorima,mutiraj sve ostale trake i idi na export audiomixdown....ili malo pojasni pitanje.;)

alen
25-08-2005, 10:56 AM
F11,otvoris VST Instruments prozor i ispred svakog ucitanog
plug-ina imas 'pahuljicu' za freeze.

Danijel D
25-08-2005, 12:58 PM
Nismo se razumili,Nuendo 2.2.35 ima pretvarac vst reneder koji se pokrece Ctrl+shift+r i automatski ti selektiranu midi traku na kojoj je odabran vst instrument pretvori u audio traku (wawe ili aiff) ili drugi zeljeni format,zvuci isto kao ta midi traka samo sto je sve u audio zapisu,znaci da ne mjesas puno midi i ostale audio trakove prebacis ga u audio i nema toliko opterecenja procesora,memorije i slicno.Puno lakse radi.Ta se funkcija u 2.2.35 nalazi u macro funkciji i radi bezprijekorno a u ovoj 3.0.2 neradi,tj ne postoji pa mi nije jasno.Hvala svima nemislim na freeze

Danny Lou
25-08-2005, 01:53 PM
cini mi se da pricas o export=audio mixdown. samo selektujes traku a ostale mutiras , koju ces exportovati. i jos te pita hoces li daa je bacii u aranzman... jesam li u pravu

Danijel D
26-08-2005, 02:07 PM
je u tom obliku ali nije to,rjesio sam to tako da sam maknuo sx 3.0.2 i ponovo instalirao sx 2.2.33,pomalo razocaran 3-kom ali kad budem imao vise vremena vratit cu se da je proucim bolje

Hvala u svakom slucaju

Danijel D
26-08-2005, 02:15 PM
Samo da pojasnim jos jednom tu opciju koju su mnogi propustili,to nije freez mode nego render vsti,pretvori gotov midi track sa odredjenim vst instrumentom u 20-tak sec. directno u wave track,sve sto je potrebno jest pritisnuti Ctrl+Shift+R i on je to ucinio bez komplikacija,postavi sam lokatore,odredi bas sve sam i ja ga koristim u Nuendu 2.2.33,freez funkcija ima slicnu mogucnost ali nije to to,je slicno mixdownu samo sto sve radi puno puno brze i jednostavnije!!!:cool:

Geza
26-08-2005, 06:11 PM
To Danijel D. radi jebo te nisam imao pojma za to:banghead: ,zakon stvarka

Eon
26-08-2005, 06:21 PM
Samo da pojasnim jos jednom tu opciju koju su mnogi propustili,to nije freez mode nego render vsti,pretvori gotov midi track sa odredjenim vst instrumentom u 20-tak sec. directno u wave track,sve sto je potrebno jest pritisnuti Ctrl+Shift+R i on je to ucinio bez komplikacija,postavi sam lokatore,odredi bas sve sam i ja ga koristim u Nuendu 2.2.33,freez funkcija ima slicnu mogucnost ali nije to to,je slicno mixdownu samo sto sve radi puno puno brze i jednostavnije!!!:cool:

A reci mi sta je razlicito kod tvoje tehnike od freez mode-a?

Danijel D
26-08-2005, 08:08 PM
freez ti zamrzne kompletan instrument ali je svejedno tu,ako mislis na onu pahulju kad stisnes f-11,ali je svejedno tamo i imat ces komplikacija sa vise koristenja istih instrumenata,kao i sa ubacivanjem odredjenih pluginova,dok ovo rendanje automatski uklanja vsti i obradjujes ga kao cisti wave,koristis pluginove za waveove po kanalima,mozda koristis nekakav drugaciji postupak nemoj se odma ljutiti,neznam dali to mozes sa freez modeom zato sto ga nisam toliko prakticirao. :cool:

SumAnuT
26-08-2005, 08:35 PM
Nismo se razumili,Nuendo 2.2.35 ima pretvarac vst reneder koji se pokrece Ctrl+shift+r i automatski ti selektiranu midi traku na kojoj je odabran vst instrument pretvori u audio traku (wawe ili aiff) ili drugi zeljeni format,zvuci isto kao ta midi traka samo sto je sve u audio zapisu,znaci da ne mjesas puno midi i ostale audio trakove prebacis ga u audio i nema toliko opterecenja procesora,memorije i slicno.Puno lakse radi.Ta se funkcija u 2.2.35 nalazi u macro funkciji i radi bezprijekorno a u ovoj 3.0.2 neradi,tj ne postoji pa mi nije jasno.Hvala svima nemislim na freeze

Koliko se ja razumem, makro funkcija je serija komandi i pokrece se na zadatu kombinaciju tastera? Pretpostavljam da se tebi kada pritisnesh ctrl+shift+r izvrshi prvo komanda render to wave (toga shto si selektovao), a potom obrishe tu midi traku i taj midi instrument?

