Log in

View Full Version : analogni sint za 102 EURa i Mutator filter

clusterchord
12-01-2005, 09:55 PM
nabavio sam na deutche e-bay: Control Synthesis DEEP BASS 9

http://www.babic.com/GIFs/deepbass9.jpg

jeftin je jer malo ljudi zna sto je to: originalno zamisljen kao veoma los TB303 klon, medjutim napravljen je od odlicnih komponenti:

CEM3340 VCO kao sto ima Prophet i sl.
Transistorski 24dB Moog filter i Envelopa (brza i ostra kao zilet)
MIDI-CV interface, Filter IN, CV out. prima pitch bend, mod wheel i controler, i glide kontrola kao na 303.

vrlo konkretan i mocan, ali jednostavan synth bass. razbija za bilo kakvu elektroniku ili plesnu glazbu. zanimljiv je i zbog toga sto se na njega moze prikljuciti bilo koji VCO modul od nekog modulara - i svirati preko midija u njegov filter - znaci kompletni mini-sint sa VCO po izboru - npr. od MOTM ili sl. (kopija moog900 serije) ili Roland System100 VCO. takodjer moze se preraditi da mu kratko spojis jedan ili vise parova transistora u filteru s malim prekidacima - tako dobijes izbor od 24dB (moog), 18dB (303) ili 12dB po oktavi (OB SEM). drugim rijecima moze postati nekakav micro moog ili pravi 303. :wink:

nabavio sam i Mutronics MUTATOR - high end 2ch analogni outboard filter. takodjer u pola cijene na Harmony Central oglasima. (Koristili su ga Radiohead, Leftfield, Massive Attack i drugi)

http://www.babic.com/GIFs/mutator2.jpg

evo kako zvuci:
http://archive.keyboardonline.com/db_area/sounds/mutator/mutator1.mp3
http://archive.keyboardonline.com/db_area/sounds/mutator/mutator3.mp3

eto morao sam nekome reci, mojoj curi se fucka za sve to skupa.. :oops: :lol:

puRe
12-01-2005, 11:32 PM
SVAKA CAST! Cestitam.......pogotovu za Mutator (verovatno zato sto ovaj drugi nisam cuo :) )...

dr.Ru
12-01-2005, 11:40 PM
Svaka cast :!:
Za Deep Bass iskreno, nisam cuo, ali Mutator je prava stvar. Ljudima ili treba ili im nije bitan. Meni bi bio jako koristan i dao si mi dobru ideju za razmisljanje.

PS. moja devojka ponekad svrati na rumski.com, ali ide samo na "razno - off topic" :oops:

clusterchord
13-01-2005, 01:28 AM
hvala :wink:

nemam nikakav demo od DB9 - nazalost tek je krenuo postom iz Njemacke. Ali svirao sam ga prije par mjeseci - moj kolega, a i ujedno i serviser za sinteve, ga ima, pa mi je bio posudio na par dana.

Mutator se inace prodaje nov za 1000 eur. tip mi je dao za 600 ukljucujuci shipping - to nisam mogao propustiti, pa to je oko 450 eur.

puRe, u vezi RE-501/555:

inace tip od kojeg sam kupio mutator je isto prodavao SRE-555 u vrhunskom stanju - nazalost netko je drugi bio brzi. zainteresirao sam se za 555 kad sam cuo ovaj demo:
http://www.analoguehaven.com/doepfer/modular_vortex.mp3

pitao sam ti malo za space echo u ZG - kad naleti 201 ide od 350-450 eur, 501/555 je 450-550 otprilike. 301 je 300-400.

bio sam nasao jos jedan 201 za sebe (ponovo) - ali ispalo je da je u koma stanju. j.. ga. inace znaju naletiti na HC oglasima, cak ti se isplati sa shippingom pa pogledaj tamo s vremena na vrijeme.

puRe
13-01-2005, 10:42 AM
puRe, u vezi RE-501/555:

inace tip od kojeg sam kupio mutator je isto prodavao SRE-555 u vrhunskom stanju - nazalost netko je drugi bio brzi. zainteresirao sam se za 555 kad sam cuo ovaj demo:
http://www.analoguehaven.com/doepfer/modular_vortex.mp3

pitao sam ti malo za space echo u ZG - kad naleti 201 ide od 350-450 eur, 501/555 je 450-550 otprilike. 301 je 300-400.

bio sam nasao jos jedan 201 za sebe (ponovo) - ali ispalo je da je u koma stanju. j.. ga. inace znaju naletiti na HC oglasima, cak ti se isplati sa shippingom pa pogledaj tamo s vremena na vrijeme.

