View Full Version : Izbacivanje (ban) clanova s foruma
ANITA
21-03-2005, 07:08 PM
Ovako.
Ja predlazem da se uvede princip da se ucini BAN osoba koje prekrse pravila ponasanja ODMAH cim to ucine.
Ali po principu da im pristup forumu bude onemogucen na jedno vrijeme (npr. 7,10,15 dana..), a ne za trajno.
Time bi CESCE opominjali clanove, ali uvijek bi bili otvoreni dati novu sansu. Tek ako je netko stvarno freak visoke razine.. i to treba uciniti nekoliko puta .. izbaci ga se za stalno.
Znaci, umjesto djeljenja kartona - djeljenje bana na tjedan dana....
Sto mislite o tome?
Time cemo sprijeciti i upisivanje istog clana pod drugim imenom gdje mozemo ocekivati isti obrazac ponasanja. Bolje ga pouciti necemu i pustiti da nastavi na visoj razini.
Anita
Nocni
21-03-2005, 08:00 PM
Ovo je sasvim ok, naravno ako je tehnicki izvodljivo.
pa ne znam koliko je to dobro, sta ako neko prosto ucini neku gresku i sada da ga odmah banujemo zato sto nije procitao pravila?
ja sam nekako vise za ovo opomena ili dve pa ban...ovako ce neko morati mnooooooooooogo da se trudi da bude banovan zauvek....
lesha
21-03-2005, 08:21 PM
ali da budu javne opomene..
ali da budu javne opomene..
naravno.
E, a smemo li da muvamo jedni druge , pocelo prolece..........Valjda ima mladih producentkinja na forumu
:twisted: :evil: :twisted: :evil: :wink: :roll: :wink: :D :) :drunk:
Altek
22-03-2005, 01:31 AM
Kad smo vec kod proleca....Nema mi haskija vec cetvrti dan :cry: Znaci ili se upustio u "all around sex actions" ili neko vezba staforda na njemu .... nedaj boze
A sto se tice banovanja - against all forms of banning ....Ziveli<
A sto se tice banovanja - against all forms of banning ....Ziveli<
slazem se......najbolje bi bilo da banovanje i ne postoji....zato bolje da tezimo tome ;)
ANITA
22-03-2005, 11:40 AM
Ma naravno da bi tako trebalo biti!
Kako ste zakljucali tamo temu o banovanju, morat cu odgovoriti ovdje na neke stvari. Mislim da su u igri bili alokawee i shakespeare...
Ona primjedba s politicarima koji zakuhaju pa se kasnije pretvaraju u mirotvorce!
Ne znam koliko se ja mogu usporediti s politicarem, ali se mogu usporediti sa roditeljem koji zna osjetiti kad je netko naucio lekciju i kad je vrijeme da se ukine kazna. Ako kazne nije ni bilo, nije postojala ni mogucnost da se nesto nauci.
DRUGO! Netko je rekao da je cipela banovan po osobnom nahodenju (pretpostavljam da ste mislili na moje).... i da je tako, bilo bi apsolutno bezrazlozno i nepravedno (i na to admini ne bi pristali!!!!). Ali nije! Svi koji su bili UKLJU?ENI u bilo koju raspravu s njim, bili su za to.
TRECE! Ako je moj prijedlog za ban clana ono sto je najruznije sto se dogodilo na forumu, onda pretpostavljam da se ovdje moje prisustvo nekima ?ini suvi?no?!
Nije mi prvi put u zivotu da REAKCIJA na lose stvari, bude osudena vise od samog uzroka. I to samo radi straha nekih koji misle da se mogu naci u istoj kozi (cipele), a to znaci da stvar nisu razumijeli.
Raprave, sva?e, emotivna ispoljavanja su jedno.... prijetnja Biblijom, duboko osu?ivanje i propovijedanja nama gresnicima je DRUGO! U tome je bitna razlika, ljudi moji! Jos se nitko na ovom forumu nije nasao tako ponasati! Nitko.
Ovdje ce uvijek biti hrpa ljudi sa kojima cemo se ponekad porjeckati i ne slagati i to nema apsolutno nikakve veze sa mogu?no??u da se takvi izbace ili slicno.
Ja se iskreno nadam da potrebe za ovako ?im vi?e ne?e biti!! Kao sto nije ni bilo... od kad sam ovdje....
I iako u dushi jesam mirotvorac (vise nego politicar :wink: ), naucila sam da ponekad treba voditi "rat" u svrhu trajnijeg mira.
akowalee
22-03-2005, 01:23 PM
:D :D :D :D
"Rat za mir" to mi zvuci itekako poznato :D :D
Neka se neko osevapi pa zakljuca i ovo.
Please :!:
milosjeftic
22-03-2005, 01:50 PM
Anita , tvoji postovi u tutorijalima su stvarno dobri , odlicni .
