View Full Version : Uad ... stize.. mozda.. jupi
Arthur
22-07-2005, 03:03 AM
Danas smo na masini u studiju instalirali Studiopak, kao probu, pre nego sto ga ortak definitivno kupi.. ja sam se malko igrao, i video 300 djavola.. cenio bih ako bi mi neko dao blagi pregled osobina i upotrebljivosti sprava - koja je za sta najbolja, koji kompresor, koji limiter... znam da je dosta bilo price o tome do sada, al ja nisam pazio na casu jer nisam skoro ocekivao da cu se druziti sa tom spravom, a sad verovatno vec sledece nedelje krecemo u mix kompletnog albuma sa njom. Dakle, ima li dobrovoljca za kratak review pluginova, u svetlu mixanja rock'n'roll albuma, koji je vec dobro snimljen? dakle ziv bubanj, gitare itd..
evo, ali ultra-kratko (tek sam ustao), kako koristim...
Precision EQ/Precision Limiter (iako su dodatni pluginovi, mora se kupiti :) ) - na master
Pultec - Kick, bass ili bilo sta sto hoces da "zamastis" :)
LA-2A - Vokal ili bilo sta sto hoces da izgubi dinamiku (odvalis peak reduction/gain)
Fairchild - Bubnjevi (grupa) ili bass
Pultec Pro (malo veci Pultec) - master ili grupe
Cambridge - bilo sta ako hoces "klasican eq"
1176 - svasta...mada njega uopste nisam koristio :ups:
Mogli
22-07-2005, 12:55 PM
Meni je juce stigao nov, novcijat UAD-1 Ultra PAK! Svakako su mi dragocene ove ove informacije koje je izneo Pure u vezi ove masinerije i bilo bi dobro da medjusobno svi izmenjamo iskustva jer nas ima dosta koji to imaju ili razmisljaju o kupovini. Aktivirao sam na masteringu taj Precizion Limiter i mogu reci da se odmah oseti kvalitet.
bezsmisla
22-07-2005, 02:47 PM
da li mogu samo da znam gde i za koliko para ima ULTRA pak posto sam ja uspeo da nadjem samo Studio i Project pak...sorry za offtopic..
dandi
22-07-2005, 02:51 PM
Ja sam upravo zavrsio mix 6 punk rock demo pesama i od UAD-a sam uglavnom koristio:
Fairchild, Cambridge, realverb pro - kick
Pultec, cambridge, realverb pro - snare/bottom snare
LA-2A, cambrige, dreamverb - prateci glasovi
fairchild - tom
pultec - floor tom
cambridge, dreamverb - crash, ride
evo par delova mixa ogoljenog za sve pluginove sem UADovih:
http://www.mtvadria.tv/punkrockhits.mp3
znaci gde treba kompresori uglavnom UAd zavrsava sve, a za reverbe najbolje mi za punk zvuci TC Megareverb i VSS3 ali to je vec powercore, btw upravo instaliram Sony Oxford EQ pa cu odmah na ovom miksu uporediti da li mi je bolji od Cambridga.
@ Arthur
procitao sam negde da si ucestvovao na snimanju novog Six PAck-a? Jel je to snimano na 1,2,3 ili je svaki instrument posebno sviran??
Odakle ti vss 3 i Sony oxford ????
Pozdrav
dandi
22-07-2005, 04:37 PM
ma vss3, oxford, mrshavo je to, ima se i md3 multiband dynamics :cool:
shto pitas?? nije nikakav crack, s tim ti ne mogu pomoci...
Mogli
22-07-2005, 09:05 PM
da li mogu samo da znam gde i za koliko para ima ULTRA pak posto sam ja uspeo da nadjem samo Studio i Project pak...sorry za offtopic..
Kupljeno u PC Store And More Birkenstr.114 40233 Dusseldorf
Cena 1165.00
Arthur
22-07-2005, 11:10 PM
ej ljudi, hvala.. drago mi je da niko nije bio u fazonu - "..procesljaj po forumu..".. korisno.. ovaj topik snimam i nosim na masinu u studiju, pa krecem u studiranje sutra.