Hvala za informacije! Pogledacu...

pinga
22-01-2005, 04:11 AM
dobar taj mutator skinuo sam one mp3 eve i stvarno simpa zvuchi...aj preporuchite neku slichnu spravu a da ne koshta mnogo..

clusterchord
22-01-2005, 05:24 AM
dobar taj mutator skinuo sam one mp3 eve i stvarno simpa zvuchi...aj preporuchite neku slichnu spravu a da ne koshta mnogo..

od svih drugih koje sam slusao demo, ovaj mi se najvise svidio, i jeftin je (oko 200 EUR export u Njemackoj; touched-by-sound.de)

http://www.vermona.com/produktpic/daf1/daf1_both.jpg

http://www.vermona.com/en/produkte/daf1/daf1.html

nema MIDI ali zvuci odlicno i ima CV kontrolu kao mutator. s time da je i highpass i lowpass po kanalu - drugim rijecima ima ukupno cetiri filtera

(mutator je samo lowpass filter)

postoji i AKAI MFC42 (300-400 EUR) koji ima i phase shifter i MIDI kontrolu ali ima precist i njezan zvuk - nema nikakvog karaktera niti toliko 'masti'

goasia
22-01-2005, 10:35 PM
Neznam da li kupovina preko e bay funkcionise iz Srbije , hm ..sumnjam ,ali bih i ja rado video deep bass 9 u svom racku, a i bogami Andromedu ... 8)
ako neko slucjano prodaje neku analognu spravu ili je zainteresovan za neku menjazu ...

contact@goasia-project.com

clusterchord
23-01-2005, 05:45 AM
Neznam da li kupovina preko e bay funkcionise iz Srbije , hm ..sumnjam ,ali bih i ja rado video deep bass 9 u svom racku, a i bogami Andromedu ... 8)
ako neko slucjano prodaje neku analognu spravu ili je zainteresovan za neku menjazu ...

contact@goasia-project.com

kupovina funkcionira najjednostavnije za male stvari - posaljes preko banke (wire) lovu sa "Swift"-om. tip ti da podatke i to je to. uclanjivanje u e-bay nije nista specialno, stavis e-mail, izaberes password itd.

za vece treba imati VISA ili MC karticu, da mozes u PayPal ili ESCROW service.

DB9 se inace prodaje u njem. za oko 200 Eur, kako naletis. ja sam imao srecu.

sto se tice ostalih analogija - moj prijatelj 'dila' s njima , mogu ti poslati popis cega ima i po kojim cijenama. znam da ima i on DB9, njegov sam
i probao kad sam se odlucio za to, ali neznam dali ga hoce prodati..

naravno, mene uvijek zaminaju analog sintevi ako tamo kod tebe ima nesto interesantno. (uvijek trazim Jupiter 8... 8) )

javicu se e-mailom.

goasia
23-01-2005, 09:02 AM
Pratim tu po oglasima ali zadnji Jupiter 8 sam video pre nekih 5-6 godina i tip ga je prodavao za ca. 2500 nemackih maraka ,ovde jako malo tih sprava ima ... ja sam imao Jupetera 6 tokom osamdesetih ,kao i tb 303 ,eh da sam znao ... pre par meseci neko je na nekom forumu kod nas nudio Juno 106 ,i prodat je za 100 eura , par sati sam zakasnio ...nego vidim da imate Andromedu ,nesumljivo da je vrhunska sprava ,ali me interesuje da li ona vredi svoju cenu :?: ja se nesto predumisljam ... ali :? .... i rado bih kupio neki tb303 clone ,doepfer ,mam, deep bass,freebass ...novation ne bih ili cak waldorf pulse ... i mozes mi poslati lager listu svog drugara :wink:
i ako nekog interesuje imam jedan Yamaha Fs1r za trampu...mozda i Roland xv5080...

clusterchord
23-01-2005, 05:32 PM
vecina tih 303 klonova je losa. neznam za freebass. problem je sto svi koriste jefitni 24dB filter. A 303 ima diskretni transistorski 18dB filter.

