PDA

View Full Version : OBRATITI PAZNJU !!!

Oggy
13-05-2005, 06:43 PM
Upravo saznadoh da je Anita otisla sa foruma i to zbog jednog clana koji je ugrozavao njen integritet i dovodio u pitanje njene odluke i izjave. Sve ovo ne bi bilo toliko strasno da se desava prvi put, ali se ne desava. Bilo je takvih situacija, a po svoj prilici, bice i vise, ako se nesto ne uradi po tom pitanju. Pre neki dan je jedan od clanova, u saradnji sa nekim koji je izbrisao moju poruku (iako nije bila niti uvredljiva, niti vulgarna) napravio budalu od mene, objasnjavajuci mi kako je nebo plavo, a trava zelena. Ja sam to precutao zarad dobrih odnosa na forumu, ali posle ovog, necu vise ni ja da cutim.
Nasa, sada vec bivsa, adminstratorica je bila jedna od osoba koje su cinile da ovaj forum bude prijatno mesto, gde se ne razmenjuju samo strucne informacije, vec mozes naici na ljude koji su zaista vredni svakog truda. Takvi ce se odmah prepoznati u ovom mom postu.
Na zalost, pojavljuju se ljudi bez ikakvog kredibiliteta (sto samo po sebi nije strasno) koji daju sebi za pravo da od nas prave majmune i budale, ne bi li dokazali svojim malim iskompleksiranim mozgovima kako su oni u stvari "face" ili kako oni mogu "na ravnu nogu" sa nekima. To je toliko bedno, da ne vredi ni spominjati... Osim...
Ako je osoba, koja je meni draga i sa kojom delim mnogo stavova i slazem se sa 95% procenata (barem) onoga sto misli ovde isprozivana, onda samo mogu da zakljucim da ni ja, a i vecina ljudi odavde koja stvarno nesto vredi i koja je uvek spremna da pomogne, nismo pozeljni.
Tome direktno doprinosi povladjivanje novim nadrkanim clanovima foruma, zarad laznog pacifizma i mira na istom.
Ja volim da se salim i da se glupiram, ali ovo je sve daleko od toga, pa bih voleo da se izjasne ljudi koje sam malopre pomenuo u pozitivnoj konotaciji oko toga sta cemo i da li cemo dalje. Ja se opasno lomim i cini mi se da ako se nesto POD HITNO ne promeni, da nece na dobro da izadje.

zvincic
13-05-2005, 06:55 PM
Ja volim da se salim i da se glupiram, ali ovo je sve daleko od toga, pa bih voleo da se izjasne ljudi koje sam malopre pomenuo u pozitivnoj konotaciji oko toga sta cemo i da li cemo dalje. Ja se opasno lomim i cini mi se da ako se nesto POD HITNO ne promeni, da nece na dobro da izadje.

ne znam da li si mene ubrojao u gornju skupinu ali podrzavam te.

lesha
13-05-2005, 06:55 PM
kao sto sam napisao aniti, postoje tri strane svake price..

koliko sam video, problem je bio u tome sto je tonalino napisao da ga jelo na tanjiru podseca na nesto drugo.. mene je podsetilo na meso, mozda je i njega..
anita je shvatila da se radi o izmetu, tako da je tada pocelo prepucavanje..

ako je zaista tako kao sto kaze anita, opet ni to nije razlog da se neko banuje i da se onako reaguje..

opet, s druge strane, tonalino je mogao malo da se uzdrzi i da postuje odluku admina..

mislim da je sve ovo prenaduvano.. nema razloga da bilo ko napusta forum..

p.s. ne zaboravite da je danas petak 13. :wink:

puRe
13-05-2005, 07:20 PM
mislim da je sve ovo prenaduvano.. nema razloga da bilo ko napusta forum..

!!!!!!!!!!!!!

oggy, ne shvatam zasto nisi pm-ovao nekog od admina kada si saznao da ti ljudi brisu poruke?

dr.Ru
13-05-2005, 07:24 PM
Nema mesta ljutnji i panici.
Anita nije otisla, niti je pozelela to kao resenje. Resenje je nesto sasvim drugo. :wink:

Uostalom, iz postovanja prema njoj, necu vise pricati u njeno ime, vec cemo sacekati Anitine reci.

Pozdrav :D

Oggy
13-05-2005, 07:53 PM
@ pure:
Uradio sam tako. Rekao sam Aniti, ali smo se onda dogovorili ( tj. ona mi je predlozila, a ja prihvatio) da ne produbljujemo svadje kojih je sve vise i vise.
@ svi:
Da sam se ja pitao, ne bi bilo dobro, posto sam bio zesce besan, ali to opet govori u prilog onome sto sam u prvoj poruci napisao. Ima ljudi koji prave, a ima ljudi koji smiruju konflikte. Anita spada u ovu drugu grupu, ali ne moze se bas vecno trpeti da te bilo ko ko dodje na forum gazi i maltretira. Svi mi imamo stvaran zivot u kome moramo da ispostujemo rokove, da zavrsimo poslove, da peremo sudove... Ovde nismo da bi nas neko vredjao ili podvrgivao ruglu, vec da bismo bili u kontaktu sa ljudima koji se bave slicnim poslom, razmenjivali iskustva, unapredili jedni druge, pa cak i dobro se zezali. Ovde je poceo trend da se pojavi bilo ko i odmah "napuca" nekog i onda onda ostali provedu dobar deo vremena pravdajuci njegove gluposti i neprimerno ponasanje "neprilagodjenoscu".
Kako to da neko posle mesec dana od kada se prvi put pojavio i nije znao nista, odjedanput pocinje sa punim pravom da deli savete i da se konfrontira ljudima koji znaju bar 1000 puta to bolje od njega?! Pa to je sprdanje na racun svih nas! Mora se povesti racuna oko tih stvari jer vremenom to ljudima koji su iole ozbiljni dosadi. Ja, a i vecina vas nismo hobisti-muzicari vec zivimo od toga, SVAKI DAN. Pa nece onda neki nadobudni ili kakav vec vikend- producent da me maltretira svojim, najblaze receno, glupim opaskama. Meni to ne treba, a slozicete se ni vama. Lepo se i vidi po onome ko se do sada javio da su se svi prepoznali u mojim recima, tacno onako kako treba. Ocekujem jos nekoliko vrlo bitnih i meni dragih clanova ovog foruma da se izjasne, a ostatak (koji se, nadam, isto prepoznao, ali sa druge strane) bih molio da se i ne izjasnjava, jer me njihovo misljenje ne zanima ni najmanje.

puRe
13-05-2005, 08:43 PM
@ svi:
Da sam se ja pitao, ne bi bilo dobro, posto sam bio zesce besan, ali to opet govori u prilog onome sto sam u prvoj poruci napisao. Ima ljudi koji prave, a ima ljudi koji smiruju konflikte. Anita spada u ovu drugu grupu, ali ne moze se bas vecno trpeti da te bilo ko ko dodje na forum gazi i maltretira. Svi mi imamo stvaran zivot u kome moramo da ispostujemo rokove, da zavrsimo poslove, da peremo sudove... Ovde nismo da bi nas neko vredjao ili podvrgivao ruglu, vec da bismo bili u kontaktu sa ljudima koji se bave slicnim poslom, razmenjivali iskustva, unapredili jedni druge, pa cak i dobro se zezali. Ovde je poceo trend da se pojavi bilo ko i odmah "napuca" nekog i onda onda ostali provedu dobar deo vremena pravdajuci njegove gluposti i neprimerno ponasanje "neprilagodjenoscu".
Kako to da neko posle mesec dana od kada se prvi put pojavio i nije znao nista, odjedanput pocinje sa punim pravom da deli savete i da se konfrontira ljudima koji znaju bar 1000 puta to bolje od njega?! Pa to je sprdanje na racun svih nas! Mora se povesti racuna oko tih stvari jer vremenom to ljudima koji su iole ozbiljni dosadi. Ja, a i vecina vas nismo hobisti-muzicari vec zivimo od toga, SVAKI DAN. Pa nece onda neki nadobudni ili kakav vec vikend- producent da me maltretira svojim, najblaze receno, glupim opaskama. Meni to ne treba, a slozicete se ni vama. Lepo se i vidi po onome ko se do sada javio da su se svi prepoznali u mojim recima, tacno onako kako treba. Ocekujem jos nekoliko vrlo bitnih i meni dragih clanova ovog foruma da se izjasne, a ostatak (koji se, nadam, isto prepoznao, ali sa druge strane) bih molio da se i ne izjasnjava, jer me njihovo misljenje ne zanima ni najmanje.

sa tvojim postom se potpuno slazem...

da li pricas o tonalinu? (posto je to ono sto izazvalo anitin "odlazak")...

ono sto je tonalino u samom pocetku rekao sto je izazvalo lavinu nije bilo licno...covek se kasnije prosto nasao pogodjeni i to, donekle, mogu da razumem...zato i ne praktikujem brisanje postova, prosto zakljucaj temu i otvori "ver. 2"...

sto se mene tice, banovanje ne dolazi u obzir...sta je sve meni receno na ovom forumu pa ne gusim ceo svet time vec te osobe prosto otpisujem/ignorisem...

Oggy
13-05-2005, 09:07 PM
Nisam konkretno mislio na tonalina, posto je on od pocetka bio dovoljno arogantan da zaboravim da uopste postoji, pa bih se mozda i ogresio kada bih o njemu bilo kako sudio (osim subjektivno, vezano za Anitin odlazak). Cak nisam ni upoznat u njihov sukob, a i ne zanima me, jer sam svakako pristrasan, pa sve i da je u pravu, tesko bih to mogao percipirati iz moje vizure. Ima i ovih "vukova u jagnjecoj kozi" koji su mnoogo opasniji po mentalno zdravlje.
Ja sam takodje bio protiv banovanja, sve dok se ljudi ovde nisu poceli osecati ugrozeno. Cak mi je negde bilo zao i nesrecnog cipele sto je "izleteo", ali moraju ljudi da se nauce redu. U situaciji da biram izmedju nekoga meni dragog i principa, izabrao bih ono prvo, bez razmisljanja.
Imam ja tu nekih ideja u vezi svega ovoga, ali cekam da vidim kako ce da se zavrsi Anitin slucaj, te da li uopste ima smisla trositi energiju tamo gde je svako uprilici da te omalovazi ili ce ovo stvarno da bude mesto vredno postovanja, mesto koje ce da bude progresivno i gde ce se svi osecati prijatno i neugrozeno.

