Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2014, 02:04 PM   #1
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default emu 1212m brzoo haha?

e ljudi uzeo bi ovu karticu. dve dolaze zajedno za PCI, ne expres, taman imam ta dva mesta free. e sad sve funkcionise sa win 7 64? trebaju mi najvise adati. da zaobicem presonus firepod konvertere. znaci imam korg d32xd, odlicni konverteri, analogni kompresor, i samo zelim kako cujem u njemu da tako preko adata prenese na neki od 8 kanala u cubes . ili 8 odjednom, a verovatno bi je koristio i kao karticu, ide do 192khz

i midi svirka naravo? jel 0 ms kasnjenje?

sutra vec mogu je pazarit za 100eu
branoy is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2014, 09:34 AM   #2
idvi
Senior Member
 
idvi's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 689
Default Re: emu 1212m brzoo haha?

??
__________________
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle..
idvi is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2014, 08:26 AM   #3
Tranzit
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 65
Default Re: emu 1212m brzoo haha?

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
...jel 0 ms kasnjenje?
Za sada trhnologija nije bas toliko daleko otisla, ne postoji 0ms Latenca, to te neko grdno slagao. Postoji monitoring bez kasnjenja ali to tebi, bar kako sam te razumio, nije prioritetno, a ni bitno jer hoces da signal ide kroz DAW. Za to ti i nije bas obavezna 0ms Latenca, bice dovoljna i ta od 2ms, pa i ta od 5ms, koje 1212m moze na dobrim sistemima da pruzi. Ama nesto drugo, ne bih se bas zakleo da su konverteri na Korgu d32xd kvalitetniji od onih na Presonus Firepodu, bice da je bas sasvim suprotno i to ekstremno suprotno. Hajde ti to ipak ponovo poslusaj ali pazljivije. Inace, to sto hoces nije nikakav problem za napraviti sa dva ADAT kabla i 1212m.
__________________
Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Moram da iskopam instalaciju win 95, to je wintadje zvuk, a ne ova nova sranja...
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2014, 10:24 PM   #4
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default Re: emu 1212m brzoo haha?

kvalitetnije trazna mnogo. kad ubodem mikrofon obicni shure i snimim u korga d32xd studio ton. malo analognog kompresora, uf, sirina dubina, mekoca, nemos opisat. bjutiful .. ipak kord d32xd je bio u artistu 7885km sam suv, pa 2000km ili 1000eu ona plocica sa dve lampe, plus 500eu kartica adat. a ova pre 7 godina 1250km tako nesto. razlika ogromna., i u specifikacijama.

evo dobio karticu. e sad odma problem.
drajvere mi je poslao drugar. radi sve na win 7 64x .
upalio cubase, uradio neki demos. pustio opet posle svega. i jedan izlaz 1L dal je tisi za par decibila i ima neku distorziju kad pojacam da cujem sta svira na kutiju, na vrlo tiho nista nemozes bar primetiti, al cim pojacas kanale master na mixeru gde dolazi karta , za 3 i vise lampica L manje ulazi i ima distorziju nekako zvuci ko probusen izlaz. dok 2R radi sasvim normanlo i cuje se sve i kad pojacam i smanjim nema turbulencija .

na DSP mixeru se vidi da nije nista jer bacaju jednako leveli na mixeru. i kad exportujem iz cubase isto sve ok.

znaci samo je jedan izlaz riknuo? ko li to moze popravit?

koristio bi ja nju i za midi, i vsti.
stavio sam je na 5ms. dosta. radi
branoy is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2014, 10:22 AM   #6
Tranzit
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 65
Default Re: emu 1212m brzoo haha?

Nisi prvi kome se to desava sa 1212m. Provjeri kao prvo, lemove na tom izlazu, mozda je u pitanju samo hladni lem, sto je u najvecem broju slucajeva uzrok smetnjama. Jednostavno "prelemi" kontakte na dzeku.
__________________
Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Moram da iskopam instalaciju win 95, to je wintadje zvuk, a ne ova nova sranja...
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2014, 02:16 PM   #7
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default Re: emu 1212m brzoo haha?

nije hladan lem. odlemio majstor zalemio. nista isto baca signal na 1L. promenimo dzekove ulaze, sa inputa 1 na taj izlaz 1. reko da nije do njihh, opet isti signal na mixeru. 2R radi punom snagom, ovaj tih kao sto je bio.

e sad sta bi moglo biti sledece..
u karti nije. jer na dsp mixer sve ok signal.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2014, 12:59 AM   #8
Tranzit
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 65
Default Re: emu 1212m brzoo haha?

Prije nego ti dam bilo kakav konkretan savjet, imas li mogucnost da probas, da li preko digitalnog izlaza (SPDIF) imas isti problem ili se to desava iskljucivo na analognim izlazima. Ovo bi mi dosta pomoglo u dijagnosticiranju, odnosno lokaliziranju uzroka. Ukoliko nemas, morat cu ici po principu iskljucenja, pa da se nadamo da cu kao prvo "iskljuciti" bas to sto je uzrok kvaru.
__________________
Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Moram da iskopam instalaciju win 95, to je wintadje zvuk, a ne ova nova sranja...
Tranzit is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2014, 02:42 AM   #9
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default Re: emu 1212m brzoo haha?

tranza evo dosao sa svirke, sutra cu probat nesto vazi!!
de mi reci kako da probam ADAT? ne znam napravit konekciju. hteo zaobici te analogne izlaze, idem iz adata dva stereo (od 8) u korg d32xd (a iz njegovih analognih stereo je zavrsno na mixeru gde slusam), i oni da mi budu out. msm nista necu iz kompa cubase 5 slati dalje, samo monitoring, treba mi 8 kanala adat IN, to mi najvise treba da snimam u cubase .

nikako ne znam

spid-f nikad nisam probao.

okiii thnx
pc. ok za drajvere, jesu ok, instalirani ti beta drajveri na win7 64 i sve radi. nema errora ni neki zeza

Last edited by branoy; 17-08-2014 at 02:44 AM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2014, 10:54 AM   #10
telefon
Banned
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 49
Default Re: emu 1212m brzoo haha?

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
tranza evo dosao sa svirke, sutra cu probat nesto vazi!!
de mi reci kako da probam ADAT? ne znam napravit konekciju. hteo zaobici te analogne izlaze, idem iz adata dva stereo (od 8) u korg d32xd (a iz njegovih analognih stereo je zavrsno na mixeru gde slusam), i oni da mi budu out. msm nista necu iz kompa cubase 5 slati dalje, samo monitoring, treba mi 8 kanala adat IN, to mi najvise treba da snimam u cubase .

nikako ne znam

spid-f nikad nisam probao.

okiii thnx
pc. ok za drajvere, jesu ok, instalirani ti beta drajveri na win7 64 i sve radi. nema errora ni neki zeza
blago tebi stari
telefon is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cubase 7 Elements WORKED haha branoy Audio Software 137 06-05-2014 03:23 PM
K: EMU 1212m Mitjovan Kupujem/trazim 2 31-01-2010 09:00 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors