Log in

View Full Version : Kreiranje multisemplova - potreban softver

Shady
04-05-2005, 05:56 AM
Ranije (dok sam imao creative live kartu) pravio sam banke za svoje potrebe u "Viena 2.3" programu. Sa kupovinom EMU 1820 do?lo je do nemogu?nosti da koristim "Viena" program, a tako dobro ne poznajem niti jedan drugi program.

Koji biste mi program preporu?ili, koji je baziran na sli?nom principu ("Vienu" sam poznavao jako dobro pa bih se ?elio ?to lak?e prilagoditi).

Zna?i, treba mi program u kojem mogu ubaciti nekoliko semplova, editirati im loop grani?nike, uskladjivati ja?inu, eq i pitch, odrediti poziciju na klavijaturi, etc. Probao sam sa programima kontakt i emulator x ali se ne snalazim na njima.

Uz preporuku programa, molio bih vas, ukoliko je to ikako mogu?e, da mi date nekoliko re?enica sa prakti?nim savjetima o datim akcijama (import sample, export, EQing, pitching, volume, paning... itd.)

Unaprijed hvala.

lesha
04-05-2005, 01:12 PM
hteo sam da napisem emulator x, ali vidim da se ne snalazis.. mada nije uopste tesko..

Mogli
04-05-2005, 10:23 PM
Giga Sampler ima svoj multisample editor (mada ga ja ne koristim) ali vidim da je ozbiljna sprava i u njemu mozes da radis to sto ti treba.

OFF
04-05-2005, 11:14 PM
Jesi probao Awave Studio, ja u njemu radim i nije los?

Shady
05-05-2005, 04:20 AM
Off
Imam awave a nisam ga probao. Vrijedi li u njemu editing? I kako ?u demonstrirati ono ?to radim? U "Vieni" sam imao klavijaturu sa strane, pa bih mogao da u toku same obrade ?ujem pona?anje multisempla, pogotovu kod prelaza sa jednog sempla na drugi.

Lesha,
mo?e? li napisati par re?enica? Gore sam napisao ?ta me konkretno zanima. Ina?e, meni bi EMU-X najvi?e odgovarao, naravno ukoliko bih saznao ono ?to me interesuje.

Altek
05-05-2005, 08:21 PM
Probaj MOTU MachFive

lesha
05-05-2005, 11:00 PM
shady, trenutno sam u frci, javljam se cim budem imao vise vremena..

OFF
05-05-2005, 11:29 PM
Ja awave koristim vrlo skromno (za konvertovanje i eventualnu doradu semplova za triron), ali probaj, jednostavan je i verujem da ce ti zavrsiti posao

Shady
06-05-2005, 12:23 AM
Ma koristim i ja Awave za konvertovanje izmedju ekstenzija, off, ali kada ho?e? napraviti farbu od vi?e semplova i da su svi semplovi upareni do j*ja, i u cjelinu uklopljeni.... onda sumnjam da Awave ima tako bogatu paletu pomagala.

Altek,
Motu matchfive nemam.

Lesha,
ok ?ekam.

Shady
06-05-2005, 04:30 PM
Lesha, da se ne mu?i?.. U medjuvremenu sam dobio kvalitetne upute o Emulator X-u od g. Zlatka Suba?i?a http://www.yumidi.com/forum/viewtopic.php?p=20957#20957 pa vjerujem da je to dovoljno za po?etak. Ukoliko smatra? da je ne?to bitno ispu?teno u tom odgovoru, mo?e? dodati. Hvala puno.

milosjeftic
06-05-2005, 05:24 PM
Probaj MOTU MachFive

Kakav je Motu ? Bas bi hteo da ga nabavim ? Da li si ga uporedjivao sa nekim drugim semplerom ( Kontakt , Halion , EXS ) ?

Altek
06-05-2005, 07:09 PM
Negde je u rangu sa Kontaktom, ima par boljih (odnosno na brzi nacin dostupnijih) funkcija.... Veliko Cutoff dugme je dobra fora...

Nije nestabilan na Win-u kako su mnogi mislili da ce biti....Semplovi koji idu uz njega su upotrebljivi ali ih je premalo.....24/192 kvalitet semplova..

Info i detalji na www.motu.com