Eon
13-05-2005, 09:16 PM
Ma formula je jednostavna Anita je prioritet ovde a ostali neka se ponasaju u skladu sa voljom moralnih nacela. Tonalino ko tonalino nema ga po 4-5 meseci onda dodje i nasece nekoga. I ja sam bio medju prvima pa sam ga iskulirao i on mene i od tada ne komuniciramo bas mnogo a i nema razloga. Ja sam Aniti rekao da mu posalje pm gde ce mu lepo objasniti kako da se ponasa na forumu, sto vazi za sve nas , i da to postuje pod obavestenja kako bi svi videli to i da zakljuca temu.

Nema potrebe za frkama, sustina je da se odrede prioriteti a u ovom i svim drugim slucajevima je to da su administratori ti koji odredjuju pravila, bio to ja ili neko drugi. Bez izuzetka, ne moze drugacije nazalost :!:

Dushan_S
14-05-2005, 12:03 AM
Da sam se ja pitao, ne bi bilo dobro, posto sam bio zesce besan, ali to opet govori u prilog onome sto sam u prvoj poruci napisao. Ima ljudi koji prave, a ima ljudi koji smiruju konflikte. Anita spada u ovu drugu grupu, ali ne moze se bas vecno trpeti da te bilo ko ko dodje na forum gazi i maltretira. Svi mi imamo stvaran zivot u kome moramo da ispostujemo rokove, da zavrsimo poslove, da peremo sudove... Ovde nismo da bi nas neko vredjao ili podvrgivao ruglu, vec da bismo bili u kontaktu sa ljudima koji se bave slicnim poslom, razmenjivali iskustva, unapredili jedni druge, pa cak i dobro se zezali. Ovde je poceo trend da se pojavi bilo ko i odmah "napuca" nekog i onda onda ostali provedu dobar deo vremena pravdajuci njegove gluposti i neprimerno ponasanje "neprilagodjenoscu". Ne znam za?to sam citirao ba? ovaj deo tvog posta , al ajd. Nisam ba? me?u starijim ?lanovima, ali kao i obi?no mojih 50 centa. :)

Zar nije moderatorski posao sam po sebi pandurski posao? To je obi?no neko ko se ne uvla?i emotivno u bilo kakve rasprave. Ako sam primeti neku neipravnost ili mu se neko po?ali, on bez mnogo emocija re?i stvar. Objasni ?lanu kako ne mo?e i za?to ne mo?e, ako ovaj ne slu?a crveni karton i gotovo, nema tu rasprave i filozofije. Nema to smisla tako li?no shvatati. Ako ste obi?li neke druge forume koji imaju ekipu koja se zna i dobro funkcioni?e, obi?no je obrnuto. Novajlije su fine i mirne jer moderatori beskompromisno ?tite interese ?lanova koji su deo komjunitija. Ako se neko nov uklopi, super, ali umeju biti jako, ali JAKO grubi prema "novajlijama", dok su nasuprot tome ovde novajlije obi?no najkura?niji da ulaze u ne mnogo smislene rasprave. Mislim da tu ne?to ne valja. Ja pretpostavljam da je bitno da se pove?a ?lanstvo i da ovde dolaze novi ljudi, ali mislim da ne treba podilaziti nikome ko se pojavi kao nov. TJ, ljudi ovde treba da se sami trude da budu pristojni i ljubazni da bi ostali ovde i mogli da dobiju pomo? i savet od ostalih ?lanova, uostalom, naravno da ?u se ja ili bilo ko drugi vi?e potruditi oko nekoga koga stalno sre?em ovde na forumu nego oko nekoga ko ima par post-ova.

Kao drugo, Ognjene, mo?da i ti previ?e o?ekuje? od ljudi kao pojedinaca, ne mo?e se stvoriti idealno dru?tvo, pa ni na internetu, mora da postoji jasan i vrlo o?tar zakon oko nekih stvari. Ako je neko forumski pandur, tj moderator, ne treba da shvata emotivno taj posao, i da li?no i emotivno reaguje. Ti si tako?e imao prilika da svira? na mnogo mesta pred mnogo ljudi: Zamisli da si prekidao svirku ili napu?tao bend zato ?to ti jedan od sto ljudi u klubu u kom svirate dobacuje? Ako te ne ugro?ava ignori?e? budalu ili ka?e? gazdi kluba da reguli?e stvar, pa se svira dalje. Tako isto i ovde, mislim da se preterano emotivno reaguje.

Jednostavno, mo?da oni koji su na vrhu strukture moderatora treba da budu malo o?triji. Na nakim jako masovnim a tako?e i jako slobodnim forumima kao recimo prosoundweb ljudi lete sa foruma samo tako, a ne daj bo?e da neko ko je do?ao sa strane ne?to krene da pametuje, ja nigde gora (da izvinete) punjenja govnima "pametnih" likova koji su banuli na forum od strane regularnih ?lanova koji se me?usobno znaju nisam pro?itao ni video nego tamo. Tj, morali bi malo da se dr?imo zajedno, i mislim glupo je i da sada Anita na neki na?in ka?njava sve nas svojim odsustvom zato ?to neko tamo ne ume da komunicira na civilizovan na?in. :(

Oggy
14-05-2005, 12:27 AM
Fino, fino...
Sad mi fale Ivan, Deki,Sandro, Max, kVu,Gianfranco... i imamo kvorum da pocnemo ozbiljnije pregovore (neka mi oprosti neko ako sam ga zaboravio). Mada, osim ljudi sa kredibilitetom, svako normalnih nazora i shvatanja je dobrodosao.

kVu
14-05-2005, 01:58 AM
tu sam ;) slazem se sa svim sto je ovde receno i iscekujem nastavak debate :)

moje misljenje: zuti karton pa onda napolje, i to treba da vazi za svakog novog-starog clana... nema tu mnogo polemisanja. Cemu sve ovo ako se ne odrzi zdrava atmosfera na forumu ?

Oggy
14-05-2005, 02:00 AM
Ja cekam da se izjasne svi bitniji clanovi, pa cemo onda da nastavimo.

Starter*
14-05-2005, 02:02 AM
Ko je dirao Anitu... :evil:

bezsmisla
14-05-2005, 02:33 AM
Ja nisam bas neko ko zna puno o produkciji ali se svaki dan susrecem sa onima koji ne znaju nista o ophodjenju prema drugima tako da sam za ostre mere uvek.Ako neko ne zna granicu i plus ne uvidja da nije najpametniji na svetu to treba resiti sto pre.I ja sam za fudbalski tretman zuto pa crveno...

Zid
14-05-2005, 08:07 AM
Neznam koliko je moj glas bitan ali se slazem sa prijedlogom da se uvede neki red,mada sam od prvog dana prepoznao i skontao cije postove mogu primjenjivati u praksi a cije ne..tako da njihove postove samo i uzimam za ozbiljno..medju njima je naravno bila i Anita...
Nema zuti...prva provokacija CRVENI..mada bih OFF TOPIC ostavio za obracune ako neko ima potrebu za tim..bez cenzure..ali tamo gdje se prica o ozbiljnim stvarima i gdje bih covjek mogao nesto nauciti..ne bih se smijele desavati ruzne stvari i provokacije...odmah crveni.. :sw: jebiga nema crvenog kartona al moze i mac.. :wink:

STUDIOTON
14-05-2005, 03:10 PM
Fino, fino...
Sad mi fale Ivan, Deki,Sandro, Max, kVu,Gianfranco... i imamo kvorum da pocnemo ozbiljnije pregovore (neka mi oprosti neko ako sam ga zaboravio). Mada, osim ljudi sa kredibilitetom, svako normalnih nazora i shvatanja je dobrodosao.

Podrzavam u potpunosti..

Mogli
14-05-2005, 06:40 PM
Prvi sam protiv neukusa, vredjanja drugih i pametovanja! Ako sam ja prema nekom pogresio, ja sam se i izvinuo! Ocekujem dzentlmensko izvinjenje Tonalina, prvo sto je Anita zensko, a drugo sto je administrator!! Anita ce prihvatiti izvinjenje jer je ipak veliki covek!

btw Pohvale tebi Oggy sa moje strane!

Oggy
15-05-2005, 01:32 AM
Hvala!
Nema to veze sa dzentlmenskim ponasanjem i time sto je Anita zensko. Problem je prilicno "unisex" i ne treba ga vezivati za pitanje pola vec ga treba posmatrati sustinski.
Konstruktivna svadja nema niti jednu zajednicku crtu sa omalovazavanjem bilo koga i tu treba napraviti bitnu razliku. Posle konstruktivne svadje, cak i ako padnu malo teze reci, razmenite izvinjenja i idemo ispocetka, ali kada te neko omalovazava, nema potrebe za izvinjenjem. Emocije se tu dijametralno razlikuju. Sa ljudima se svadjas iz dobre namere, a nipodastavas iz lose. Tu nema price.

milosjeftic
15-05-2005, 07:46 AM
Ja ne koristim internet i forume ( tj. to radim od skoro ) . Koliko vidim , na svim forumima ( skoro ) svi clanovi su anonimni sto mi je cudno i neprakticno . Ja sam za to da se svako potpise imenom i prezimenom , napise kratku biografiju i navede sta radi i sta je do sad uradio , kakva su mu interesovanja ( u vezi sa muzikom i sire - ne moraju svi sve znati ) , obrazovanje ... Na taj nacin svako stoji iza onog sto kaze pa makar bile to i teske reci . Mene su do sad vredjale gomile anonimnih juzera . Sto je neprijatno cak i meni . Mogu misliti kako je nekoj devojci . Svako anoniman moze da odvali sta god hoce - niko ne zna ko je on . Ako ga banuju on otvori novi anonimni juzer- pa sve ispocetka . Sto se tice konstruktivnih svadja , ja ih volim i pokusao sam par puta da ih zapodenem , ali umesto toga dobijao sam copor razgnevljenih anonimaca ( bez argumenata , dela i imena i prezimena ) , u filingu za dobar linc . Slazem sa Zidovim predlogom , a sve ovo pisem iz najbolje namere ...