najblize tome je da uzmes DB9 i kratko spojis jedan od njegovih 4 para transistora - i pretvoris 24 u 18dB/Oct. filter. envelopa je ista ako ne i brza nego na 303. jedino oscilator zvuci drugacije - ali to je slucaj sa skoro svim klonovima. zato ja planiram da mi tip napravi oscilator modul po shemama od System100 i spojim ga sa DB9. i tp je to - 303 na steroidima.

inace ima jedna aukcija u Sloveniji za TB303. pocetna cijena je bila oko 400 EUR, i nitko nije ponudio. probaj www.bolha.com , pa stavi TB303 u search. neznam jeli jos oglas tamo..

mogu nabaviti pulse plus.. novation je sranje. raspitacu se za FS1R. ja ga isto imam i obozavam ga za padove i ambient bed-ove.. :wink:

cujemo se mailom..

goasia
23-01-2005, 06:13 PM
:( Nema na tom sajtu tog tb-a , mislim a doepfer ima 18db filter ,da oni sa 24 db nemaju onaj fatt u sebi , mada Waldorf bi trebao biti dobar ,samo sto navodno vise vuce na mooga nego na tb a.
.. a oni na racunaru su tanki do besvesti ... neznam kakva je ona u varios? ..tamo ima i Jupitera 8 ... ali samo slika :)

clusterchord
23-01-2005, 06:27 PM
..nego vidim da imate Andromedu ,nesumljivo da je vrhunska sprava ,ali me interesuje da li ona vredi svoju cenu :?: ja se nesto predumisljam ... ali :?

Andromeda vrijedi dvostruko od svoje cijene. prije par godina ljudi nisu mogli sanjati da imaju 16 polifoni pravi analogni VCO sint sa takva dva filtera, sa analognim sekvencerima/arpegiatorima i da su multitimbralni. to jednostavno nije postojalo. da ne govorim o skoro modularnoj ahitekturi - svaki parametar moze modulirati svaki drugi (mod matrix).

ako nisi vec prije cuo, evo ti par ubitacnih primjera :wink: (samo andromeda):

foundation(instrumental mix) (http://www.doperobot.com/music/thedoperobot/128K/foundation(instrumentalmix).mp3)

G-Force Blackout (http://tinyurl.com/3lxpg)

Andy-mp3 (http://www.nederlandmuziek.com/gallery/pim/Andy-mp3.mp3)

NPN (http://tinyurl.com/43h9w) (21Mb!!)

Hypnotika (http://www.siouxstudios.com/site/music/music_files/mp3/hypnotika/Hypnotika192.mp3)

Eon
23-01-2005, 06:55 PM
Postoji jedna vrlo lepa i smesna prica za TB-303. Inace Zoran DJZ iz Novog Sada je kupio poznatu klavijaturu i to na najneverovatnije mogucem mestu.

Kupio ju je od cigana koji su je koristili na svadbama kao bass pratnju a oni od nekog shabana koji ih je ubedio da je odlicna zamena za bass gitaru (ustvari cija je i prvobitna namena i bila 303 ali je lose konstruisana pa niko nije znao da ce iz nje maltene proisteci citava vrsta muzike), pa su cigusi ladno prodali Zoranu 303 za neke bedne pare, cini mi se 200 maraka ili slicno jos pre 7-8 godina.

Inace cuo sam da na netu postoje sheme za pravljanje doticne, ono kucni majstor, stim da su potrebne posebne nabavke ali treba izgooglati, odo ja pa ako nadjem postavicu link.

goasia
23-01-2005, 09:00 PM
znaci vredi svoju cenu , cekam da mi jave cenu iz skymusic a, vidim na netu negde oko 2000 i nesto evera , a to mi je uhhh.... pre bih se zezao sa neki vintage zajebancijom , mada ne znam jos ... pre izvesnog vremena sam mislio da je gotovo sa skupocenim hardverom, medjutim ti instrumenti sa ekrana su ko kad umesto devojke imas plasticnu lutku (mada to nisam probao 8) ...
83 sam kupio tr 606 i tb 303 ..znate da te masine rade i na baterije??? cena mu je bila 600 dem po komadu .. skidam demo od Andromede ...pozdrav :?