Ako je tako kako sam rekao, mada ja nisam siguran da je to - to, otidji u editor za makro fukcije, napravi seriju komandi koje zhelish da se dese da bi program odradio sve to shto uradi u dvojci i dodeli mu prechicu kao u sx 2 (ctrl+shift+r) i sve bi trebalo da radi ...

ne zamerite ako sam lupio ...

Eon
26-08-2005, 10:42 PM
freez ti zamrzne kompletan instrument ali je svejedno tu,ako mislis na onu pahulju kad stisnes f-11,ali je svejedno tamo i imat ces komplikacija sa vise koristenja istih instrumenata,kao i sa ubacivanjem odredjenih pluginova,dok ovo rendanje automatski uklanja vsti i obradjujes ga kao cisti wave,koristis pluginove za waveove po kanalima,mozda koristis nekakav drugaciji postupak nemoj se odma ljutiti,neznam dali to mozes sa freez modeom zato sto ga nisam toliko prakticirao. :cool:

a ne ne ljutim se, mozda sam tako postavio pitanje, sorry :)

Hocu da kazem da se pri freeze funkciji oslobodi procesor isto kao i po toj varijanti. I radi i sa pluginovima samo me cudi zasto bi izbacili tu funkciju u 3-ci ?

Danijel D
26-08-2005, 11:36 PM
Probao sam i na taj nacin i ne radi,primjer kad odes u help direktorij imas hrpu pojmova koje te zanimaju,u dvojci imas render vsti,a u trojci ga nema bas nigdje,probao sam to sa macro funkcijom (sjetio sam se i toga)nisi lupio imas pravo ali toga nazalost nema,zacudilo me to vjerojatno kao i tebe jer trojka bi trebala po mom biti poboljsana dvojka,je sto se tice rasterecenja nekih stvari ali nasao sam i neke bagude,naravno imam "vodenu,H2o" trojku kao i vecina.Ako sta nadjem javim ti svakako,a ako ti nije bad pokusaj to sa dvojkom ako je imas,naravno ako te zanima o cemu pricam,a ja se moram malo vise poigrati sa freez funkcijom jer sam je stvarno izbjegavao do sada.

Arthur
27-08-2005, 01:22 AM
u svakom slucaju, samo malo vise strpljenja bi ti bilo dosta. 3ka je dosta poboljsana dvojka, ima 20ak posto stvari koje mi stvarno prijaju... i to uglavnom sitnice.. jedino jos nisam siguran u stabilnost "te" verzije, pa sve placene projekte jos uvek drzim u 2ci..

idvi
27-08-2005, 04:12 AM

Ja probo Ctrl+Shift+R i naj normalnije otvara audio MIXDOWN oznacis audio track i on renderira naj normalnije kao da ides preko filea> Export >audio mixdown ...u cemu je caka ?:o:o:o

Ad Fines
27-08-2005, 09:10 PM
Ti si onda jedini kojem to radi.
Pod macro opcijama,kod trojke ja prozor prazan.
Kako to kod tebe radi?
Otkrij nam da se ne mucimo.!!!

SumAnuT
28-08-2005, 08:58 AM
Cini mi se da sam nashao ...

Idite na key commands, pa na show macros, a onda u padajucem meniju iznad kojeg pishe presets (odmah pored prozora se key commands) izaberite rendering macros. Meni se posle toga dole u makro komandama pojavili sledeci makroi: freeze selected, bounce events, export selection on selected traks, render VSTi i josh neshto ...

Ovo sam uradio sa nuendom ali pretpostavljam da to ima i u cubaseu ...

Danijel D
28-08-2005, 07:41 PM
nasao sam bravo,do groba zahvalan,odma sta trbas javi saljem
:cool: :mrgreen: :cool:

SumAnuT
28-08-2005, 08:05 PM
Eh kad bih ja poslao po jedan cd svima koji su mi na internetu pomogli, verovatno bih bankrotirao :)

nema na chemu i drugi put :)

Danijel D
28-08-2005, 08:08 PM
Ako ti nije problem isprobaj tu funkciju pa mi kazes svoje misljenje!Zivio!!!:mrgreen: :cool:

SumAnuT
28-08-2005, 08:11 PM
Odgovorio sam ti na PM