View Full Version : SX 3.0.2 direktno pretvaranje vsti u wawe
Danijel D
24-08-2005, 08:33 PM
Zna li netko zbog cega SX3 nema opciju direktnog rendanja vst instr. tj mid. sa odredjenim instrumentom direktno u wawe kao SX2 ili mozda ima a da ja ne znam.Hvala :banghead:
milos
24-08-2005, 09:24 PM
Pa mozes da ga freezujesh-tada ga automatski pretvaras u wave:)
Sta je "direktno pretvaranje vsti u wav" ????
Da li je to isto sto i "realtime mixdown" ili sam ja nesto propustio :confused:
dr.Ru
24-08-2005, 11:50 PM
tako nesto nikad nece moci da postoji. Teorijski, nemoguce je ulaz koristiti za vst, a u realnom vremenu, na izlazu biti wave. Moze samo freeze, sto kaze Milos, ili sto Oggy kaze, da se selektuje kanal (solo) na kome je vst, pa onda file > realtime mixdown .... ali ne verujem da ovo nekome smeta: posle uzmes taj wave i oslobodis se vst-a
Pozdrav
Arthur
25-08-2005, 12:28 AM
mislim da je freeze funkcija ono sto trazis, a trebalo bi da se nalazi na istom mestu. Ako nije tamo, proveri desno u Inspector delu, ima karakteristican simbol pahulje. Dakle, opcija SIGURNO postoji, samo je nadji. Ak ne mozes, javi se, pa cu ti tacno reci gde je.
poz!
Zna li netko zbog cega SX3 nema opciju direktnog rendanja vst instr. tj mid. sa odredjenim instrumentom direktno u wawe kao SX2 ili mozda ima a da ja ne znam.Hvala :banghead:
Pa isto ti je kao u sx2.Track koji zelis baciti u wave oznaci lokatorima,mutiraj sve ostale trake i idi na export audiomixdown....ili malo pojasni pitanje.;)
F11,otvoris VST Instruments prozor i ispred svakog ucitanog
plug-ina imas 'pahuljicu' za freeze.
Danijel D
25-08-2005, 12:58 PM
Nismo se razumili,Nuendo 2.2.35 ima pretvarac vst reneder koji se pokrece Ctrl+shift+r i automatski ti selektiranu midi traku na kojoj je odabran vst instrument pretvori u audio traku (wawe ili aiff) ili drugi zeljeni format,zvuci isto kao ta midi traka samo sto je sve u audio zapisu,znaci da ne mjesas puno midi i ostale audio trakove prebacis ga u audio i nema toliko opterecenja procesora,memorije i slicno.Puno lakse radi.Ta se funkcija u 2.2.35 nalazi u macro funkciji i radi bezprijekorno a u ovoj 3.0.2 neradi,tj ne postoji pa mi nije jasno.Hvala svima nemislim na freeze
Danny Lou
25-08-2005, 01:53 PM
cini mi se da pricas o export=audio mixdown. samo selektujes traku a ostale mutiras , koju ces exportovati. i jos te pita hoces li daa je bacii u aranzman... jesam li u pravu
Danijel D
26-08-2005, 02:07 PM
je u tom obliku ali nije to,rjesio sam to tako da sam maknuo sx 3.0.2 i ponovo instalirao sx 2.2.33,pomalo razocaran 3-kom ali kad budem imao vise vremena vratit cu se da je proucim bolje
Hvala u svakom slucaju
Danijel D
26-08-2005, 02:15 PM
Samo da pojasnim jos jednom tu opciju koju su mnogi propustili,to nije freez mode nego render vsti,pretvori gotov midi track sa odredjenim vst instrumentom u 20-tak sec. directno u wave track,sve sto je potrebno jest pritisnuti Ctrl+Shift+R i on je to ucinio bez komplikacija,postavi sam lokatore,odredi bas sve sam i ja ga koristim u Nuendu 2.2.33,freez funkcija ima slicnu mogucnost ali nije to to,je slicno mixdownu samo sto sve radi puno puno brze i jednostavnije!!!:cool:
To Danijel D. radi jebo te nisam imao pojma za to:banghead: ,zakon stvarka
Samo da pojasnim jos jednom tu opciju koju su mnogi propustili,to nije freez mode nego render vsti,pretvori gotov midi track sa odredjenim vst instrumentom u 20-tak sec. directno u wave track,sve sto je potrebno jest pritisnuti Ctrl+Shift+R i on je to ucinio bez komplikacija,postavi sam lokatore,odredi bas sve sam i ja ga koristim u Nuendu 2.2.33,freez funkcija ima slicnu mogucnost ali nije to to,je slicno mixdownu samo sto sve radi puno puno brze i jednostavnije!!!:cool:
A reci mi sta je razlicito kod tvoje tehnike od freez mode-a?
