View Full Version : MACKIE Big Knob (studio command system)
ANITA
31-03-2005, 11:25 PM
Mackie Big Knob (STUDIO COMMAND SYSTEM)
http://www.mackie.com//products/bigknob/images/ZOOMED_main.jpg
Stigao danas! Navijam si glazbu i okrecem BIG KNOB.... a kako ja naravno volim sve veeeeliko... ovaj Big knob je mmmm dobar.
Sto reci o njemu... evo prvo nekih mogucnosti da nabrojim...
IZLAZI:
1) izlazi za 3 para monitora (te kontrola za posebno ili zajedni?ko slu?anje, npr. treci moze biti subwofer)
2) izlaz za predpojacalo za slusalice
3) izlaz za poseban DAW MIX za slusalice (npr. moze posluziti da se na jedan izlaz iz kartice stavi dodatni efekt.... za vokalistu, za to naravno treba 2 izlaza iz kartice)
4) izlaz za par monitora u drugoj prostoriji (izlaz za npr. vokalistu opet u drugoj prostoriji)
5) 2 izlaza za slusalice sa posebnom kontrolom
6) TALKBACK (1 izlaz ide na slusalice, 1 na 2-track.. pa se moze u drugom slucaju glasic moze i snimiti.. npr. korisno moze biti kod slusanja mixa i onda snimimo svoje komentare.. tu treba ovo, tu ono.. itd.)
ULAZI:
1) Iz zvucne kartice
2) 2 x tzv. 2-track... npr iz CD-playera... ali ja koristim ovu mogucnost da preko mackija odvedem signal u svoj digitalni klavir i na njegovim zvucnicima slusam samplove klavira (koje onda direktno sviram...) ili obrnuto natrag.. snimim svoj digitalni klavir
3) PHONO (izvuci cu svoj stari gramofon iz ormara... pa cemo sniiimat stare ploce...) :)
KONTROLA VOLUMENA ima i slijedece mogucnosti, a to su MONO, MUTE I DIM (znatno prigusi volumen.... sto dobro dode kad ne zelimo dirati volumen, a ni gasit.... a ipak se javiti na dosadan telefon)
Dojmovi...
ZVUK - Ne znam je li pleacebo... ali cini mi se da (ma cujem stvarno... ) da je zvuk nekako cisci.. manje mutan... cak smo ponovno isli prikljucivati kako je bilo pa opet preko mackija i stvarno... bolje zvuci! To nisam ni ocekivala.. ali tako je!
IZGLED ? Ma predivan je....dimenzije.. sad da ne trazim... 33 cm x 15cm i visina nekih 8,9 cm. Slobodne procjene... ali dobro ja procjenjujem centimentre :wink: .. pa mi mozete vjerovati.. hihi. :lol:
OPCIJE, prakticnost ? navedene gore (a sigurno sam i zaboravila pokoju)... sve sto mi treba.... jednostavan za koristenje.. sve pri ruci...
CIJENA ? 400E... (ja sam OPET imala srece... i dobila ga za 305E i to zato sto su mi rekli pogresnu cijenu.. mi platili unaprijed i nisu sad mogli reci.. da damo vise.. samo jadni nisu mogli ni izdati racun jer su ga i oni kupili za ovoliko.... ne mogu vjerovati kakvu ludu srecu imam kod kupovanja opreme...)
Evo, opet sam se zaljubila.... Ne znam kako sam mogla bez njega do sad.... :D
8)
31-03-2005, 11:54 PM
Eeee :D da ti cestitam i da puno, puno mizike napravis uz pomoc njega :wink:
Posle ovog tvog izlaganja i mog ranijeg razmisljanja, cvrsto sam resio da i ja postanem vlasnik ovakve jedne spravice :wink:
Altek
31-03-2005, 11:58 PM
Korisna sprava definitivno (na spisku je...)
lesha
01-04-2005, 12:13 AM
u zdravlju ga koristila i puno dobre muzike na njemu radila :wink:
ja cu uskoro da pokazem moju varijantu (citaj - najjeftiniju) tj. kako sam resio problem sa jednim izlazom sa kartice.. verujem da ce se svi smejati :(
vala.. kako napisa recenziju, i sam sam pozeleo da kupim spravu (mada mi ne treba :) )
u zdravlju i veselju ga koristila i da napravis puuno orkestracija sa njim :D
STUDIOTON
06-03-2006, 11:35 PM
i ja sam od skora vlasnik :)
Posto se tesko da ne kazem nikako ne moze trenutno nabaviti knob,svi koji zele da ga imaju neka mi se javnu .. ima strasnu shemu za njega:da:
Ad Fines
07-03-2006, 02:02 PM
Imam ga i ja vec duze vrijeme,al nije tako bajan.Meni je talkback neophodan.On ga ima,al bez dima u slusanju.Moram projekat zaustavit da bi mogao nesto reci,jer inace ubijem onoga sa slusalicama.