cevap
15-05-2005, 10:51 AM
To sa pravim imenima i opisom je nemoguce primijeniti! Onda morash imati i policiju koja ce provjeravati iste, stvarno nemoguce :roll:

Oggy
15-05-2005, 11:36 AM
Milose, kao i obicno, opet promasujes temu i navodis pricu na svoju vodenicu. Nisi ti tu da procenjujes ko je kakav i da li je od ugleda ili nije, niti smo mi tu da bi nas ti i slicni tebi procenjivali. Pitam se kako se niko drugi od clanova nije setio da sprovodi istragu o tome "ko je ko", nego su svi pazljivo citali postove odredjenih ljudi, gde sve to vec i pise. Nismo mi "vladari iz senke", pa da nam je identitet tajan. Mi smo ljudi sa obicnim zivotima i neobicnim, lepim poslom, pravim adresama i brojevima telefona.Vecina nas zna ko je ko i cije savete slusa, a cije ne. Max je zeleo da ostane anoniman, ali sam ja ipak, posle par postova znao ko je u pitanju, jer ne mozes da se bavis ovim poslom ozbiljno, a da to ne znas, osim ako nisi pocetnik ili hobista. U oba slucaja bi trebao sa duznim postovanjem da se ophodis prema ljudima koji nesto rade i, 'ajde da kazem, vrede (ne misleci pri tom da drugi ne vrede) jer vec samim tim sto su odvojili vremena za tebe (a vremena nikad dosta), cine ti ogromnu uslugu, koju oni nisu imali ni u najavi kada su pocinjali da se bave ovim poslom.

Da ne duzim... Ne zelim da mi skreces temu sa pravog puta, niti da o ovome sto sam napisao raspravljas dalje, barem ne u ovom topicu. Tvoj prethodni post ostavljam samo zato da bi ovaj imao smisla jer mislim da je veoma svrsishodno da ti neko jedanput vec kaze par stvari o tvom stavu i ponasanju (koje su ovde prezentovane u najkracem mogucem obliku). Svaki dalji pokusaj rasprave sa tvoje strane na ovu temu nije dobrodosao i bice momentalno brisan.
Sportsko upozorenje.

bumbar
15-05-2005, 02:45 PM
Uhhhhhhhh, brate........hmmmmmmmmmmm :shock:

Ja bih licno samo volio kada bi se to "procjenjivanje" ko je zasluzio BAN a ko NE, sprovodilo na PRAVEDNOJ i REALNOJ OSNOVI a ne KO je KOME simpatican a ko NIJE jer ce se,u protivnom, ljudi ustrucavati konstruktivnog komentara i postati pasivni posjetioci ovog foruma!(kao ja u zadnje vrijeme).
*ebi ga, mislim da bi trebalo stvoriti SIROKU prijateljsku atmosferu a ne da se vrti stalno 20-tak ljudi.
Ja sam milion puta htio da se ukljucim u neku konstruktivnu raspravu a onda kontam neko "vazan" ce se naci pogodjenim mozda drugacijim misljenjem pa bolje da sutim inace PENDREK!

Vjerujem da nisam jedini i da ima jos ljudi koji djele moje misljenje!

Sto se mene tice ja sam za opravdanu toleranciju vise nego za
PENDREK ZAKON; odmah CRVENI KARTON itd,itd.

Izvinjavam se ako sam ne namjerno nekog iritiro! Valjda nece biti odmah CRVENI KARTON,nadam se! :shock:

Malo opustenosti nije na odmet, Nervoze imamo svi u realnom zivotu i previse,zato bjezimo OVDE kao neko nastavno utociste!

Pozdrav!

puRe
15-05-2005, 03:37 PM
Uhhhhhhhh, brate........hmmmmmmmmmmm :shock:

Ja bih licno samo volio kada bi se to "procjenjivanje" ko je zasluzio BAN a ko NE, sprovodilo na PRAVEDNOJ i REALNOJ OSNOVI a ne KO je KOME simpatican a ko NIJE jer ce se,u protivnom, ljudi ustrucavati konstruktivnog komentara i postati pasivni posjetioci ovog foruma!(kao ja u zadnje vrijeme).
*ebi ga, mislim da bi trebalo stvoriti SIROKU prijateljsku atmosferu a ne da se vrti stalno 20-tak ljudi.
Ja sam milion puta htio da se ukljucim u neku konstruktivnu raspravu a onda kontam neko "vazan" ce se naci pogodjenim mozda drugacijim misljenjem pa bolje da sutim inace PENDREK!

Izvinjavam se ako sam ne namjerno nekog iritiro! Valjda nece biti odmah CRVENI KARTON,nadam se! :shock:

Malo opustenosti nije na odmet, Nervoze imamo svi u realnom zivotu i previse,zato bjezimo OVDE kao neko nastavno utociste!

Pozdrav!

odlicno receno...

Mogli
15-05-2005, 05:46 PM
Hvala!
Nema to veze sa dzentlmenskim ponasanjem i time sto je Anita zensko. Problem je prilicno "unisex" i ne treba ga vezivati za pitanje pola vec ga treba posmatrati sustinski.
Konstruktivna svadja nema niti jednu zajednicku crtu sa omalovazavanjem bilo koga i tu treba napraviti bitnu razliku. Posle konstruktivne svadje, cak i ako padnu malo teze reci, razmenite izvinjenja i idemo ispocetka, ali kada te neko omalovazava, nema potrebe za izvinjenjem. Emocije se tu dijametralno razlikuju. Sa ljudima se svadjas iz dobre namere, a nipodastavas iz lose. Tu nema price.

Ako se necemo jedni drugima izvinjavati, sta bi onda po tvom misljenju trebalo da se radi? Da banujemo Tonalina?? To je besmisleno! Tonalino nam je sto puta pomogao sa svojim znanjem onda kad ovde nije bilo Maxa i ostalih...Svaki njegov post sam procitao sa paznjom! Ni Cipela nije trebao da bude banovan, zato sto je njegovo ponasanje bilo vise nezgrapno nego bezobrazno! On je cak kasnije uporno pokusavao da se dodvori Aniti, da se pomiri sa njom, ali nikako nije uspevao jer ju je i sa tim jos vise nervirao! Jednostavno nije shvatao da treba samo da se kloni bilo kakvih komentara u vezi sa njom i da ce se sve dobro zavrsiti. I ja sam nedavno dobio upozorenje od puReta zbog onog mog tutoriala o rok komponovanju, upucenog Dushanu, ali zato niko nije pre toga uputio upozorenje njemu kad je napisao podrugljivi tutorial o folk komponovanju, upucen meni! Gde je tu bio administrator da ga javno upozori ili da mu izbrise onaj sramni post koji mene vredja? Nije, zato jer je taj post ocigledno odgovarao klanu u kome se nasao i doticni admin. :idea: Ponavljam, Anita je zensko bice i kao takva je osecajnija i suptilnija i zato svi treba da imamo jedan meksi odnos prema njoj (posto ne volis izraz dzentlmenski). Je li se neko zapitao gde je Jadran i zasto on vise ne dolazi na forum? Da li smo se svi skupili ovde da ga pozovemo da se vrati? Nismo! E to je jedan od dokaza zasto nam je vise stalo do Anite - jer je zensko! Budimo realni.

btw Administratori - svi na kurs kod Divinera! :idea:

ANITA
15-05-2005, 06:14 PM
Hmm.....
prije nego objasnim cijelu situaciju s tonalinom, moram iskomentirati bumbara koji niti zna sto se dogodilo, niti ga zanima, vec prosuduje (a to je radio i prosli put) na osnovu predrasuda. Sto reci o tome?

Ako ste svi dobili dojam da ja ljude izbacujem sa foruma po vlastitom nahodenju i svidanju, onda imate nisko misljenje o meni. Dobro da znam. :!:

Mogli.Ovo za zene necu komentirati. Zasto onda nisu bitne druge zene clanice ovog foruma?! Ako ja ovdje predstavljam samo suprotan spol evo mi i drugog razloga da se manim ovog mjesta.
Sto se Jadrana tice.... zasto ne otvoris peticiju za njega? Zasto se zalis i nista ne radis po tom pitanju?

I prosudivanje kvalitete administratora? Smijesno. To si ionako mislio samo na mene, ali valjda zato sto sam zena ne mozes reci. Ima rjesenje i za to.

__________________________________________________ ___

Sad se vratimo na uzrok cijele ove price! Ako je nekome vazan :? ?

Biti cu objektivna i opisati situaciju koja se zbila i koja zaista nije morala zavrsiti ovako uopce!

Pocelo je sa time da je tonalino napisao nekulturnu izjavu o tome kako na slicici vegetarijanski proizvodi izgledaju poput.. (nije napisao cega, nego je stavio smilic face kojoj nesto smrdi). Mozemo se praviti ludi i reci da nije mislio to, nego nesto drugo, ali necemo. I nista strasno! Mene poruka nije razljutila niti mi dala povod da se raspravljam, te sam upravo zato da izbjegnem rasprave drugih (i/ili mene) tu poruku izbrisala misleci da ce tonalino jednostavno skuziti da nije napisao nesto sto je u redu i to je to. Tonalino me vec ranije provocirao i upravo zato nisam ni htjela uputiti mu niti rijec. Neka bude tu, pise... dok je to kulturno i ok. To je bio moj stav. Ali on je krenuo na mene stavljajuci pod upitnik utemeljenost moje odluke da izbrisem tako nebitnu poruku. Napadajuci me kako ne prihvacam razlicita misljenja, da sam preozbiljno shvatila ulogu admina itd. Nastavljao je sa istom pricom zapocetom prije dva mjeseca kad me na isti nacin stavljao pod upitnik kako sam besmislena i neinteligentna osoba. Cak sam i preko svega toga presla (prosli put). Ali sto je previse, previse je. Odnosno, pitanje je DO KAD? A drugo - ZASTO? U komunikaciji sa drugima sam otkrila da je on i inace problematican clan sto mi je pojednostavilo odluku.

