View Full Version : Simpatican cover (cinimi se :) ) wip
MUzzY
17-08-2005, 10:43 AM
Stary Night cover (http://www.megaupload.com/?d=32XPJEUA)
Ima jos sta da se doradi ali me interesuje sta mislite :)
Igrao sam se gitar rigom i pade mi na pamet sledece: posto cinjenica stoji da sofwerske amp simulacije jos uvek nisu na "nicou", zasto ih uopste koristiti? :D Zato sam napravio kombinaciju bez amp-a. Samo ds-1 (virtuelni) malo EQ-a i 2 cab-a :) Ispalo je kranje interesantno.
Lijepa ideja....Jesi li pravio ovaj preset za gitaru ili je neki fabricki?
MUzzY
17-08-2005, 04:26 PM
Ja sam ga pravio. Kao sto sam vec rekao, jako je jednostavan. Samo ds pedala u virtuelne cab-ove.
Dushan_S
18-08-2005, 12:02 AM
To je onaj simanalog G-suite DS1 plugin?
Pazi, poprilično prirodnije i toplije mi ovo zvuči nego bilo kakva simulacija iz Guitar Riga, ali to i nije neka novost, taj G suite svi hvale. Meni se onaj jcm 800 sa tubescreamer-om ispred njega super sviđa, isto posle u neku simulaciju box
Inače ?to se tiče sviranja, nadam se da se neće? uvrediti ako prokomentari?em, ne idu ti neki momenti kad se tra?i tehnika, ali lepo svira? fraze, sa smislom, čuo sam ja mnogo poku?aja interpretacije Satrianija, negde si mu lepo skinuo fraziranje, sad "jos samo" da nabilduje? tehniku :)
veseli koljac
18-08-2005, 12:13 AM
To je onaj simanalog G-suite DS1 plugin?
ma ne,to je guitar rig samo bez pojacala,bar kako sam ja skapirao...
sada cu da preslusam.
veseli koljac
18-08-2005, 12:25 AM
Meni se onaj jcm 800 sa tubescreamer-om ispred njega super sviđa, isto posle u neku simulaciju box
mislis jcm900,on vec ima simulaciju box-a na izlazu,ako dodas jos jednu,simulanalog jcm900 ne zvuci nikako...ne znam zasto mnogi misle da nema cab.sim??
MUzzY
18-08-2005, 12:03 PM
@DushanS, naravno da necu da se ljutim pobogu :) Ne bih postavljao ovo da nisam zelo kritiku.
Thnks.
I da to je Guitar rig ali sam sklopio preset bez "pojacala". Juce sam probao da umesto ds-1 stavim CAT distorziju i zvuci jos lepse. (kad dimarzzio napravi magnet...)
ProkDu
18-08-2005, 02:44 PM
Evo sad preslusah pesmu, stvarno Satrianijeva farba. Lepo zvuci nema sta, i slazem se sa imenjakom oko komentara za tehniku. Samo napred. :)
Goran
18-08-2005, 04:49 PM
A sto je to simanalog G-suite DS1 i JCM900, jel to neki plug in ili bodete pravu DS1 u kartu pa u Guitar rig? Jel ima to negdje da se skine ako jeste?
veseli koljac
18-08-2005, 05:04 PM
to je plugin,koji sadrzi ove simulacije
- Boss DS-1 (Distortion stompbox)
- Boss SD-1 (Super Overdrive stompbox)
- Tube Screamer (Overdrive stompbox)
- Oberheim PS-1 (Phaser stompbox)
- Univox Univibe (Modulations stompbox)
- Fender Twin 1969 (Guitar amplifier)
- Marshall JCM900 Dual Reverb (Guitar amplifier)
ovde mozes da skines
http://www.simulanalog.org/GSuite.zip
MUzzY
18-08-2005, 05:41 PM
Opet ponavljam, ovo je kompletno Guitar Rig nema drugih pluginova. Kad sam pomenuo ds-1 mislio sam na njegovu verziju. (posto je "distorzija" koju GR ima bazirana na ds-1)
Znaci nema simulanalog-a, samo rig.
ProkDu
18-08-2005, 06:10 PM
Da ne zaboravim. Ovaj sajt obavezno overite: http://www.amptone.com/
Masivan je, ima tonu informacija (npr. kako je sniman RHCP - Californication), .... itd, itd ... + more okean jezero. :D
veseli koljac
18-08-2005, 06:16 PM
sto se tice g.riga i njegovih dist,ja sam ranije pravio zanimljivo poredenje sa boss-ovom pedalom od-20 (COSM modeling,samo distorzije)posto g.rig i ova pedala imaju nekoliko istih modela (tubescreamer,Proco RAT,DS1..)uz malo namestanja skoro da sam dobio isti sound,uz veoma male razlike,posto sve distorzije u g.rigu imaju nekakvu specificnu boju,dok boss ima svoju,ipak sam malo razocaran jel boss bolje zvuci,razlika mozda nije velika,ali je primetna)znaci bossov modeling od 100-tinak EUR (bar sto se tice distorzija) je ipak bolji od NI koji je oko 500EUR?
i steta sto u guitar rig nisu ubacili npr. metal zone,a ne onaj MXR dimebag dist,koji je bezveze (i prava pedala je sranje,tako da u NI nisu krivi) mada mi se ne svidja nesto ni metal zone koji ima neukrotive srednje i za moj ukus je previse retro,ali je bolji od MXR-a
ProkDu
18-08-2005, 06:37 PM
kad spomenu metal zone, jel neko probao boss-ov metalizer?
MUzzY
19-08-2005, 12:14 AM
Ne znam, po mom misljenju postoji samo jedna prava pedala za distorziju - DS-1. Tube screamer je takodje jako pozeljna stvar ali bez ds-1 nista. Sve ostalo su varijante na temu sa previse primesa boje. Uvek cu se pre osloniti na gain pojacala (ah, kad ce JSX combo...) plus overdrive ds-a.
Al naravno, ukusi su razliciti.
Mogli
19-08-2005, 12:14 AM
Ljudi, ubacite malo pojacalo u ormar sa posteljinom i na mikrofon usnimite gitaru. Odmah ce te deinstalirati tu plastiku od softwera.
MUzzY
19-08-2005, 12:42 AM
Hm, i ubijes mu boju...? neka hvala.
(ok, znam da to sto pricas ima nekih prednosti...)
veseli koljac
19-08-2005, 01:57 AM
Ne znam, po mom misljenju postoji samo jedna prava pedala za distorziju - DS-1. Tube screamer je takodje jako pozeljna stvar ali bez ds-1 nista. Sve ostalo su varijante na temu sa previse primesa boje. Uvek cu se pre osloniti na gain pojacala (ah, kad ce JSX combo...) plus overdrive ds-a.
Al naravno, ukusi su razliciti.
ne zavisi samo od ukusa vec i od stila muzike.
naravno,pa ko bi jos koristio pedale na recimo triple rectifier-u...
MUzzY
19-08-2005, 05:26 AM
Ja recimo :)
Tube screamer daje jedan bas interesantan smek. Ako imas priliku probaj.
veseli koljac
19-08-2005, 03:27 PM
ok,ja sam mislio na ove pedale tipa metal zone,koje bi promenile kompletno zvuk.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.