To je moja zamjerka,i to VELIKA.Inace mu je sve OK
Mogli
08-03-2006, 02:18 AM
Imam ga i ja vec duze vrijeme,al nije tako bajan.Meni je talkback neophodan.On ga ima,al bez dima u slusanju.Moram projekat zaustavit da bi mogao nesto reci,jer inace ubijem onoga sa slusalicama.
Sto bio zaustavljao projekat? To se lepo podesi na levelu pre pocetka snimanja i ne vidim nikakav problem. Sprava je opasna, mala, kompaktna, kvalitetna i ima sve sto vam treba!:)
STUDIOTON
08-03-2006, 08:18 AM
i ja imam zamerku , mnogo ima shuma u talkbacku :rotfl:
Ad Fines
08-03-2006, 08:34 AM
Tako je.Podesi se level talkback izlaza,al iz monitora u studiu ide signal jednakom jacinom i tako prolazi kroz talkback u slusalice i stvara samo buku onome ko te u tom trenutku slusa.Nema dima osim ako i taj taster sisnes.Recite sta hocete,al to su mogli prekopirat sa 32/8 i sve pet.S kim sam god do sad radio,milion puta sam morao ponovit ono sta zelim reci.
@Ivan
Mozda i ima suma,to me nije briga,al da je mutan,mutan je.Govorim o talkbacku.
STUDIOTON
08-03-2006, 08:40 AM
Tako je.Podesi se level talkback izlaza,al iz monitora u studiu ide signal jednakom jacinom i tako prolazi kroz talkback u slusalice i stvara samo buku onome ko te u tom trenutku slusa.Nema dima osim ako i taj taster sisnes.Recite sta hocete,al to su mogli prekopirat sa 32/8 i sve pet.S kim sam god do sad radio,milion puta sam morao ponovit ono sta zelim reci.
@Ivan
Mozda i ima suma,to me nije briga,al da je mutan,mutan je.Govorim o talkbacku.
pa ok . ipak to odlicno sluzi .. to sto se i sam najezis na boju svog glasa preko talkbacka je manje vazno .. bitno je da svako u reziji kada prica cuje se jasno .. medjutim ja sam i to resio da ne moram da zaustvaljam projekat .. povezao sam footswitch na talkback .. i kada pustim projekat ne moram da ga zaustavljam da bi me cuo .. samo prvo stisnem DIM i ode matrica za -20db pa onda jednostavno nogom stisnem pedalu i kazem sta treba .. mnogo prosto a takodje sa dobrim efektom .. predlazem ti da probas i ti .. svidece ti se .. nista nije da kazes tesko ,veoma lako i jednostavno
STUDIOTON
08-03-2006, 08:49 AM
Koliko mi je poznato DIM u talkbacku jedino ima PRESONUS od kontrolera .. ali da bi uzivao potpuno u pewsonusu potreban ti je cotrol station + onaj dodatak .. dakle station ide u rack i nema guzvanja kablova preko stola a sve kontrole su na tom dodatnom stonom uredjaju koji ga povezuje sa bazom samo jednim kablom .. i milina raditi.. mnogo je dobro uradjen .. ali ko ima oko 600 eur za obe sprave to je najbolje resenje
http://www.thomann.de/prodbilder/175096.jpg
http://www.thomann.de/prodbilder/presonus_csr1_control_station_pimx_175100.jpg
I SPL mislim da je na istu foru kao knob ..
Ad Fines
08-03-2006, 08:51 AM
Da u pravu si,to mi nije palo na pamet.A sta mislis dal bi se to moglo napravit sa nekim carobnim zicama unutra?Ima shema u manualu,trebalo bi vidjet.Mozda se stavar moze promjeniti.
STUDIOTON
08-03-2006, 08:56 AM
Da u pravu si,to mi nije palo na pamet.A sta mislis dal bi se to moglo napravit sa nekim carobnim zicama unutra?Ima shema u manualu,trebalo bi vidjet.Mozda se stavar moze promjeniti.
ma kakvim zicama, ne mislis valjda otvarati spravu .. pa imas pozadi pise jasno FOOTSWITCH .. kupis neki pedalu za 15 eur i povezes bananom .. i reseno ..
evo kako sam ja povezao
STUDIOTON
08-03-2006, 09:03 AM
ahaaa . nema resenja zato sto DIM na knobu ne vazi za slusalice .. tako da ako hocesmo ovako da napravimo jedino nogom aktivirati talkback a rucno smanjivati slusalice na potenciometru ;)
Ad Fines
08-03-2006, 10:34 AM
Knob ima dim samo na monitor outputima i cini mi se na 2-track.Nisam siguran jer mi sad nije pod rukom.Neophodno je da ima dim i na PHONES AMP al da je povezan automatski sa talkbackom.Nije mi jasno kako to nisu uradili.