Sto se tice Leshine 3 strane price.... Evo druge moguce strane price. Ja sam se mogla lijepo nasmijati i reci :"Da, da... stvarno imas pravo. Bas ruzno izgleda hrana koju jedem. Ha ha ha..."... i stvar bi bila zavrsena?! Ta strana price za mene ne postoji. On je napisao nekulturan post i ja sam imala svako pravo izbrisati ga! TOCKA. Dva dana se raspravljao sa mnom radi toga (Lesha, ti si uletio tek na drugi dan) sto mu je i donijelo uklon sa foruma. Ne poruka - vec neprihvacanje i nepostovanje prema administratoru foruma! Ako misli da moze tako bez posljedica.... koja bi svrha nasih uloga uopce i bila?

Stvarno sam ga zamolila vise od 3,4 puta da odustane (prosli smo i crveni i zuti karton!). On je na to rekao zasto ja ne odustanem! Tu je vec fitilj bio kraci... Iskoristila sam svoj "visi" polozaj da "impulsivno" reagiram i prekinem raspravu koja se na lijepo nije dala prekinuti.

Znaci. Nitko nije izbacen zato sto je napisao blesavu poruku! To ne! Vec zato sto se puna dva dana raspravljao sa mnom oko toga sto sam je obrisala (ustvari ne oko toga, jer je on krenuo na mene u drugom kontekstu)! Ma cak i da sam pogrijesila nema mjesta tolikoj raspravi. Ne bi nikad izbrisala nesto u sto je netko ulozio trud, vrijeme, pisao nesto u sto snazno vjeruje (slagala se ja time ili ne). Ali ovo je bio jedan glupi, kratak, nimalo duhovit post koji je izbrisan i takav je trebao i ostati bez cijele ove drame! Upravo je zato i bio izbrisan da se drama sprijeci. Ali - ako je clan taj koji dramu i zeli - onda ionako nije bilo moguce sprijeciti je. On je pokazao da je upravo takav, stoga.... evo neka pronade svoje mjesto pod suncem.

Treca strana price je ona koja se trebala dogoditi. Izbrisan besmislen post. Nema svade. Tonalino je i dalje clan. Ne ljutim se na njega, niti on na mene (jer mudro shvaca da je napisao glupost i od toga odustane) i to je to. Zasto je tako tesko tonalinu bilo prihvatiti tu stranu price? Zato sto je osoba koja zeli i trazi konflikt kao sto su i drugi imali prilike zamjetiti. U kombinaciji sa osobom koja ne zna trpit sranja, a niti "pravilno" ignorirati covjeka - evo raspleta.

__________________________________________________ ____

Nisam ja osoba-klaun koja izbjegava da se ikome zamjeri. Zao mi je ako se netko razocarao u mene, ali ja ne zivim od svoje slike vec od istine. Ne glumatam, ne smjeskam se i ne trpim sranja samo kako bi me vise ljudi prihvacalo i nitko me ne bi mrzio. Takve ljude ne mozes uistinu niti voljeti. Osim toga.. kad vidim kojim ljudima sam draga (i inace i ovdje), onda vidim da sam na dobrom putu jer to su svi tako dobri, pametni, talentirani, mudri i duboki ljudi da mora da sam i ja bar ?etvrtinu takva kad vole da sam im blizu.
__________________________________________________ ____
Za ostale me nije briga. Ne vise.

Mogli
15-05-2005, 07:54 PM
Mogli.Ovo za zene necu komentirati. Zasto onda nisu bitne druge zene clanice ovog foruma?! Ako ja ovdje predstavljam samo suprotan spol evo mi i drugog razloga da se manim ovog mjesta.
Sto se Jadrana tice.... zasto ne otvoris peticiju za njega? Zasto se zalis i nista ne radis po tom pitanju?

Draga Anita, ne mogu da verujem da nisi razumela da sam ja pojam tvog pola stavio u prioritet, a ne kao jedinu stvar na osnovu koje bi ravanali svoje ponasanje prema tebi?? To je stvar porodicnog vaspitanja, ali ako tebe to vredja, svakako ne bih vise to forsirao. Druge clanice foruma ovde su toliko retko da je to skoro zanemarljivo, dok si ti Administrator! Jadranu sam licno poslao pismo da se vrati na forum istovremeno kad i Dekiju!! To se moze proveriti! Meni su svi stariji clanovi ovog foruma toliko pomogli da sam im toliko zahvalan da to ne mogu opisati. A sto se tice toga da si onaj moj poziv administratorima shvatila kao licnu poruku tebi.....tu gresis i ne znam odakle ti to? Ja moje izjave ne zavijam u celofane, nego kazem kako i mislim i ni u jednom momentu nisam mislio da se tebi obracam jer ti sasvim solidno vrsis svoj posao, ali isto tako i ti mozes mnogo da naucis od Divinera, kao i svi ostali! Ne vidim nista u tome ruzno. Vidim samo da si svesna da nam svima znacis puno i da nas s vremena na vreme stavljas u takvu situaciju da biramo izmedju tebe ili..... Sledeci cu izgleda biti ja....Ako nista drugo, onda je bar ovo tipicno - zenski.

ANITA
15-05-2005, 08:57 PM
Vidim samo da si svesna da nam svima znacis puno i da nas s vremena na vreme stavljas u takvu situaciju da biramo izmedju tebe ili..... Sledeci cu izgleda biti ja.... Ako nista drugo, onda je bar ovo tipicno - zenski.

Tipicno zenski? :? Obrisati nekulturnu poruku? Ili raspravu koju je potaknuo tonalino, a ne ja? Ili to sto sam se toliko lose osjecala radi toga sto me tu netko provocira i to izrazim?
Dragi Mogli, zar sam ja uzaludno napisala cijeli ovaj gore tekst i opisala sto se dogodilo? To ti nimalo nije uspjelo pribliziti situaciju?

Ti slijedeci? Zasto? Ja ne zamjeram tome sto ti ne vidis argumentiranost mojih djela. Ne zamjeram ni sto me karakteriziras kao plitku osobu time sto uopce i pricas u kontekstu "ja, slijedeci".

Ja sam kao administrator imala pravo obrisati poruku koju ne smatram prikladnom!

Tonalino je to trebao prihvatiti, a ne nastavljati raspravu puna dva dana radi toga i time iskazati nepostovanje kojemu bi sada trebalo biti dopusteno da pozivi na ovom forumu? :!: Da nekoga upozorite 4 puta, ali da ne pomaze?

Zasto radite toliku strku oko svega?

Bojite se da biste mogli biti u kozi nekoga koga bi ja mogla izbaciti? Ako imate takav strah, onda vam manjka mudrosti kad ne mozete shvatiti da ja takve stvari bez razloga ne radim.

Nego, vidim da ja da nema smisla vama ista govoriti.

Mogli. A koji su to onda drugi admini koje prozivas? Da od divinera imamo sto nauciti svi, naravno. Ali u ovom kontekstu to je znacilo nesto drugo. Nemojmo se i ovdje praviti ludi.

__________________________________________________ _____

ZASTO DA JA BUDEM ADMINISTRATOR KAD NEMAM PRAVO OBRISATI JEDNU JEBENU PORUKU, A DA ME CIJELI FORUM (sa iznimkama) NE NAPADA RADI TOGA?

ZASTO DA BUDEM CLAN FORUMA NA KOJEM BI TREBALA RADITI ONO STO NE RADIM NI U STVARNOM ZIVOTU - TRPIT I GUTATI SERVIRANA SRANJA?___________________________________________ ___________

Starter*
15-05-2005, 09:14 PM
Ajde bre sta se zapeli.. sta napadate Anitu.. treba da vas je sramota...svi znaju da pisu kilometarse textove i elaborate oko jedne glupe i sporedne teme...cemu tolika sujeta...admin je tu da olaksa ali i da opomene na neke stvari koje pojednici zaboravljaju....mislite o tome..

ANITA
15-05-2005, 09:25 PM
Starter@ Hvala.

Pozdrav!

Ako sam ja ta koja ti uskracuje konstruktivnu i otvorenu raspravu, voljela bi da mi to direktno kazes! (iako uostalom, upravo jesi). Nadam se da si svjestan da u tvom postu doista postoji provokativan ton prema meni?

Vidim da se mnogi osjecate ugrozeni od mene.

Ja sam takoder ovo mjesto smatrala mjestom opustanja i mira. Ali evo, vec punih tjedan dana to nije.

Zar vi stvarno mislite da je u redu da netko napise nekulturnu uvredljivu poruku i da se ona ne bi trebala izbrisati?
Mislite li da je u redu da se netko toj obrisanoj poruci opire dva dana i nakon ?etiri upozorenja?
Jos uvijek na kraju ostaje problem U MENI?

Kao sto je ljepota u oku promatraca, tako je mozda i pamet u glavi citatelja, pa evo... malo tko razumije sto pisem.

Jednostavno ne mogu trpiti ovu dozu negativnosti koju osjecam od vas ovdje. Potpuno nezasluzeno. Svi zajedno mi dugujete ispriku u vlastitim srcima. Napadate me neopravdano i iz vlastitih nerealnih strahova odbijajuci promatrati upravo ovu situaciju i donijeti vlastiti objektivan sud.

Osim toga, tonalino vam je jos ovdje. I cipelu sam vratila.

Pure? Sa kojim djelom bumbarovog texta si se ti slozio? U njemu nisi "procitao" izmedu redaka da je upuceno meni? Ili si se sakrio iza njega kako ti ne bi morao meni nesto direktno reci? Grijesim? Zato pitam. Da ne stvorim pogresno misljenje.

Koliko uzalud potrosenog vremena.... strasno.. :(

ANITA
15-05-2005, 09:39 PM
Svime sto ste napisali okarakterizirali ste me kao nekotroliranu, preosjetljivu, impulsivnu i iracionalnu osobu.

Ako smatrate da sam zasluzila takvo ponasanje, onda grijesim troseci i ovo vrijeme i ove rijeci. Porazmislite malo bolje o svemu. Jer iako mi je strasno tesko odvojiti se od ovog mjesta, samo bi mazohizam iskazala svojim daljnjim boravljenjem ovdje.

Dobro razmislite. Necete izgubiti svoje clanstvo, niti nista posebno vazno u vasim zivotima. Ne postoji realna ugrozenost, ali vi ne zelite nikakve posljedice vlastitih djela. A ako imate vise od 7 godina, morali biste prihvatiti da to tako u zivotu ide.