Ovi drugi ti " ne leze " ( po mom misljenju ) .
Zaklucajte ovu " temu " .
Anitin doprinos ovom forumu je vise nego ocigledan i tesko se moze reci da je na bilo koji nacin radila kontraproduktivno (sem onog puta kada je otisla sa foruma i time nas sve "uskratila" za svoje evidentno znanje). Sto se tice cipele ili koga sve vec, ja licno nisam imao nikakvu konfrontaciju sa njim i cak mi je bilo i malkice zao jer sam video da se trudi da se uklopi u okruzenje, ali iz njega uvek izbije "propovednik". Ja definitivno nisam za banovanje, ali mora da postoji neki poredak koji ce "zivot' na forumu uciniti mogucim. Takodje mislim da je jako pogresno zakljucavati temu i "zabijati glavu u pesak" svaki put kada nastane situacija u kojoj se (eventualno) neko moze prepoznati u buducnosti, pa ga to vec sada brine. Zasto niko ne banuje Anitu ili Ivana ili mene? Pa moje prvo pojavljivanje ovde je pocelo, uslovno receno svadjom ili kako god se to vec zove, ali u medjuvremenu se ispostavilo niti da su ljudi koji su me "ocrnili" mislili tako niti da sam ja "ocrnjavajuci" njih, uzvracajuci mislio najozbiljnije. Za dva dana situacija je bila pod kontrolom i to bez ikakavih "pretnji". Zasto? Zato sto smo svi uvideli svoje greske i ukapirali da imamo zajednicka profesionalna, pa cak i "neprofesionalna" interesovanja. Druga stvar je i nacin na koji ispoljavas svoje neslaganje sa "sagovornikom". Suzivot sa vise ljudi ume biti nelagodan, ako ne postoje neke norme ponasanja koje ce biti jednake za sve. Utoliko podrzavam "disciplinske mere", ali vise bih voleo da svako od nas preispita sebe pre nego sto osudi onog drugog (mislim konkretno na sve clanove foruma bez izuzetka). Ne moze svaka tema da bude o produkciji i o opremi i normalno je da ljudi pricaju i o drugim stvarima koje nisu u sferi profesije, ali tu se vidi ko je kakav i ko koliko moze zapravo da koegzistira sa ostatkom sveta. Cipela, na zalost to nije mogao, a po mojoj proceni jos neki ne mogu (ali ne prozivam), ali se nadam da ce uspeti da se "socijalizuju" u neko dogledno vreme na sveopstu radost forumasa. Nadam se da licno necu doci u situaciju da odlucujem da li ce neko ici ili ostati na forumu i trudicu se koliko god mogu da se izuzmem iz takvih prica, ali kada je u pitanju ostanak ljudi koji mi znace, niko ne treba ocekivati da cu stati na "onu drugu" stranu, toliko objektivan bas i nisam.
Pozdrav
btw, CW sucks!!! :D :D :D :twisted: :rotfl: :wink:
idekius
22-03-2005, 02:55 PM
btw, CW sucks!!! :D :D :D :twisted: :rotfl: :wink:
Jooooooj!!! A dje me nadje... Pa sta ti je to trebalo, crni ti :?: :twisted: :!: :evil:
Pa znas ti mene... :D :D :D
p.s. Ajd' pa se zameri pred konkursni rok :D :D :D :D :D :D :D :D
idekius
22-03-2005, 03:05 PM
Pa znas ti mene... :D :D :D
p.s. Ajd' pa se zameri pred konkursni rok :D :D :D :D :D :D :D :D
Ma i po cenu zivota :!: :D
11-ta bozija zapovest - Ne vredjaj CW, narocito ako koristis inferiorni EMU :twisted:
Danas Emu, sutra Apogee Roseta 200... A ti ces na festival ispred robne kuce u centru zajedno sa onim Peruancima. Ti i Ivan u belom mantilu. Bicete srecni ako zaradite za povratak, a usput vas ne smeste u neku ustanovu :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
idekius
22-03-2005, 03:45 PM
Danas Emu, sutra Apogee Roseta 200... A ti ces na festival ispred robne kuce u centru zajedno sa onim Peruancima. Ti i Ivan u belom mantilu. Bicete srecni ako zaradite za povratak, a usput vas ne smeste u neku ustanovu :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Sto se rice Rosete, ne sumnjam uopste da si u styanju da maznes neku ribu koja se tako zove, ovo drugo hmmm... :D
He, he, a sto se tice festivala, vidim da izgaras od zelje da neko tamo pomesa kalo matrice, narocito ce biti interesentno ako se u omotu grupe "Vozd" greskom nadje disk mali Racha i "Milicija trenira strogocu" :D :D :twisted:
Nema frke, znaju oni i tu pesmu, garant... :D :D :D Sa policijom sam u tradicionalno dobrim odnosima, narocito sa ovim specijalnim jedinicama sto dobro biju :D :D :D
ANITA
22-03-2005, 06:40 PM
Jeftini milosu....
i sli?ni...
