Log in

View Full Version : URS - par meseci posle

OFF
02-08-2005, 05:20 PM
Jeste iskristalisali shta koristiti iz paketa i za koju namenu?
Meni su, za sad, najizrabljivaniji Mix eq (kao klasican param eq na vecini instumenata) i Fultec (za vokal), a probao sam i N12 za post

Max
02-08-2005, 06:00 PM
Meni je s serija ....standardni kanalni eq .... neve za baseve .... api jos nisam provalio ..... a 10 i n 12 su mraaaakkk ....ali ih jos nisam skroz naucio ...tako da jos istrazujem ....fulltec mi je malo muljav i uopste mi nije gotivan kao UAD pulltec ..... mada mnogi kazu da je cak i bolji .... ali ko nema UAD ...eto mu zamene ..... elemental audio eqium ...se i dalje odrzava jer neke stvari koje sam eq na njemu jednostavno ne mogu da napravim nigde drugde .... za hi pass je meni i da lje mrak ....jedino sam primetio da mi je upotreba sony oxford eq ... malo opala ....toliko za sada ...i dalje sam :mrgreen:

To je set eq koji mi je zaiista trebao ..... uzmem wavws kad treba ortacima koji tek pocinju da pokazem razliku izmedju dobrog i liseg eq ..... naravno da nismo mogli da radimo dobre produkcije ..... :banghead:

he he he he he .....

Pozdrav

Illiron
03-08-2005, 11:25 AM
Eh sad ispade da sa wavesima ne moze lepo da se radi...

Max
03-08-2005, 11:29 AM
Ja cujem eeeekkksrtremnu razliku ......ogradicu se na sebe ...ja ne umem ....

Pozdrav

Gianfranco
03-08-2005, 12:21 PM
http://www.geocities.com/gianfranco_bg/Waves.jpg

:banghead::confused::(:rolleyes:

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/UAD.jpg

:D;):hyper::da:

Boskovic
03-08-2005, 05:54 PM
Hmm, simpatichna slika samo si zajebo izbor boje za ovu donju :D

ProkDu
03-08-2005, 11:25 PM
@Max

Vreme je za ucenje. Hajde daj nam neki primer (zvucni). Npr. bass gitara u mixu sa jednim ili drugim plug-om. Naravno extremna varijanta da bi bilo ocigledno, ili neki drugi primer za koji ti mislis da je dobar.
'Aj otvori nam usi oko detalja. :D

@Gianfranco

Pa, ako zamislim da su gornje dve slike "maske" u Photoshop-u onda stvarno ima smisla.

Gianfranco
04-08-2005, 09:20 AM
Kada sam nabavio UAD-a,testirao sam Pultec EQ Pro u kombinaciji sa Fairchildom u odnosu na Waves Q u kombinaciji sa Waves C1.
Target je bio vokal.
Prvo sam "sredio" vokal sa Waves-om,a potom identicne ili skoro identicne korake uradio sa pomenutim UAD-ovim plug-inovima.
Rezultat je bio ocigledan i slikovito moze da se prikaze sa slikama koje sam okacio gore (doduse rec je o karikaturi :)).
Sa UAD-om sam uspeo da dobijem veliki,prezentan vokal koji udara u nos,dok
sa Waves-om muljavinu koja je u daljini (to pokazuju slike,a razlicite boje sam
postavio zbog dozivljaja koje imam a to je da UAD ostavlja elemente zivim - roze boja,dok Waves ubija uzbudljivost elementa - zelena).

E sada to je samo jedan element (vokal) .U mixu imamo mnogo elemenata.
Zamislimo koja je razlika onda u mixu koji radimo sa plug-inovima u rangu sa
Pultec i Fairchild u odnosu na mix radjen sa Waves-ovim EQ i comp.
Tacno!
Ceo mix radjen sa Waves-om bi bio nekako u daljini i ne bi imao tu zivost i prezentnost mix-a uradjenim sa UAD-om.

Ovo su moja licna iskustva,a koliko vidim i mnogih koji su kupili UAD-a.

Da se vratimo na temu,a to je URS.