zmaj
23-01-2005, 09:43 PM
Neko ce se smejati,ali meni je od svega ovoga sto ste nabrojali drazi jedan onaj Clusterchord-ov Rhodes 8) Imam fetis prema Rhodes-ima :lol:Nabavicu jedan sebi kad tad :!:

@Clusterchord
Kako se krecu cene ocuvanog Rhodes-a?I kako je sa popravkama,gde ga popravljas i je li skupo odrzavanje?

clusterchord
24-01-2005, 12:56 AM
Neko ce se smejati,ali meni je od svega ovoga sto ste nabrojali drazi jedan onaj Clusterchord-ov Rhodes 8) Imam fetis prema Rhodes-ima :lol:Nabavicu jedan sebi kad tad :!:

@Clusterchord
Kako se krecu cene ocuvanog Rhodes-a?I kako je sa popravkama,gde ga popravljas i je li skupo odrzavanje?

hvala, Rhodes je klavijatura sa samo jednim soundom , ali naj ekspresivniji od svih njih. 8)

dok sam trazio za sebe nasao sam jos jedan za 500 EUR , na kome je malo trebalo raditi, ali nista krupno. Kod Rhodesa je najvaznije da nije zardjala konstrukcija ili tone viljuske (makar se i one mogu zamijeniti), sve ostalo se da srediti. Ima nekoliko firmi koje proizvode tines (zicice po kojima lupas - one traju 15-20 god pa i treba zamijeniti kao zice na gitari - $6 komad), ima i rezervnih tipki, batica i tako dalje. to trziste je vrlo zivo i 20 godina nakon prestanka proizvodnje.

imam dva tipa koji se razumiju u to - ja svog jos sredjujem - donje dvije oktave se vise nedaju nastimati (trebaju novi 'tines')

dakle, u ZG se krecu se od losijeg 400 EUR pa do jako dobrog stanja za 600 EUR (toliko sam platio svog). da ih sredis od 0 do 150 EUR. sve u svemu, dugorocno gledano - jako jeftino i isplativo. Jer mozes ga lagano sredjivati i odrzavati vjecno. taj instrument ne stari. samo mu promjenis koji tine i komplet gumenih vrhova batica kad se potrose (40 EUR) svakih 3 godine i to je to.

ako trazis uzmi svakako Mark I. on ima onaj mesnati zvuk za acid-jazz, chick corea sound iz 70-tih i koji cujes na disko house i lounge plocama.
kad lagano sviras onda te miljue, a kad nabijes onda 'laje' i distorzira lagano (rhodes "bark")

Mark II ima "zvonca" u attacku i prilicno je tanji u zvuku - ako zelis lagane Vangelis uspavanke i nesto njezno - jako dobar za to.

ukratko, Mark I je onaj sound na koji ljudi misle kad im spomenes rhodes.

zmaj
24-01-2005, 04:57 PM
Mnoooogo ti hvala na informaciji... :D I jesam mislio na Mark I...za neke Lounge,acid Jazz varijante...prava stvar.

btw.Kako ga snimas?

clusterchord
24-01-2005, 05:41 PM
I jesam mislio na Mark I...btw.Kako ga snimas?

nisam imao prilike jos snimati ga kako treba. uglavnom samo cistiju varijantu - samo preko TL 5051 - malo bi naprzio ulaz da cijev ode
u drive , malo kompresora i jaki tube EQ na 3.6 kila. i jos bi
natjerao cijve na 'gain make-up' - u tkdj. malo u 'drive'. nista ne
krci, samo dobije na debljini i karakteru.

par puta sam ga svirao na posudjenom twin reverbu - ali nisam si jos
priustio tkao nesto. to je inace najbolji sound - manji cijveas kao twin ?
reverb ili neki blues deluxe i na njega dnimacki mic SM57 ili sl. kond.
ako zelis vise detalja a da je manje 'kremast'.

drugim rijecima - bez obzira koje je tube pretpoj. u igri - to nije
pravi zvuk dok ne prodje kroz stare lampe i zvucnik.. :wink:

zmaj
24-01-2005, 10:39 PM
drugim rijecima - bez obzira koje je tube pretpoj. u igri - to nije
pravi zvuk dok ne prodje kroz stare lampe i zvucnik.. :wink:Naravno...Jos jednom hvala :wink: