PDA

View Full Version : cubase: kako snimiti midi trak u audio ?

pike
14-07-2005, 02:41 AM
mucim se sa vise stvari u cubaseu sx 2, ali momentalno me najvise izludjuje sto ne znam kako midi trak pretvoriti u audio. tj. od midi traka napraviti Wave koji bi se dalje obradjivao kao audio track.
konkretno - imam recimo midi track kojem je output VST instrument - ako otvorim audio track i pokrenem snimanje dok mi svira taj midi track ne desi se nista - ako je to pravi nacin (sumnjam) kako usmjeriti signal iz midi u audio ? u audio tracku pod input input mogu izabrati samo ulaz sa kartice (stereo L,R i mono)

usput, da li se jos u Srbiji ili BIH moze jos nabaviti knjiga o cubaseu, bio je tu i nekakav link, mislim Studioton, ali to vise ne sljaka.

pozdrav

Dushan_S
14-07-2005, 03:28 AM
Pusti? solo taj VST instrument, označi? lokatorima početak i kraj dela koji hoće? u wav-u, izabere? export kao audio fajl, označi? u novom meniju da ga ?eli? u Pool-u i u audio traci, da? mu neko ime i to je to.

Ili jednostavno freeze-uje? instrument, ako se samo radi o tome da hoće? da oslobodi? CPU.

pike
14-07-2005, 10:20 AM
hmmm, definitivno negdje nesto ne radim kako treba :confused:

postavim lokatore, oznacim midi track solo, odem na audio mixdown, izaberem wave i sve ostale opcije (probao sam kombinirati svasta)
cubase napravi wave file i otvori audio track, ali uvjek je prazan - nista u njemu ???

gdje grijesim ?

Ad Fines
14-07-2005, 10:41 AM
Pogledaj malo desno FF. Ponekad ga ubaci na blesavo mjesto,al uglavnom bude tu negdje.

SandRob
14-07-2005, 10:45 AM
pogledaj sto si stavi na 'outputs'. tu moras odabrat ili kanal koji hoces exportirat ili bus u koji je taj vst kanal rutiran.
takodjer vodi racuna, ako zelis exportirat zajedno sa efektima, da su i oni rutirani u bus kojega exportiras.

kejkz
15-07-2005, 03:38 PM
Skoro sam se nesto igrao sa makroima u kjubejzu, pa preporucujem da se za ovu operaciju upotrebi jedan predefinisani, koji se vec nalazi u samom programu.
Dakle, ode se na File->Key Commands-> izadere se padajuci meni presets, i tu se pojavljuje nekoliko preseta, a izmedju njih i Rendering Macros. Kada se on izabere u samim makroima se pojavljuju nove komande za Render VSTI, Bouce tracks, Bounce Selected i skip range itd. .Mogu se jednostavno pozivati tako sto se izabere trek koji se zeli rendati, i onda ctrl-shift-r npr za ovu operaciju koja je potrebna. Ako sam instrument savrseno svira u samom programu, nema problema sa praznim wav fajlovima.
A posto je u pitanju kao sto vidim kjubejz 2, ja sam na njemu imao nekih vrlo "specificnih" problema. Umeo je da renderuje pesmu bez odredjenih trekova u njoj. Prvo sam mislio da ima neke veze sa monitoringom i ukljucenim snimanjem, ali nije bilo to. Onda sam presao na realtime rendering jeste da je duze, ali vazi pravilo WYHIWYG. Preporucujem da se proba sa ovom opcijom ukljucenom, pa ce jednom vec nesto izaci...

pike
16-07-2005, 10:07 AM
hvala na savjetima, uspio sam dobiti audio iz midi (zapravo VSTi) tracka sa export/audio mixdown . samo zasad u audio tracku imam neke smetnje - krckanje kod peak-ova - cega nema kad slusam taj track u midi-u. ocito ce trebati jos dosta petljanja da to napravim kako treba, ali polako, na greskama se muci.

pozdrav

Dushan_S
17-07-2005, 08:46 PM
A posto je u pitanju kao sto vidim kjubejz 2, ja sam na njemu imao nekih vrlo "specificnih" problema. Umeo je da renderuje pesmu bez odredjenih trekova u njoj. Prvo sam mislio da ima neke veze sa monitoringom i ukljucenim snimanjem, ali nije bilo to. Onda sam presao na realtime rendering jeste da je duze, ali vazi pravilo WYHIWYG. Preporucujem da se proba sa ovom opcijom ukljucenom, pa ce jednom vec nesto izaci...Ja sam imao kontra iskustvo, da real time ne radi na nuendo dvojci. Tja, koliko sam ga platio, dobro da uop?tw radi :D