Nisam ih do sada jos koristio u mix-u jer sam ih nabavio pre neki dan.
Sinoc sam testirao na svom zadnjem mix-u samo na lead temi i basu,tako sto sam zamenio UAD Cambridge i umesto njega isprobao URS N(eve) i A(pi).
Posto nemam dovoljno iskustva sa URS,pricam samo na osnovu prvog utiska i to o N,N10,A,A10:
1. Zvuce jako "analogno" i bice sjajni za bojenje i davanje analognog karaktera elementima.
2. Bas to mi je nedostajalo.
3. Cambridge je klasa ispod N i A.
4. Izuzetno mala potrosnja CPU-a,narocito u odnosu na kvalitet.

Danas planiram da zavrsim ceo mix (malopre pomenut) sa masovnim koriscenjem URS i bas me zanima odnos ta 2 mix-a i koliko se primecuje razlika.

Da napomenem da i dalje koristim Waves RComp i jos gomilu Waves plug-inova itd... Najbitnije je da se covek dobro upozna sa svim spravama
koje ima.Sto veca lepeza sprava na raspolaganju to bolje! Iako neki plug-inovi nisu u prvih top 3 koje koristim za datu svrhu ,nekad bas njih koristim jer mi daju najbolje rezultate.Znam sta zelim da postignem,probam jedno,drugo,trece...NIJE TO TO! ...i na kraju Kjaerhus recimo,zavrsi stvar!

SandRob
04-08-2005, 09:45 AM
eeeee, otkad ja to govorim za wavesove kompresore i eq-e. :mrgreen:
moj prvi post (jun 2003) je bi bas na tu temu. :da:

Gianfranco
04-08-2005, 12:58 PM
eeeee, otkad ja to govorim za wavesove kompresore i eq-e. :mrgreen:
moj prvi post (jun 2003) je bi bas na tu temu. :da:

SandRob majstore,zasluzio si !!! :D

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/prize.jpg

SandRob
04-08-2005, 01:20 PM
hvala, hvala. niste trebali. :da:
'ovom prigodom zelim se zahvaliti svima koji su... bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla' :mrgreen:

DADDY Z
05-08-2005, 10:01 AM
U poslednjih par meseci naletelo je dosta zanimljivih plugova (URS,HYDRATONE,FOCUSRITE,VOXENGO,KJAERHUS,itd...)-za mene koji nemam UAD-a ovo je bilo pravo otkrovenje..skoro sam skroz prestao da koristim ostale plugove,osim NOMAD FACTORY,SONALKSIS,OTHIUM,db AUDIOWARE i mogu vam reci da je DIGITALNO prislo vrlo blizu ANALOGNOM a neki ljudi koje poznajem su zbog pojave istih kompletno rasprodali studijski hardware/outboard i presli na PC..mislim da to vec sve govori..
Sto se tice URS-a,ne bih nista posebno izdvajao,posto svi pronalaze primenu na pocetku ili na kraju projekta

Max
05-08-2005, 03:42 PM
FOCUSRITE ........ STA FOCUSRITE ??????

Pozdrav

Max
05-08-2005, 03:44 PM
Ako poznajes ...ili ako jos neko poznaje te neke ljude koji potpuno rasprodaju outboard , da bi presli na PC , molim vas javljajte prvo meni ......

Pozdrav

makaay
05-08-2005, 04:18 PM

Pozdrav

Vjerojatno Saffire Comp & EQ

Max
05-08-2005, 11:19 PM
Za PC ....gde , kako , kad :hyper: :hyper: :hyper:

Pozdrav

Gianfranco
05-08-2005, 11:37 PM
Zaljubio sam se u N12. Jel ste primetili koliko je "veliki" 1dB???
Sprava je carobna! :hyper:

OFF
05-08-2005, 11:47 PM
N12 - Strashno!:)
Radio sam neki post sa njim za probu, maximum 0,7 dB!

