Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2014, 01:14 AM   #1
dexy1970
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 6
Default Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

Pre svega puno postovanje svima na ovom forumu.
Znam da je ova tema obradjivana u bezbroj navrata i ne samo ovde nego i na drugim mestima.Dakle , nakon svih mogucih pokusaja da resim problem ponudjenim resenjima i tutorijalima nisam uspeo....
Najpre upozorenje da radim sa potpuno amaterskom "masinom"...
Lenovo t410 ...Win7 64 bit , Intel Dual core I5, 2.67 GHz ,6 GB..Cubase 5..Integrisana zvucna.
Bez velikih ambicija , vise kao malo zezanja, uz ovo koristim midi controler Korg Micro Key 37...
Evo u cemu je problem.
Praktincno je nemoguce "usnimiti" razlozeni akord na klavijaturi.Da ne govorim o ritmicki zahtevnijim akordima.Na snimku se dobija , recimo svaki drugi ton , potpuno van ritma pesme....Dakle ovo se desava kada usnimavam jednu jedinu traku!?
Koristim Asio4All drivere (poslednji update) i prikazana input latency je 6,3...a output 5,8.Prema svemu sto sam ja do sada procitao ovi parametri nebi trebali ovako pogubno delovati na zvuk.
Uzgred , pomislio sam da nije problem do klavijature ,ali nije.Na suvo (dakle bez usnimavanja) sve radi perfekt.
Cenio bih svako misljenje jer je frustracija dodirnula plafon...
Pozdrav
dexy1970 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 11:52 AM   #2
Filip_
Pro Member
 
Filip_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Beograd i Kraljevo
Posts: 817
Default Re: Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

Quote:
Originally Posted by dexy1970 View Post
Cenio bih svako misljenje jer je frustracija dodirnula plafon...
Sa "integrusom" ne mozes dalje od toga stici...(kod latencije)...

P.S. - Probaj jos u meniju za Asio4All smanji latenciju sto vise mozes, (buffer povecaj), pa vidi, mada ne verujem da ces mnogo toga promeniti.
__________________
http://soundcloud.com/phillipsalom

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 06-10-2014 at 11:54 AM.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 04:06 PM   #3
dexy1970
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 6
Default Re: Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

Ne , nema apsolutno nikakvog efekta nakon podesavanja u ASIO4All drivera.
Potpuno sam svestan da bez sound card-a nema nikakve ozbiljne price.Ali kao sto rekoh , krenulo je to amaterski.I odlucio sam da idem dalje dakle u nabavku kartice i zamene jos jednog ram slota from 2 to 4 GB.Kartica u vrednosti 200-250 $....Ali ....sta sada?
Kao sto rekoh , koristim samo Korg mini kontroler koji je preko USB-a konektovan sa kompom.Ne vidim na karticama mogucnost usb povezivanja midi kontrolera...!?Na svim "reviuw" midi kontrolerima vidim da se bodu direktno u komp bez ikakvog interface-a....Jasna mi je prica midi ulaz-izlaz = usb...na klavijaturama ali ovo mi je nepoznanica pa bi savet dobrodosao.
dexy1970 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 05:00 PM   #4
Francuz
Member
 
Join Date: May 2005
Location: Uzice
Posts: 165
Default Re: Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

Jesi probai sa Kx driveri neznam dal to fukcionise na integrusu na Creative live radilo davnih dana .
__________________
PHP Code:
[size="2"][i][center][left][/left][/center][/i][/size
Francuz is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 05:33 PM   #5
LA-2A
Member
 
LA-2A's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 328
Default Re: Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

dobrodosao u klub piano roll kompozitora
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 08:26 PM   #6
dexy1970
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 6
Default Re: Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

I dalje bez pravog resenja.Midi keyboard pravilno rutirao kroz VST connection.Da dodam samo kako sa "drum kitovima" nema nikakvih problema (kapiram da su manji po gabaritima) dok keyboard akord jednostavno nemoze da "proguta' u celosti , nego ga zapisuje delimicno.

Ono sto me u ovom trenutku najvise zanima , kako drugacije povezati Midi kontroler keybord nego li preko USB-a , kao jedine moguce opcije? Gde bi sound card doprinela ovoj prici ako Midi kontroler nebi isao preko nje , a na njoj (sound card) , nema takvog porta.
dexy1970 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 10:48 PM   #7
Filip_
Pro Member
 
Filip_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Beograd i Kraljevo
Posts: 817
Default Re: Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

Quote:
Originally Posted by dexy1970 View Post
Ono sto me u ovom trenutku najvise zanima , kako drugacije povezati Midi kontroler keybord nego li preko USB-a , kao jedine moguce opcije?
Nema kako drugacije..niti bi pomoglo nesto...

Quote:
Originally Posted by dexy1970 View Post
Gde bi sound card doprinela ovoj prici ako Midi kontroler nebi isao preko nje , a na njoj (sound card) , nema takvog porta.
Doprinela bi kroz druge i drugacije drajvere, rasteretila procesor...bolja optimizacija za odredjene audio "rezolucije"...nebitan bi bio podatak da se kontroler vezuje preko kompa (USB), a ne preko zvucne...mada po meni MIDI je MIDI, ali sta sad .
__________________
http://soundcloud.com/phillipsalom

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 11:23 PM   #8
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.
 
darkstar's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bg
Posts: 1,164
Default

Glupo pitanje ... da ti nije ukljucena kvantizacija?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2014, 11:59 PM   #9
dexy1970
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 6
Default Re: Prokleta latencija ..ili..nesto drugo

[quote=darkstar;362036]Glupo pitanje ... da ti nije ukljucena kvantizacija?[/quote

Nije glupo , not at all.....hvala do neba...to je bilo u pitanju.
Moguce da nisam na pravi nacin opisao svoj problem te sam zbunio ostale.Ali kao sto pise gore u podnaslovu "pravo mesto za pocetnike"...
Mozda ovo resenje posluzi jos nekome, dakle rezime...."automatic midi record Quantize"...treba staviti na off kod problema "gutanja" (nastanka gapova ) prilikom usnimavanja.
Hvala jos jednom , najvise volim jeftina resenja.
dexy1970 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2014, 12:47 AM   #10
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.
 
darkstar's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bg
Posts: 1,164
Default

Masina ti uopste nije amaterska, dokupi neku jeftinu usb kartu i lomi.

Drago mi je da je problem resen.
darkstar is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slab komp ili nesto drugo? BillySound Computer Hardware 43 29-10-2012 01:14 PM
Asio for all v. 2 drajveri ili nesto drugo? disco violence Audio Software 4 11-11-2011 03:59 PM
5.1 problem... ili nesto drugo K!b0r9 Audio Software 3 06-09-2010 01:04 PM
HD recorder ili nesto drugo? goran ns Ostali muzički instrumenti i studijska oprema 9 04-12-2007 11:29 AM
MIKROFONI-NEUMANN,AKG,RODE ILI NESTO SASVIM DRUGO bushavko Ostali muzički instrumenti i studijska oprema 47 02-03-2004 10:01 AM


All times are GMT +1. The time now is 07:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors