PDA

View Full Version : Efekat prije snimanja U Cubase-u?

enzomat
21-01-2005, 08:35 PM
Imam jedno pitanje.

Radim sa Cubase SX2 i imam RME Fireface 800. Zelim da kad snimam npr. gitaru cujem efekat koji zelim u real timeu, dakle prije snimanja. Ne znam kako da setup-ujem inpute i inserte da to postignem. Npr, neki Guitar Rig sound na gitari dok sviram za vrijeme snimanja. Mislim da sam objasnio.

Pomoc?

puRe
21-01-2005, 09:40 PM
1. Napravis audio kanal i podesis mu odgovarajuci ulaz
2. Ukljucis record enable i monitor dugme (crveno i ono zuto okruglo pored njega)
3. Postavis Guitar Rig kao insert na taj audio kanal

veseli koljac
21-01-2005, 09:47 PM
i jos u devices/device setup/VST multirack/ ukljuci direct monitoring da bi mutirao ulaz a cuo samo signal koji je prosao kroz guitar rig.

Ad Fines
21-01-2005, 10:39 PM
i jos u devices/device setup/VST multirack/ ukljuci direct monitoring da bi mutirao ulaz a cuo samo signal koji je prosao kroz guitar rig.

Mislim da tad nece cut plug in na insertu nego samo clean s kojim je usao.

Napravi novi kanal i na njemu za pocetak ne radi nista.Samo mu dodjeli INPUT koji koristis.
U taj input u kojem je recimo gitara,na insert stavi guitar rig i odaberi sound,ukljuci audio monitor i pici.
kakav direct monitiring sa ovom kartom.Ona se sprda sa latencijom koja je ionako premala da bi direct mon padao mu na pamet.
Probaj ovako.

enzomat
21-01-2005, 11:06 PM
opet se nista ne mijenja...zvuk mi je isti kao i prije. samo clean gitara

veseli koljac
21-01-2005, 11:31 PM
Mislim da tad nece cut plug in na insertu nego samo clean s kojim je usao.
cuce se samo ono sto je na insertu a clean se nece uopste cuti,zato i sluzi dm.

ako vec ne radi dm onda smanji ulaz na kartic (line in,mic) a pojacaj na vst-u,i ako si upalio zuti kruzic (monitoring) na tom kanalu, mora da se cuje.

Ad Fines
21-01-2005, 11:50 PM

Nemoguce.Dok se cuje clean mora se cut i insert na tom kanalu jer je insert pun ili prazan nezaobilazan.(evo imas i rimu). :wink:
Probaj stavit neki drug plug in,al to nema veze.Nesto ti nije dobro.......mora radit bez greske.Naci cemo rjesenje

Ad Fines
22-01-2005, 12:10 AM
Ad Fines:Mislim da tad nece cut plug in na insertu nego samo clean s kojim je usao

cuce se samo ono sto je na insertu a clean se nece uopste cuti,zato i sluzi dm.

Nije tocno prijatelju.Necu ovo objasnjavat jer nije tema.DIRECT MONITORING ne treba objasnjavat jer sama rjec kaze.U tom slucaju nema latencije,al nema ni real time sa efektima.ukratko,ASIO kao da ne postoji.Ovo se odnosi samo na INPUTE,dok recimo nesto usnimljeno pomocu DM,kasnije se cuje sa efektom.Al pustio ovo i prouci malo HELP,jos tamo negdje od VST 5...........

@enzomat
Rekao si da koristis fireface 800?Svaka cast!
Ovako;pokreni cubase,odredi folder,F4 i ucitaj postavke zvucne kartice koje trebas,ako ih nisi kreirao,kreiraj,dodaj audio mono kanal,F3 i nadji koji ti INPUT kanal prima signal.Ne ukljucuj "zuti krug" na kanalu kojeg si ti postavio u projekt.Kad si nasao kanal kojem level nije miran,otvori njegov insert i ucitaj u njega plug in.Na kanalu kojeg si kreirao odaberi input sa onoga na kome imas sinal,stisni "zuto dugme" i nema teorije da ne radi.
Ajd pa javi ima li promjene.
...................................hm..........dir ect monitoring a covjek bi sa plug inom svirao u real timeu..............kako kad je ulazni kanal u by pasu........hm....

ridge
22-01-2005, 03:09 AM
Da i proveri kako ti je izrutiran signal u samom RME-ovom mixeru da nisi mozda namestio da ti signal ide direktno na out gde su ti monitori pa zaobilazi Cubase ili prolazi i kroz njega al je jacina signala pojedena prvim

enzomat
22-01-2005, 03:04 PM
Radi, napravio sam. Hvala svima na brzim odgovorima. :wink:

cipela
22-01-2005, 05:54 PM
enzomat

KomentarUpisano: Subota Jan 22, 2005 4:04 pm
Radi, napravio sam. Hvala svima na brzim odgovorima. Wink

Pa kako si napravio i sta si podesio. De kazi da i mi znamo jer je bilo mnogo savjeta. Nemoj da onaj Wink bude znak da ne zelis podijeliti znanje. :(

enzomat
23-01-2005, 11:05 AM
Stavio sam efekat na insert u audio inputu, odarao taj input na audio traci, pritisnuo zuto dugme i ugasio direct monitoring u device setupu.

Radi.

SandRob
23-01-2005, 12:27 PM
kupite creamware kartice i nemate problema sa ovakima stvarima. :)

cipela
23-01-2005, 04:53 PM
Stavio sam efekat na insert u audio inputu, odarao taj input na audio traci, pritisnuo zuto dugme i ugasio direct monitoring u device setupu.

Radi.
Pa da. To tako i radi. Mislio sam da ima neka druga interesantna caka. :D

Pedja
23-01-2005, 05:17 PM
kupite creamware kartice i nemate problema sa ovakima stvarima. :)
ovo je najjednostavnije i najbolje resenje :D

enzomat
23-01-2005, 11:27 PM
Nisam imao iskustva sa Creamwareom, ali cu vam reci jedno: RME Fireface radi odlicno, cak je moj prijatelj koji ima Mac-a i Digi 002 ljubomoran.

Ad Fines
24-01-2005, 12:18 AM
Nisam imao iskustva sa Creamwareom, ali cu vam reci jedno: RME Fireface radi odlicno, cak je moj prijatelj koji ima Mac-a i Digi 002 ljubomoran.

MAC+DIGIDESIGN=FENOMENALNO

Nebi trebao biti ljubomoran,al nek mu bude. :)
Ti imas odlicne konv i drivere kad je u pianju kartica,al digidesign nosi nesto sto se rjecima tesko opisuje.
:wink: :D