PDA

View Full Version : M-audio 2496 + "custom made" snagas...

stanceyu
09-03-2005, 11:35 AM
Negde gresim!!! :?
Dakle imam M-audio audiophile 2496 (PCI varijanta), koja mi je 2 godine radila super, medjutim, od kako sam nabavio jedan "custom made" snagas stalno se cuje neko niskofrekventno brujanje kada se pojaca na preko 40% snage. Da stvar bude zanimljivija, kad na pojacalo stavim BILO sta drugo (ili pak kad nema nista na ulazima) "cuti ko riba". Da stvar bude JOS zanimljivija, kad stavim neko drugo pojacalo, miniliniju ili (neke stare) aktivne zvucnike na karticu i ona cuti ko riba. Ali kad spojim ta dva... bruji. Cak i kada je ugasen komp. opet se cuje brujanje kada pojacam amp. Na pojacalu su cinc ulazi, koje spajam sa cinc izlazima, i probao sam vec 5 kablova i sve isto...
Negde ja pravim gresku, samo uopste ne mogu da provalim sta je...
Aj' lupajte sta vam padne na pamet, pa da isprobavam...

Boskovic
10-03-2005, 10:20 PM
Negde gresim!!! :?
Dakle imam M-audio audiophile 2496 (PCI varijanta), koja mi je 2 godine radila super, medjutim, od kako sam nabavio jedan "custom made" snagas stalno se cuje neko niskofrekventno brujanje kada se pojaca na preko 40% snage. Da stvar bude zanimljivija, kad na pojacalo stavim BILO sta drugo (ili pak kad nema nista na ulazima) "cuti ko riba". Da stvar bude JOS zanimljivija, kad stavim neko drugo pojacalo, miniliniju ili (neke stare) aktivne zvucnike na karticu i ona cuti ko riba. Ali kad spojim ta dva... bruji. Cak i kada je ugasen komp. opet se cuje brujanje kada pojacam amp. Na pojacalu su cinc ulazi, koje spajam sa cinc izlazima, i probao sam vec 5 kablova i sve isto...
Negde ja pravim gresku, samo uopste ne mogu da provalim sta je...
Aj' lupajte sta vam padne na pamet, pa da isprobavam...
Uzemljenje 100%.

Vidi kako ti je rijesheno uzemljenje tj. probaj malo da ispremjeshtash uticnice i sl. Dodushe postoje pravila kako se to radi ali... evo kod mene trenutno jedino resenje koje eliminishe brum pri snimanju zvuka sa VHS rekordera jeste da direktno spojim kablom "zemlju" sa uticnice na koju je prikljucen VHS na kucishte racunara. Sve ostale elegantnije izvedbe tipa da koristim razvodnik da bi ima "zemlja" bila ista i bilo shta shto zvuci logicno i shto bi neko mogao da pomisli da sam propustio da uradim nisu dale rezultat.
Ako vec nemash potpuno isprvano rijesheno pitanje napajanja uredjaja ne preostaje ti nishta do da malo experimentishesh, ALI!!!!!
NA SOPSTVENU ODGOVORNOST !!!!!! :)

fipke
11-03-2005, 10:12 AM
50hz?

stanceyu
11-03-2005, 07:59 PM
Uzemljenje 100%.

Svaka cast! :D
To mi kaze i jedan elektrotehnicar... mislim, ustvari problem je u predugackim kablovima, koji pojedinacno i nisu nesto dugacki, ali akd se to sve sabere, postoji neka "petlja u masi" :? sta god to bilo, ali se sve svede na problem sa uzemljenjem. Stara prica na forumu!
Sve u svemu stvar se moze srediti dodavanjem kondezatora od 1 mikrofarada, ali sa tim se vec necu petljati, nego cu odneti kod nekog da mi to odradi, ili napraviti drugaciji raspored po kuci, obzirom da kad snagas utaknem "direktno u zid" sve je ok!

Hvala u svakom slucaju!

stanceyu
11-03-2005, 08:01 PM
50hz?
:?: :?: :?:
BTW, mislim da ti imas isti problem sa onim tvojim malim! Probaj znaci kao i ja... da ga ukljucis direktno u zid, a ne u razvodnik...