Gianfranco
06-08-2005, 06:54 AM

Pozdrav

Mislim da je covek mislio na Focusrite 110 iz Hydratone-a,najverovatnije.
Kad smo vec kod Hydratone-a slede 2 jaka plugin-a od njih:
AngelTone (mastering eq) i SqueezeTone

http://www.tritonedigital.com/images/squeezetone_temp_screenshot_small.jpg
( SqueezeTone is designed to be the compressor-equivalent of HydraTone and AngelTone: compression with ultimate flexibility)

DADDY Z
06-08-2005, 08:21 AM
Vjerojatno Saffire Comp & EQ

Da,na ta 2 pluga sam mislio...

Gianfranco
06-08-2005, 09:21 AM
Da,na ta 2 pluga sam mislio...
NAMM Show 2005 sees the launch of the Focusrite Saffire, a new breed of firewire interface with onboard DSP and 24-bit/192kHz processing. Saffire fuses state-of-the-art hardware with highly integrated software to take audio interfacing one giant step closer to the professional studio experience.

http://media.zzounds.com/media/fit,325by400/quality,85/brand,zzounds/Saffire_front_hr_1-73d3aab99b4ba878116cbaecc4f043b6.jpg

Cena 400$.

Pa,ne znam,ovo je ipak hardware (audio interface with DSP).

" Suite of Saffire-powered plug-ins; compression, EQ, amp modeling and monitor path reverb available on analogue inputs, for recording wet and or monitoring"

Kompresori,EQ,Amp,Reverbi,4 inputa,10 outputa,...

Ovo mi deluje kao low-budget proizvod i tesko da ce za te pare ,njegovi eq biti na nivou Neve 1073 emulacije (URS N serija).

Ovo je nesto kao EMU-ova audio kartica,jel da?

OFF
06-08-2005, 10:28 AM
Meni se na URSu par puta urusio Nuendo, ali :

News

August 1, 2005

URS Everything Bundle Bundle v4.0.1 released for Audio Units and VST
URS announces the URS Everything EQ Bundle v4.0.1 for Audio Units (http://www.ursplugins.com/ursEVERYAU.html) and VST (http://www.ursplugins.com/ursEVERYVST.html) PC and Mac.

Version 4.0.1 includes a major bug fix for Audio Units and VST Cubase, Neundo, Sonar and Wavelab PC users

Fixes a buffer overrun error in all eight plug-ins that caused crashes for VST Cubase, Neundo, Sonar and Wavelab PC users.
S series and MIX EQ filters now default to the "off" position for Audio Units and VST
Fix for the automatic turning on of the highpass and lowpass filters in the S and MIX (no longer triggered every time settings are reloaded).
included:
A series EQ - four band EQ v1.3
N series EQ - 5 band EQ v1.3
A10 series EQ - 10 band graphic v1.2
N12 series EQ - 12 band graphic v1.2
S series EQ - 6 band parametric v1.1
MIX EQ - 7 band parametric v1.1
BLT 2 band Program EQ v1.1
FullTec 5 Band Program EQ v1.2

Jos samo da izbace bundle sa kompresorima...................:hyper: :hyper: :hyper:

lesha
06-08-2005, 01:14 PM
Jos samo da izbace bundle sa kompresorima
samo se ti nadaj..

OFF
07-08-2005, 02:19 AM
samo se ti nadaj..
Rado cu te voditi na veceru kad se to desi :D

lesha
07-08-2005, 02:25 AM
vazi, po mogucnosti u neki restoran sa morskom hranom :D

DADDY Z
07-08-2005, 09:49 AM
...Kompresori,EQ,Amp,Reverbi,4 inputa,10 outputa,...

Ovo mi deluje kao low-budget proizvod i tesko da ce za te pare ,njegovi eq biti na nivou Neve 1073 emulacije (URS N serija).

što se hardware-a tiče zaista nisam upućen,ali software je odličan(barem meni radi posao)..
imaš link za download u inbox-u...probaj pa mi reci šta misliš...

Gianfranco
07-08-2005, 08:07 PM
Evo sad sam probao na vokalu.Prvi utisak je WOOOOWWWWWW!!!! :hyper:

mmmmmm ljubav na prvi pogled.