Tiki the Boyler
08-03-2006, 01:36 PM
Jes' lijepo imati Central Station! :D
STUDIOTON
08-03-2006, 01:50 PM
Jes' lijepo imati Central Station! :D
Hehe, ma ljudi .. Knob je zakon .. sve ti daje sto ti treba ,lep je ko lutka, kvalitetno izradjen .. mislim .. ne treba preterivati u zahtevima
Koliko mi je poznato DIM u talkbacku jedino ima PRESONUS od kontrolera .. ali da bi uzivao potpuno u pewsonusu potreban ti je cotrol station + onaj dodatak .. dakle station ide u rack i nema guzvanja kablova preko stola a sve kontrole su na tom dodatnom stonom uredjaju koji ga povezuje sa bazom samo jednim kablom .. i milina raditi.. mnogo je dobro uradjen .. ali ko ima oko 600 eur za obe sprave to je najbolje resenje
http://www.thomann.de/prodbilder/175096.jpg
http://www.thomann.de/prodbilder/presonus_csr1_control_station_pimx_175100.jpg
I SPL mislim da je na istu foru kao knob ..
Nije valjda da audio prolazi kroz ovaj smesni kablic u remote - u ???? :(
Pozdrav
zvincic
08-03-2006, 03:57 PM
Nije valjda da audio prolazi kroz ovaj smesni kablic u remote - u ???? :(
???
kroz taj smijesni kabelic prolazi samo talkback, sve drugo je samo kontrola.
btw. ovaj central station je zakon stvar
i ja sebi planiram jednog, adami zasluzuju samo najbolje :D
STUDIOTON
08-03-2006, 06:37 PM
kao sto rece zivinic , to su samo kontrole .. a kompletan audio izlazi pozadi sprave koja je u racku .. dakle central station nesumljivo najbolje resenje za kontrolu za onog ko ima da plati 600 eur ..
zvincic
08-03-2006, 07:17 PM
hm, Max je ipak u pravu.
Izgleda da Ivan i ja nismo dobro napravili domaći rad :)
Although there may be a slight difference in volume, you should not experience any frequency loss by using the remote. Keep in mind, in order to keep the signal path passive, you are sending the audio from the main unit to the passive pot in the CSR1 Remote. We tested this on an AP and found that the greatest distance we could have without any problems was 24 feet however the stock cable length is 12 feet.
Cheers, __________________
Rick Naqvi
www.presonus.com (http://www.presonus.com/)
800.750.0323 x114
STUDIOTON
08-03-2006, 08:05 PM
hm, Max je ipak u pravu.
Izgleda da Ivan i ja nismo dobro napravili domaći rad :)
:o ... Drzite se ljudi knoba, proverena stvar :)
zvincic
08-03-2006, 08:35 PM
:o ... Drzite se ljudi knoba, proverena stvar :)
ja bih isto CS prije nego knob :)
nekako mi se BK cini nespretan sa kabelima koji mu vise sa ledja....a on na stolu ispred mene. ne hvala :)
STUDIOTON
08-03-2006, 08:46 PM
E vidis , meni to uopste ne smeta .. cak kablovi koji vire iz njega ako se sve lepo sredi veoma lepo izgleda naprotiv .. evo pogledajte kako je kod mene .. ipak je lepo videti kada je ceo setup povezan neutrik-om:da: :)
zvincic
08-03-2006, 08:58 PM
E vidis , meni to uopste ne smeta .. cak kablovi koji vire iz njega ako se sve lepo sredi veoma lepo izgleda naprotiv .. evo pogledajte kako je kod mene .. ipak je lepo videti kada je ceo setup povezan neutrik-om:da: :)
pa evo, ovo kod tebe bi bas nastojao izbjeci, da mi audio kabeli idu kraj monitora :)
STUDIOTON
08-03-2006, 09:01 PM
pa evo, ovo kod tebe bi bas nastojao izbjeci, da mi audio kabeli idu kraj monitora :)
sto, da se ne ozrace :mrgreen:
ANITA
08-03-2006, 11:11 PM
Ivane, covjece, pa na tvom stolu fali bar pola studijske opreme? Gdje su papiri razbacani? Omoti od cokoladi... boce sokova, vode (pive?).... kore od mandarina, prazne kutije keksica, osusen cvijet, prasina, spindlovi s cd-ima razbacanim po svuda....... sve ono sto normalni ljudi drze na stolu?:confused: :mrgreen:
zvincic
08-03-2006, 11:25 PM
Ivane, covjece, pa na tvom stolu fali bar pola studijske opreme? Gdje su papiri razbacani? Omoti od cokoladi... boce sokova, vode (pive?).... kore od mandarina, prazne kutije keksica, osusen cvijet, prasina, spindlovi s cd-ima razbacanim po svuda....... sve ono sto normalni ljudi drze na stolu?:confused: :mrgreen:
joj, nemoj vise....da ne pogodis jos koju stvar kod mene :D:D:D
STUDIOTON
08-03-2006, 11:28 PM
hehe .. au bre .. ima toga i previse,ali kada radim i snimam ,kada je guzva .. onda ima djebreta koliko hoces .. bio sam primoran da nabavim novu pikslu za cigarete i uspeo sam naci jednu koja je kao serpa .. znaci iz nje mozes da nahranis celu porodicu ..