Sto se nabavke tice, dobismo ponudu za Uad projekt pak + dynaudio bm5 za 1100 evra, valja li ta cena? jos ako bi neko ponudio bolju .. :)
@dendi
Jesam ucestvovao, album je sniman na sledeci nacin : dva dana u pozoristu u Smed.Palanci su snimani na 1,2,3 ceo bend, bez vokala i solaza. dakle 2 gitare, bass (amp+di), i bubanj. I momci su sve to valjano iscepali za dva dana (po recima producenta, naujevzbaniji bend koji je ikad radio). Posle toga su dolazili u BG da pevaju, i ja sam im snimao dodatne gitare (podebljavani rifovi, solaze). Zatim je mixan u BG. Razvuklo se na dosta vremena posto se nisu zadrzavali u BG duze od 3 dana.. al ok je ispalo, sasvim solidno.
bezsmisla
23-07-2005, 02:05 AM
@mogli
ta informacija me nije bas usrecila :( ...ima li nekog ovde ko to moze da doneseeeee :hyper: .
Mogli
23-07-2005, 01:28 PM
Najbolje bi bilo da se obratis Ivanu sa naseg foruma, on bas prodaje jeftinije svog UAD-a! Jbg, sad je u vojsci, trebaju mu pare ko svakom vojniku! :) Ja sam kasno saznao za to, odnosno, kad sam vec bio narucio!
ma vss3, oxford, mrshavo je to, ima se i md3 multiband dynamics :cool:
shto pitas?? nije nikakav crack, s tim ti ne mogu pomoci...
Pa zato i pitam .... zato sto retko ko ima para za tako nesto ......
Svi ti pluggovi za powercore su jako skupi i ratko ko moze da uzme sve tako lako ...... crackova nema to je jasno .....osim za eq ..... cak i ja koji imam prilicno posla ne mogu sebi priustiti vss3 i md3 .... mada je ova druga zaista fenomenalna sprava
Pozdrav
Najbolje bi bilo da se obratis Ivanu sa naseg foruma, on bas prodaje jeftinije svog UAD-a! Jbg, sad je u vojsci, trebaju mu pare ko svakom vojniku! :) Ja sam kasno saznao za to, odnosno, kad sam vec bio narucio!
Pogledajte na malim oglasima ..... Ivan ima neogranicenu kolicinu UAD a .... u svim verzijama ..... za manje pare nego u inostranstvu .....
Pozdrav
Arthur
23-07-2005, 11:15 PM
neko mi rece da u artistu imaju na lageru puno njih (?)
neko mi rece da u artistu imaju na lageru puno njih (?)
poslednji put kada sam bio imali su sve...
idekius
24-07-2005, 04:51 PM
Drugarska preporuka...od srca... svima koji imaju U'D, a nemaju Plate 140, da isprave najvecu gresku u svom zivotu :-), i kupe taj plug-in...
Plate 140 otkida! Meni se mnogo svidja...
SandRob
24-07-2005, 05:42 PM
ja san za sad uze sve sto je uad izbaci i svaki plugin vridi. moozda su malo precjenili ovaj zadnji chorus, ali uze san i njega. :da:
Arthur
25-07-2005, 01:55 AM
sve je to super, al mene i dalje zanima dal je dobra cena od 1100 evra za UAD Project pak + Dynaudio BM5?
Ima li ko jos nekih preporuka kombinacija pluginova za upotrebu u mixu? Pure, dandi, fala, cisto me zanima ima li ko jos kakvih zanimljivih predloga...
Arthur
25-07-2005, 02:24 AM
evo par delova mixa ogoljenog za sve pluginove sem UADovih:
http://www.mtvadria.tv/punkrockhits.mp3
evo skinuh ovo, simpa zvuci... koji su to bendovi? NEki mi zvuce jaako poznato. ?
idekius
25-07-2005, 05:24 AM
sve je to super, al mene i dalje zanima dal je dobra cena od 1100 evra za UAD Project pak + Dynaudio BM5?
Neznam za cenu, ali Project Pack je po meni premalo... Nedostaju najbitnije stvari... 1176LN, LA2A, Fairchild, Plate 140, Precision EQ, Pultec Pro (ma da se meni svidja i onaj klasican Pultec)... Neznam koliko je pametno kupovati Project Pack... Jedino da posle dokupljujes plug-ove...
dandi
25-07-2005, 08:08 AM
evo skinuh ovo, simpa zvuci... koji su to bendovi? NEki mi zvuce jaako poznato. ?
smenjuju se Red union i Sweeper
SandRob
25-07-2005, 08:38 AM
smenjuju se Red union i Sweeper
:shock: ali kake oni veze imaju s uadon?
