PDA

View Full Version : Koja klavijatura za bend?

gricko
23-07-2005, 05:55 PM
Koja klavijatura bi najbolja bila za svirku sa bendom?

OFF
23-07-2005, 06:14 PM
Yamaha motif ES

makaay
24-07-2005, 04:05 AM
Kakav bend?

gricko
25-07-2005, 03:16 PM
Rok bend, sa naglaskom na dobre zvukove, ne trebam neke opcije kao sto je semplovanje...

OFF
25-07-2005, 04:13 PM
Najjeftinija, a doobra kombinacija - Roland A33 + Roland jv1080 Session expanded, moze i Roland xp30 ili Korg Triton le (ako ne smeta losija dirka), pa i Yamaha s30, a najbolje, kao sto rekoh Motif ES 7(npr.), moze i Triton Extreme, Roland A37 + Fantom xr.........

A, ako je u pitanju budzetska varijanta, zavrsavaju posao i Korg X3, X5d, N364, legendarni 01w/fd.....Roland xp10.....

..a ono sto bih ja voleo da nosim na stage... Daj 15000e, pa ces da vidis sta je....;)

makaay
25-07-2005, 05:32 PM
Yamaha s90 - fantastičan piano (kojeg nema na MotifES), isti ton engine kao na Motif-uES, jedna od najboljih imitacija tipke klavira

Minus: 2000€, nezgodna za transport

dacko
26-07-2005, 09:24 AM
Ja uglavnom sviram tako neku muziku, i sviram na xp-30...
Apsolutno zadovoljan... Ako uspes da nadjes xp-30, to je to.

MHz
26-07-2005, 07:07 PM
E ovako, ja prodajem onaj gore spomenuti, legendarni KORG 01w/fd, ako te zanima, javi se. a sto se tiche zvukova imam ih preko 1000. to sve dobijes + gigbag... a imas i online podrshku od mene kad god nesto zatreba :)

Nju sviram poslednje 3 godine a i danas je koristim za svirke ali posto je stigao PC2 i jos ponesto onda je vreme da je neko preuzme i veruj mi da je odlicna za svirku...

xtrasonic
28-07-2005, 08:55 PM
Ja koristim Yamaha DX 7

jeste da je stara ko Grčka,ali brate,?to je ta klavijatura dobra...

clusterchord
13-09-2005, 11:48 PM
jos par ideja za "rabljene" sinteve:

Triton Classic ili LE
Motif 6 (classic)

mislim da je motif bolji za klasicne klavijature tipa rhodes, hammond, piano itd.
Triton nije los, ima dobrih sintova i padova, nelose orgulje, ali piano je sr.. ako u tvom bendu ima puno distorzije na gitari - dok sam ga imao, nije mi bio neka sreca za to. u svakom slucaju nebi isao na starije korgove od toga, obzirom koliko su ovi danas pristupacni po cijenama.

Triton LE je super jer je mali i lagan. to covjek tek shvati nakon 30 i vise svirki koliko je to bitno.. :banghead:

zmaj
14-09-2005, 12:33 AM
Ako je to neka klubska svirka,pop/rok/funk,gde imas dovoljno mesta na bini i gde instrumente ne moras da nosis posle svake svirke...onda bih se ja odlucio za GEM PRO1 ili PRO2 stage piano...znam da ljudi zbog predrasuda,opravdanih zbog starijih modela,u vezi zvuka,zaobilaze GEM klavijature,ali ovo sam neko vreme imao i svirao i o toj klavijaturi samo najbolje!Odlicna klavirska dirka (88-ica),odlican klavir,Rhodes,...a sve za relativno malo para,negde oko 1200 nova.Svirao sam i clavinove i korgove i rolanda,i ne kazem da su losi,ali sada da kupujem stage piano sigurno je da bih uzeo GEM-a...

Lose je to sto nije za "akanje"...preteska je a i velika je...a dobro je to sto deluje impresivno,ima ih raznih...cuo sam par puta kako laik objasnjava laiku o klavijaturisti:"Znas kako dobro svira,a znas kakvu klavijaturu ima?Ovolika..."-a takvi dolaze na svirke...