ali .. kada sam radim i kada sam u studiju sve mora da bude cisto, da mirise inace ne mogu da radim:mrgreen:
ANITA
08-03-2006, 11:31 PM
Pa nije valjda da pusis u studiju? :o
ANITA
08-03-2006, 11:33 PM
Ivane, bas ti je lijepa tastatura! Koja je to?
Moja "se" strgala nedavno.... one nozice sto je podizu... Filip me razljutio, pa pomislih, ona je najjeftniji dio po kojem mogu lupati, pa mi sad stoji onak unazad... :(
STUDIOTON
09-03-2006, 12:08 AM
da, kod mene je dozvoljeno pusenje, u okrugu ljudi sa kojima radim vazi pravilo, jebem ti studio u kome se ne pusi:banghead: .
Tastatura je chicony , nije losa ... dok traje mada sam planirao u dogledno vreme ovu
http://www.logickeyboard.com/images/varekort/NEW/LKB-CBASE-CHPC-UK-1.jpg
ANITA
09-03-2006, 12:12 AM
A zasto tako sarena?
Moja je microsoftova dobra je... bila...
Eh, koliko me samo kosta ta damlatinska krv.. :(
zvincic
09-03-2006, 12:20 AM
A zasto tako sarena?
Moja je microsoftova dobra je... bila...
Eh, koliko me samo kosta ta damlatinska krv.. :(
razmisli da stavis jednu boksacku vrecu nadohvat ruke :D
idekius
09-03-2006, 12:33 AM
jebem ti studio u kome se ne pusi:banghead: .
Pozdravljam i potpisujem!!!
Cak i sto se tice cigareta!:da:
A mogu da dodam i "jebes studio koji u sebi nema barem 2L piva i flasu zestokog... u svakom trenutku...."
idekius
09-03-2006, 12:39 AM
Ispravno pitanje :mrgreen:
Tiki the Boyler
09-03-2006, 10:38 AM
Mislim da ovo ipak ljep?e izgleda... :)
http://www.jannemecek.net/files/Picture%20015.jpg
Mo?da se Anita neće slo?iti, ali njen mu? hoće! :)
:);):da: Ponosan vlasnik od prije par dana..vrlo,vrlo korisna spravica.Jos ga ispitujem da vidim sto sve moze..!:mrgreen:
Manley
28-03-2006, 06:19 PM
Mislim da ovo ipak ljep?e izgleda... :)
http://www.jannemecek.net/files/Picture%20015.jpg
Mo?da se Anita neće slo?iti, ali njen mu? hoće! :)
Alo Tiki! Koliko je kod tebe jedan Central Station sa daljincem?
Pozdrav
Tiki the Boyler
08-04-2006, 03:20 PM
Komplet je oko 800EUR!
zvincic
08-04-2006, 05:58 PM
uh, malo puno :hyper:
voomighty
20-07-2008, 12:42 AM
da li neko moze da mi pomogne....
hm...kako da srochim..
da li big knob ima dovoljno snage na izlazu za slusalice (kako bih se strucno izrazio:wink:) ili pored ovog uredjaja treba uzeti HEADPHONE amp za malo "osetljivije i tishe" slusalice...
HVALAAA
HeatMan
20-07-2008, 11:17 AM
ima dovoljno..
voomighty
20-07-2008, 12:18 PM
hvala puno na odgovoru!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.