Npr. posljedica vasih djela je da ste me povrijedili. Da, ugasit cu kompjuter i zaboraviti na vas uz dobar film i dobar zagrljaj. Ali to ne umanjuje stvarnost posljedice vasih rijeci.

Mislite da bar na forumu mozete djelovati bez posljedica? I provocirati namjerno samo da biste dokazali jednu od teorija:
1) Da ja reagiram na provokacije
2) Da mozete biti na forumu bez posljedica vlastitih rijeci

Poceli ste sa ozbiljnim poigravanjem.
Ne drzite se pravila igre.

Ja ovu igru vise ne igram. Prljava je.

bumbar
15-05-2005, 09:40 PM
@ANITA

Hmm.....
prije nego objasnim cijelu situaciju s tonalinom, moram iskomentirati bumbara koji niti zna sto se dogodilo, niti ga zanima, vec prosuduje (a to je radio i prosli put) na osnovu predrasuda. Sto reci o tome?

Ako ste svi dobili dojam da ja ljude izbacujem sa foruma po vlastitom nahodenju i svidanju, onda imate nisko misljenje o meni. Dobro da znam.@

Eto ga opet..........! Bolje da sam OPET bio pasivni posmatrac!
Pratim ja sta se desava samo ne ucestvujem u tome, i nemoj da se kunem da NISAM NA TEBE MISLIO kad sam rekao da se treba voditi racuna o toleranciji i o CRVENOM KARTONU I PENDREK ZAKONU.
Ahh da i JAKO ME ZANIMA STA SE DESAVA NA FORUMU.
Ustvari zao mi je (ako bas hoces) da se postavlja pitanje banovanja jednog clana foruma kao sto je tonalino jer je konkretno meni a i mnogim drugim izasao u susret svojom pomoci. To je nepotrebno!
Mislim da je MOJE PRAVO DA KAZEM SVOJE MISLJENJE KOJE NEMA AMA BAS NIKAKVOG UVRIJEDLJIVOG SADRZAJA jer se radi o tako ozbiljnoj stvari kao BANOVANJU.
Za mene ti u ovom slucaju nisi "zensko" nego ADMINISTRATORICA koja mora donjeti prvenstveno PRAVEDNU odluku i emocije ostaviti po strani,
kao sto i administratorski kodex i mjesto nalaze.

Licno mislim kada bih ja kojim slucajem bio OPRAVDANO banovan da se ne bih vise nikad ulogovao pod nekim,sta ja znam, drugim imenom itd.

Uostalom treba samo pogledati kako se u napetim situacijama ponasa VELIKI drRu,kako komentarise i kako smirujuce reaguje i TO ,po mome misljenju ,treba da bude i neki pravac za sve rukovodioce foruma!

Lako je covjeka udaljiti,treba ga priblizit eeeeeee to je za mene vrlina!
I daaa, varas se, licno imam VRLO VISOKO MISLJENJE o tebi kao uostalom i vecina forumasa.

Eto........morao sam samo da pojasnim sta sam htio reci gore!

Pozdrav!

Oggy
15-05-2005, 09:43 PM
Neminovno je ono sto sam rekao i u telefonskom razgovoru Branislavu (dRu). Morace se ili promeniti pravila ili ljudi. Trece nema. Ja ne mogu da ucestvujem u osudi nekog ko je samo radio svoj posao (koji bih, ruku na srce, licno radio mnooogo drasticnije). Kad bi se par ljudi opeklo kako treba, vise nikom ne bi padalo na pamet da bude agresivan prema bilo kome (bilo musko ili zensko), vec bi se pricalo sa puno medjusobnog uvazavanja (ili se ne bi pricalo uopste, a i cemu prica sa nekim koga ne uvazavas).

Zelim javno da kazem da apsolutno podrzavam ono sto je Anita ucinila jer to nije bila njena samovolja i ona nije jedina koju je doticni svojom arogancijom uvredio i ponizio. Ukoliko se nekome ne svidja ovo sto ja pisem, ne mora niti dalje da cita niti da prati bilo sta od postova sto napisem. Ipak ljudi imaju prava na izbor, a ja svesno biram da cu stati iza onog za koga verujem da je ispravan i maximalno ga podrzati, pa makar znacilo to i moj odlazak. Kao i uvek, vecina je uvek u pravu... (?)

puRe
15-05-2005, 10:29 PM

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Nitko nije izbacen zato sto je napisao blesavu poruku! To ne! Vec zato sto se puna dva dana raspravljao sa mnom oko toga sto sam je obrisala

Da si ti odustala od rasprave, nista od ovoga se ne bi desilo...da li ja treba da se nerviram kada neki vegetarijanac na radiju krene da isto tako pljuje po hrani koju jedem....ne, uradim upravo ono sto si ti odbijala ("Da, da... stvarno imas pravo. Bas __________ hrana koju jedem. Ha ha ha...")...

ZASTO DA JA BUDEM ADMINISTRATOR KAD NEMAM PRAVO OBRISATI JEDNU JEBENU PORUKU, A DA ME CIJELI FORUM (sa iznimkama) NE NAPADA RADI TOGA?

zato sto je u pitanju bilo samo drugacije misljenje...a ne vredjanje clana foruma/psovanje/ostalo sto je zabranjeno...

Pure? Sa kojim djelom bumbarovog texta si se ti slozio? U njemu nisi "procitao" izmedu redaka da je upuceno meni? Ili si se sakrio iza njega kako ti ne bi morao meni nesto direktno reci? Grijesim? Zato pitam. Da ne stvorim pogresno misljenje.

evo sa cime se slazem...

dr.Ru
15-05-2005, 11:43 PM
Poprilicno smo se svi mi, kao Forum zajednica, udaljili od osnovne Oggyjeve ideje, a ona je okrenuta unapred, a ne unazad.
Forum je ziva stvar, pulsira, prolazi kroz odrastanje. Velicina ljudi i jeste da oproste, da zaborave na zivotne trzavice.... a nase je da se na ovom mestu osecaju sigurno i prijatno.

Oggy je mislio: sta dalje? Imamo ideju kako da Forum preraste pubertet. Bice prilika i povoda za ovu temu.

i jos jedna jako bitna stvar: ljudi nisu ovde okupljeni zbog Foruma (i nekolicine nas), vec upravo suprotno. Forum postoji zbog ljudi. Svaki clan je bitan (ako je dobronameran). A to nosi tezinu i odgovornost svakog od nas (ovde ne mislim na admine ili neke druge titule, vec generalno na sve nas.)

Pozdrav i cuvajte snagu za plemenite akcije koje nam slede na Forumu :!: :D

ne verujem da neko ne zeli da bude deo odrastanja jednog skromnog Foruma u nesto mnogo vise :wink: :D

Dushan_S
16-05-2005, 12:26 AM
I ja sam nedavno dobio upozorenje od puReta zbog onog mog tutoriala o rok komponovanju, upucenog Dushanu, ali zato niko nije pre toga uputio upozorenje njemu kad je napisao podrugljivi tutorial o folk komponovanju, upucen meni! Gde je tu bio administrator da ga javno upozori ili da mu izbrise onaj sramni post koji mene vredja? Nije, zato jer je taj post ocigledno odgovarao klanu u kome se nasao i doticni admin. Pobogu Mogli!!! :?
Nije valjda da ti i dalje ne ?eli? da prihvati? da je taj moj post iako sprdnja zaista bio funkcionalno ta?an i nije napisan da bih se tebi li?no podsmevao??? Pa nisi ti Kemi? pa da se ljuti? zbog tog posta, kako je on uop?te od po?etka mogao da bude li?no usmeren protiv tebe? :?
A niko te nije opomenuo za taj "rock tutorial" nego za jedan uvredljiv post pre toga, seti se sam.
I kakav crni klan, pa ja najmanje znam ljude na ovom forumu od svih vas. Jbt, ne mogu da verujem da si takvo ni?im izazvano zlopamtilo, pa kad ve? pominje? tog istog Divinera, ja i on smo se isto poka?ili pa smo posle toga normalno komunicirali, ajde pre?i vi?e preko te pri?e na onoj temi!
Mislim, stvarno ne mogu da verujem da neko mo?e da mene istripuje kao nekog ko je zlurad i zlonameran :( Po?e?u da linkujem neki ogroman smajli sa drugog sajta, ono u rezoluciji 400x400 ta?aka, i da ga ?aljem uz svaki post, ne znam stvarno ?ta drugo. :) :D

Mogli
16-05-2005, 12:38 AM

Nisi se smejao kad si pre izvesnog vremena napisao ove reci -

De de...sve je uradio nas bog...DIVINER!!! :D

Poruku si poslao - Sre Okt 01, 2003 4:20 pm

Anonymous
16-05-2005, 01:49 AM
Draga ANITA, ti si potpuno pogresno shvatila sve ovo, jer niti sam ja problematicna osoba niti nesto eksplicitno trazim kavgu sa tobom. Sve sto si napisala u objasnjenju Mogliju u vezi sa raspletom situacije nije bas islo tim tokom ali nemam vise volje pricati istinu koju neko brise jer mu ne odgovara. Navescu samo dva najbitnaija momenta.
Nisam napisao nikakvu nepristojnu poruku u vezi sa hranom koju ti jedes vec samo napravio vic na osnovu slike koju si postavila a koju si, posto si kasnije i sama primetila da ona i nije bas reprezentativna, izbrisala sa svog posta. Sto je najbitnije ja pri ovome nisam upotrebio nijednu ruznu rec pa cak nisam sastavio ni je i be :D . Doslovno sam ispod citirane slike napisao sledece:
Ruku na srce :zbunjen: ...na sta vas ovo podseca :idea:
I nista ama bas nista vise nije bilo napisano u istom postu :!: I da se ne zaboravi ovo se dogadjalo sve u "OFF" sobi ili "Kanti" ili vec... nije ni vazno kako je zovemo jer nam je svima jasno o cemu se tamo sve pise.
Svi moji kasniji postovi koje si ti revnosno brisala su sadrzavali samo pitanje: Zasto je prvi post izbrisan, opet bez ikakvog vredjanja tvoje licnosti, jedino ako vredjanjem ne smatras moju konstataciju da bi ostali admini trebalo ipak da razmisle o ovome sta se upravo dogadja i da si ti ulogu admina shvatila preozbiljno a sto ti nikako ne daje za pravo da brises postove kako ti je cef ili mozda kada sam napisao da tvoji postupci nisu bas demokratski na sta si ti odgovorila da je bas zbog demokratije na ovom forumu obavezna hijerarhija. Grdno se varas, demokratija je pre svega tolerancija a hijerarhija u njoj je samo nuzno zlo a ne prioritet.
Ne zaboravi da postoje i ljudi koji ni zbog kakve hijerarhije nece odstupiti od svog demokratskog prava da kazu sta misle :!: Predugo zivim u demokratiji da bi me ti promenila.

