PDA

View Full Version : session sa 12 in i 12 out

drzox
06-06-2005, 01:45 PM
Da li mi neko moze poslati na e-mail session sa 12 in i 12 out za
EMU 1212,jer ne kontam na kojem principu se prave izlazi na EMU patch DSP.I usput kartica pravi sranja kad otvorim neki projekt u Nuendu koji sam ranije radio sa motu 828 mk2 moram resetirati drivere u device.

Pomagajte ako boga znate jer sici sa motu na emu je ko s konja na magarca(iako je usteda od 550eura znacajna) ,volio bi da nisam nikad prodo motu.
Unaprijed hvala.

zvincic
06-06-2005, 03:13 PM
Da li mi neko moze poslati na e-mail session sa 12 in i 12 out za
EMU 1212,jer ne kontam na kojem principu se prave izlazi na EMU patch DSP.I usput kartica pravi sranja kad otvorim neki projekt u Nuendu koji sam ranije radio sa motu 828 mk2 moram resetirati drivere u device.

Pomagajte ako boga znate jer sici sa motu na emu je ko s konja na magarca(iako je usteda od 550eura znacajna) ,volio bi da nisam nikad prodo motu.
Unaprijed hvala.

desni klik bilo gdje i opcija "append new strip" ili ikonica u lijevom dijelu patchmixa.
zar je toliko tesko zaviriti u manual?

Oggy
06-06-2005, 03:48 PM
Verovatno su ti u registri bazi ostali driveri od Motu 828
Ides na Run/regedit/edit/find pa onda ukucavas oznake Motu drivera, brises kada nadje i ides samo na "find next". Bitno je da krenes pretragu od prvog foldera.
Emu nije niti bolja niti gora od tog Motu-a, samo se jos uvek ne snalazis. Poslusaj Zvincica i pogledaj malo manual.

ridge
06-06-2005, 09:12 PM
Prodao si MOTU da bi kupio EMU :kesa:

drzox
07-06-2005, 09:35 AM
Ma skonto sam ja kako se prave inputi ,pa donekle i outputi samo je neka zajebancija sa sendovima na asio 1/2 itd ,pa nisam siguran je li dobro.[[/quote]desni klik bilo gdje i opcija "append new strip" ili ikonica u lijevom dijelu patchmixa.
zar je toliko tesko zaviriti u manual?
Manual je komplikovan ko i kartica i nista nije opisano o kreiranju outputa.
Jos nesto mi nije jasno:na outputima ima mix(narancasti) i mon(zeleni).
Zasto to sluzi i kako funkcionise.
Zvincicu ako ti nije tesko posalji mi jedan session 12in/12 out samo da uporedim sa ovim sto sam ja napravio.(zoran.milovic@tel.net.ba)
Inace nisam vidio komplikovanije kartice a imao sam ih (terratec,lexicon,motu ,M-audio).
Pitanje broj 2:Koje drajvere da instaliram 1.6 ili 1.71 ili 1.8b?
Unaprijed zahvaljujem.