Neznam za cenu, ali Project Pack je po meni premalo... Nedostaju najbitnije stvari... 1176LN, LA2A, Fairchild, Plate 140, Precision EQ, Pultec Pro (ma da se meni svidja i onaj klasican Pultec)... Neznam koliko je pametno kupovati Project Pack... Jedino da posle dokupljujes plug-ove...
Ima racunice uzeti i project pak. 1176 ima u onoj drugoj, tezoj verziji, a LA2A dele besplatno uz Project pak do kraja septembra, a mozda cak i 50$ kredita za kupovinu plugova.
BTW
Kako radi freeze UADovih plugova u Nuendu 3?
idekius
25-07-2005, 10:41 AM
Freeze radi bez ikakvih problema...
dandi
25-07-2005, 11:35 AM
:shock: ali kake oni veze imaju s uadon?
primer uada za pank muziku...jer za ove snimke su korisceni samo uad pluginovi (i na jednom glasu db-t tempo delay)...
Arthur
26-07-2005, 12:12 AM
greskom nisam rekao da od tog ortaka dobijamo projekt pak plugove bez naknade.. ime nek mu se slavi.. samo kad se bude slozio da ga pomenem :)
danas smo poceli mix i poletesmo... na CPU je otislo samo 5-6 SIReva i jedan timeworskov CompresorX... i Sx2kini eq...
Mogli
31-07-2005, 03:54 PM
Je li neko instalirao ovu novu verziju 3.9 za UAD? Kakva su iskustva, treba li deinstalirati staru??
idekius
31-07-2005, 04:07 PM
Ma samo instalrash novu verziju i sve schljaka vez problema...
Sad, kazu oni da su poboljsali ovo i ono, samo sto su to toliko nevidljive promene u odnosu na koje su cak i one iz Scope 4.0 velike... Novost je jedino ako kupis onaj Boss Chorus, koji se meni nije dopao...
Mogli
31-07-2005, 04:13 PM
Koliko kosta to zadovoljstvo?
veseli koljac
31-07-2005, 04:20 PM
kosta 100$
SandRob
31-07-2005, 05:29 PM
http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/autorisation.gif
:mrgreen:
idekius
31-07-2005, 05:52 PM
Pa ti si kupio Boss CE-1???
Max i ja imamo sve izuzev njega... neznam... meni se ne dopada...
Kakvi su tvoji utisci?
Dimension-D, kada bude izasao, obavezno ce se naci na nasem spisku, kao i Space Echo...
SandRob
31-07-2005, 06:20 PM
Pa ti si kupio Boss CE-1???
Max i ja imamo sve izuzev njega... neznam... meni se ne dopada...
Kakvi su tvoji utisci?
Dimension-D, kada bude izasao, obavezno ce se naci na nasem spisku, kao i Space Echo...
ma ja san ga kupi prije nego san ga i prova. placa san ga dok san downloada verziju 3.9 (ili koja je vec zadnja). :mrgreen:
inace, mislin da je puno 100$ za chorus, ali ajde.
nisan ga jos popravo upotrebi, jedino sto znan da je to simulacija prave pedale, koju je koristi andy summers cigov ton (chorus) i nacin sviranja obozavan. :da:
uzet su i dimension. :hyper:
idekius
31-07-2005, 07:33 PM
A verovatno i kod tebe igra onaj psihicki momenat za U'D-a da sve bude autorizovano :-)
SandRob
31-07-2005, 08:39 PM
A verovatno i kod tebe igra onaj psihicki momenat za U'D-a da sve bude autorizovano :-)
kod mene igra ona 'bez alata nema zanata'. :mrgreen: kad mi dodje gitarista u studijo, di ces bolje nego ponudit mu efekat kojega on zna ko hardware, a u vecini studija ga nemaju. ;)
inace, meni i onaj besplatni kjaerhus radi kobog. :da:
ma ovaj moj kumpanjon sa kojin kupujen plugove ga je prethodno proba i jako mu se svidi. on je gitarista (bdv).
Sandro ....pre neki dan slucajno ukljucim waldorf d coder ...... na powercoru i nadjem samo dva preseta fx ....chorus i phat chorus .....majko mila kakvi chorusi ....probaj .....
Pozdrav
SandRob
01-08-2005, 11:54 AM
neman ja taj waldorf!? :???:
Sandro ....pre neki dan slucajno ukljucim waldorf d coder ...... na powercoru i nadjem samo dva preseta fx ....chorus i phat chorus .....majko mila kakvi chorusi ....probaj .....