Tek kada budem malo vise radio i uporedim sa drugim plug-inovima...
imacu bolji utisak,te cu moci i malo vise da prokomentarisem.

Jako zvuci avalonski...jeste da nemam Avalon 737 ali ovo sto sam dobio zvuci onako kako sam ja ukapirao Avalonov zvuk. Extra cisto,prezentno...
Ovakvu boju mislim da nisam mogao do sada da dobijem sa postojecim plug-inovima.

Sto se URS-a tice,uradio sam mix sa masovnim koriscenjem N12 i ponegde A10...koristio jos Pultec,Cambridge i Sonalksis. (Ne znam zasto ali Hydratone sam samo probao kada sam ga nabavio,ali nesto se nisam zaljubio u prvi pogled - totalno sam ga zaboravio.)

Da se vratimo na taj mix ,ovo mi je najbolji mix do sada.Ubedljivo!
Hvala svim proizvodjacima plug-inova! :-)
Evo sad slusam ovo sto sam dobio sa Focusrite...
Bozanstveno!

(Saffire EQ+Comp CPU=2-3% ne mogu da tacno ocenim... sjajno!)

Max
08-08-2005, 11:12 AM
Moram da probam ....

Jako mi je drago da pored URS a imas takvu reakciju ......

CUdi me samo da se nisi odusevio URS S Serijom ....... meni to mnogo bolje radi od A serije ..... za ostalo se apsoluno slazem ......

Kako ti se dopada Saffire comp ... ?

Pozdrav

Gianfranco
08-08-2005, 08:32 PM
URS S seriju nisam ni koristio... Od URS N i A sam najvise ocekivao i uradio sam jedan mix sa njima - razmisljam da ga uploadujem,mada to nije pametno jer pesma jos nije nigde objavljena - u fazi sam menadzerisanja :da:

Kakvi su tvoji utisci za S? Ajde bas si me zainteresovao.

Imam vokal snimljen sa UA M-610 preamp + AKG Solid Tube i Focusrite EQ
je magicno delovao na ovu kombinaciju da dobijem ako to moze u boji da se opise "snezno bele" ciste vokale! Ono za sta sam mislio da ce mi trebati Avalon. U svakom slucaju ga treba imati u svojoj paleti.

Kompresor : ima nesto zanimljivo u njemu kada se igras sa parametrima... na primer attack kada smanjujes od 1ms...do 0.x ms...bas se dobro cuje promena u sound-u.

Po meni su ova dva plug-ina dobra kada zelis da vokal bude extra cist/svetao i prezentan.

Nisam ih isprobao kako rade na instrumentima.

STUDIOTON
08-08-2005, 08:43 PM
Saffire .. cek, zar se moze koristiti bez hardvera?:rolleyes:

zvincic
08-08-2005, 09:04 PM
kao sto vidis i mene zanima kako zvuci ;)

/edit
izbrisan deo koji nije u skladu sa politikom foruma u vezi piraterije

@ zvincic
koristi pm

Gianfranco
08-08-2005, 09:27 PM
Saffire .. cek, zar se moze koristiti bez hardvera?:rolleyes:

"Neverovatno",ali da! :hyper:

zvincic
08-08-2005, 09:41 PM
kao sto vidis i mene zanima kako zvuci ;)

/edit
izbrisan deo koji nije u skladu sa politikom foruma u vezi piraterije

@ zvincic
koristi pm

eeeee, admini/moderatori, citajte sa razumjevanjem :)

nudim mu da uploada komadic svoje pjesme!

niste valjda mislili da uploada pluginove?

bozesacuvaj :o :hyper:

"uradio sam jedan mix sa njima - razmisljam da ga uploadujem,mada to nije pametno jer pesma jos nije nigde objavljena "

lesha
09-08-2005, 12:06 AM
eeeee, admini/moderatori, citajte sa razumjevanjem :)
nudim mu da uploada komadic svoje pjesme!
izvinjavam se, moja greska.. :ups:

zvincic
09-08-2005, 12:20 AM
izvinjavam se, moja greska.. :ups:

ma nema frke :)

ajde Gianfranco, na tebi je red :)