Druga neistina se odnosi na tvrdnju:
Nastavljao je sa istom pricom zapocetom prije dva mjeseca kad me na isti nacin stavljao pod upitnik kako sam besmislena i neinteligentna osoba
Molim te nadji na forumu gde sam ja napisao da si besmislena i neinteligentna i citiraj me :!: To nije moj nacin ophodjenja i to ja nikada nisam mogao napisati a pogotovu ne jednoj dami :!:

Uzdrzavam se daljih komentara jer sve postaje stvarno besmisleno a pomalo i zamorno pogotovo za ljude koji nisu u toku svega ovoga :!:

kVu
16-05-2005, 02:07 AM
sto se mene tice

zaobilazim u sirokom luku sva off topic prozivanja (ne citam ih, kao sto i praktikujem poslednjih par meseci) i odgovaram samo na pitanja tehnicke prirode gde mogu da pomognem..

dosta mi je svih ovih silnih prepucavanja... gubljenje dragocenog vremena, ako se ja pitam

pozdrav svima!

Anonymous
16-05-2005, 02:10 AM
Mislim da si vrlo pametan sto tako postupas :!: Pokusacu i ja od sada da sledim tvoj primer, bez obzira na onu tvoju titulu :D

OFF
16-05-2005, 12:44 PM
Izbegavam da postujem ovakve teme, zato sto se smatram jos 'mladim' na forumu, ali iz najbolje namere cu se ovog puta ukljuciti. Najbolje namere prema RUMSKOM, naravno
Pokusacu potpuno OBJEKTIVNO i da sagledam stvar.
A objektivno - sukobili su se jedan ADMINISTRATOR i jedan CLAN.
Administrator je obrisao poruku koju je smatrao uvredljivom, na sta ima puno pravo. Clan se nakon toga bunio kod istog administratora , oni dosli u konflikt i ......
Sta bi trebalo da bude poenta ove cele price koja sledi? Takve stvari su se desavale i desavace se sve dok....
.....Sve dok se ne donese jasan i precizan PRAVILNIK ponasanja na forumu. Postojeci pravilnik (u izradi) sam citao pre 5 min, i on apsoutno nista ne kaze clanu kako da se ponasa u takvoj situaciji.
Kao sto drRu pre neki dan rece, i administratori su ljudi koji mogu i smeju da pogrese. Ovim uopste ne dovodim u pitanje opravdanost (ili neopravdanost) brisanja poruke, ali u Pravilniku mora jasno i glasno da se kaze clanu kako se ponasa u datoj situaciji. Tada on sigurno ne bi smeo da ulazi u duel sa istim admin., i ceo konflikt bi bio izbegnut.
Treba shvatiti jedno - broj clanova se uvecava svakodnevno, i nemaju svi osnovnu kulturu ophodjenja i postovanja neke utvrdjene hijerarhije. Cesto procitam kako je forum 'nekad bio divno mesto'. I zaista, lako je bilo nekad odrzati 'red i mir' :) , kada vas je bilo par desetina aktivnih ucesnika, koji su se manje-vise znali medjusobno.
Evo, pre neki dan je opet upao neki baja sa Islanda i nahranio nas najstrasnije, i ko zna kako bi nastavio da mu drRu i Ogi nisu objasnili neke stvari. Tako mora!
Zvuci glupo, ali clanu lepo kazes-prekrsio si pravilnik ponasanja u toj i toj tacki, i slede ti takve sankcije (brisanje posta, suspenzija, ban....)
Naravno da ovo prepucavanje sa Admini. nije smelo da se desi ni bez obzira sto 'nigde ne pise' , jer neke stvari se,valjda, podrazumevaju ,ali ne i za sve, nazalost. Naravno, uvek postoji sansa i da administrator pogresi, i treba dati clanu sansu da se pozali npr. drugom admin. A znajuci nase Admin., niko od njih mi ne izgleda kao neki nedodirljivi, tvrdoglavi diktator, koji nije spreman da svoju gresku ispravi. Imamo zdravu osnovu za jos zdraviji, veci i lepsi forum :D
Uz malo razumevnja, ovo bi mogla da bude poslednja rasprava ovog tipa na forumu

p.s jako sam neispavan, ceo post je malo konfuzan (sorry), ali nadam se cete me ispravno razumeti

Max
16-05-2005, 12:57 PM
Anita .... kad su nekih par filmskih muzicara napadali mene ..... ti si savrseno smirila situaaciju , zasto ne mozes na takav nacin postupiti i sada ( pri tom se doticni nije izvinio , niti je imao nameru ... )ali stvari idu dalje.

Po meni ( mozda ja bas i nisam timski igrac ) ne treba uvoditi neka " striktna " pravila . Dovoljno je da se vec upoznata grupa starijih clanova na isti nacin okomi na " divljake " i problem je resen .

Anita neosporno ima talenat i kad sam procitao pocetak posta ..... mislio sam da je otisla i moram priznati da sam se rastuzio . Ne vredi da neki ljudi odlaze zbog nebitnih clanova koji mozda nesto i znaju ali vise zele da budu primeceni .

Pravo joj je dato da poruku izbrise ..... i kraj ..... po meni je to to ....

Anita nemoj se ljutiti i budi onako slatka kakva umes .......

Pozdrav

Oggy
16-05-2005, 02:41 PM
Na zalost Max, Anita je ipak otisla...

puRe
16-05-2005, 05:17 PM

Nisi se smejao kad si pre izvesnog vremena napisao ove reci -

De de...sve je uradio nas bog...DIVINER!!! :D

Poruku si poslao - Sre Okt 01, 2003 4:20 pm

vidi smajli.....ne govorim za ljude da su bogovi ozbiljno...a i post je bio u drugom kontekstu (ja sam se zahvaljivao, ti si bukvalno govorio administratorima da nemaju veze i da uce od drugog)...

Mogli
16-05-2005, 06:47 PM
ti si bukvalno govorio administratorima da nemaju veze i da uce od drugog)...

Ne, nego si ti tip koji bukvalno shvata stvari. A sto se tice Divinera i tvog smajlija - velika slova na tvom postu ipak pokazuju sta je pisac hteo da kaze. Dosta si nespretno odbranio svoju disertaciju.

Altek
16-05-2005, 07:33 PM
Sta se bre desava ovde??!!

p.s. jos jedanput pohvaljujem avatar :wink:

puRe
16-05-2005, 09:04 PM
Dosta si nespretno odbranio svoju disertaciju.

ko kaze da moram da pravdam sta sam govorio u privatnim forumima/porukama.... :roll: :wink:

Mogli
16-05-2005, 11:11 PM
:banghead:

Shady
17-05-2005, 03:34 AM
:(

SumAnuT
17-05-2005, 03:48 AM
Ko nije spreman da zrhtvuje sebe radi foruma ne treba da bude admin. Ovde cu navesti Divinerov primer koji se zarad mira na forumu hteo razreshiti funkcije.

Ko ne mozhe obuzdati sebe ne treba biti admin. Kada ste videli da se drRu iznervirao? To je za mene prva odlika gospodina. Pokazati da si iznerviran je za mene odlika crva ne choveka.

Ja kao covek osecam duzhnost da kazhem shta mislim da je pravedno iako nisam nikakav uvazheni chlan ovoga foruma. Ne nalazim nishta uvredljivo u tonalinovom postu. U toj istoj temi je nama mesozhderima recheno nekoliko puta da jedemo pechene lesheve i niko se nije naljutio. Prichamo, shalimo se ... ako neko hoce u svakom momentu moze shvatiti shalu ozbiljno i napraviti od toga skandal. Mislim da je lakshe shvatiti shalu kao shalu ... stvarno ne shvatam koja je poenta shvatati sve postove kao uvredljive.

A znate i sami kako boli kada vam uchine nepravdu ... zapitajte se da li bi se vi mozhda svadjali 20 dana umesto 2 ... da vam je uchinjena nepravda ...

eto ... ovo mi je ljudskost nalagala da kazhem ... ako neko nalazi da sam neobjektivan nek zasuche rukave i objasni mi zashto to misli ...

Oggy
17-05-2005, 04:01 AM
Ucinjena je nepravda, ali clanu foruma koji je imao zivaca i zelju da pomogne svima, pa i tebi (kada su svi digli galamu oko tvojih pitanja, toga se valjda secas?). Mislim da ne bi trebalo nista vise da se objasnjava jer svi dobro znate koliko je Anita pomogla svakom gde je mogla. Moram jos jednu stvar da kazem, a to je da iako sam svastojed (znaci, mesojed izmedju ostalog), mogu da razumem svaciju potrebu za odredjenom vrstom ishrane. Post o kome se prica je bio (cini mi se cak i u naslovu) deklarisan kao "vegetarijanski" i uopste ne vidim sta je bilo ko ko to nije trazio tamo. Ja sam imao par opaski, izrecenih u najboljoj nameri i za to sam se unapred izvinuo na uznemiravanju iako su to bile osobe koje mi nikako ne bi ni pomislile uzeti za zlo to sto sam napisao. Dakle, stvar opste kulture. Da neko otvori topic "ZA SAMOUBICE" ja sigurno tamo ne bih zalazio, a kamoli pokusao da se ukljucim u raspravu (osim ako ne znam da je tamo meni neko drag pa cisto pokusam da ga odgovorim od lude zamisli). Znaci u topicu za vegetarijance, nema sta da traze "mesojedi" koji se u startu vec ne slazu sa time i ne mogu konstruktivno ucestvovati u raspravi.