Danijel D
26-08-2005, 08:08 PM
freez ti zamrzne kompletan instrument ali je svejedno tu,ako mislis na onu pahulju kad stisnes f-11,ali je svejedno tamo i imat ces komplikacija sa vise koristenja istih instrumenata,kao i sa ubacivanjem odredjenih pluginova,dok ovo rendanje automatski uklanja vsti i obradjujes ga kao cisti wave,koristis pluginove za waveove po kanalima,mozda koristis nekakav drugaciji postupak nemoj se odma ljutiti,neznam dali to mozes sa freez modeom zato sto ga nisam toliko prakticirao. :cool:
SumAnuT
26-08-2005, 08:35 PM
Nismo se razumili,Nuendo 2.2.35 ima pretvarac vst reneder koji se pokrece Ctrl+shift+r i automatski ti selektiranu midi traku na kojoj je odabran vst instrument pretvori u audio traku (wawe ili aiff) ili drugi zeljeni format,zvuci isto kao ta midi traka samo sto je sve u audio zapisu,znaci da ne mjesas puno midi i ostale audio trakove prebacis ga u audio i nema toliko opterecenja procesora,memorije i slicno.Puno lakse radi.Ta se funkcija u 2.2.35 nalazi u macro funkciji i radi bezprijekorno a u ovoj 3.0.2 neradi,tj ne postoji pa mi nije jasno.Hvala svima nemislim na freeze
Koliko se ja razumem, makro funkcija je serija komandi i pokrece se na zadatu kombinaciju tastera? Pretpostavljam da se tebi kada pritisnesh ctrl+shift+r izvrshi prvo komanda render to wave (toga shto si selektovao), a potom obrishe tu midi traku i taj midi instrument?
Ako je tako kako sam rekao, mada ja nisam siguran da je to - to, otidji u editor za makro fukcije, napravi seriju komandi koje zhelish da se dese da bi program odradio sve to shto uradi u dvojci i dodeli mu prechicu kao u sx 2 (ctrl+shift+r) i sve bi trebalo da radi ...
ne zamerite ako sam lupio ...
freez ti zamrzne kompletan instrument ali je svejedno tu,ako mislis na onu pahulju kad stisnes f-11,ali je svejedno tamo i imat ces komplikacija sa vise koristenja istih instrumenata,kao i sa ubacivanjem odredjenih pluginova,dok ovo rendanje automatski uklanja vsti i obradjujes ga kao cisti wave,koristis pluginove za waveove po kanalima,mozda koristis nekakav drugaciji postupak nemoj se odma ljutiti,neznam dali to mozes sa freez modeom zato sto ga nisam toliko prakticirao. :cool:
a ne ne ljutim se, mozda sam tako postavio pitanje, sorry :)
Hocu da kazem da se pri freeze funkciji oslobodi procesor isto kao i po toj varijanti. I radi i sa pluginovima samo me cudi zasto bi izbacili tu funkciju u 3-ci ?
Danijel D
26-08-2005, 11:36 PM
Probao sam i na taj nacin i ne radi,primjer kad odes u help direktorij imas hrpu pojmova koje te zanimaju,u dvojci imas render vsti,a u trojci ga nema bas nigdje,probao sam to sa macro funkcijom (sjetio sam se i toga)nisi lupio imas pravo ali toga nazalost nema,zacudilo me to vjerojatno kao i tebe jer trojka bi trebala po mom biti poboljsana dvojka,je sto se tice rasterecenja nekih stvari ali nasao sam i neke bagude,naravno imam "vodenu,H2o" trojku kao i vecina.Ako sta nadjem javim ti svakako,a ako ti nije bad pokusaj to sa dvojkom ako je imas,naravno ako te zanima o cemu pricam,a ja se moram malo vise poigrati sa freez funkcijom jer sam je stvarno izbjegavao do sada.
Arthur
27-08-2005, 01:22 AM
u svakom slucaju, samo malo vise strpljenja bi ti bilo dosta. 3ka je dosta poboljsana dvojka, ima 20ak posto stvari koje mi stvarno prijaju... i to uglavnom sitnice.. jedino jos nisam siguran u stabilnost "te" verzije, pa sve placene projekte jos uvek drzim u 2ci..
Ja probo Ctrl+Shift+R i naj normalnije otvara audio MIXDOWN oznacis audio track i on renderira naj normalnije kao da ides preko filea> Export >audio mixdown ...u cemu je caka ?:o:o:o
Ad Fines
27-08-2005, 09:10 PM
Ti si onda jedini kojem to radi.
Pod macro opcijama,kod trojke ja prozor prazan.
Kako to kod tebe radi?
Otkrij nam da se ne mucimo.!!!
SumAnuT
28-08-2005, 08:58 AM
Cini mi se da sam nashao ...
Idite na key commands, pa na show macros, a onda u padajucem meniju iznad kojeg pishe presets (odmah pored prozora se key commands) izaberite rendering macros. Meni se posle toga dole u makro komandama pojavili sledeci makroi: freeze selected, bounce events, export selection on selected traks, render VSTi i josh neshto ...
Ovo sam uradio sa nuendom ali pretpostavljam da to ima i u cubaseu ...
Danijel D
28-08-2005, 07:41 PM
nasao sam bravo,do groba zahvalan,odma sta trbas javi saljem
:cool: :mrgreen: :cool:
SumAnuT
28-08-2005, 08:05 PM
Eh kad bih ja poslao po jedan cd svima koji su mi na internetu pomogli, verovatno bih bankrotirao :)
nema na chemu i drugi put :)
Danijel D
28-08-2005, 08:08 PM
Ako ti nije problem isprobaj tu funkciju pa mi kazes svoje misljenje!Zivio!!!:mrgreen: :cool:
SumAnuT
28-08-2005, 08:11 PM
Odgovorio sam ti na PM
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.