Log in

View Full Version : treba mi mala pomoc oko samplovanja

saki
13-03-2005, 09:20 PM
u semplovo sam dobos je ok ali haj hat open mi ne valja lepo sam ga uradio ali nevrsi mi uslugu sto treba da radi da mi otvara i zatvara kako bi trebalo da radi sta sam pogresio.Hvala opet svima ovde ako nekom treba taj hh open cu davam posaljem nije veliki da mi ga uradite ako je moguce ili kazite sta trebam da uradim.

zmaj
13-03-2005, 10:10 PM
u semplovo sam dobos je ok ali haj hat open mi ne valja lepo sam ga uradio ali nevrsi mi uslugu sto treba da radi da mi otvara i zatvara kako bi trebalo da radi sta sam pogresio.Hvala opet svima ovde ako nekom treba taj hh open cu davam posaljem nije veliki da mi ga uradite ako je moguce ili kazite sta trebam da uradim.Sve u jednom dahu...bash smeta ona tacka u sredini :lol:

saki
13-03-2005, 10:24 PM
tacka bas na pravo mesto.ha ha
ako neko zna da mi pomogne bilo bi jos bolje.Hvala

milosjeftic
13-03-2005, 11:44 PM
12 . 40 , jedva gledam . Molim te , objasni malo preciznije sta bi hteo .

saki
14-03-2005, 12:02 AM
evo sta hocu uzo sam onaj vsc plug in od rolanda sound canvas i hteo sam da od bubnja onaj hihat open da usemplujem to sam i uradio ali kad ga pozovem u batery i onda pravim svoj neki ritam onda kad napravim da mi se otvara i zatvara hihat open onda samo je celo vreme otvoren ne zatvara ga kad stavim i obican hihat od batery znaci taj sto sam u semplovo neradi svoj rad kako bi trebalo.ja mislim da ce te svati ti u cemu je moj problem.Hvala

milosjeftic
14-03-2005, 12:10 AM
Da se ne patis ( mo ) ...
- iskoristi StYlus : kontra cinela moze da posluzi za sve ,
osim za jazz . Uz to vrlo malo trosi i (ne)zaluzeno je proglasen za VST godine . U svakom slucaju veoma dobar , originalan i stedljiv program zahvalan za sve osim , za neki vrlo konzervativni zvuk ( kakav ja pisem ) .

Bio sam uzasno skeptican u vezi StYlus - a , ali sam promenio misljenje : ako vec imas dobos sa kojim si zadovoljan
(is)probaj kako se sa njim uklapaju bas bubanj i kontra cinela od StYlus - a . Rukovanje sa otvorenom kontrom je jednostavno , rezultat dobar .

Ako nisi zadovoljan , nabudzicemo tvoj hi - hat da radi .
P.S.
Sad idem da spavam , videcu o cemu se radi sutraaaaaaa...

SandRob
14-03-2005, 08:26 AM
evo sta hocu uzo sam onaj vsc plug in od rolanda sound canvas i hteo sam da od bubnja onaj hihat open da usemplujem to sam i uradio ali kad ga pozovem u batery i onda pravim svoj neki ritam onda kad napravim da mi se otvara i zatvara hihat open onda samo je celo vreme otvoren ne zatvara ga kad stavim i obican hihat od batery znaci taj sto sam u semplovo neradi svoj rad kako bi trebalo.ja mislim da ce te svati ti u cemu je moj problem.Hvala

stavi ta dva samplea u istu 'mute group'. po difoltu ti je 'mute group' off, a ti namisti na '1'.

saki
14-03-2005, 08:50 AM
kako to da uradim objasni mi malo bolje za taj mute grup.da nebi se zajbo malo vec mi se sve ide polako naopako.Hvala

milosjeftic
14-03-2005, 09:30 AM
Da li sam dobro razumeo : imas zvuk otvorene kontre u jednoj cell , zvuk zatvorene kontre u drugoj . Kada zvukom zatvorene kontre " zatvoris " otvorenu , ona je i dalje otvorena ?

saki
14-03-2005, 09:41 AM
bas tako kako si naveo

SandRob
14-03-2005, 10:58 AM
kako to da uradim objasni mi malo bolje za taj mute grup.da nebi se zajbo malo vec mi se sve ide polako naopako.Hvala

otvori lipo battery i sve ce ti bit jasno.

postupak:

1. ucitas zatvoreni hat u cel i namistis (dole ispod) mute group: 1
2. ucitas otvoreni hat u drugi cel i namistis (dole ispod) mute group: 1

eto, sad ce ti zatvoreni hat zatvarat onega otvorenega. :)

saki
14-03-2005, 11:29 AM
Super hvala vam mnogo