SumAnuT
17-05-2005, 04:23 AM
ovde prichamo o pravednosti jednog postupka, ne o tome ko je kome koliko pomogao. Moramo razgranichiti to da bi bistrije videli. Anita mi jeste pomogla i secam se toga, dok mi tonalino koliko me pamcenje sluzhi nije nijednom pomogao (zao mi je ako jeste a ne secam se) ... ali ja sam bio nepristrasan ... lakshe je bilo i meni staviti se na anitinu stranu i pljunuti tonalina ... ali nekako to mi ljudskost ne dozvoljava ... ista ta ljudskost koja tera anitu da pomazhe ljudima ... ja po tome ne mogu gazitii ...

tema jeste bila za vegetarijance ... ali kao shto rekoh ... mogli su mnogi chlanovi ovog foruma shvatati shale ozbiljno i svadjati se svako malo ... ali nisu ... meni je zao shto se anita oseca ugrozhenom ovde i misli da je stalno neko napada ... ne pratim forum bash toliko da bih mogao videti sve ali koliko vidim niko ovde nema loshe namere ... nisam ja prepoznao losheg choveka ni u onom shto ga banovaste (jel cipela beshe) ... niti vidim u tonalinu ... niti u ostalima koji su se svadjali po forumu ... vidim da ovde vlada mishljenje da je forum pun zlih i loshih ljudi ... ja ne mislim tako ...

Oggy
17-05-2005, 05:05 PM
Ja bih samo da napravim malu digresiju i prenesem jednu Anitinu poruku. Zamolila me je da kazem onima koji su joj poslali pm da joj se jave na mail (ali samo ako su dobronamerni, jer nema zelju da se prepire sa bilo kim) posto ona vise ne moze da se uloguje jer je banovala samu sebe.
Kome treba mail, a nema ga, neka se obrati meni.

SumAnuT
17-05-2005, 06:20 PM
banovala samu sebe

ovo pokazuje da ona nikada nije trebala biti moderator, njeno znanje je veliko nemojte da me shvatite pogresno ali ovo je chin deteta od 7 godina ...

Zamolila me je da kazem onima koji su joj poslali pm da joj se jave na mail (ali samo ako su dobronamerni, jer nema zelju da se prepire sa bilo kim) posto ona vise ne moze da se uloguje jer je banovala samu sebe.

zar nije razumela posledice bana, tj nije shvatila da se vishe nece moci ulogovati na forum? poshto svi znamo da jeste kakva je sad to pricha da ipak zheli da kontaktira sa ljudima sa foruma? pa neka ostane iza svoje odluke ako je tako htela.

odlazak sa foruma nije odlazak sa stranice www.rusmki.com ... odlazak sa foruma je prekid odnosa sa svim chlanovima ovoga foruma ... zato mi nije jasno kako neko ko je nashao mnogo dragih ljudi ovde moze tek tako da ode ... sem ako ne misli da ce ovi da trche za njim kao shto smo znali da ce roditelji da jure za nama ako necemo da ruchamo zato shto nam neshto nije po volji ...

mislio sam da ovom forumu treba jedan psihijatar ... ali pogreshio sam ... nekolicini ovde treba pedagog ...

akowalee
17-05-2005, 07:50 PM
@SumAnuT

chista 10-ka od mene :!:

bumbar
17-05-2005, 09:12 PM
@SumAnuT

chista 10-ka od mene :!:

i od mene :wink:

Mogli
17-05-2005, 11:55 PM
Ko nije spreman da zrhtvuje sebe radi foruma ne treba da bude admin. Ovde cu navesti Divinerov primer koji se zarad mira na forumu hteo razreshiti funkcije.
Ko ne mozhe obuzdati sebe ne treba biti admin. Kada ste videli da se drRu iznervirao? To je za mene prva odlika gospodina. Pokazati da si iznerviran je za mene odlika crva ne choveka.

To je isto kao kad bi se predsednik vlade iznervirao i dao ostavku jer se neko iz naroda blago nasalio na racun neke njegove osobine ili navike.

Oggy
18-05-2005, 02:05 AM
@ Sumanut:
Ja bih na tvom mestu dobro razmislio pre nego bih izlupetao takvu gomilu gluposti.

Starter*
18-05-2005, 05:29 AM
[color=red]SumAnuT ::
Ko nije spreman da zrhtvuje sebe radi foruma....

Kao i posle svake bitke ovde, generali imaju svoje velike govore...ti Sumanut prvi demantujes sebe na svakom koraku...ti prvi nisi spreman da zrtvujes svoje glupe izjave radi foruma i mira na njemu..seti se komentara tipa Pedofilija i slicno.....i ne vidim razlog "vecanja" i psihoanaliza sa tvoje strane a ni sa strane ostalih...izuzev Oggy-a i Ridge-a...(koji znaju sta pricaju)
Aj jednom stisnite pa precutite nesto...

Ja zivim daleko od vecine vas i zao mi je sto ne mogu da se sa mnogima vidim, upoznam...popijem pice...da prijateljski stegnem ruku nekome jer mi je drago sto vas na ovaj nacin poznajem...
Zasto crveni kartoni...zasto banovanje...zar nista nismo naucili pa nam treba pendrek... :cry:

Bas ste me razocarali...

Mogli
18-05-2005, 11:44 AM
Izgleda da smo se mi ovde naucili na pendreke, pa ne mozemo bez njih!
Lako je tebi tamo...tebi to ne treba! :D

SumAnuT
18-05-2005, 11:49 AM
Ti prijatelju mislish da sam ja ovo prichao zato shto nisam imao shta drugo da radim ili zato shto nisam mogao da precutim?

Poshto i sam kazesh da se osecash razocharano, zashto je teshko poverovati da se i ja osecam tako pa sam ovo napisao?

Nadji mene da se svajdam sa nekim na forumu (sem sa divinerom jedan put) i ja se vishe od sramote necu pojavljivati.

To za pedofiliju je bila shala, ponekad shala sa sobom vuche dozu gluposti, bitno je da u shali nema zle namere, bar je meni to jedino bitno .... a u toj shali je nije bilo ... to shto je neko okarakterisao kao glupu mene zaista ne pogadja ... cak shala nije ni moja vec ustaljena izreka/poshalica ...

Ako cemo ko je shta uchinio za forum i po pitanju mira i po pitanju svega ostaloga ja nisam nishta uchinio. Uchinio sam za pojedine ljude kojima sam poslao cd ili nestho skinuo ili uploadovao na net. To je sve shto ja mogu da uraidm na ovom forumu i uvek mi je bilo zadovoljstvo uraditi makar toliko. Za mir na forumu se zalazhem svakim svojim postom jer se nisakim ne svadjam niti uopshte samonm covek mozhe doci u svadju sem u pojedinim sluchajevima kad mi ljudi diraju moje chedo (pc) :)

Eto tako ... samo pozitivno razmishljajte i bice sve u redu ... ti si okarakterisao moj post kao da ja zhelim da ispadnem pametan ovde ... ja imam stvarni zhivot i tu sam glup ili pametan ... ovde dodjem da nauchim neshto i da pomognem drugima kao i da trazim pomoc ... zaista me ne interesuje shta ljudi misle o meni ovde (u toj meri kao ostatak foruma) ... kad bi svi svoje ja malo sklonili u stranu bio bi ovo divan foruma kao shto je bio i pre ...

SumAnuT
18-05-2005, 11:55 AM
@ Sumanut:
Ja bih na tvom mestu dobro razmislio pre nego bih izlupetao takvu gomilu gluposti.

Mislim da ogi ovo nije nachin na koji jedan moderator treba da pricha. Ja sam rekao shta mislim ... ti si rekoa shta mislish ... cemu sad vredjanje?

Oggy
18-05-2005, 12:24 PM
Mislim da to nije nacin na koji bilo ko treba da prica, ali sam se ujedno trudio da to kazem sto uljudnije, veruj mi. Kako tebe vredja kad ti neko kaze da pricas gluposti, mene vredja ljudska nepravda i momenat kada ljudi zaborave sve dobre stvari sto je neko ucinio za njih, a sete se samo onoga sto su im nekad zamerili. Da li ti ili bilo ko odavde (ili uopste) smes da kazes da si ti 24 sata dnevno, 356 dana u godini (pa puta godina koliko imas) potpuno ispravan, da ne pravis greske, da nisi uradio stvari za koje si danas siguran da nisu bile OK. Jako ste svi ostri kada treba suditi drugom, ali ste hiper- senzitivni kada se vama uputi neka "teska" rec.

Da ne pominjem, da niko nije osudio gest druge strane, osobe koja je napisala uvredljivu poruku i koja se svadjala sa adminom ovog foruma... Ljudi, to se ne sme. Admin je izabran na to mesto zbog onoga sto zna i onoga koliko vredi i ne moze svako kome se resi da to ospori, pljuje po njemu i omalovazava ga pred svima nama. Naravno, uvek postoje zavidni ljudi, ali ja na to ne mogu gledati ravnodusno. Treba samo da se zapitate sta moze biti sutra sa vama, ako to bilo ko moze da uradi adminu.

I da, zaista nisam imao nameru da te uvredim, niti imam nameru da se sa bilo kim svadjam oko njegovog misljenja, ali sam uzasnut odsustvom ikakvog kriterijuma rasudjivanja koje sad postaje evidentno.