Pozdrav
zar nije d coder dodatni plugin ... i zar nije u pitanju vocoder? :confused:
jeste ...ali ima folder fx ...sa nekim bezvezarijama i ova dva chorusa ... ponovicu .....majko moja ..... :D
Pozdrav
Gianfranco
02-09-2005, 09:09 AM
Evo izlazi Dimension-D :
http://www.uaudio.com/webzine/2005/september/content/content7.html
14 dana demo sa verzijom 4.0 i 149$ kosta. Probacu da napravim impulse od njega,te da se ustedi neka kinta.
SandRob
02-09-2005, 09:20 AM
Probacu da napravim impulse od njega,te da se ustedi neka kinta.
:shock: oli se to moze? treba bi onda ucinit 4 inpulsa i imas ga... mislin ako je moguce? :mrgreen:
i preskup im je ovaj plugin. 150$ za modulacijski efekat sa cetiri fiksna preseta... da su neznan koliko dobri, 150$ je previse. :skeptik:
Gianfranco
02-09-2005, 09:45 AM
Ma sto ne bi moglo ;)
Videcemo... ako uspe operacija,okacicu impulse da mogu sva braca da skinu :hyper:
Arthur
29-09-2005, 06:27 PM
ah kako divne stvari se mogu dobiti kad naguram bass gitaru u NiGEL-a.... divota jedna...
GDE se moze kupiti UAD projekt pak u BG, al po ok ceni i da se ne ceka godinu dana?
ah kako divne stvari se mogu dobiti kad naguram bass gitaru u NiGEL-a.... divota jedna...
GDE se moze kupiti UAD projekt pak u BG, al po ok ceni i da se ne ceka godinu dana?
Ivan studiotonac ..... a za 200 e doplate dobijes ultra pack ....... reko bih bolje ne moze ( moje misljenje ..... )
Pozdrav
Ma sto ne bi moglo ;)
Videcemo... ako uspe operacija,okacicu impulse da mogu sva braca da skinu :hyper:
Kako mislis da impulsno uradis modulaciju , kad je ona vremenski promenjiva .......
Pozdrav
ANITA
21-10-2005, 08:04 PM
ja san za sad uze sve sto je uad izbaci i svaki plugin vridi. moozda su malo precjenili ovaj zadnji chorus, ali uze san i njega. :da:
Mislis na ovaj Roland CE-1? A na cemu ga koristis? Na gitari? Razmisljam ima li smisla kupiti ga...
CE-1 mi i nije toliko specijalan, ali zato Dimension D je fantastican....upotrebljiv bukvalno na svemu...
ANITA
21-10-2005, 08:41 PM
Ok. Thanks! Daj mi please odgovori na onoj temi tamo o najboljem sekvenceru o verzijama, please! Ti sigurno znas!
SandRob
22-10-2005, 12:56 AM
CE-1 mi i nije toliko specijalan, ali zato Dimension D je fantastican....upotrebljiv bukvalno na svemu...
oba su vjerne (tako kazu) simulacije legendarnega hardwarea. ovi ce-1 je dosta koristi andy summers iz the police i bas mu daje specifican zvuka na gitarama.
ja san kupi oba, a d-d jos nisan ni proba, osin sto san cuo demoe prije nego je i izasa. :mrgreen:
ima vrimena. puz je bi reka: 'vrag odni i prisu'. :da:
lesha
22-10-2005, 01:24 AM
'ajde probajte ovaj chorus pa recite da li vredi ;)
http://ag-works.net/default.asp?page=plugins.ch1
(u zavisnosti od procesora izaberite verziju)
lesha
22-10-2005, 08:17 PM
pa dobro, je li ko probao ag chorus ?
ANITA
22-10-2005, 09:41 PM
Bravo!
Prebacit cu ja ovo pod tutoriale... ovdje ce ostati nezapazeno.
A.
ANITA
22-10-2005, 09:55 PM
Ma sto ne bi moglo ;)
Kako mislis da impulsno uradis modulaciju , kad je ona vremenski promenjiva .......
Pozdrav
GIANFRANCOVA EMULACIJA D-DIMENSION.... primjeri i postupak kako je to izveo su na slijedecoj stranici:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12734
p.s. Nisam se bas snasla s ovim prebacivanjem.... imala sam namjeru ostaviti i ovdje i prebaciti ga tamo... ali nisam bila sigurna kako se to radi, pa sam ovako (samo prebacila). Sad ovdje fale postovi koji su tamo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.