Necu biti zlocesta.... i necu trositi rijeci... procitala sam ovo. Jadan cipela... ispatio za nista. Da bi bilo svrhe i ti bi bio slijedeci za odlazak s foruma.
Nista, samo vi lijepo ovdje zivite u tobozjem miru punog provokacija na koje odgovarate laznim smilicima hineci saljivost...... Sve je to ok. Ali to nije moj svijet.
Thanks Oggy na podrsci (ma sto mi diras CW?!! :D ). Idekiusu i zvincicu (btw noviji ODLICAN clan... da ne bi ispalo da ih nema) na salama... :D
Ako napisem nesto bitno sto bi moglo posluziti nekome, stavit cu pod tutoriale, kako mi drugo "ne ide"....
zvincic
22-03-2005, 06:57 PM
Thanks Oggy na podrsci (ma sto mi diras CW?!! :D ). Idekiusu i zvincicu (btw noviji ODLICAN clan... da ne bi ispalo da ih nema) na salama... :D
*blush*
:)
btw. Anita, nisam ulazio u ove rasprave ali samo mali savjet
ne opterecuj se puno sa ljudima na forumu.
uvijek ima ljudi sa kojima mozes normalno pricat, koji su uvijek spremni pomoci, koji znaju cijeniti dobru salu (i na svoj racun!)...a opet ima likova sa kojima se ne da pricati, koji uvijek tuku svoje bez obzira sta im rekao...bas kao i u stvarnom zivotu.
hvala bogu, onih prvih ima puno vise ;)
a ove druge jednostavno ignoriras i bok ;)
vjeruj mi, nisam od jucer na raznim forumima (i news grupama) na internetu ;)
vazno je znati distancirati se i ne uzimati sve k srcu sto napisu ljudi iza monitora ;)
ps. a kako sam na GF-u napisao:
90% muzicara koje poznajem ima odlican smisao za humor i znaju prihvatiti dobru zezanciju....onih drugih 10% su losi muzicari :lol:
citamo se i dalje ;)
@ Anita:
CW ne diram vise nikome :D :D :D Samo malkice Dekiju posto je odlican za ove konstruktivne rasprave :D :D :D
mislim da ti stvarno nisi u poziciji da komentarises bilo cije postove....trebao bi neko da uzme to tebi da uradi - bio bi iznenadjen...
idekius
22-03-2005, 10:28 PM
Ma postali smo kao changrizavi starcici :roll: :? :D
Cak me ponekad pocela radovati dusevna bol pojedinih sa foruma... Recimo slagao sam hiper zadovoljne face pre neko vece dok sam zamisljao Sandrove suze posto je Partizan odrao Cibonu u kosarci :-) Posle me grizla savest, ipak nije u redu da covek toliko pati :-) :twisted: Ipak je on covek od CW-a :-)
Sto se tice HuAnite, ne vidim njenu gresku, rekla je ono sto smo svi precutkivali, da mi je zao Cipelica, jeste, ali sam je trazio... Da je ispao malo zrtveno jagnjence, jeste i to... to mislim zbog toga sto nije on jedini ciji su postovi malkice kolorisani verama, nacijama, politikom i sl., ali ostali koji su skloni tome ipak znaju za dosta i znaju kad je vrag odneo salu... On nije znao, a HuAnitica je samo javno to rekla, sto je O.K.
I jos nesto! Zasto nju optuzivati? Pa nije ga ona banovala, svi smo se slozili, ja kao poslednji peder, precutno... :roll: A ako neko misli da se eto, on nije slagao, trebao je odmah to da kaze, ako je rekao, ostao je u manjini... Da sam mislio da nije potrebno banovati Cipelu, digao bih frku oko toga na sav glas, ovako sam cutao i cutanjem odobravao postupak koji je krenuo svojim tokom... Znam da nije lepo precutno se slagati, ali eto... desi se...
Ako sada HuAnita misli da mu treba dati ponovo sansu, o.k. je sto to kaze. Licno obzavam ljude koji javno iznesu svoju promenu misljenja. Cenim kada neko nije bandoglav i kada prvi skrene paznju na to da se njegov stav promenio. Najgori su oni koji misle da ce da im padne kruna sa glave ako ospore svoje prethodno misljenje i ako cak ukazu necim na svoju gresku za koju znaju, ali ce da precute da nebi negirali sebe. HuAnita nam je ovim pokazala da nije covek (skwo :-) ) te vrste i to puno cenim...
ANITA
22-03-2005, 10:35 PM
Vau, deky! Ostadoh bez teksta. I maca... i Hu...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.