Anonymous
18-05-2005, 12:39 PM
Oggy, nisam imao nameru da se vise oglasavam povodom svega ovoga ali ti bas uporno vec u nekoliko postova insistiras na necemu sto ni u jednom trenutku nije postojalo. :!: Nikakvog gesta sa moje strane koji bi bio za osudu nije bilo. :!: Podvlacim, nije napisana nijedna rec uvrede a jos manje nekakvog "pljuvanja". Daj molim te pre nego donosis zakljucke i sudove procitaj bar moje postove koji u tancine opisuju sta je tacno napisano u tom spornom duelu, ako se to tako uopste moze nazvati :idea: . Ni traga od bilo kakve svadje sa adminom, njenog omalovazavanja a ponajmanje kako kazes "pred svima nama" jer za to nije ni bilo prilike posto su svi postovi munjevito izbrisani. To sto prebacujes drugima, da su pristrasni i jednostrani, trebalo bi ipak prvo kod sebe potisnuti uz sve uvazavanje tvoje naklonosti prema Aniti :!:

Oggy
18-05-2005, 12:54 PM
Ja nemam sta da potiskujem Tonalino, ja sam to napisao u svom prvom postu na ovu temu, pa ako si to prevideo, naci ces to negde tamo na pocetku. Ja sam jesam pristrasan i ako nisi primetio, bas iz tog razloga, nisam tebe direktno kao "Tonalina" nijednom osudio, cak sam rekao da se uzdrzavam od svog privatnog misljenja jer ono verovatno ne bi bilo objektivno.
Ti dobro znas da ti i ja nismo imali nikakvih konflikata i da bih ja gresio dusu kada bih tako nesto izjavio, niti ja mogu da imam nesto protiv tebe iz licnih razloga, ali Anita je osoba sa kojom imam nesto vise od pukog prepucavanja oko strucnih stvari, osoba koju puno postujem i uvazavam i onog momenta kada je neko na bilo koji nacin ugrozava, ja ne mogu da budem ravnodusan.
Opet, ono sto sam rekao tebi je da ti nisi imao tamo na vegetarijanskom delu foruma sta da se prepucavas sa bilo kime od njih oko njihove zivotne filozofije i nacina ishrane. Ako nisi mogao reci nesto afirmativno ili saljivo, nisi trebao da ih uznemiravas.
Drugo, nemas prava da vodis hajku na admina (ovo je sad nepristrasno) jer to je sluzbeno lice foruma, pa ako i imas nesto sa njim, zalis se nekom drugom adminu, a ne pretvaras to u spansku sapunicu i radost mediokriteta.
Dakle, nemam nista protiv tebe licno, jer i nemam razloga za to, ali ako biram stranu gde si na jednoj ti, a na drugoj Anita, utopisticki je ocekivati da cu se naci i na sredini, a kamoli negde drugo.
Pozdrav

Anonymous
18-05-2005, 01:14 PM
Upravo u tome i jeste poenta da se ja nisam mesao ni u kakve rasprave na "Vegetarijancima" vec samo napisao jednu saljivu opasku :!: A taman i da sam se mesao, mislim da je to pravo svakoga od nas... ili na Rumskom vaze neka druga posebna pravila za koja ja nisam znao :?: Ja nikakvu hajku na admina nisam ni u jednom trenutku poveo niti vodio jer za tako nesto nisam ni imao prilike. Ako si zaboravio, svi moji postovi su momentalno izbrisani. Tek kada je Anita banovala samu sebe imao sam priliku nesto i da napisem u svoju odbranu a da to ne bude odmah izbrisano, dakle u svoju odbranu (nikakva hajka). Ne zaboravi da sam ja taj koji je cak dva puta u danu bio banovan :!: i to bez ikakvog razloga. Tvoju naklonost Aniti, a to sam vec i napisao, potpuno uvazavam i o tome nemam nameru diskutovati. To je tvoje neprikosnoveno ljudsko pravo koje ti niko ne sme osporiti :!:

Mogli
18-05-2005, 03:54 PM
A sta da radimo mi, koji nismo administratori, kad postavimo temu koja nas interesuje (mene konkretno iz poslovnih razloga = finansija) i onda pocnu da upadaju likovi i citavi klanovi sa podrugljivim komentarima? Kako se u takvoj situaciji odbraniti? Gde je tu administrator? Ili administrator deluje samo u okviru teme koju je on postavio? Anita je cak diksretno stavljala do znanja da Shady napusti temu o vegeterijanstvu jer ju je iritiralo njegovo gledanje da i biljke trpe bol, a ne samo zivotinje...pa i ribe ne vriste od boli, a sigurno ih mnogo boli...(moj komentar)... Zato bih se slozio sa Sumanutim da administrator ne sme da izgubi zivce i mora da bude pravedan prema svima i to je bar jasno kao dan! Dolazim u situaciju da gledam kako se ljudi poltronisu administratorima...uzas! Pa administrator je samo obican saobracajac na ovom autoputu!! Tonalino je pravi - nikad se nisam sa njim cuo telefonom, nikad se nismo razmenili ni za slicice zivotinjskog carstva, ni razmenili gomilu postova. Svakako nije provocirao Anitu i nije zasluzio takvu hajku sa njene strane! Po definiciji! :wink:

Oggy
18-05-2005, 04:34 PM
Takav sam ti ja... Poltron...
Cak i saobracajca kad vidim, ja ga zaustavim i zamolim ga, ako ima vremena, da mu se malo "uvlacim". Stvarno bi trebalo da uvedemo saobracajca, kad padnem u krizu da imam kome da podilazim.

Mogli:
Tonalino je pravi

Bas mi je drago zbog tebe :D

Mogli:

A sta da radimo mi, koji nismo administratori, kad postavimo temu koja nas interesuje (mene konkretno iz poslovnih razloga = finansija)

Ovo verovatno mislis na raspravu o turbo-folku?
Evo ja imam predlog da oformimo jedan fond koji ce imati za cilj da ti nadoknadi nanetu materijalnu stetu i dusevni bol. Cak mozemo da otvorimo i "Turbo-folk" pod forum.

akowalee
18-05-2005, 04:59 PM
Mozda nemam prava da se mijesam,jer sam na forumu vise kao
posmatrac (i to od osnivanja btw.),a i ovo o cemu se raspravlja je
nekako stvar "privilegovanih",ali cu reci(ne boli):

1.Ne vidim razloga ni za kakvu paniku/alarm/vanredno stanje jer forum
funkcionise bez problema.
2.SuManuT mi je jedan od simpaticnijih i najduhovitijih (naravno poslije
Idekiusa) clanova foruma.Par puta je pokazao zrelost i ozbiljan stav
iako ima cini mi se tek 20-ak godina.Citiracu ga:"...a ja mislio ovde
dolaze ozbiljni ljudi..."
3.milosjeftic (reci cete kakve veze sad on ima sa ovim,ali ima ima)
iako nam se ponekad na glavu popne,i izgleda kao da je upao iz "Alan
Forda" kako neko rece,nikad nikog svjesno nije uvrijedio a dosta je
toga "progutao". DAW zaljubljenik/Bogoslov/clan SOKOJA/druzi se sa
ljudima iz SANU/Srbenda/prevodioc/izdavac...ma to je meni vrrrrh!
4.O Mogliju ne treba trositi rijeci.Prvoborac-"handle with care!"

5.Anita ako je odlucila da "ode" (po treci put cini mi se) poslije svih
rasprava,ubjedjivanja itd.,ne bih ucestvovao u peticiji za povratak...
"...putuj Selma i ne naginji se kroz prozor..."

p.s.Nijesam pristalica one:"...JA TEBI SERDARE TI MENI VOJVODO..."

Oggy
18-05-2005, 06:03 PM
Ovo mu dodje, onako, sustinski...
Svaka cast!

Ovo ni u Alan Fordu nema... Superhik je malo dete, on samo otima od siromasnih da bi dao bogatima, nema nigde tragova lobotomije...

"Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem, svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem, svakoga dana..."

Mogli
18-05-2005, 06:35 PM
Evo ja imam predlog da oformimo jedan fond koji ce imati za cilj da ti nadoknadi nanetu materijalnu stetu i dusevni bol. Cak mozemo da otvorimo i "Turbo-folk" pod forum.

Pazi recenicu koju upucuje jedan moderator! Zamisli sta bi tek radio kao administrator!?........ Brate, ja te nedavno pohvalio kao jednog od razumnijih clanova foruma, a ti se ovde predstavljas kao jedan od junaka iz tih crtanih romana o kojima pricas!.....Nemoj da skreces temu na turbo-folk ili na punk, jer nije to u pitanju!.......... Radi se o ponizavajucem odnosu administratora prema odredjenim clanovima foruma koji im ne idu uz dlaku! Bome, ja ne dam da se tako odnosi prema mojim drugarima! Svi mi volimo lepu rec!

btw Nemoj da se krpis sa mnom jer te ne izazivam, a i danas sam raspolozen! Najzad sam nabavio Obssesion! :D

Nocni
18-05-2005, 07:51 PM
Iako sam skroz sporedni clan i od ovog foruma imam samo koristi, a sumnjam da cu u skorije vrijeme moci nekome nesto pomoci zbog mog skromnog znanja. Posto mi je jezik uglavnom brzi od pameti, ne mogu se suzdrzati da ne kazem par rijeci, po cijenu da ispadnem uvlakac ili da mi Tonalino u buducim danima kad mi zatreba, uskrati kakav koristan savjet. Valjda nece biti ni jedno ni drugo.

Ne ulazim u to da li je Tonalino zbog vec recenog posta trebao biti baniran ili ne, to nije moj posao. Osobno mislim da ga nije trebalo banirati.
Ali cinjenica je da je post bio uvredljiv, ma koliko se to sad uljepsavalo.

Da ne filozofiram previse, Tonalino u vezi toga na sto ga ta hrana podsjeca mozda nije izgovorio rijec 'govno' ali je tako vjerojatno mislio i tako je i ispalo. Sad kaze da je to bila samo sala. Vjerujem da je bila sala, samo neumjesna. Ako se nekome za njegova uvjerenja kaze da su govno, sto je to nego pravo vrijedjanje?

Sta bi bilo, kad bi bilo, da je Tonalino rekao 'to je bila sala', a odgovor 'ne valja ti sala, nemoj vise', Tonalino bi rekao 'ok' i sve gotovo.

dr.Ru
19-05-2005, 12:04 AM
Mislim da je receno sta se imalo kazati. Administratori i moderatori preuzimaju na sebe zadatak tranzicije. Velike novosti se spremaju. Posto su ljudi (i dama) na celu ove zajednice vesto odabrani, suvisno je dalje polemisati. Utoliko pre, sto odabrani nisu puki Saobracajci na margini, kako bi se Mogli izrazio (i verujem, potajno zeleo).
Sto se nase Anite tice, takodje, ostavite problem nama, jer smo sposobni da ga resimo, a eventualnu kritiku saljite adminima i moderatorima na PM.

rumski.com se zahvaljuje i zakljucava temu :!: